| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Auti Raspravljate o temi auto gume u Automobilizam i Motori forumu; Nadam se da ova tema može ići ovdje. Naime mene zanima koje su za vas najbolje gume za auta. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 06-06-07
Poruka: 440
![]() | auto gume Nadam se da ova tema može ići ovdje. Naime mene zanima koje su za vas najbolje gume za auta. Konkretno za veličinu 195 65 15. Ja sam malo gledao i u oko su mi upale dvije: -Bridgestone Turanza -Pirelli p7 Zna li netko nešto više o njima, kako im se kreću cijene, koje su po vama bolje i zašto....ima li tko kakva iskustva s njima?
__________________ Sve je sranje osim pišanja...ali i pišanje je sranje ako pišaš uz vjetar |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Dr. Love Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 4,070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: auto gume Za koji auto? Jel ti jako bitna udobnost? Jer bi ti predložio da razmisliš o dimenziji 195 50 15. Pun k. jeftinija pa mozes kemijati o malo zescim gumama. Ja bi se definitivno odlućio za Bridgestone i razmislio o Yokohamama
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: auto gume za tu velicinu upadaju bridgestonke, pirellice, good yearke, continentalke, yokohamke....sve su one u top 5 najboljih guma tak da si sam moras pogledat kolko mislis odvojit za gume i kak je oggy rekel jel patis na udobnost...cak i niskoprofilne mozes uzet...posto su ljetne pretpostavljam....inace koje god od ovih pet uzmes bit ces zadovoljan...nazalost nemam nekih iskustava s ovima koje si navel al neke od njih su ti prva ugradnja na nova vozila..... a cijene...ha idu od 500 - 800 kuna po komadu...ovisno o velicini...za ovu dimenziju 190/65 R15 mozda i manje...pogledaj si malo po netu te trgovine....eventualno probaj zvat okolo ducane i usporedi cijene...
__________________ yooo, breakin out of somethin you dont like it aint always easy okey?...if it got crazy, you think im crazy,well you know what...haaah....dammmmnnn rigghhhttt i ammm....woooooow Zadnji Uredio macor : 13-03-08 u 17:11. |
| | |
| | #4 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: auto gume Citat:
Primjer na Savi Intensi kod Furlana u Sloveniji. Cijene u eurima (veca je sa DDV-om) 1595015 SA INTENSA 82H 37,63 45,15 1596515 SA INTENSA 91H 47,20 56,64
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... Zadnji Uredio Oggy : 13-03-08 u 17:26. | |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 27-02-08
Poruka: 881
![]() | Re: auto gume Citat:
Pa što se može samo tako smanjit profil gume. Što nije pravilo da promjer cijelog kola znači od ruba do ruba gume mora biti uvijek isti. Tako da recimo da ako se felga stavi jedan inch veča guma mora biti za 5 manja. npr.175/65/14 kad bi se stavila felga 15-ica guma mora biti 175/60/15. Tako da ne može stavit umisto 65 50. Cijeli bi promjer bio manji a time i opseg. Što znači da bi onda i brzinomjer krivo pokazivo i ovjes patio itd. | |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: auto gume Moze bez problema. Brzinomjer vrlo sitno laze, ali ovjes bas ne trpi toliko. Drugo je ako su ti tvornicke 13", a ti staviš 17". To sjebe stvar, ali ovo je mizerna razlika izmedju 195 65 15 ili 195 50 15.
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 27-02-08
Poruka: 881
![]() | Re: auto gume Evo ja kad sam sad mjenjo gume na yarisu imao sam 175/65/14 i stavio sam šire 185/60/14 po tom pravilu i kad se širina poveca za 10 da ige za 5 manja bpčna strana. I kad sam pito bili mogo stavit 185/55/14 reklji su mi da nije dobro stavljat tu dimenziju ako ne stavim felgu 15". E i ja sam stavio michelin energie i za sada su se pokazale odlične drže jako dobro. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 06-06-07
Poruka: 440
![]() | Re: auto gume Momci, hvala vam na informacijama. Ja ipak ne bih smanjivao profil. Jako mi je bitna udobnost i nisam neki tip koji pati za žestinom u vožnji, tako da ću ostaviti profil 65...a auto je Audi A4... Ipak bi volio da mi netko kaže ako je imao iskustva sa ovim gumama što sam naveo. Mogu ih dobiti za istu cijenu, ali mislim da ću se ipak odlučiti za Bridgestone.
__________________ Sve je sranje osim pišanja...ali i pišanje je sranje ako pišaš uz vjetar Zadnji Uredio CroSoul : 13-03-08 u 23:03. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:35.