Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Baš Razno
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Baš Razno Raspravljate o temi Otkud ženama pravo... u Društvo forumu; OTKUD ŽENAMA PRAVO DA OD MUŠKARCA TRAŽE FINANCIJSKU SIGURNOST ? Žena u današnje vrijeme ima pravo glasa,radi ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-12-06, 17:36   #1 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,926
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa
Arrow Otkud ženama pravo...

OTKUD ŽENAMA PRAVO DA OD MUŠKARCA TRAŽE FINANCIJSKU SIGURNOST ?

Žena u današnje vrijeme ima pravo glasa,radi i zarađuje novac,smatra se jednako vrijednom,sposobnom i ravnom muškarcu....a opet,većina djevojaka će još uvijek u muškarcu tražiti financijsku sigurnost,dobar,stabilan posao...zašto je to tako ?

Pitanje za sve-Da li smatrate da je muškarac taj koji mora uzdržavati obitelj,zarađivati novac,itd...?

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-12-06, 17:59   #2 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,153
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: Otkud ženama pravo...

E ovako... mislim da i žena i muškarac trebaju zarađivati, te zajedno pridonositi kućnom buđetu, ALI da se i muškarac mora angažirati oko odgoja djece i nekih kućanskih poslova.

Ali ako npr. muškarac nabavi i cjepa drva za zimu glupo je sada da i on pere suđe(uzela sam drva za primjer isto tako može biti popravlja nešto u kući, stanu)... ako odpataju ti fizički poslovi tj. nema potrebe za njima onda molim i kućanske poslove obavljaj.

Najgore mi je kada žena juri sa posla po djecu u vrtić, dolazi doma, pravi ručak, pere veš, oko djece, a ovaj je došao sa posla sjedi pred TV-om i gleda nogomet, te čeka da mu se ručak napravi i servira (po mogućnosti) a samo zato jer možda 1000-2000 kuna ima veću plaću!

PS. Nisam feministica, niti podržavam feminističke ideje.
Odgovori sa citatom
Star 09-12-06, 18:01   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,332
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
Pitanje za sve-Da li smatrate da je muškarac taj koji mora uzdržavati obitelj,zarađivati novac,itd...?
Da, smatram. Žena neka rađa i bude dobra domaćica. A muž neka tuče po ruzini u škveru i naveče kad dođe kući da ga čeka topla večera. To je prirodni tijek odnosa i tako mora bit. Remećenje njega dovodi do iznimne frustracije i kod muškarca i žene.
Casey je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-12-06, 19:21   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,377
Ibort je zabranio reputaciju

Da se oženim s takvom kojoj je životni vrhunac da meni pravi ručak/večeru , a ostatak dana provodi buljeći u tv fascinirano prateći sapunice , big brothere , kurce-palce ... il` bi pobjego il` bi se ubio za tri dana.

Potpisujem teicin post.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-12-06, 19:28   #5 (permalink)
Purger

sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Da, smatram. Žena neka rađa i bude dobra domaćica. A muž neka tuče po ruzini u škveru i naveče kad dođe kući da ga čeka topla večera. To je prirodni tijek odnosa i tako mora bit. Remećenje njega dovodi do iznimne frustracije i kod muškarca i žene.
Osvrnuo bi se na ovo boldano...
Svako ima pravo na svoje mišljenje i ja to poštujem ali meni je ovo primitivno razmišljanje tipično za podneblje iz kojeg dolaziš.Mislim generalno,naravno da postoje iznimke...
Ženu smatraš strojem za rađanje i kuhanje ?
Samim time ne pokazuješ poštovanje prema toj osobi,ako ti treba netko tko će ti samo rađat i kuhat onda se to može i drugačije riješit.Zbog toga se ne moraš ženiti...
To je samo moje mišljenje.

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-12-06, 20:06   #6 (permalink)
prof. Foruma

Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
Svako ima pravo na svoje mišljenje i ja to poštujem ali meni je ovo primitivno razmišljanje tipično za podneblje iz kojeg dolaziš.Mislim generalno,naravno da postoje iznimke...
Ženu smatraš strojem za rađanje i kuhanje ?
Samim time ne pokazuješ poštovanje prema toj osobi,ako ti treba netko tko će ti samo rađat i kuhat onda se to može i drugačije riješit.Zbog toga se ne moraš ženiti...
To je samo moje mišljenje.
Je, primitivno je. Ali ne vodi u propast. Tu predrasudu o podneblju iz kojeg potječem, potiče mene primitivca da se predrasudno zapitam: a šta se događa sa ženama u urbanim sredinama? Zlostavljaju li ih muževi fizički više nego u ruralnim djelovima Hr? Predrasudno smatram da žena popije više batina u Zagrebu, nego u Srednjakima.
Ne, ženu ne smatram strojem za rađanje i kuhanje. Smatram je majkom i domaćicom. Razlika je ogromna.
Pitanjce za tebe: kakvim ti smatraš žene i zašto se nisi osvrnija na zaštitu muškaraca koji danas radi od 6 do 3 popodne u škveru i tuče po limu?

PS: Slažem se sa teičinim postom u vezi odgoja. I još mi je drago šta ona nije feministica, ali to sam zna i otprije- naime, ona je žena.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-12-06, 20:25   #7 (permalink)
Purger

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Je, primitivno je. Ali ne vodi u propast. Tu predrasudu o podneblju iz kojeg potječem, potiče mene primitivca da se predrasudno zapitam: a šta se događa sa ženama u urbanim sredinama? Zlostavljaju li ih muževi fizički više nego u ruralnim djelovima Hr? Predrasudno smatram da žena popije više batina u Zagrebu, nego u Srednjakima.
Ne, ženu ne smatram strojem za rađanje i kuhanje. Smatram je majkom i domaćicom. Razlika je ogromna.
Pitanjce za tebe: kakvim ti smatraš žene i zašto se nisi osvrnija na zaštitu muškaraca koji danas radi od 6 do 3 popodne u škveru i tuče po limu?

PS: Slažem se sa teičinim postom u vezi odgoja. I još mi je drago šta ona nije feministica, ali to sam zna i otprije- naime, ona je žena.
Ma o kakvoj propasti ti pričaš,čovječe
O tome tko više tuče ženu se ne bi složio s tobom.Po čemu si zaključio da muškarci u urbanim sredinama više tuku žene ?
Žena-majka i domaćica
Majka...definitivno.Domaćica...ne nužno.Ne razumijem i nikad neću razumijeti zašto bi žena trebala biti doma i odgajati djecu..biti domaćica.Halo...
Ženu u svakom slučaju smatram ravnopravnom muškarcima ali na žalost živimo u primitivnom društvu u kojemu žene ne dolaze do izražaja Vjerujem da bi nam bilo puno bolje u životu da nije tako...
Zaštita muškaraca Pa zar nisi ti jedan od onih koji koji smatraju muškarca superiornijim naspram žena ? Pa lupaj brate onda po limu u škveru od 6 do 15 h !!! Razmišljanje poput tvojeg je dovelo to toga da se muškarac mora dokazivat i lupat po limu !

Sve u svemu...

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-12-06, 21:02   #8 (permalink)
prof. Foruma

Otvorija si temu, pa ćemo onda raspravljat.

Citat:
Ma o kakvoj propasti ti pričaš,čovječe
Propast se sastoji u tome da jedan prosječni njemački mladi bračni par bira mercedesa (muž) i pudlicu (žena) umisto dice. To je meni propast, naravno, ne mora bit i drugima.

Citat:
O tome tko više tuče ženu se ne bi složio s tobom.Po čemu si zaključio da muškarci u urbanim sredinama više tuku žene ?
Po istom onom principu po kojem si ti zaključija da je primitivni govor tipičan za kraj odakle ja dolazim.

Citat:
Majka...definitivno.Domaćica...ne nužno.Ne razumijem i nikad neću razumijeti zašto bi žena trebala biti doma i odgajati djecu..biti domaćica.Halo...
Majka...definitvno. Domaćica... nužno, ako želi biti i majka.
Odgovor na tvoje nerazumijevanje se nalazi u tvom pitanju.

Citat:
Ženu u svakom slučaju smatram ravnopravnom muškarcima ali na žalost živimo u primitivnom društvu u kojemu žene ne dolaze do izražaja Vjerujem da bi nam bilo puno bolje u životu da nije tako...
Ja ih smatram različitim. Vjerujerm da bi nam svima bilo bolje kad bi prihvatili različitost. Ono šta zlobnici pod krinkom ravnopravnosti traže jest jednakost, a ona je nemoguća. Šta je još žalosnije, tu "jednakost" traže kroz metodu brisanja spolova- danas ljudi muškog spola idu na manikure, masaže, šminkanja, depilacije itd., a žene brišu sve naznake ženstvenosti i ostavljaju kosti prekrivene tankim slojem kože.

Citat:
Zaštita muškaraca Pa zar nisi ti jedan od onih koji koji smatraju muškarca superiornijim naspram žena ?
Ne, nisam jedan od tih (lol). Nisu muškarci superiorniji, dapače, mudra žena lako podredi sebi muškarca. Naime, oni su lako potkupljivi. On kad dođe iz škvera, a na stolu ga dočeka kil odojka okružen krumpirom, postaje rob .

Citat:
Razmišljanje poput tvojeg je dovelo to toga da se muškarac mora dokazivat i lupat po limu !
Ne bih se složija. Na tom se primjeru ne dokazuje moja definicija muškarca. Gledan danas na dnevniku da je neki američki kongresnik pedofil zlostavlja mladiće mlađe od 18 godina, a ostali kongresnici su čuvali tu njegovu tajnu. Eto, da je jedan od kongresnika istupija iz mase i kastrira tog pedofila, za mene bi to bija muškarac.

Citat:
Sve u svemu...
A jebiga...
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-12-06, 21:30   #9 (permalink)
Purger

Meni su majka i domaćica dva različita pojma i nikako ih ne povezujem !

Jednakost je nemoguća,s time bi se složio.A to što muškarci idu na manikure,pedikure,masaže,itd. to je samo stvar osobne higijene.Meni pojam muškarca nije krapinski pračovjek ! O ženi i njezinoj ženstvenosti...zar nije to ovo naše patrijarhalno društvo stvorilo takvu ženu ? Visoka,mršava,dotjerana,moderna,itd. Uz sve to još nek kuha,pere,pegla i brine se za djecu !

Potkupljivi Trebao bi govoriti u svoje ime Ja se nikako ne mogu prodati za odojka

Mogli bi i ostali forumaši štogod reći u ovoj temi...

PRAVILA PONAŠANJA

Zadnji Uredio sahasa : 09-12-06 u 21:33.
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-12-06, 03:36   #10 (permalink)
obožava djevice

Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,504
mama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjeti

da istina, trazila bi od muskarca financijsku sigurnost.
ali...
ne vidim se kao kucanica/domacica vec kao osoba koja SVOJIM poslom pridonosi kucanstvu.
odnosno, ne trazim financijsku sigurnost kako bi on mene uzdrzavao vec kako bi bio spreman zajedno sa mnom dijeliti odgovornosti i obveze prema obitelji.
ne mozes od nekoga tko nema nekakvu financijsku sigurnost ocekivati da stvara obitelj.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: zene

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:26.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113