Stranica 2 od 2 PrvoPrvo 12
Pokazujem rezultate 11 do 18 od 18

Novi twingo

Raspravljate o temi Novi twingo u Auti forumu, dio Automobilizam i Motori foruma; Koreanci a pogotovo Hyundai rade jako dobra vozila i jedini problem kod njih je taj što su naši ljudi još ...

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,143
    Liked
    493 times

Re: Novi twingo

Koreanci a pogotovo Hyundai rade jako dobra vozila i jedini problem kod njih je taj što su naši ljudi još uvijek sumnjičavi prema njima i vjeruju samo europljanima...još pogotovo da je švabo, di ćeš veće sreće

Kolega mi ima Getza već 5 godina i nije imao apsolutno nikakav kvar na njemu do sad, ali baš niti nikakvu sitnicu. I nije on jedini za kojeg znam da je prezadovoljan sa hyundaiem.
    Ja konkretno vozim Renault, imao sam twinga prije a sad vozim Clio i nemogu reć da sam nezadovoljan, dapače, jako sam zadovoljan jer nisam imao nekih većih problema s twingom a za sad nemam nikakvih niti s cliom.

Neznam kakav je Aveo al da ja biram nekog od tih koreanaca ja bi uvijek prije uzeo Hyundai.

Kad sam prije dvije godine kupovao novi auto najviše sam pikirao na getza i jedini razlog zašto ga nisam kupio je bio taj što sam kupovao dizela i renault je baš onda imao nekakvu akciju (uvijek imaju nekakve akcije ) gdje sam mogao kupiti clia dizela sa full opremom za dosta manje novaca nego što bi gezta dizela platio. Da sam kupovao benzinca vjerojatno bi sad vozio Hyundai a ne Renault.

Neznam, gledaj koliko ti koji od ovih tvojih odabranih modela nudi opreme u određenoj cijeni i po tome odluči. I naravno koja je snaga motora u igri. A i kolko se ja kužim u te aute Getz je još uvijek za klasu veći auto od Twinga

Evo ovako nabrzinu kolko sam sad vidio:
    Novi Renault twingo 1.2 expression, 60ks (ima klimu) - 73900kn (neznam jel ovaj novi twingo ima kakav popust al mislim da nema)
    Hyundai GETZ 3Vr 1,1 GL Fresh A/C, 66ks - 81.387 (popust 13.022) = 68.365kn

Ja bi sigurno Getza odabrao...i veći je i jeftiniji a u kvalitetu nimalo ne sumnjam
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

i ja sam tako razmišljao kad je ona kupovala auto
    i još je bila akcija kod Hyundaia...

uzela je Getz (1.4 100KS, to sam rekao već) sa 3v, full oprema (klima, el. podizači, centralna...sve osim ABS-a naravno) za cca. 66000kn

a poznato je već duže vrijeme da japanci i korejanci ne štede na serijskoj opremi
    za razliku od npr. WV gdje nadoplaćuješ el. podizače stakala

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

mučki provokator Avatar od korisnika carllito
    Datum registracije
    22-02-07
    Poruka
    9,004
    Liked
    40 times

Citat Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke
    ... full oprema (klima, el. podizači, centralna...sve osim ABS-a naravno) za cca. 66000kn

a poznato je već duže vrijeme da japanci i korejanci ne štede na serijskoj opremi...

kako u istoj rečenici možeš napisati nema abs-a a u nastavku korejanci ne štede na opremi..
    meni je auto bez abs-a nezamislivo,to je standard ima već 10 god..još je Mercedesova W126 imala abs!!!
    Hyundai je o.k. auto ali bez abs-a nema šanse da bi ga nova kupio ...

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Citat Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
    kako u istoj rečenici možeš napisati nema abs-a a u nastavku korejanci ne štede na opremi..
    meni je auto bez abs-a nezamislivo,to je standard ima već 10 god..još je Mercedesova W126 imala abs!!!
    Hyundai je o.k. auto ali bez abs-a nema šanse da bi ga nova kupio ...
    e prijatelju, sad ti hoćeš za 66kilo kuna i grijana sjedala, split klimu...
    pitam se ima li twingo ABS jer se ovdje radi o usporedbi tih auta

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

mučki provokator Avatar od korisnika carllito
    Datum registracije
    22-02-07
    Poruka
    9,004
    Liked
    40 times

ja o tome nisam priča nego o ovome..

i ja sam tako razmišljao kad je ona kupovala auto
    i još je bila akcija kod Hyundaia...

uzela je Getz (1.4 100KS, to sam rekao već) sa 3v, full oprema (klima, el. podizači, centralna...sve osim ABS-a naravno) za cca. 66000kn

a poznato je već duže vrijeme da japanci i korejanci ne štede na serijskoj opremi
    za razliku od npr. WV gdje nadoplaćuješ el. podizače stakala
    al nije bitno

prof. Foruma Avatar od korisnika dave
    Datum registracije
    06-04-07
    Starost
    23
    Poruka
    1,919
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: dave Pogledaj Poruke
    "Twingo prve generacije bio je istinska legenda; prvi mali monovolumen, automobil vrhunske prostranosti s obzirom na dimenzije i neviđene modularnosti. Ipak, godine čine svoje, konkurencija ne miruje, a i danas vrijede neka nova pravila po pitanju ergonomije, motorizacije, sigurnosti i naravno, ekologije.

S novim Twingom Renault ima vrlo ambiciozne planove, čemu u prilog ide i činjenica da će napokon dobiti verziju s upravljačem na desnoj strani (da, sve ove godine nije se prodavao na Otoku), a u ponudi je sada i dizelski motor.

Krenimo od vanjskih dimenzija i dizajna. Svojom duljinom od 3600 mm (170 mm više nego dosadašnji model) Twingo je gotovo dostigao Clio prve generacije. To se najviše osjeti u putničkom prostoru koji je profitirao i od duljeg međuosovinskog razmaka (2367 mm).
    Novi Twingo klasičnog je vanjskog kroja, dok na prethodnika podsjećaju karakteristični izrez bočnih prozora i zaobljeni retrovizori. Prevjesi su vrlo mali, forma dinamična, a stražnji dio gotovo je okomito odsječen.

Ulaskom kroz i dalje velika bočna vrata otkrivamo pravo prostorno čudo. S prethodnikom nema mnogo sličnosti, no vežu ih neke zajedničke odrednice: jednostavnost, ergonomija, praktičnost i centralno smještena ploča s digitalnim instrumentima. Upotrebljeni su vrlo ugodni i kvalitetni materijali, dok aplauz zaslužuje i visoka razina završne obrade.

Prostora ne manjka kako sprijeda, tako i na stražnjim sjedalima, čak ni u visinu. Straga ni putnicima od 190 cm ne nedostaje prostora za glavu, što je rijetkost i u klasi većim automobilima, a pritom im se ni koljena neće sudarati s vilicom. Stražnja klupa je i ovdje pomična po duljini (za 220 mm), čime se može kombinirati prostor straga obujam prtljažnika.
    On zaprima od 165 do 285 litara, a kad je stražnja klupa (ili dva odvojena sjedala, uz doplatu) oborena, volumen naraste do 951 litru. I to nije sve, uz doplatu se može dobiti prednje suvozačko sjedalo s preklopivim naslonom što u konačnici omogućuje prijevoz predmeta duljih od dva metra.

U kabini je sada ukupno 11 pretinaca zapremine 28,4 litre. Organizacija vozačkog prostora je uzorna i mnogo bolja nego do sada. Kolo upravljača je sada podesivo po visini te mnogo bolje leži u rukama. Ergonomija je vrlo dobra, sve komande nadohvat ruke, a sad je vozač dobio i pravi oslonac za lijevu nogu.

Uvodni paket opreme Access sadrži ono najosnovnije, no i solidnu razinu sigurnosne opreme. Tako tu pronalazimo dva zračna jastuka, sustave ABS i EBD, tritočkovne sigurnosne pojaseve sprijeda i straga, Isofix učvrsnice na suvozačkom sjedalu, tonirana stakla, blokadu paljenja i odbojnike u boji karoserije.

Expression je bogatiji za vozačevo sjedalo podesivo po visini, električni servoupravljač podesiv po visini, daljinsko centralno zaključavanje, električne podizače stakala, ručni klima uređaj i pripremu za radio.

Dynamique pored svega nabrojanog dodaje 15 colne aluminijske naplatke, paket Look (sportski odbojnici, crne maske svjetala, prednje maglenke), simpatični okretomjer postavljen na stup upravljača i električno podesive vanjske retrovizore.

GT je najbogatiji i najsportskiji paket, tako da su njegov sastavni dio krovni spojler u mat srebrnoj boji, bočne zaštitne letvice u boji karoserije, upravljač i ručica mjenjača presvučeni kožom, automatski klima uređaj te priprema za radio Premium 200 W sa dva visokotonca, četiri zvučnika i daljinskim upravljanjem.

Za razliku od dosadašnjeg Twinga novi već u startu prodaje nudi široku paletu motora od tri benzinska i jednog modernog turbodizela. Osnovni je dobro nam poznati 1.2 8V koji je dotjeran kako bi ponudio više okretnog momenta i manju potrošnju goriva. Razvija snagu od 43 kW (60 KS) pri 5250 o/min, te okretni moment od 93 Nm pri 2500 o/min. S tim motorom Twingo do stotke ubrza za 15 sekundi, pojuri do brzine od 154 km/h, uz prosječnu potrošnju od 5,6 litara goriva.

Nešto snažnija je njegova 16-ventilska izvedba koja razvija 56 kW (75 KS) pri 5500 o/min, uz okretni moment od 107 Nm pri 4250 o/min. Ovaj motor daje Twingu nešto više živahnosti; za sprint od nule do 100 km/h treba mu 12 sekundi dok je krajnja brzina 170 km/h. Prosječna potrošnja je 5,7 litara.

Najsnažniji benzinac prava je poslastica. Iza oznake TCE krije se turbo stroj malog obujma, razvijen iz bloka 1.2 16 s kojim dijeli 75 posto zajedničkih dijelova. Snaga od 74 kW (100 KS) dostupna je pri 5500 o/min, dok okretni moment od 145 Nm razvija već pri 3000 okretaja u minuti. Turbo ima i funkciju overpower koja stvara privremeni višak snage iznad 4500 o/min od dodatnih 5 KS i 6 Nm.

Kao i u ostala dva benzinska motora mjenjač je ručni s pet stupnjeva, no s nešto kraćim prijenosnim odnosima. S ovim motorom Twingo je pravi mini sportaš, do brojke 100 na brzinomjeru ubrzava za 9,8 sekundi uz brzinu od 189 km/h. Prema proizvođačkoj specifikaciji potrošnja se kreće od 5,9 do 7,8 litara goriva.

Twingo je napokon dobio i dizelski motor, 1.5 dCi sa 65 KS. Snagu razvija 3750 o/min, dok je okretni moment od 160 Nm na raspolaganju već pri 1900 okretaja u minuti. Podaci o performansama govore o ubrzanju 0-100 km/h za 14,9 sekundi, krajnoj brzini od 164 km/h i prosječnoj potrošnji od 4,3 litre eurodizela.

Twingo Access 1.2 – 64.900 kn
    Twingo Expression 1.2 – 73.900 kn
    Twingo Expression 1.2 16V – 77.900 kn
    Twingo Expression 1.5 dCi – 91.100 kn
    Twingo Dynamique 1.2 16V – 82.900 kn
    Twingo Dynamique 1.5 dCi – 96.100 kn
    Twingo GT TCE 100 KS – 99.900 kn
    "
    evo odgovora na pitanje....twingo ima u serijskoj opremi ABS
    ja nisam luzer o naprotiv....

Početnik
    Datum registracije
    23-07-07
    Starost
    27
    Poruka
    12
    Liked
    0 times
    ma ima i abs i ebd

cura mi je kupila getza prošle godine 1.4 100KS
    za sada sve 5...autić je sasvim ok naročito za gradsku vožnju
    ali napravimo mi snjim i put od 1500km bez problema

glavno pitanje koje je neko već postavio gore je: za šta ti treba auto?
    ako se uglavnom voziš po gradu, ideš na izlete i sl. onda ti ja evo mogu preporučiti Getz-a
    ma auto mi terba za posao i natrag, cca 25 km dnecni i da mogu jednom godisnje ili eventualno 2 puta otici na more ili na skijanje......
    nemam obitelj jos pa onda mi je velicina ok...
    uglvnom i da imama malo djete ono se moze voziti u njemu,a dok naraste valjda cuimat love za malo veci..
    Zadnji Uredio daidza : 05-10-07 u 15:29

Starter
    Datum registracije
    03-01-08
    Poruka
    18
    Liked
    0 times

Netko je spomenuo Spark-a? Moj odgovor: NIKAD

Između Getza i Novog Twinga uzmi što ti je draže, ali ako hoćeš dobiti više za istu količinu novca uzmi Hyundai Getza.

Getz je prvi "europezirani" Hyundaijev auto. To se već vidi po dizajnu eksterijera, i još više interijera. Auto je veoma solidno napravljen, a razlika između Hyundaia i ex-Daewoo-a su svjetlosne godine. Hyundai je najrenomiranija Korejska marka. Daewoo je najlošija Korejska marka.

Ja osobno uzeo bi ili Novog Twinga pa bi ga nakinđurio dodatnom (i korisnom) opremom, stavio bi spojler, zatamnjena zadnja stakla, itd. ili bi uzeo jačeg Hyundai Getza. Čak bi radije uzeo Getza jer mi djeluje više kao auto, ozbiljniji auto.

Mislim da je zvučna izolacija na Getzu bolja (već samim time što je duži auto od Novog Twinga) pa je pogodniji za bilo koju dužu vožnju.

Stranica 2 od 2 PrvoPrvo 12

Lajkaj nas na Facebooku