| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Auti Raspravljate o temi Peugeot 207, 1.6 VTI Sport pack u Automobilizam i Motori forumu; U lipnju 2007. godine kupio sam osobno vozilo marke Peugeot 207, 1.6 VTI Sport pack za 118 000,00 ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 11-02-08
Poruka: 5
![]() | Peugeot 207, 1.6 VTI Sport pack U lipnju 2007. godine kupio sam osobno vozilo marke Peugeot 207, 1.6 VTI Sport pack za 118 000,00 kn. Vozilo me služilo cijelih četiri mjeseca odnosno 3966 km, a nakon toga počelo se gasiti u vožnji. Vozilo je predano na popravak u ovlašteni servis ( Automaksimir d.o.o. , Kraljevićeva 12, Zagreb ) 29.10.2007. 26.11.2007. javili su mi da je kvar otklonjen i da preuzmem vozilo. Nakon pređenih cca. 500m auto se ponovno ugasio u vožnji te sam ga vratio natrag u servis. Nakon zakonskog roka od 45 radnih dana koji je istekao 20.12.2007. uputio sam zahtjev da mi se po članku 5. Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/2007) i članku 400. i 410. Zakona o obveznim odnosima (NN 35/2005) moje vozilo zamjeni istim takvim novim i bez greške. Zahtjev je, nakon kontaktiranja koncesionara kod kojeg sam kupio auto, upućen u Peugeot Hrvatska d.o.o., Odjel za pritužbe, n/r gđa.Ivi Kaubač. Peugeot Hrvatska d.o.o. mi je 03.01.2008. odgovorio: „Poštovani, Primili smo Vaš dopis, od 21.12.2007., vezano za problematiku gašenja vozila u vožnji. Vezano za gore navedeno, obavještavamo Vas da je kontaktiran Glavni ured za tehničku pomoć u Francuskoj. Također, kontaktirali smo ovlaštenog koncesionara koji nas je obavijestio da Vam je dodjeljeno zamjensko vozilo tijekom servisiranja predmetnog vozila. Obzirom da su to sve informacije kojima raspolažemo, molimo Vas za još strpljenja, kako bismo dodatno istražili slučaj. Mreža ovlaštenih koncesionara i dalje Vam stoji na raspolaganju. S poštovanjem Odjel za pritužbe Peugeot Hrvatska d.o.o.“ Od tada nikoga više nije bilo moguće dobiti ni telefonski ni osobno. Nakon što sam obavijestio Peugeot Hrvatska i Automaksimir da ću cijelu priču dati u novine kontaktirao me gosp. Joško Komušar iz Peugeot Hrvatska i pozvao na sastanak sa glavnim direktorom. Sastanak je održan 04.02.2008. u prostorijama Peugeot Hrvatska na kojem su prisustvovali uz glavnog direktora (nažalost nisam uspio zapamtiti ime jer je dotični iz Vijetnama), gosp. Komušar i gosp. Dodig. Sastanak je započeo sa ucjenama glavnog direktora i podrugljivim pitanjem :“ jel znate Vi koliko traju sudski sporovi u Hrvatskoj?“. Odmah na početku su izračunali i umanjili cijenu mog vozila za 5 000,00 kn zato što sam ga vozio 4 mjeseca. Naručivanje identičnog vozila su odmah odbacili jer se takvo mora čekati i do tri mjeseca, „ a njima je zamjensko vozilo preskupo“. Zatim su mi počeli nuditi vozila sa skladišta, slabije opremljena i slabije jačine motora koja su , naravno, i jeftinija od mojeg vozila, „ i to bez nadoplate“ i vozilo sa dieselskim motorom uz nadoplatu od 15 000, 00 kn. Kako se nismo uspjeli dogovoriti, sastali smo se još jedanput sa gosp.Dodigom. Ponudili su mi drugo vozilo ( Peugeot 307, karavan) uz nadoplatu od 26 900,00 kn. Stvarno ne vidim razloga zašto bih plaćao nešto što nisam ni naručio niti želio. Ispada, na kraju, da sam još i kriv što prodaju neispravna vozila i da trebam plaćati nečije greške. Htio bih ovim putem upozoriti buduće kupce vozila Peugeot 207, 1.6 VTI, 120KS, da se ne upuštaju u kupnju jer problem sa motorom još nije rješen ni u tvornici ni u ovlaštenim servisima. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Veteran | Re: Peugeot 207, 1.6 VTI Sport pack Katastrofa ![]() Znam da bi meni bilo muka od svega toga al jedino riješenje je natezanje po sudu i sve u novine dati. Kupio si taj auto jer si baš takav s takvim motorom i opermom htio kupiti i oni ti sad nude nekaj sasvim drugo ...i još da doplatiš ![]() A kad se sad sjetim da sam baš u to vrijeme, oko 10 mjeseca prošle godine ja obilazio salone i zapeo da kupim upravo takvu 207-icu sa tim istim motorom i opremom ...izgleda srećom po mene da sam ipak na kraju odustao ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #5 (permalink) |
| charolastra | Re: Peugeot 207, 1.6 VTI Sport pack strava
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 19-02-07 Godina: 28
Poruka: 3
![]() | Re: Peugeot 207, 1.6 VTI Sport pack Nemogu vjerovat. Informiraj nas kako se stvar dalje odvija. Oćeš ih tužit? Moj stari je kupio 207 1.4 sport pack u 11/2007 i za sada motor i elektronika funkcionira ok. Hvala bogu. Ali problem je šta auspuh pušta na spoju iza zadnjeg lonca sa zadnjom cijevi auspuha?? Mislim, nije velika stvar al to je NOVO auto! Kako je pod garanciom, koncesionar je narućio auspuh koji je došo za nekih 7 dana i sve super. Kad pušta i ovaj na istom mjestu!! Da li su to posebne serije za naše tršište ili kako to objasniti, nije mi jasno. Ovaj je problem ništa prema tvome ali iritira. Čekamo da stigne treći auspuh... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Peugeot 207, 1.6 VTI Sport pack Katastrofa. ![]() Sudski se sporit sa tako moćnim firmama mislim da nema smisla, samo ćeš potrošit novaca i novaca a opet ništa imaju oni utjecaja svugdje sigurno. Najbolje i najlakše bi bilo provlačit ih po novinama. Morat će ti dat novo ispravno isto to vozilo , jer loš glas na tržištu je opaka stvar. Samo je pitanje dal je njima cijela ta serija ispravna.
__________________ Krenuo je i 9. uberbabe : skupina A - glasanje |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Peugeot 207, 1.6 VTI Sport pack to ti je to..kupiš nov auto kod nas..masno platiš trgovcu i državi dače..i onda kad nešto pođe po krivu,ko te jebe..Ma mislim..treba ih tužit,staviti slučaj u novine..Jedino tak če đubrad naučiti lekciju..
__________________ In German, AMG is pronounced " I am Ghey" |
| | |
![]() |
| Tagovi: peugeot 207 |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:04.

In German, AMG is pronounced " I am Ghey"