Idi nazad   Croportal Forum > Automobilizam i Motori > Auti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Auti Raspravljate o temi Toyota Land Cruiser !! u Automobilizam i Motori forumu; ... evo ovaj terenac me impresionira u svakom detalju pa sam mislio da je zaslužuje posebnu temu JEDAN od najboljih ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-04-08, 15:00   #1 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 22-02-07
Godina: 30
Poruka: 4,492
carllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu auru
Toyota Land Cruiser !!

...evo ovaj terenac me impresionira u svakom detalju pa sam mislio da je zaslužuje posebnu temu

JEDAN od najboljih terenaca nedavno je predstavljen u obnovljenom izdanju. Kralj svih putova donosi ono najbolje iz svijeta terenaca, i to po početnoj cijeni od 100.000 eura. No, tu nije kraj, već se u igru uključuju tuneri.

Za one kojima serijska izvedba pokretana moćnim V8 motorom nije dovoljna, tu je delta 4x4, renomirani bavarski specijalista zadužen za ultimativne prerade terenaca. Novost u ponudi tiče se upravo Land Cruisera, kojemu je jedina potencijalna mana, ona estetske prirode, itekako ispravljena.

I dosta, jedino što se može Toyotinom LC spočitavati, ako se baš mora, je nedostatak upečatljivog estetskog nastupa u odnosu na moguću konkurenciju, bar kad je cijena u pitanju. Jer, u pogledu terenskih voznih svojstava drugi mu nisu niti do koljena. Kut uspona od 45 stupnjeva i tek minimalno manji (44 stupnjeva) granični kut prevrtanja samo su neke od vrijednosti za pamćenje.

Prije nego što se vratimo temi reći ćemo još kako LC bez problema apsolvira vodene prepreke dubine do 700 mm.

Uglavnom, nova ponuda uključuje cjevaste zaštite karoserije, i to prednjice, pragova i stražnjeg kraja vozila. Cijevi su od nehrđajućeg čelika, a u promjer mjere 101 mm. Cijena za cijeli set je 4.790 eura. Visoku cijenu tvrtka opravdava izuzetnom kvalitetom i ručnom izradom. Svemu valja pridodati dodatna projekcijska svjetla koja u kombinaciji s nosačima stoje 950 eura.

Usprkos velikoj snazi oba ponuđena "osmaka" tuneri su se pozabavili elektronikom s ciljem da povećaju snagu dizelskog motora. Konačni rezultat je porast snage 4.5 D-4D V8 dizelaša sa serijskih 286 KS na 318 KS, te maksimalnog okretnog momenta sa 650 na 780 Nm. Preinake na motoru koje nisu presudne po pitanju terenskih svojstava vlasnika će stajati 1.960 eura čemu valja pridodati još 700 eura za ispušni sustav. Ne zvuči strašno baš kao ni povećanje maksimalne brzine s 210 na 218 km/h. Zato ćemo odati priznanje za dostignuća koja se iskazuju ubrzanjem do 100 km/h i sada za petmetarsku grdosiju od 2,6 tone traje 7,8 sekundi (-0,4 s).

S obzirom da bi ovako tunirani LC (link) trebao češće boraviti na asfaltu tvrtka je odlučila ponuditi set kočnica s diskovima mjera 396x36 mm i šest-klipnim čeljustima, i to po cijeni od 6.760 eura. Također, njihova preporuka su 23-inčni naplatci, i to u setu s Continental Sport Contact "valjcima" mjera 305/40.

Objektivno gledano, vlasnik koji se odluči na ovakav tuning će za protuvrijednost solidne sume novaca definitivno dobiti atraktivnije vozilo, ali nažalost nauštrb terenskih svojstava.

zanimaju me vaše impresije i mislite li da za ovu toyotu postoji konkurencija
carllito je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-04-08, 17:55   #2 (permalink)
Starter

Datum registracije: 28-04-08
Poruka: 13
raultg se izdvaja iz mase
Re: Toyota Land Cruiser !!

vau
raultg je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-04-08, 18:10   #3 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 20,225
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

taj na slikama mi se ne sviđa ali inače

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-04-08, 18:16   #4 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-12-07
Godina: 18
Poruka: 1,095
ribery

Citat:
Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
...evo ovaj terenac me impresionira u svakom detalju pa sam mislio da je zaslužuje posebnu temu

JEDAN od najboljih terenaca nedavno je predstavljen u obnovljenom izdanju. Kralj svih putova donosi ono najbolje iz svijeta terenaca, i to po početnoj cijeni od 100.000 eura. No, tu nije kraj, već se u igru uključuju tuneri.

Za one kojima serijska izvedba pokretana moćnim V8 motorom nije dovoljna, tu je delta 4x4, renomirani bavarski specijalista zadužen za ultimativne prerade terenaca. Novost u ponudi tiče se upravo Land Cruisera, kojemu je jedina potencijalna mana, ona estetske prirode, itekako ispravljena.

I dosta, jedino što se može Toyotinom LC spočitavati, ako se baš mora, je nedostatak upečatljivog estetskog nastupa u odnosu na moguću konkurenciju, bar kad je cijena u pitanju. Jer, u pogledu terenskih voznih svojstava drugi mu nisu niti do koljena. Kut uspona od 45 stupnjeva i tek minimalno manji (44 stupnjeva) granični kut prevrtanja samo su neke od vrijednosti za pamćenje.

Prije nego što se vratimo temi reći ćemo još kako LC bez problema apsolvira vodene prepreke dubine do 700 mm.

Uglavnom, nova ponuda uključuje cjevaste zaštite karoserije, i to prednjice, pragova i stražnjeg kraja vozila. Cijevi su od nehrđajućeg čelika, a u promjer mjere 101 mm. Cijena za cijeli set je 4.790 eura. Visoku cijenu tvrtka opravdava izuzetnom kvalitetom i ručnom izradom. Svemu valja pridodati dodatna projekcijska svjetla koja u kombinaciji s nosačima stoje 950 eura.

Usprkos velikoj snazi oba ponuđena "osmaka" tuneri su se pozabavili elektronikom s ciljem da povećaju snagu dizelskog motora. Konačni rezultat je porast snage 4.5 D-4D V8 dizelaša sa serijskih 286 KS na 318 KS, te maksimalnog okretnog momenta sa 650 na 780 Nm. Preinake na motoru koje nisu presudne po pitanju terenskih svojstava vlasnika će stajati 1.960 eura čemu valja pridodati još 700 eura za ispušni sustav. Ne zvuči strašno baš kao ni povećanje maksimalne brzine s 210 na 218 km/h. Zato ćemo odati priznanje za dostignuća koja se iskazuju ubrzanjem do 100 km/h i sada za petmetarsku grdosiju od 2,6 tone traje 7,8 sekundi (-0,4 s).

S obzirom da bi ovako tunirani LC (link) trebao češće boraviti na asfaltu tvrtka je odlučila ponuditi set kočnica s diskovima mjera 396x36 mm i šest-klipnim čeljustima, i to po cijeni od 6.760 eura. Također, njihova preporuka su 23-inčni naplatci, i to u setu s Continental Sport Contact "valjcima" mjera 305/40.

Objektivno gledano, vlasnik koji se odluči na ovakav tuning će za protuvrijednost solidne sume novaca definitivno dobiti atraktivnije vozilo, ali nažalost nauštrb terenskih svojstava.

zanimaju me vaše impresije i mislite li da za ovu toyotu postoji konkurencija
Kako nebi imao Merc g-55 AMG,kraj toga svi ostaju kraćih nogu.Merc G-klasa se proizvodi već 29god.i stvarno ljudi koji su testirali sve terence po najjebinama vukojebinama na svijetu govore da veteran nema konkurencije,jednostavno je nenadmašiv.Zadnje testiranje koje sam gledao bilo je iz Auto Blica prije nekih par mjeseci,na kojeme je naravno titulu odnio Merc g.Što se tiče terenskih sposobnosti jako,jako rijedak je terenac koji može kraj njega stati.Toyota Lc po onome što sam načuo je odlična,stvarno obavlja dobro svoje zadatke.
Jedan zanimljiv tekst sam našao na net u kojeme govore,kak su bolesni Arapi bacili Lc-a u more i izvukli i auto je ponovno palio bez ikakvih poteškoća.Inače Toyota Lc spada u najjaču klasu terenaca na svijetu.
Gledao sam jako puno kokakvih tetsiranja trenaca u kojima se Lc pokazao jako dobar.
Moje skromno mišljenje o Toyoti Lc je jako dobro terenac.

Zadnji Uredio ribery : 30-04-08 u 18:20.
ribery je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-04-08, 18:52   #5 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-08
Godina: 27
Poruka: 211
Nowhereman se izdvaja iz mase

ovako sređen ko šta je ovaj na slikama dobio je jedan VELIKI MINUS od mene šta se tiče terenske vožnje a i samog izgleda!

sa takvim autom nemožeš ići nigdje po terenu! iskreno rečeno meni je najljepša toyota land cruiser ova:
Odgovori sa citatom
Star 30-04-08, 18:54   #6 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,814
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Toyota Land Cruiser... definitivno broj 1

Nema konkurencije.

Za moj ukus pomalo preglomazan, ali definitivno broj 1

I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
Copyright by Davor Burazin
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-04-08, 19:01   #7 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 14
Poruka: 1,512
Volcom se izdvaja iz maseVolcom se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Volcom

Prelijep i predobar..
Volcom je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-04-08, 19:06   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-11-07
Godina: 20
Poruka: 1,574
macor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku macor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku macor

ova nova mi se bas ne svida, zato kaj je to dizajn od prije koji mi se ni tad nije svidao. prosla generacija mi je dizajnom bila prelijepa a ova je samo usminkana land cruiserica od prije 10 godina.. kaj se tice motorizacije uvijek je bila perfektna a izdvojil bi ovaj D4D ko poslasticu. terenske sposobnosti takoder zadivljujuce ako se se recimo usporede s SUV-ovima X5 i Q7 koje se uvijek voli trpat u isti kos kao konkurencija ovoj toyotici....za kolko tolko male-velke pare dobije se puno muzike...

kaj se tice ove tjunirane garantiram da nikad nece vidjet tezi teren a kamoli makadam...

za tvrdnju riberya da je Puch G jedan od neslomivih i najboljih terenaca nebih se slozio...priznajem da je neslomiv ali najbolji...hmmm....bez obzira na godine,tu su recimo willys, wrangler, stara compagnola, stara hiluxica, stari defender...ima brdo terenaca koji se po terenskim sposobnostima mogu mjeriti s Puchom...al neka...ak auto blic tak veli onda tak je.......

Fuck the Cola, fuck the pizza, all we need is Šljivovica!! - RAKIA connecting people.
macor je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-04-08, 19:34   #9 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 22-02-07
Godina: 30
Poruka: 4,492
carllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: ribery Pogledaj Poruke
Kako nebi imao Merc g-55 AMG,kraj toga svi ostaju kraćih nogu..
ali Mercedes G 55 AMG sigurno nije veličina LC,možda novi GL da al G sigurno ne..

Citat:
Pravi autor: ribery Pogledaj Poruke
Gledao sam jako puno kokakvih tetsiranja trenaca u kojima se Lc pokazao jako dobar..

po meni je LC možda i najbolji XXL terenac što se da kupiti..
carllito je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-05-08, 12:31   #10 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-12-07
Godina: 18
Poruka: 1,095
ribery

Citat:
Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
ali Mercedes G 55 AMG sigurno nije veličina LC,možda novi GL da al G sigurno ne..

po meni je LC možda i najbolji XXL terenac što se da kupiti..
Novi GL je Suv,a ne terenac,koliko ja znam....
ribery je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:19.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113