| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Auti Raspravljate o temi throttle steering u Automobilizam i Motori forumu; Citat: ps. kad dobrih autiju (pa čak i kod pegle) putanju kroz zavoj fino reguliraš gasom, a ne volanom (volanom ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 3,910
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | throttle steering Citat:
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,870
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: throttle steering zato što: 1. gubiš grip- prednji kotači i upravljaju i prenose 'snagu', dodavanjem gasa previše trošiš raspoloživi grip 2. ima puno manji učinak nego sa zadnjim pogonom- treba ti puno veća 'snaga' za isti učinak (usporedba ti je ko'o okretanje volana kad ideš u rikverc, tako ti se pojačava efekt kad imaš stražnji pogon) i onda radi 'naopako'- što ne pogoduje brzoj vožnji (više gasa-šira putanja, tj. podupravljanje 'ispod granice', što po zavojima ne valja) 3. nemaš odvojene funkcije volana (usporavanje/ubrzavanje) i gasa (reguliranje putanje) jer sve ide preko istih kotača 4. snaga ti je potpuno nebitna za to- to se fino radi i na pegli (koja ima 24ks), snagu trebaš kad hoćeš kontrolirano proklizavati (a throttle steering, kao takav, je do granice proklizavanja- znači auto još nema nikakvo osjetno klizanje)
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: throttle steering Vidis vidis. Čovjek uči dok je ziv . Naime do danas nisam čuo za tu tehniku ![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: throttle steering hehe, valjda zato što je 99% autiju danas s prednjim pogonom... ja sam to pokupio od svog otca- uvijek sam uživao gledati kako vozi (i dan danas je jedina osoba kojoj se usudim zaspati u autu, užaasan sam suvozač ), pa sam jednom skužio kako skreće bez okretanja volana*. kad sam dobio vozačku, sam probao i sam- i vid' vraga radi...* on je kad je bio mlad vozio utrke, pa i dan danas ima savršenu tehniku vožnje trenutno ti nemam vremena, no mogao bih ti i objasniti kako/zašto to radi sa gledišta tehnike, prije nego zbrišem na more...
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #5 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: throttle steering Kuzim kako i zasto to radi. Ima savrsene logike. Samo se nisam nikad sjetio toga niti mi je to itko pokazao. Danas pretezno ekipa zadnji pogon koriste za driftanje pa se ne spominje puno ta tehnika
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: throttle steering btw, odi si u moju temu u autosport (mislim da se zove 'malo nostalgije') pa pogledaj onboard video Fangija (Maserati 250F na Modeni). tamo ćeš vidjeti što je pravi drift (kontrolirano proklizavanje sa sva četiri kotača) a ne ovo što danas rade... obrati pažnju na kadar izvana kad izlazi na ciljnu ravninu na kraju 2. kruga, tek onda skužiš koliko ima 'bočnu komponentu' kroz zavoje.
| | |
![]() |
| Tagovi: throttle steering |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:23.

. Naime do danas nisam čuo za tu tehniku 
), pa sam jednom skužio kako skreće bez okretanja volana*. kad sam dobio vozačku, sam probao i sam- i vid' vraga radi...
obrati pažnju na kadar izvana kad izlazi na ciljnu ravninu na kraju 2. kruga, tek onda skužiš koliko ima 'bočnu komponentu' kroz zavoje.