| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Baš Razno Raspravljate o temi Maltretirao radnike i ubijao životinje u Društvo forumu; Zaposlenici zagrebačkog ZOO-a optužuju direktora Mladena Anića za psihičko zlostavljanje, iznoseći i stravične priče o mučenju životinja. 'Bolesnu ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | Maltretirao radnike i ubijao životinje ![]() Zaposlenici zagrebačkog ZOO-a optužuju direktora Mladena Anića za psihičko zlostavljanje, iznoseći i stravične priče o mučenju životinja. 'Bolesnu devu satima su usmrćivali lopatom.' ZAGREB - Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga (zlostavljanja na poslu) prijavila je Uredu za žalbe zagrebačke Gradske skupštine direktora zagrebačkog Zoološkog vrta Mladena Anića zbog dugogodišnjeg psihološkog i fizičkog zlostavljanja zaposlenika i ubijanja životinja na okrutne načine i bez poznatog povoda, potvrđeno je Jutarnjem listu u tom gradskom uredu. Prijava je podignuta na osnovi svjedočenja bivše zaposlenice Barbare Kučić-Ivošević, koja je 25 godina bila tehnička direktorica ZOO-a. Ona je gradskom Uredu za žalbe ispričala niz detalja o Anićevom diktatorskom načinu upravljanja Zoološkim vrtom. Tako tvrdi da ju je Anić gađao telefonskom slušalicom, bocom Coca-Cole i drugim predmetima, da je pred njom jednom prevrnuo stol, računovotkinju bacio u zid, a jednu službenicu zamalo pogodio svežnjem ključeva u glavu. Ubijanja sačmaricom "Kad je saznao da imam rak, potpuno me izolirao i naredio zaposlenicima da sa mnom više ne razgovaraju. Naredio mi je da radno vrijeme provodim u kontejneru bez ventilatora i telefona. Vrijeđao me najvulgarnijim psovkama i sav bi se tresao od bijesa. Nakon nekog vremena, živci su mi popustili, potpisala sam sporazumni otkaz i otišla psihijatru", priča Barbara Kučić-Ivošević. Svi zaposlenici ZOO-a s kojima je Jutarnji razgovarao potvrdili su njezine tvrdnje, dodajući nove informacije. Zbog straha od otkaza, htjeli su ostati anonimni, ali su najavili da će - ako bude istrage - sve potvrditi pred gradskim ocima. Pričaju tako da je Anić na Veliki petak sazvao voditelje sektora i, psujući im majku, natjerao ih da smjesta zasiju travu. Kažu da su proteklih godina ubijeni mnogi tek okoćeni medvjedići i tigrići jer za njih nije bilo mjesta. Polarna medvjedica ubijena je sačmaricom, ali je uginula tek nakon više hitaca. Pretučeni tigrić Zoologinja Danijela Novota tvrdi da u Zoološkom vrtu rade neprijavljeni radnici, da je Anićev magisterij napisalo dvoje zaposlenika ZOO-a te da on posuđuje životinje uglednim građanima. Još 2001. Aniću je poslala pismo i upozorila ga da zaposlenici sve to znaju. Pisala je potom i Državnom inspektoratu, nakon čega je dobila otkaz. "Siniši Križancu posudio je jelena lopatara, a nekome u Đakovu južnoameričkog glodavca kapibaru, koji je kasnije pronađen pregažen na cesti, pa je ZOO kupio novog", kaže Novota. O Anićevoj posudbi medvjedića Đure talijanskom diplomatu pisale su 1998. i novine, jer je životinja novom vlasniku više puta bježala iz kuće na Tuškancu. Lažno prikazavši u skicama nastambu u zagrebačkom ZOO-u i zatajivši da u Maksimiru nema mužjaka orangutana, Anić je na prevaru dobio orangutanicu Dokanu, tvrdi Novota. Naime, ta izuzetno ugrožena vrsta majmuna se daje isključivo radi uzgoja, pa je na kraju oduzeta zagrebačkom ZOO-u i vraćena u Hannover. Krikovi umiruće deve Barbara Kučić Ivošević tvrdi da je rijetko škotsko govedo nestalo dan nakon što je dopremljeno u Maksimir. Tigrić kojega je Anić prije nekoliko godina uzeo doma kao kućnog ljubimca, javno tvrdeći da će se brinuti za njega, jedne je večeri vraćen u ZOO s ozljedama koje su upućivale na premlaćivanje. Za nekoliko dana je uginuo. Barbara Kučić-Ivošević priča i da je Anić prije 14 godina naredio da se puškom pobije sedam ili osam pavijana, koji su potom bačeni u kontejner. "Bolesna deva dva je sata usmrćivana lopatom. Mnogima se paralo srce i ledila krv u žilama dok su slušali jezovite krikove jadne životinje", kaže Barbara Kučić-Ivošević. Ništa nije istina! Direktor zagrebačkog ZOO-a u 15 godina, koliko je na tom mjestu, u javnosti je slovio za uspješnog menadžera koji je unaprijedio kvalitetu ZOO-a i približio ga posjetiteljima. "Nije istina da sam napadao ili gađao zaposlenike, nikome nisam psovao majku, samo sam se znao izderati", rekao je Mladen Anić Jutarnjem listu. Tvrdi da nije nogama udarao tigrića, a za slučaj ubijanja deve lopatom kaže da je možda netko od zaposlenika to napravio bez njegova znanja. Odbio je odgovoriti na pitanja zašto su i kako ubijeni medvjedica, pavijani i ostale životinje. U slučaju orangutanice Dokane rekao je da nije ništa lažirao, ali da je to "duga priča" koju mu se "sada ne da pričati". Nakon toga je rekao da ne želi više ni o čemu govoriti te da će se sve morati dokazati na sudu, piše Jutarnji. "To je prestrašna priča, to su najokrutniji načini zlostavljanja zaposlenika. Radi se o tipičnom psihopatu, što posebno dokazuje iživljavanje nad nedužnim životinjama", kaže Jadranka Apostolovska, predsjednica Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga. ja bi ga najradije tako prebio da ne bi znao za sebe. koji idiot. kako me živciraju takvi ljudi |
| | |
| | #7 (permalink) | ||
| Administrator | Re: Maltretirao radnike i ubijao životinje Citat:
| ||
| | |
| | #8 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Maltretirao radnike i ubijao životinje Ja bi ovako: 1. Uzeo bih mitraljez i držo prema njemu... 2. Postavio oštre šiljke na pod 3. Natero ga mitraljezom da pravi sklekove nad tim šiljcima do iznemoglosti... Seronja jedan glupi... šta sebe ne umlati lopatom, kretenčina jedna glupa nakaradna...
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Car news & Reviews |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Administrator | Re: Maltretirao radnike i ubijao životinje Citat:
1.gurnuo bi mu cijelu lopatu u šupak 2.odrezao bih mu sve prste 3.počupao cijelu kosu 4.odrezao kurac 5.napisao bih mu s nožem nešto na leđa neki znak 6.pustio bih ga da crkne | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 01-11-04 Lokacija: Zagreb,Trnje
Poruka: 1,854
![]() | Re: Maltretirao radnike i ubijao životinje Ja bi takve majmune ljepo lupio s nečim da se onesvjesti, pa bi ga stavio u ljes i čekao da se osvjesti, a kada se osvjesti, zakopao bih ga živog, nadajući se da će u nedostatku kisika početi nervozno lupati po lijesu i nakon nekog vremena shvatiti da je bespomoćan, kao i ona deva
__________________ Dante je prošao kroz pakao, ali nije kroz Trnje |
| | |
![]() |
| Tagovi: maltretirao, radnike, ubijao, zivotinje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:52.

Dante je prošao kroz pakao, ali nije kroz Trnje