| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Baš Razno Raspravljate o temi Hedonizam u Društvo forumu; Ajd, ko od vas tu smatra da je hedonizam dobar. Tema je iz zajebancije, tako da ne kakite. Živeo hedonizam. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 04-10-05
Poruka: 57
![]() | Hedonizam Ajd, ko od vas tu smatra da je hedonizam dobar. Tema je iz zajebancije, tako da ne kakite. Živeo hedonizam. Naravno da treba uživat u životu. Jebeš ti sve ostalo....
__________________ [size=small]Šta je život, par koraka, malo tuge i meraka. Malo brate, malo je...[/size] |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 04-10-05
Poruka: 57
![]() | Re: Hedonizam Citat:
__________________ [size=small]Šta je život, par koraka, malo tuge i meraka. Malo brate, malo je...[/size] | |
| | |
| | #4 (permalink) | ||
| prof. Foruma Datum registracije: 22-09-05 Lokacija: Zagreb
Poruka: 1,164
![]() | Re: Hedonizam Citat:
| ||
| | |
| | #6 (permalink) |
| Administrator | Re: Hedonizam ma jebeš ti sve...ŽIVOT je samo jedan, jebote pun kurac stvari sam shvatio otkako sam bio u bolnici, tamo sa vidio sve i svakave ljude, ama baš sve i svakakve, iz prometnih nesereća, rak, pičke materine e fakat odvratno...jebote kako su oni jadni, i zato ako mi se bilo što dogodi trebam živjeti punom parom, jebe mi se za sve, uživat ću kokliko mogu i gotovo. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| next best thing | Re: Hedonizam 4 me to je ovako. HEDONIZAM=SEBIČNOST. Samo sebičnjak može bit hedonist,ja se pronalazim više u onih koji pružaju nego samo uživaju,evo npr sex,zar vam predstavlja samo užitak da ste vi (muški) zadovoljeni ili da ste zadovoljili i nju (što znači i da ste pravi jebači)?,uglavnom hedonist je onaj prvi ako niste shvatili. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-09-05 Lokacija: Zagreb
Poruka: 1,164
![]() | Re: Hedonizam DEFINICIJA: Hedonizam određen kao motrište koje sreću svodi na osjećaj sreće, slasti, užitka, na zadovoljstvo. Smisao i svrha života, najviše dobro i vrijednost izjednačava se s trenutačnim užitkom, tjelesnim, senzualnim zadovoljstvom, lagodnim životom, uživanjem bez ograničenja: "Uzmi sve što ti život pruža, danas si cvijet - sutra uvela ruža". To je vrlo problematično, najpesimističnije, gotovo crno, bezperspektivno shvaćanje života. Hedonisti žele uživati, nastoje živjeti "slatkim životom" i u tomu vide sav smisao življenja. Prepuštaju se užitcima, postaju ovisnici, zanemaruju ljudske dužnosti i obveze, zaboravljaju na ljudsko dostojanstvo, na budućnost, gube kormilo i prepuštaju se nagonskom životu. Nagoni i loše navike vladaju njima, a ne oni svojim porivima i postupcima. Čovjek kao racionalno i moralno biće spušta se na razinu nagonskoga, animalnoga življenja. Brišu se bitne razlike između čovjeka i životinje. Hedonisti nemaju viših ideala. Jedini njihov ideal je živjeti lako, udobno i što je moguće ugodnije. Pritom, obično, zaboravljaju na posljedice i druge ljude. Važno je da je njima sada dobro i lijepo, da oni trenutačno uživaju u životu. Takve naslade i uživanja najčešće prouzročuju teška razočaranja i duševne patnje. Time se uživanje pretvara u svoju negaciju i bol. |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| next best thing | Re: Hedonizam Citat:
,to sam i ja laički rekao,kraj njih svako najebe,znam to na svojoj sam koži osjetio i nije lijepo. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: hedonizam |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:09.

Dante je prošao kroz pakao, ali nije kroz Trnje