Staviš par vreća cementa i ustabiliš ga.![]()
Raspravljate o temi Prvi hrvatski automobil u Auti forumu, dio Automobilizam i Motori foruma; Pa i Smart mi izgleda nestabilno....
Staviš par vreća cementa i ustabiliš ga.![]()
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
Ma *ebeš takav auto![]()
nema ni warp pogon,bzvz!
Komandant Data,bijelo lice,
Kad ćeš doći do Zemljice
Da pričas danima,jer nas zanima
da li u stroju obitava anima.
Električni auti su bili ljudima poznati i voženi još daaaaaaaavno prije 170 godina.
Tadašnji guba elektroauto je izradio Camille Jenatzy, a zvao se La Jamais Contente 1899. godine a vozio je i do 105,88 km / h.
Evo slika
Tesla je još onda sanjao bežićno napajanje auta, samo je prije umro nego je ostvario svoj san.
Mi smo već davno trebali imati električne aute razvijene, ali dovoljno je samo da spomenem otkriće goriva, nafte i da su se razvili moćnici i lobiji koji su ugasili proizvodnju elektroautomobila jer bi oni bili prejeftini...
XD je odlična zamisao i biti će sprovedena u djelo te bi mogla biti hit. Osobno jedva čekam!
Još ništa od ovog automobila ,nadam se da će se uskoro trgnuti iz zimskog sna
neznam zbog čega ga neko hvali radi dizajna,meni se osobno ne sviđa![]()
0496007_48.jpgBanke ne daju da se auto budućnosti proizvodi u RH! - Danas.hr 0526007_49.jpg
Štite li banke domaću auto industriju ili je riječ o nečem sasvim drugom?Nakon velikog uspjeha u Ženevi s električnim trosjedom XD, grupa Dok-Ing postala je traženija no ikada. Opel i Peugot već su izrazili želju da krenu u serijsku proizvodnju XD-a, dok poslovne banke ne žele Dok-Ingu dati potporu.
Osim toga, čini mi se da je ovo ipak prevelika cijena za ovako mali automobil. Uz malo više dobre volje s nekoliko strana (smijem li spomenuti i potporu Vlade i EU?) ta bi cijena trebala znatno pasti.
Zadnji Uredio anthlon : 17-03-10 u 22:44