Idi nazad   Croportal Forum > Automobilizam i Motori > Auti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Auti Raspravljate o temi throttle steering u Automobilizam i Motori forumu; Citat: ps. kad dobrih autiju (pa čak i kod pegle) putanju kroz zavoj fino reguliraš gasom, a ne volanom (volanom ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-08-07, 15:54   #1 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 3,910
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima
throttle steering

Citat:
ps. kad dobrih autiju (pa čak i kod pegle) putanju kroz zavoj fino reguliraš gasom, a ne volanom (volanom nekad usporavaš ili ubrzavaš)- kad hoćeš jače skrenuti dodaješ gas, a popuštaš gas da ideš po širem luku... to ti je throttle steering
Zasto mislis da to ne mozes izvesti sa prednjim pogonom? Dobra špera, hrpa snage i da se to odraditi...
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-08-07, 16:05   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,870
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima
Re: throttle steering

zato što:

1. gubiš grip- prednji kotači i upravljaju i prenose 'snagu', dodavanjem gasa previše trošiš raspoloživi grip

2. ima puno manji učinak nego sa zadnjim pogonom- treba ti puno veća 'snaga' za isti učinak (usporedba ti je ko'o okretanje volana kad ideš u rikverc, tako ti se pojačava efekt kad imaš stražnji pogon) i onda radi 'naopako'- što ne pogoduje brzoj vožnji (više gasa-šira putanja, tj. podupravljanje 'ispod granice', što po zavojima ne valja)

3. nemaš odvojene funkcije volana (usporavanje/ubrzavanje) i gasa (reguliranje putanje) jer sve ide preko istih kotača

4. snaga ti je potpuno nebitna za to- to se fino radi i na pegli (koja ima 24ks), snagu trebaš kad hoćeš kontrolirano proklizavati (a throttle steering, kao takav, je do granice proklizavanja- znači auto još nema nikakvo osjetno klizanje)
Odgovori sa citatom
Star 01-08-07, 16:13   #3 (permalink)
Akademik Foruma

Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Vidis vidis. Čovjek uči dok je ziv . Naime do danas nisam čuo za tu tehniku
Oggy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-08-07, 16:17   #4 (permalink)
Akademik Foruma

Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

hehe, valjda zato što je 99% autiju danas s prednjim pogonom...

ja sam to pokupio od svog otca- uvijek sam uživao gledati kako vozi (i dan danas je jedina osoba kojoj se usudim zaspati u autu, užaasan sam suvozač ), pa sam jednom skužio kako skreće bez okretanja volana*. kad sam dobio vozačku, sam probao i sam- i vid' vraga radi...

* on je kad je bio mlad vozio utrke, pa i dan danas ima savršenu tehniku vožnje

trenutno ti nemam vremena, no mogao bih ti i objasniti kako/zašto to radi sa gledišta tehnike, prije nego zbrišem na more...
Odgovori sa citatom
Star 01-08-07, 16:19   #5 (permalink)
Akademik Foruma

Kuzim kako i zasto to radi. Ima savrsene logike. Samo se nisam nikad sjetio toga niti mi je to itko pokazao. Danas pretezno ekipa zadnji pogon koriste za driftanje pa se ne spominje puno ta tehnika
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-08-07, 16:26   #6 (permalink)
Akademik Foruma

btw, odi si u moju temu u autosport (mislim da se zove 'malo nostalgije') pa pogledaj onboard video Fangija (Maserati 250F na Modeni). tamo ćeš vidjeti što je pravi drift (kontrolirano proklizavanje sa sva četiri kotača) a ne ovo što danas rade... obrati pažnju na kadar izvana kad izlazi na ciljnu ravninu na kraju 2. kruga, tek onda skužiš koliko ima 'bočnu komponentu' kroz zavoje.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: throttle steering

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:23.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113