| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Auti Raspravljate o temi SSC skida skalp Veyronu! u Automobilizam i Motori forumu; (Index.hr)SSC ili punim imenom Shelby Sports Car pokušat će krajem mjeseca oboriti brzinski rekord kojeg još uvijek ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | SSC skida skalp Veyronu! (Index.hr)SSC ili punim imenom Shelby Sports Car pokušat će krajem mjeseca oboriti brzinski rekord kojeg još uvijek drži Bugattijev superbolid Vexron sa 407 km/h. Amerikanci najavljuju 439 km/h. SSC užurbano provodi pripreme za veliki događaj u svrhu kojeg će biti čak zatvoren i segment autoceste u Nevadi, i to duljini od 12 milja, odnosno 19,3 km. SSC priprema svoj supersportski model Ultimate Aero TT u suradnji s tvrtkom MKM Racing i najavljuje sigurno osvajanje titule najbržeg serijskog automobila. ![]() Jerod Shelby, utemeljitelj i vlasnik tvrtke, punih je sedam godina radio na projektu razvoja automobila iz snova. Ultimate Aero TT pokreće twin-turbo V8 koji razvija 1.200 KS pri 6.950 o/min i 1.483 Nm pri 6.150 o/min. Iz izloženog je jasno kako se radi o najsnažnijem serijskom automobilu koji udovoljava nacionalnim standardima cestovnog prometa. SSC Aero teži svega 1.276 kg i pritom se ne odriče luksuza. Isporučuje se potpuno opremljen što ovdje podrazumijeva kožni interijer, Recaro sjedala, premium audio-sustav sa deset zvučnika, DVD navigaciju i podizni sustav koji omogućava automobilu penjanje na rubnik. Potonji diže automobil za deset centimetara. Uglavnom, službeni podaci su slijedeći. Automobil ubrzanje do 96 km/h apsolvira za 2,78 sekundi, na 160 km/h je za 11, 66 sekundi, a maksimalna brzina je (prema rezultatima ispitivanja u zračnom tunelu) preko 439 km/h. Obični Aero postiže "tek" 386 km/h. Cijena je 585.000 USD, što je barem duplo manje nego u slučaju Veyrona. SSC planira proizvesti samo 24 primjerka. LINK NA WALLPAPER
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 28-03-07 Lokacija: Moto susreti Godina: 19
Poruka: 2,536
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Najjači automobil ikad napravljen e da mi je jedan ovakav... 2006 SSC Ultimate Aero ![]() ![]() 2006 SSC Ultimate Aero Pictures and Specifications @ SupercarStats.com - The Supercar Resource Performance Top Speed up to 273 mph / 439.4 km/h Skidpad 1.03 g EPA City / Highway 18 / 27 e Drag Coefficient 0.357 Slalom Not Available General Information Base Price $654,500 Production 25 total Powertrain Layout Mid Engine / RWD Steering Rack & Pinion Body Material Carbon Fiber Front Wheels 19 x 9 in. Brake Type Vented Discs Rear Wheels 20 x 12.5 in. Brake Size F: 14.0 in. R: 14.0 in. Front / Rear Tires 235/35 YR19 / 335/30 YR20 Engine Configuration V-8 Displacement 387.2 cu. in. Valvetrain Not Available Bore 4.125 in. Power 1046 bhp @ 6950 rpm Stroke 3.620 in. Torque 821 lb-ft @ 6200 rpm Compression Ratio 8.975:1 Redline 7200 rpm Final Drive Ratio 3.44:1 Transmission 6-speed Manual Gear Ratios 3.82:1, 2.15:1, 1.56:1, 1.212:1, 0.973:1, 0.656:1 Dimensions Wheelbase 105.2 in. / 2672 mm Length 176.2 in. / 4475 mm Front Track Not Available Width 82.7 in. / 2101 mm Rear Track Not Available Height 43 in. / 1092 mm Weight Distribution 42/58 Curb Weight 2,640 lb. Zadnji Uredio tamijan : 28-03-07 u 03:26. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,329
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: SSC skida skalp Veyronu! pregadan je auto, veyron mi je žešći
__________________ http://www.dubailand.ae/ |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: SSC skida skalp Veyronu! Ima i duplo manje cilindara... njegov je motor iskorišten do kraja. Za Veyrona vjerovatno nije dostignut maksimum koji motor može izdržati...
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 31-10-07 Godina: 19
Poruka: 37
![]() | Re: SSC skida skalp Veyronu! Zaboravih editat, al kasnije dok sam se sjetil nisam mogel.Pa samo da kažem još jednu stvar.Ali zato veyronov motor će puno duže izdržat, totalna sam njubina kaj se tiće auta, al mislim i da ima i kudikamo veći okretni moment, ono da jače vuče. Ispravite me ako griješim. Sve u svemu da jesam bolesno bogat i da tražim neku mašinu koja ludo ide i još luđe troše, definitivno bih uzeo veyrona. |
| | |
![]() |
| Tagovi: skalp, skida, ssc, veyronu |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:54.

vjerovatno hoce al za nesto sitno...