Idi nazad   Croportal Forum > Automobilizam i Motori > Auti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Auti Raspravljate o temi gume u Automobilizam i Motori forumu; hello, jedno prilično glupo pitanje, al kako sam ja tuntlek za aute, a vidim da ovdje ima znalaca. Naime kao ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-05-06, 16:02   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-05-05
Godina: 27
Poruka: 335
reddwarf se izdvaja iz mase
gume

hello,

jedno prilično glupo pitanje, al kako sam ja tuntlek za aute, a vidim da ovdje ima znalaca. Naime kao sto sam vec u jednom postu napiso auto mi se trese oko 100 do 120 i iznad 180 km/h. e sad imam obične felge i zimske gume mislim da su XT2 ili tako nekako, neznam ko ih proizvodi. Po snjegu su stvarno bile super al sada mislim da bi mi to moglo uzrokovati trešnju. Preksutra bi trebo staviti alufelge i ljetne gume. mislim da necu kupovati nove gume al razmišljam o tome.

pitanje. zbog ćega se trese?? (ako neko ima neku ideju) i koje gume preporučate. (sigurnost mi je važna na autu pa mogu reci da cijena nije bitna, uvjek ih mogu dic na kredu)

i da renault laguna 1.8 RT '94.

i jos jedno. gdje mogu kupiti neku malu gumicu koja ide na alufelgu, odnodno izmedju osovine i alufelge. jedna mi fali.
Sweet Zombie Jesus! They say madness runs in our family. Some even call me mad. And why? Because I dared to dream of my own race of atomic monsters, atomic supermen with octagonal shaped bodies that suck blood... :
reddwarf je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-05-06, 16:11   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 31-03-05
Poruka: 187
mars je zabranio reputaciju
Re: gume

preporučujem balansiranje
Odgovori sa citatom
Star 09-05-06, 17:25   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika Johnie-Bravo

Datum registracije: 09-05-05
Godina: 26
Poruka: 2,603
Johnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masi

ako več kupuješ felge preporučam da kupiš i ljetne gume!
Johnie-Bravo je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-05-06, 17:32   #4 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,286
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

ok,idem i ja stavljat ljetne gume nazad na auto,pa evo pitanje,da li ih je dobro punit dušikom??,čujem da je punjenje 10 kuna po gumi a preko ljeta nema toliko oscilacija ako je jako vruće pa hladno???
.....(_/.......)../....
...............(_/......

Živio Maliktintilinić, živjela odjeb revolucija - "Ne dam kite"
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-06, 19:34   #5 (permalink)
-PIMPTATICA-

Datum registracije: 01-05-04
Godina: 21
Poruka: 1,664
k-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku k-fLiP

Briem da treba napravit špuru (balansiranje) guma.

imo sam takav problem, i sad bi trebo ponovo to napravit
Odgovori sa citatom
Star 09-05-06, 21:19   #6 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-05-05
Godina: 27
Poruka: 335
reddwarf se izdvaja iz mase

felge ne kupujem, imo sam srecu da sam sa autom dobio 2 seta guma. zimske na celicnim felgama i ljetne na alufelgama. ljetne su istroshene pa si brijem kupiti nove. za sada cu staviti stare gume na alufelgama jer su mi felge super i nezelim da "trunu u garaži". zato mi treba samo gumeni dodatak koji ide izmedju osovine (ili vec cega) i alufelge. jednu sam izgubio kad sam stavljao čelićne felge.

fala na savjetu, prvo cu zamjeniti felge pa na špur.
Sweet Zombie Jesus! They say madness runs in our family. Some even call me mad. And why? Because I dared to dream of my own race of atomic monsters, atomic supermen with octagonal shaped bodies that suck blood... :
reddwarf je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-06, 21:29   #7 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-04-06
Poruka: 212
Freeman se izdvaja iz mase

da špur ti treba
Freeman je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-06, 21:57   #8 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 17-02-05
Poruka: 422
Semo je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Semo

Citat:
Pravi autor: Freeman
da špur ti treba
Pa zbog špura mu ne trese ziher, zbog njega bi mu samo moga više pojest unutarnji rub gume ili vanjski...
A to kaj ti trese... Moguće da ti je felga malo spigana. Uglavnom odeš kod vulkanizera i nek ti to provjeri... A i baš koliko ti je pametno se sa zimskim gumama vozizi tak brzo, pa ipak nije neki auto pa pretpostavljam da i širina nije neka velika... A i brzinski koeficjent gume... Zbog gume ti isto može cimat.

A gume ti bi bilo dobro uzet nove! Imaš akcija u Molydonu jako povolnjih a ako neš određeno ciljaš preporučam ti kolege preko granice ko Brežica, Lasić i Furlan! jako dobre cijene imaju!

A jel ti s ljetnima sve isto?

Zadnji Uredio Semo : 09-05-06 u 22:03.
Semo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-06, 22:06   #9 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,286
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

niko mi ne govori ništa za punjenje dušikom,jel dobro ili nije???
.....(_/.......)../....
...............(_/......

Živio Maliktintilinić, živjela odjeb revolucija - "Ne dam kite"
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-06, 22:36   #10 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 10-02-06
Poruka: 129
VEX_EVO se izdvaja iz mase

Marketinški trik...batali to ako nemaš bar 250+ks i voziš često ful brzo...a i to je upitno...

Jer, ne možeš sav zrak ispustiti iz gume, jel?..i onda bubneš dušik, cca 70%gume napuniš...tako da ti je to neka mješavina

Teoretski će se manje zagrijavati od zraka, te tako čuvati gumu...ALI, to se MOŽDA događa tek na 240+ km/h, ovo ispod sve kita...

bolje popij pivo, ili daj pare za siromašne
VEX_EVO je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: gume

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Prodajem Gume Semo Mali Oglasi 0 07-04-06 22:46

Trenutno vrijeme na forumu: 07:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113