| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Baš Razno Raspravljate o temi Moze li se slanjem mailova zaraditi ???? u Društvo forumu; Moje pitanje nije povezano za klasicnu zaradu,tj pokusaj obogacivanja. ( a mozda i je takav neki pokusaj) Nedavno sam od ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-08-05 Godina: 40
Poruka: 653
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Moze li se slanjem mailova zaraditi ???? Moje pitanje nije povezano za klasicnu zaradu,tj pokusaj obogacivanja. ( a mozda i je takav neki pokusaj) Nedavno sam od prijateljice dobio mail sa slikom jedne male bebe i u objasnjenju tog maila kaze se da ta beba boluje od raka i da sa svakim proslijedjivanjem maila dalje na neki racun te bebe uplacuje se 5 centi. Dakle niko nije trazio da se nesto direktno uplacuje na neki racun,niti je bilo ikakvog broja nekog racuna, pise samo ovaj mail proslijedite dalje i na racun bebe za potrebe lijecenja bit ce uplaceno 5 centi. Ja bas i ne vjerujem da je to moguce na takav nacin nekome pomoci. Pa me zanima ima li tko od vas imao slicnih iskustava i da li je upoznat sa takvim nacinom zaradjivanja??
__________________ Red bull- daje ti krila Rakija-daje ti pogon na sve cetiri |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Moze li se slanjem mailova zaraditi ???? Dobio sam i ja sličan mail, u kojem je ispričana cijela priča. Ispada da roditelji nisu mogli platiti operaciju, a da su im neke talijanske firme (ISP-ovi) obećali dati za tu skupu operaciju 5c po osobi koja primi tu njihovu molbu za pomoć. Spreman sam povjerovati toj priči jer je u mailu bilo ime, prezime, adresa, E-mail (doma i na poslu), telefon i mob osobe koja se u mailu predstavila kao otac te male. A hebiga, postupio sam 'u dobroj namjeri' i proslijedio bez pitanja i provjere, ionako me nije ništa koštalo... U najgorem slučaju, da sam ispao naivac, proslijedio sam 'lanac sreće', a u životu sam napravio puno gorih stvari od toga. ![]()
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Moze li se slanjem mailova zaraditi ???? To je slično mailu koji je svojedobno kružio a sadržaj je bio na temu: Bill Gates želi s Vama podijeliti svoje bogatstvo. Po mom mišljenju je to spam samo što autor cilja na suosjećajnost primatelja. I što se događa kad netko napravi forward svim osobama iz svog adresara a u tijelu poruke ostanu svi prethodni pošiljatelji? Prvo poruka postaje ogromna a drugo što kad se svih tih mail adresa dočepa netko tko je plaćen za slanje spamova? Ako bilo tko odluči dati novac u humanitarne svrhe za pretpostaviti je da će to učiniti izravno jer time može ostvariti poreznu olakšicu a ovako je to sve neslana šala. Možda sam u krivu ali...
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! |
| | |
![]() |
| Tagovi: mailova, moze, slanjem, zaraditi |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:06.