Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Kapitalizam treba postati inkluzivniji da bi mogao ponovno tražiti javnu potporu

Sadašnji val antikapitalizma dolazi u vremenu u kojem su neoliberalizam slobodnog tržišta i globalizacija izloženi oštroj kritici. Opozicija neoliberalizmu isprva je došla s lijevog krila, ali ju je preuzela populistička desnica, možda čak još energičnije i s još većom ogorčenošću.Trenutno proživljavamo najdramatičniju tehnološku i ekonomsku transformaciju u povijesti čovječanstva. Prisustvujemo također sve većem padu podrške kapitalizmu diljem svijeta. Jesu li ta dva trenda povezana, i ako jesu, na koji način? 

Primamljivo je reći da je rastuća nepopularnost kapitalizma jednostavno simptom ludizma - nagona koji je naveo radnike obrtnika u ranoj fazi industrijske revolucije na uništavanje strojeva koji su prijetili njihovim radnim mjestima. No to objašnjenje ne obuhvaća složenost današnjeg pokreta protiv kapitalizma, kojeg ne predvode u tolikoj mjeri radnici u ...
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Medijski partneri - Dionice

Traže se medijski partneri! Saznajte koje su prednosti uključivanja.

Top Surferi - Dionice

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj