Stranica 3 od 7 PrvoPrvo 1234567 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 64
Like Tree2Likes

Ayrton Senna

Raspravljate o temi Ayrton Senna u Auto Moto Sport forumu, dio Sport foruma; Pravi autor: Ripe Fangio je u najgorem slučaju broj 3 svih vremena... s time da Senna i Prost dobijaju minimalnu ...

Uvaženi forumas Avatar od korisnika sheik_mohamed
    Datum registracije
    10-04-09
    Poruka
    970
    Liked
    0 times

Re: Ayrton Senna

Citat Pravi autor: Ripe Pogledaj Poruke
    Fangio je u najgorem slučaju broj 3 svih vremena... s time da Senna i Prost dobijaju minimalnu prednost samo zbog konkurencije [Piquet, Lauda, Mansell, sve Top 10 vozači] koja je postojala u njihovo vrijeme...

Fangio je bio odličan i vozio u nemogućim uvijetima [slažem se da je pitanje kako bi se ostatak Top 10 vozača snašao s bolidima koji su postojali u njegovo vrijeme] ali osim Stirlinga Mossa i nije imao prave konkurencije [pogotovo nakon pogibije Ascari-a...]... a upravo je konkurencija i razlog zašto Schumacher ne ulazi u Top 5 svih vremena [u njegovo doba je jednostavno nije bilo... barem ne ozbiljne konkurencije].
    slažem se u potpunosti s tobom....manula neću da komentiram jer neznam i nisam pratio njegovo vrijeme u F1 i njegovu konkurenciju....ali zbog ovoga što ti navodiš opće nestvaljam Shumahera među nnjih jer ipak Shumaher svojevremeno nikada nije imao neku ekstra konkurenciju kao što su imali Senna,Prost....ipak za mene Senna je No.1 baš zbog tako jake konkurencije,jer treba se nositi s vozačima tipa Prosta,Laude,Piquet,Mansell....to su ipak vozači bar za mene puno bolji od Šumiove konkurencije,hakkinen,barrichello,Coultard....baš zbog toga Sennu svi stavljaju za najboljega vozača u povijesti F1....
    i kad zagrmi cijeli sjever.....nek je nered,nek je lom......ja te volim DINAMOOOOOOOOOOOOOO................

Regularni forumaš
    Datum registracije
    24-12-06
    Poruka
    321
    Liked
    16 times

Citat Pravi autor: sheik_mohamed Pogledaj Poruke
    slažem se u potpunosti s tobom....manula neću da komentiram jer neznam i nisam pratio njegovo vrijeme u F1 i njegovu konkurenciju....ali zbog ovoga što ti navodiš opće nestvaljam Shumahera među nnjih jer ipak Shumaher svojevremeno nikada nije imao neku ekstra konkurenciju kao što su imali Senna,Prost....ipak za mene Senna je No.1 baš zbog tako jake konkurencije,jer treba se nositi s vozačima tipa Prosta,Laude,Piquet,Mansell....to su ipak vozači bar za mene puno bolji od Šumiove konkurencije,hakkinen,barrichello,Coultard....baš zbog toga Sennu svi stavljaju za najboljega vozača u povijesti F1....
    Senna je broj 1 prvenstveno zbog dvije sezone koje je u McLarenu vozio s Prostom [88-89] kada ga je potpuno nadmašio i dokazao da je bolji od njega. Inače bi Prost bio neprikosnoveni broj 1 svih vremena...

Prost zaslužuje broj 2 samim tim što je prva tri naslova osvojio dok su mu momčadski kolege bili bivši ili trenutni svjetski prvaci [Lauda '85, Rosberg '86 i Senna '89] što je nešto čime se niti jedan drugi svjetski prvak ne može pohvaliti.

Banned
    Datum registracije
    21-12-08
    Poruka
    583
    Liked
    0 times

Da, Senna je uvijek imao jaku konkurenciju. Prost, Mansell, Piquet, itd, a kad je poginuo u Imoli 94' iza leđa mu je bio Michael Scumacher. Dan prije toga poginuo je na treningu Roland Ratzenberger i to ga je jako pogodilo, pa je i razmišljao da ne nastupi, jer su sigurnosni uvjeti na stazi bili katastrofalni - nije bilo niti guma i bala sijena tamo gdje treba biti - u zavojima, asfalt na stazi je bio dotrajao i grbav, pa je bolid strugao po pisti ili poskakivao, a možete si misliti kako je to sa preko 300 kmh kad zaoreš... uh naježim se već i od pomisli... pa onda nije bio zadovoljan niti sigurnošću bolida - morali su mu preinačavati letvu volana u zadnji čas, jer ga je smetala, tj. žuljala, a onda je u kokpitima bolida bilo izuzetno tijesno, između ostalog i zbog gomile elektronike koja je svuda uguravana itd., kamere, kablovi... Nigel Mansell je zbog toga napustio McLaren jer je reko da je sjedenje u takvom tijesnom bolidu isto kao kad hodate u tijesnim 3 broja manjim cipelama i jednostavno nije mogao izdržati više od 2 kruga. To je i zbog toga jer je Nigel bio dosta krupan za vozača formule sa svojih 86 kila i upao je na upražnjeno mjesto, a bolid je izrađen po mjeri jednog puno sitnijeg vozača (nemogu se trenutno sjetit kojeg) - to je to... Nego, nije ni čudo da je Senna postao tako dobar vozač. On je već sa 4 godine sjedio u pravom go-kartu koji mu je kupio otac Milton Da Silva i onda normalno da je svakim danom bivao sve bolji. Eto, da nije imao uvjete u djetinjstvu, ne bi ni od njega niš bilo...Pa je vozio razne formule (ford, 3, 3ooo i sl.), osvajao razne GP-e i prvenstva i malo po malo dogurao je čovjek do F-1. Da bi se sve to ostvarilo, uzeo je majčino prezime Senna i otišao u Europu (Englesku)..... Da sad dalje ne pričam, moram samo reći da je razlika između njega i Prosta bila ta da je Prost bio "ziheraš" (odbio je nekoliko puta voziti jer je pala jaka kiša), dok je s druge strane Senna bio "hazarder" - vozio je uvijek i u svim uvjetima i nikad nije odbio voziti. Tek kad je pala kiša, razvio se osmijeh na njegovom licu i za tili čas se vidjelo ko je car na pisti. Dok su se drugi sklizali, izlijetali, proklizavali i mučili se, on je grabio kao po šinama i prestizao sve što se kreće. Kočnicu nije baš volio i uvijek je zadnji kočio pri ulasku u zavoj, a prvi stisnuo gas na izlasku iz zavoja. Na mokroj stazi je bio nepobjediv, bez obzira u kojem bolidu sjedio. Po hrabrosti i riskiranju se može uspoređivati jedino sa legendarnim Gilles Villeneuveom koji je vozio i sa 3 kotača....Šteta da taj dan u Imoli nije poslušao unutarnji savjet i odustao od utrke....ali ostao je dosljedan do kraja. Nema odustajanja, i otišao u legendu....Svaka mu čast, bio je stvarno najbolji.
    Zadnji Uredio RENTO : 29-09-09 u 21:06

Banned
    Datum registracije
    21-12-08
    Poruka
    583
    Liked
    0 times

Banned
    Datum registracije
    21-12-08
    Poruka
    583
    Liked
    0 times

Citat:
    Fangio je bio odličan i vozio u nemogućim uvijetima [slažem se da je pitanje kako bi se ostatak Top 10 vozača snašao s bolidima koji su postojali u njegovo vrijeme]

Odgovor:
    Ma, ne bi se usudili ni sjest u takav bolid, a kamoli vozit utrku, pa još po kiši....

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Kad se nisam rasplakao sad...
    ...'cause the rule is blood for blood!!!!!

Regularni forumaš
    Datum registracije
    24-12-06
    Poruka
    321
    Liked
    16 times

Citat Pravi autor: Emperor666 Pogledaj Poruke
    Kad se nisam rasplakao sad...
    Ja jesam...

Trenutak kad je Formula 1 otišla kvragu i izgubila posljednjeg velikog majstora...

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Citat Pravi autor: Ripe Pogledaj Poruke
    Ja jesam...

Trenutak kad je Formula 1 otišla kvragu i izgubila posljednjeg velikog majstora...
    Istina...
    ...'cause the rule is blood for blood!!!!!

Uvaženi forumas Avatar od korisnika sheik_mohamed
    Datum registracije
    10-04-09
    Poruka
    970
    Liked
    0 times

koji god je bolid vozio svima je pokazao tko je gazada na terenu....
    i kad zagrmi cijeli sjever.....nek je nered,nek je lom......ja te volim DINAMOOOOOOOOOOOOOO................

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Zbog njega sam pocetkom 90ih pratio sve sto je imalo veze s formulom, poslije njegove pogibije ne znam jesam li jednu jedinu utrku odgledao od pocetka do kraja. Za mene najveci sportas ikada, ali prije onog sportas stoji covjek.

Lajkaj nas na Facebooku