Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 16

prijevara

Raspravljate o temi prijevara u Baš Razno forumu, dio Društvo foruma; Ovo moram reci i ne znam gdje i kako se dalje obratiti. Naime, moje dijete zaželjelo se fotoaparata, te je ...

Starter
    Datum registracije
    20-09-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Exclamation prijevara

Ovo moram reci i ne znam gdje i kako se dalje obratiti. Naime, moje dijete zaželjelo se fotoaparata, te je tako pronjuškalo na "njuskalo.hr" i naravno našlo lijep,jeftin i kao "kvalitetan" fotić. Kontaktirali smo osobu koja prodaje fotić star 8 mj. s garancijom i bla bla. Pa tako osoba iz okolice Slavonskog Broda, tj. Gornje Beberine kaže; uplatite mi pola iznosa tj.250 kn. na žrn.2484008-1500153223 s pozivom na br.75099067 u raiffaisen banci.Ok. Pitam zašto ne može pouzećem preko pošte na što dortični odgovara da nema nikakvih problema jer ,dao mi je svoju "adresu, ime i prezime". Ajde, mislim si neće valjda biti zaj... Sutradan odem u navedenu banku, uplatim taj iznos a firma koja sve to pokriva je PAC NET d.o.o. Prošla su tri dana, niti aparata, niti se više itko javlja na br. mob. Kako ne volim da me vuku za nos,(a eto povukli me),kontaktiram informacije, i dobijem br.fiksnog tel. s te adrese,a kad tamo starac koji tvrdi da sam treća osoba koja ga uznemiruje iz istog razloga itd.itd...Dakle poduzeće Pacnet ,osim što je kladionica prikriva prijevare i pljačke te daje ulsge žrn.za takvu vrstu "poslovanja" To je to, moja priča, ako itko ima slično iskustvo, može li me uputiti šta dalje? kako takvim podlacima stati na rep?

prof. Foruma Avatar od korisnika omahen
    Datum registracije
    06-08-05
    Starost
    44
    Poruka
    1,000
    Liked
    3 times

Re: prijevara

A da to sve lijepo ispricas policiji?
    NE GRIZEM, NE TRAŽIM JAMCE I NISAM LJUT, PRIRODNO SAM NADRKAN.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika ivan24
    Datum registracije
    06-02-08
    Starost
    28
    Poruka
    3,443
    Liked
    206 times

ja sam nekoliko puta već plaća preko pacneta i dosad je sve bilo u redu, a koliko znam u roku 7 dana se sve riješi, a vidim da si napisala da su prošla 3 dana, tako da pričekaj
    i'm not totally useless.
    i can be used as a bad example.

Starter
    Datum registracije
    20-09-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: ivan24 Pogledaj Poruke
    ja sam nekoliko puta već plaća preko pacneta i dosad je sve bilo u redu, a koliko znam u roku 7 dana se sve riješi, a vidim da si napisala da su prošla 3 dana, tako da pričekaj
    Pozz. Nije ovdje riječ o korektnosti plaćanja, već o tome da se neki lik prijavio pd lažnim imenom, dao broj moba koji naravno više nije dostupan a kamoli uključen. Isto tako i ljudi pod čijim se imenom lik predstavio tvrde da sam već ne znam koja osoba po redu da ih zove iz istog razloga tj. radi fotoaparata. Dakle , želim reći; nije stvar u 250 kn., stvar je u tome da nisam jedina ,i 250 +250+250 ,pa nakupi se neka lova ,a tip se uredno smijulji i tko zna na koji će način opet nekog nasamariti. Eto to... htjela sam samo objaviti to da se netko opet ne nasanjka na ovako naivan način... pozz svima

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,704
    Liked
    23 times

Imaš sasvim dovoljno elemenata za podnošenje kaznene prijave.

Fino to što si ovdje napisala ponovi policiji, ili državnom odvjetništvu. Oni će morat barem nešto poduzet. Ako prevareno više osoba, možda se i one jave, pa za cijelu stvar ipak netko bude odgovarao.

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Kud baš iz Broda, tu sve sami lopovi...

Kako je damfisk rekao, imaš dovoljno materijala za podnošenje kaznene prijave i zato pravac na muriju...
    ...'cause the rule is blood for blood!!!!!

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika ivan24
    Datum registracije
    06-02-08
    Starost
    28
    Poruka
    3,443
    Liked
    206 times

Citat Pravi autor: naivna mama Pogledaj Poruke
    Pozz. Nije ovdje riječ o korektnosti plaćanja, već o tome da se neki lik prijavio pd lažnim imenom, dao broj moba koji naravno više nije dostupan a kamoli uključen. Isto tako i ljudi pod čijim se imenom lik predstavio tvrde da sam već ne znam koja osoba po redu da ih zove iz istog razloga tj. radi fotoaparata. Dakle , želim reći; nije stvar u 250 kn., stvar je u tome da nisam jedina ,i 250 +250+250 ,pa nakupi se neka lova ,a tip se uredno smijulji i tko zna na koji će način opet nekog nasamariti. Eto to... htjela sam samo objaviti to da se netko opet ne nasanjka na ovako naivan način... pozz svima
    A sorry, nisam sve ni pročita, vidia sam ovo pacnet velikim slovima i samo dio pročita, pa sam mislia da nije do njih možda nešto

Uglavnom sve su ti kazali drugi
    i'm not totally useless.
    i can be used as a bad example.

Starter
    Datum registracije
    21-09-09
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Nazolost Gospođo policija vam ni najmanje nemože pomoći jer ovdje se radi o iznosu od "samo" 250 kn , a nasa jako sposobna policija nepodize kaznenu prijavu protiv prevaranta do 1500 kn ...
    To je sramota ja sam prevaren isto tako samo za iznos od 900 kn bio sam na policiji oni su me samo lagano otpilili ...
    NASA POLICIJA JE SRAMOTA ...

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Bez ikakve namjere da branim policiju, ali... Jesi li siguran da tako ne piše u zakonu? To je kao s prometnim nesrećama sa štetom do 500 kuna. Zašto bi policija izlazila na uviđaj i potrošila dvaput više?

Kad promijene zakon, i oni će postupati drukčije, to je bit.
    Potpisi su za budale.

Banned
    Datum registracije
    27-08-09
    Poruka
    172
    Liked
    0 times

Moj prijatelj je imao identičnu situaciju samo što je kupio dalekozor i čovjek ga je prevario, poslao mu papirnati dalekozor, čovjek si uzeo njegove novce i on prijavio policiji i policija ništa nije mogla u toj situaciji i odustali su, a nakon tj. dana prijatelj mi je bio otet pa se vratio nakon 2 dana i sada je svaki treći dan otet na jedan dan pa se vrati drugi dan i tako svako malo tako da pazi se

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku