| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Baš Razno Raspravljate o temi Laptop na kurblu! u Društvo forumu; Net.hr Sjedim za svojim Acerom i razmišljam kako bi bilo da svakih par minuta moram okrenuti kurblu da ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Akademik Foruma | Net.hr Sjedim za svojim Acerom i razmišljam kako bi bilo da svakih par minuta moram okrenuti kurblu da ne ostane bez struje.Ruke su manje više na tastaturi pa bi bilo zgodnije ugraditi pedale , nogama mi ionako hladno.Ima li još netko ekološki prihvatljivih ideja za zamjenu baterija?
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| next best thing | Re: Laptop na kurblu! ja isto tražim adapter za napajanje da mog' spojt komp na osov'nu od voden'ce tu doma, jer jeb'ga tu kod nas u selu nema struje a kažu da neće nidoć ovog desetljeća, pa b' ja spojio to na mlin u vodenici kad već melje kuruz da da i nešto struje.
__________________ So tear me open, but beware The things inside without a care And the dirt still stains me So wash me, 'till I'm clean... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Laptop na kurblu! Super ideja. Za konačnu realizaciju samo na kraj osovine staviš dinamo od bicikla koji će mehanički rad vodenice pretvoriti u električnu energiju. Dvije žice do kompa i eto ... Lako je vama na selu. Tamo ima i puno stajskog gnoja. Dokazano je da se u središtu gnoja usljed djelovanja glista (najbolje su kalifornijske) razvija visoka temperatura (oko 70*C). Dakle toplinska je energija tu, još joj samo treba promijeniti oblik u električnu. Kako to napraviti?
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| charolastra | Re: Laptop na kurblu! Pa termoelektrana ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Laptop na kurblu! Vjetroelektrane su cool ideja. Najveći problem alternativnih izvora energije je njeno skladištenje, tj. raspolaganje energijom onda kada nam treba. Što ako tada nema vjetra? Komprimirani zrak! To je najbolje rješenje. Kad piri vjetar vjetrenjača vrti i sabija zrak u spremnik, kada nam treba struja za laptop da vidimo što se događa na CP na drugom kraju spremnika odvrnemo ventil koji pušta zrak pod pritiskom na neke druge lopatice propelera i eto nam opet mehaničkog rada. Isti koristimo za pokretanje dinama od bicikla koji je žičicama spojen na laptop i TO JE TO! Ne čini mi se previše komplicirano, možda probam.
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Caballero Negro | Re: Laptop na kurblu! Citat:
To je nešto najbliže perpetuum mobileu.
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: baterija, kurbla, laptop, prijenosnik |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:20.

da ne ostane bez struje.