| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Baš Razno Raspravljate o temi Matematika u Društvo forumu; Danas (tj. jučer) mi imali matematiku, i čitam ja zadatak i ne mogu vjerovat kakve mi gluposti učimo. Evo jedan ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| V.I.P. Član | Matematika Danas (tj. jučer) mi imali matematiku, i čitam ja zadatak i ne mogu vjerovat kakve mi gluposti učimo. Evo jedan primjer, molim vas pročitajte... Neka tvrtka želi lombardni kredit u iznosu od 580 000 kn. Kredit se uzima 15. ožujka na 5 mjeseci, pri čemu tvrtka daje zalog u dionice, kojima je tečaj 380 kn. Banka daje 35% od tečajne vrijednosti dionica. Ako se vrijednost dionicama 18. lipnja tekuće godine smanjila za 15%, koliko dionica mora tvrtka dodatno dati banci za dopunu zaloga te koliko će tvrtka primiti ako je lombardna kamatna stopa 15, provizija 2 promila, a ostali troškovi 5000 kn? Da bude još veća ironija ovo uopće nije teško za riješit ![]()
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Novosti o autima | Osiguranje auta |
| | |
![]() |
| Tagovi: matematika |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:05.