| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Auti Raspravljate o temi Bmw M3 E92 vs. Audi RS4 u Automobilizam i Motori forumu; Koji god uzmeš drpit će ti ga dok si rekao keks. osim ako imaš garažu, u tom slučaju, dok ... |
| Vidi Rezultate Anketa: Koji bi prije uzeli!? | |||
| Bmw M3 E92 | | 36 | 58.06% |
| Audi RS4 B7 | | 26 | 41.94% |
| Glasači: 62. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #22 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 04-03-07 Godina: 22
Poruka: 1
![]() | Re: Bmw M3 E92 vs. Audi RS4 ma dajte ljudi, sad citam u auto partneru test m3 i rs4, audi ga je u svemu dobio tako da nema vise dileme. a to sto bmw zivi na staroj slavi, to si moze nabit u... auspuh. da oni vec tri godine postojanja rs4 nisu uspjeli napravit bolji auto govori puno. svaka cast motoru, ali nije samo motor u autu. |
| | |
| | #23 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Bmw M3 E92 vs. Audi RS4 Citat:
?Audi je počeo napuštati svoje principe pogona i motora isključivo zbog BMW-ovog primjera(visokoturažne mašine i X-Drive pogona na sve kotače).Sve do prije 2 godine Audi je u svojim RS modelima imao turbinski motor i 4X4 s omjerom prijenosa 60-40 u korist prednje osovine.A to koji je od ova 2 auta bolji i koji koga može nabiti na ko zna što sigurno neču prepustiti jednom Autoparteneru ili američkim testovim koji su u startu pokopali M3 a sad se izvače da ipak nije baš tako !By the way,evo malo apdejta !
__________________ In German, AMG is pronounced " I am Ghey" | |
| | |
| | #24 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 01-01-07
Poruka: 113
![]() | Re: Bmw M3 E92 vs. Audi RS4 Citat:
A što se tiće Audija, nemoj govoriti nešto u što nisi upućen... Audijev Quattro koji se koristi na Rs4 ima torzenov diferencijal i on mu omogučava stalan pogon na sva četiri kotača, a ne 60-40 kako si ti rekao. Činjenica je da je Bmw prije bio daleko najjači, ali se isto tako zna da je i konkurent Audi napravio ogroman napredak i da je napravio jeben posao sa Rs-om. Razlike između Audija i Bmwa su samo u tome tko što voli i pitanje imagea. I ja sam se iznenadio kad je Audi dobio testove, ali činjenica je da će se Bmw fanovi trebati naviknuti na sve manje razlike između Bmw-a i Audija. | |
| | |
| | #25 (permalink) | |
To što RS4 ima torsenov diferencijal nema veze s bilo čime.Imam pitanje jedno:znaš li ti uopče čemu služi točno taj diferencijal ili ne?Drugo,malo bolje pročitaj kaj sam napisao u vezi raspodijele snage i kakve to veze ima s tvojom izjavom o 4x4 pogonu.Nemoj se ljutit,al mi nereš spominjat moju kompetentnost na ovom području jer očito ni ti nisi tu nešto prejak .
__________________ In German, AMG is pronounced " I am Ghey" | |
| | |
| | #26 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-09-04
Poruka: 1,058
![]() | Re: Bmw M3 E92 vs. Audi RS4 Bmw sa pogonom na sva 4 kotača dijeli okretni moment na 40-60 a audi kao i ostali iz volkswagenove grupe ima omjer 50-50 ili svaki kotač jednako. barem je tako bilo kad sam zadnji put proučavao te aute
__________________ Grunf:"tko gubi dobitak, dobija gubitak" |
| | |
| | #27 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Bmw M3 E92 vs. Audi RS4 Za ostale VW modele nisam siguran,ali u novom RS-4(B7,da nebi bilo zabune) omjer je po defaultu 42-58 u korist stražnje osovine što je dovelo do znatnih poboljšanja u odnosu na stare postavke,pogotovo na ubrzanjima.Naravno,tu sad uskače torsen diff koji ima mogučnost varijacije tog istog omjera.I tu sad dolazimo do jednog zanimljivog detalja.A to je da Audi ide BMW-ovim smjerom u pitanju štelanja svog Quattro pogona jer se X-drive pokazao jako efikasnim(pogotovo druga generacija koja se pojavila u novom X5).
__________________ In German, AMG is pronounced " I am Ghey" |
| | |
| | #28 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 01-01-07
Poruka: 113
![]() | Re: Bmw M3 E92 vs. Audi RS4 Citat:
I mislim da je jedna velika mana Rs-ovih modela što uvijek izlaze na kraju modela....čisti primjer je sa novim Rs6. Audi A3 i TT su jedini audiji koji nemaju Torzenov Diff. i glede toga ona mogu do 49% snage prenijeti na zadnju osovinu, ali samo kad kompjuter zabilježi proklizavanje prednjih kotača. Da, znam točno čemu služi taj diferencijal i nemoj postavljat stvari kao da si popio pamet svijeta i da nitko drugi nema pojma te da nije kompetentan da sudjeluje u raspravi. I opčenito, Audi nije moje područje ali ni ti nisi u poziciji da prosipaš pamet... Sama funcionalnost tog diff-a i vozljivost rs-a se može osjetiti ako si vozio ili se bar vozio u RS-u te ako je došlo do extremnijih situacija...Mene je frend vozao dosta i mogu reći da imam što reći o tom autu te da dosta znam o njemu... | |
| | |
| | #29 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-09-04
Poruka: 1,058
![]() | Re: Bmw M3 E92 vs. Audi RS4 kad smo već kod tih računala u autu ja ih jednostavno mrzim i ne podnosim a da vjerujem u njih... moš mislit. ona možda znaju što je najbolje za napravit u ta 2 četvorna metra koliko zauzimaju sportske gume na cesti, al ja uvijek znam što je najbolje napravit u sljedećih stotinjak metara kvadratnih ceste koja nailazi
__________________ Grunf:"tko gubi dobitak, dobija gubitak" |
| | |
| | #30 (permalink) | |
I daj,molim te,malo bolje pročitaj post u kojem spominjem 40-60 raspodijelu snage po osovinama,ok?Zašto?Pa zato što se nisam dotakao novoga RS-a nego starijih modela koji su imali takvu koncepciju..Kratko i jasno..
__________________ In German, AMG is pronounced " I am Ghey" Zadnji Uredio bmw_E30 : 19-08-07 u 20:07. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: audi, bmw, e92, rs4 |
« Audi S5 MTM
|
Alfa Romeo »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:17.

?Audi je počeo napuštati svoje principe pogona i motora isključivo zbog BMW-ovog primjera(visokoturažne mašine i X-Drive pogona na sve kotače).Sve do prije 2 godine Audi je u svojim RS modelima imao turbinski motor i 4X4 s omjerom prijenosa 60-40 u korist prednje osovine.A to koji je od ova 2 auta bolji i koji koga može nabiti na ko zna što sigurno neču prepustiti jednom Autoparteneru ili američkim testovim koji su u startu pokopali M3 a sad se izvače da ipak nije baš tako
!
!
In German, AMG is pronounced " I am Ghey"
.