| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Baš Razno Raspravljate o temi O pivu... u Društvo forumu; Živite dulje uz pivo i nogomet Pivica nakon odlaska u teretanu ili utakmice s prijateljima mogla bi biti tajna duljeg ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #111 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: O pivu... Živite dulje uz pivo i nogomet Pivica nakon odlaska u teretanu ili utakmice s prijateljima mogla bi biti tajna duljeg i zdravijeg života, pokazali su rezultati novog istraživanja Rezultati istraživanja pokazali su da je umjereno ispijanje piva uz redovito bavljenje fizičkim aktivnostima kombinacija koja uspješno prevenira neke bolesti i stanja potencijalno opasna po život i puno bolji izbor od totalne apstinencije od alkohola. Istraživanje je provedeno u Danskoj na više od 11.000 ljudi tijekom perioda od 20 godina i pokazalo je da su vježbanje i umjerene količine alkohola (ali ne istodobno) posebno učinkoviti protiv fatalnih bolesti srca. Rizik od obolijevanja od krvožilnih bolesti smanjuju za gotovo 50 posto u odnosu na one koji se suzdržavaju ne samo od vježbanja već i od alkohola. Vježbanje je najbolji način za sprečavanje razvoja mnogih bolesti, ali u kombinaciji s umjerenim ispijanjem alkohola (otprilike sedam piva tjedno), još je učinkovitije, tvrde znanstvenici sa sveučilišta u Kopenhagenu.
__________________ A Bartender is a Pharmacist with Limited Inventory |
| | |
| | #112 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: O pivu... To je prava piva! Na toplu pivu pjene se i neznalice no prave pivopije znaju pravu u stupanj Celzijev, pravi barmen natočit će vam je baš pod pravim kutom i poštivati još par zlatnih pravila. Poručuju iz Plzenja. Istaknuti se u moru pive... To je želja svih pivara. Irskom Guinnessu uspjelo je, a sad i čuvene češke pivovare ističu vlastitu kvalitetu - jer prave pivopije pivski trbuh trebaju steći na nivou. Pivovara Prezdroj u gradu Plzenju diči se odličnim pivom, a svima koji u njoj uživaju ili je poslužuju nalaže poštivanje pivskih zakona. "Pivo koje proizvedemo je vrhunsko dok izlazi iz kruga pivovare no dok dođe do kupca tisuće ljudi u kamionima, skladištima i supermarketima mogu okrnjiti kvalitetu. Želimo produžiti stabilnost okusa tako da je Pilsner Urquell popijen na Times Squareu ili u Pragu jednako dobar," kaže voditelj pivovare Prazdroja Vaclav Berka. Želite li vrhunski ukusnu pivu: 1. Podrum u kojem se piva čuva ne smije biti topliji od 5 stupnja Celzijeva. 2. Posluženo pivo treba imati temperaturu od 7 stupnja. Hladnije ne donosi užitak, a toplije ne osvježava. 3. Dok barmen toči pivo, kriglu treba držati pod kutem od 45 stupnjva. Tako će se formirati gusti sloj pjene. 4. Bar jednom tjedno treba očistiti cijevi kroz koje prolazi pivo. 5. Pivo se poslužuje uz osmijeh, a ne uz lice koje zrači nezainteresiranu dosadu. Pivnice koje ispunjavaju ova pravila od pivovare su zadobile potvrdu o kvaliteti, a to je uspjelo tek nekolicini stotina ugostitelja na području Češke.
| | |
| | #116 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: O pivu... Karlovačko pivo promijenilo staklenu ambalažu (0,5L)... Nakon onih lijepih smeđih flaša, u upotrebi su neke uske, visoke, zelene, nalik onima od žuje. Ova od karlana je čak i malo uža i još višlja. Sad se može puno lakše prevrnit i prosut pivo . Skoro sam i konobaru rekao da mi nosi krivo pivo, ali na vrijeme sam vidio etiketu pa nisam ispao glup Sve u svemu, čudi me da nigdje nisam vidio nikakvu reklamu ni neki članak. Kad su ožujsko i ostala piva mijenjali ambalažu znala je cijela hrvatska ![]() Razočaran sam ![]()
| | |
| | #118 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-01-08 Godina: 30
Poruka: 1,031
![]() ![]() | Re: O pivu... Nisam čitao temu od početka pa ne znam da li je itko reklamirao ove bebice, ali samo znam da su odlične, hranjive i na veliku žalost pivoljubaca skupe za popizdit!!! Ali za popiti jednu do dvije, nikad nije problem!!!
__________________ |
| | |
| | #119 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,659
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: O pivu... Kako napraviti zeleno pivo? ![]() Kako se radi zeleno pivo?, pitanje je koje nam je palo na pamet, te smo se bacili u istraživanje. Ne trebate biti alkemičar da biste ga napravili. Sve što trebate je pivo i boja za hranu. Zeleno pivo na Dan Sv. Patricka sasvim je uobičajena stvar u domovima, restoranima i pubovima, kako u Irskoj, tako i u ostalim zemljama koje obilježavaju ovaj blagdan. Postupak dobivanja zelenog piva je ustvari vrlo jednostavan. Sve što vam treba je, naravno, pivo i boja za hranu. Dodajte boju za hranu u svoje omiljeno pivo, promiješajte i uživajte! Napomena – bilo bi bolje da odaberete svijetlo pivo jer će se ono lakše obojiti. Ukoliko je vaše omiljeno pivo tamno, to će ići malo teže. Izvor: Net.hr webcafe
__________________ "ja, BUM, potegnem jednu za vleho, frajer: a kaj se toučeš, a kaj se toučeš, reko: a kaj se toučem, a kaj se toučem, daj molim te se nauči ono lingvistike jebote..." |
| | |
![]() |
| Tagovi: pivo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 00:33.

. Skoro sam i konobaru rekao da mi nosi krivo pivo, ali na vrijeme sam vidio etiketu pa nisam ispao glup