| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Auti Raspravljate o temi Novi twingo u Automobilizam i Motori forumu; Sta kazete na njega..... sada,pitanje je slijedece...dali se isplati kupti malo veceg korejca ili manjeg francuza(u ovom ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) | |
| Najveći Car Foruma Datum registracije: 22-02-07
Poruka: 7,902
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Novi twingo meni izgleda o.k. pobigli su od njegove stare linije a opet su napravili prepoznatljiv autić,po meni za ovu klasu njegov dizajn ima prolaznu ocijenu.. Citat:
e sad ovisi šta tražiš,malo veće ili manje auto,u slučaju malo većeg korejca dobivaš veću klasu auta nego šta ti ga nude europa po toj istoj cijeni..opet naglašavam ovisno o tome šta tražiš,veće ili manje auto,ako manje definitivno twinga nego bilo kojeg korejca u toj klasi.. | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 04-10-07 Godina: 25
Poruka: 49
![]() | Re: Novi twingo a sto se tice kvalitete-meni su ti korejci malo sumnjivi,jer nisam se susreo sa njima,ali ipak vidim da se voze po gradu... sto se tice velicine,meni ne igra ulogu,jer nemam jos obitelj,pa ono.... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| no shit sherlock! Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 10,867
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Novi twingo de slike da procijenim.. joj a koji korejci??
__________________ Why can't each of us in the world ever see, "The best things in life are free" Little sounds of laughter or one hug, a smile A kiss from you to me |
| | |
| | #5 (permalink) |
![]() | malo me je strah te "korejske" kvalitete,vozio sam se u njima,ali nekako su mi ko skoda favorit iznutra... ali twingač mi je sasvim ok auto i ne treba mi veci...sto se tice kvalitete twinko se vozi vec 14 godina po cestama,a ovaj model da bude u pola kao stari bit ce sasvim dobar... meni se cini da ima jako mjesta unuta i da je udobn kao svaki renault... a korejci????? Od njih jedino bih kupio Hyundai jer mi je jedini blizu EU i Japanske kvalitete,ali je jos miljama ispred Chevroleta... mislio sam na getz ili twingo ili aveo?? ovaj aveo ili getz svi su oko 80000 kn???? pomoc... Zadnji Uredio Joks : 04-10-07 u 13:48. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Novi twingo "Twingo prve generacije bio je istinska legenda; prvi mali monovolumen, automobil vrhunske prostranosti s obzirom na dimenzije i neviđene modularnosti. Ipak, godine čine svoje, konkurencija ne miruje, a i danas vrijede neka nova pravila po pitanju ergonomije, motorizacije, sigurnosti i naravno, ekologije. S novim Twingom Renault ima vrlo ambiciozne planove, čemu u prilog ide i činjenica da će napokon dobiti verziju s upravljačem na desnoj strani (da, sve ove godine nije se prodavao na Otoku), a u ponudi je sada i dizelski motor. Krenimo od vanjskih dimenzija i dizajna. Svojom duljinom od 3600 mm (170 mm više nego dosadašnji model) Twingo je gotovo dostigao Clio prve generacije. To se najviše osjeti u putničkom prostoru koji je profitirao i od duljeg međuosovinskog razmaka (2367 mm). Novi Twingo klasičnog je vanjskog kroja, dok na prethodnika podsjećaju karakteristični izrez bočnih prozora i zaobljeni retrovizori. Prevjesi su vrlo mali, forma dinamična, a stražnji dio gotovo je okomito odsječen. Ulaskom kroz i dalje velika bočna vrata otkrivamo pravo prostorno čudo. S prethodnikom nema mnogo sličnosti, no vežu ih neke zajedničke odrednice: jednostavnost, ergonomija, praktičnost i centralno smještena ploča s digitalnim instrumentima. Upotrebljeni su vrlo ugodni i kvalitetni materijali, dok aplauz zaslužuje i visoka razina završne obrade. Prostora ne manjka kako sprijeda, tako i na stražnjim sjedalima, čak ni u visinu. Straga ni putnicima od 190 cm ne nedostaje prostora za glavu, što je rijetkost i u klasi većim automobilima, a pritom im se ni koljena neće sudarati s vilicom. Stražnja klupa je i ovdje pomična po duljini (za 220 mm), čime se može kombinirati prostor straga obujam prtljažnika. On zaprima od 165 do 285 litara, a kad je stražnja klupa (ili dva odvojena sjedala, uz doplatu) oborena, volumen naraste do 951 litru. I to nije sve, uz doplatu se može dobiti prednje suvozačko sjedalo s preklopivim naslonom što u konačnici omogućuje prijevoz predmeta duljih od dva metra. U kabini je sada ukupno 11 pretinaca zapremine 28,4 litre. Organizacija vozačkog prostora je uzorna i mnogo bolja nego do sada. Kolo upravljača je sada podesivo po visini te mnogo bolje leži u rukama. Ergonomija je vrlo dobra, sve komande nadohvat ruke, a sad je vozač dobio i pravi oslonac za lijevu nogu. Uvodni paket opreme Access sadrži ono najosnovnije, no i solidnu razinu sigurnosne opreme. Tako tu pronalazimo dva zračna jastuka, sustave ABS i EBD, tritočkovne sigurnosne pojaseve sprijeda i straga, Isofix učvrsnice na suvozačkom sjedalu, tonirana stakla, blokadu paljenja i odbojnike u boji karoserije. Expression je bogatiji za vozačevo sjedalo podesivo po visini, električni servoupravljač podesiv po visini, daljinsko centralno zaključavanje, električne podizače stakala, ručni klima uređaj i pripremu za radio. Dynamique pored svega nabrojanog dodaje 15 colne aluminijske naplatke, paket Look (sportski odbojnici, crne maske svjetala, prednje maglenke), simpatični okretomjer postavljen na stup upravljača i električno podesive vanjske retrovizore. GT je najbogatiji i najsportskiji paket, tako da su njegov sastavni dio krovni spojler u mat srebrnoj boji, bočne zaštitne letvice u boji karoserije, upravljač i ručica mjenjača presvučeni kožom, automatski klima uređaj te priprema za radio Premium 200 W sa dva visokotonca, četiri zvučnika i daljinskim upravljanjem. Za razliku od dosadašnjeg Twinga novi već u startu prodaje nudi široku paletu motora od tri benzinska i jednog modernog turbodizela. Osnovni je dobro nam poznati 1.2 8V koji je dotjeran kako bi ponudio više okretnog momenta i manju potrošnju goriva. Razvija snagu od 43 kW (60 KS) pri 5250 o/min, te okretni moment od 93 Nm pri 2500 o/min. S tim motorom Twingo do stotke ubrza za 15 sekundi, pojuri do brzine od 154 km/h, uz prosječnu potrošnju od 5,6 litara goriva. Nešto snažnija je njegova 16-ventilska izvedba koja razvija 56 kW (75 KS) pri 5500 o/min, uz okretni moment od 107 Nm pri 4250 o/min. Ovaj motor daje Twingu nešto više živahnosti; za sprint od nule do 100 km/h treba mu 12 sekundi dok je krajnja brzina 170 km/h. Prosječna potrošnja je 5,7 litara. Najsnažniji benzinac prava je poslastica. Iza oznake TCE krije se turbo stroj malog obujma, razvijen iz bloka 1.2 16 s kojim dijeli 75 posto zajedničkih dijelova. Snaga od 74 kW (100 KS) dostupna je pri 5500 o/min, dok okretni moment od 145 Nm razvija već pri 3000 okretaja u minuti. Turbo ima i funkciju overpower koja stvara privremeni višak snage iznad 4500 o/min od dodatnih 5 KS i 6 Nm. Kao i u ostala dva benzinska motora mjenjač je ručni s pet stupnjeva, no s nešto kraćim prijenosnim odnosima. S ovim motorom Twingo je pravi mini sportaš, do brojke 100 na brzinomjeru ubrzava za 9,8 sekundi uz brzinu od 189 km/h. Prema proizvođačkoj specifikaciji potrošnja se kreće od 5,9 do 7,8 litara goriva. Twingo je napokon dobio i dizelski motor, 1.5 dCi sa 65 KS. Snagu razvija 3750 o/min, dok je okretni moment od 160 Nm na raspolaganju već pri 1900 okretaja u minuti. Podaci o performansama govore o ubrzanju 0-100 km/h za 14,9 sekundi, krajnoj brzini od 164 km/h i prosječnoj potrošnji od 4,3 litre eurodizela. Twingo Access 1.2 – 64.900 kn Twingo Expression 1.2 – 73.900 kn Twingo Expression 1.2 16V – 77.900 kn Twingo Expression 1.5 dCi – 91.100 kn Twingo Dynamique 1.2 16V – 82.900 kn Twingo Dynamique 1.5 dCi – 96.100 kn Twingo GT TCE 100 KS – 99.900 kn"
__________________ Samo je jedno u mom zivotu vrijedno da pustim suzu s oka jer tebe volim ja zivot mi dala, bas kao da je znala da nikad nece nestat' sa mojih usana |
| | |
| | #7 (permalink) |
| no shit sherlock! Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 10,867
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Novi twingo bokte..pa nije čevrole bzvz kupil dejvua..
__________________ Why can't each of us in the world ever see, "The best things in life are free" Little sounds of laughter or one hug, a smile A kiss from you to me |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() | Re: Novi twingo znaci auto je ok??? imam jos u tom cjenovnom rangu jos par koreaca (getz i aveo)! sta nislte o njima u odnosu na twingo??? znam da su veci,ali kvaliteta.... i da ne zaboravim ne zanimaju me rabljeni,imam takvog doma... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| moderator foruma Datum registracije: 24-09-05 Lokacija: opet u manufakturi :ccc Godina: 35
Poruka: 14,802
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Novi twingo cura mi je kupila getza prošle godine 1.4 100KS za sada sve 5...autić je sasvim ok naročito za gradsku vožnju ali napravimo mi snjim i put od 1500km bez problema glavno pitanje koje je neko već postavio gore je: za šta ti treba auto? ako se uglavnom voziš po gradu, ideš na izlete i sl. onda ti ja evo mogu preporučiti Getz-a
__________________ Jebes krizu, zivot nema reprizu Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum Sto su to TARZANCICI |
| | |
| | #10 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Novi twingo ne znam kako ti razmisljas...po mom izboru bi to bio twingo..ne vjerujem bas tim koreancima, iako ne kazem da nisu napredovali po svakom pogledu... kad uspoređujem bilo kojeg europljana sa koreancem, europljan pobjeđuje a pogotovo ako je to renault ![]()
__________________ Samo je jedno u mom zivotu vrijedno da pustim suzu s oka jer tebe volim ja zivot mi dala, bas kao da je znala da nikad nece nestat' sa mojih usana |
| | |
![]() |
| Tagovi: novi, twingo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 14:24.