Pokazujem rezultate 1 do 6 od 6

Smijeh kao lijek

Raspravljate o temi Smijeh kao lijek u Baš Razno forumu, dio Društvo foruma; Jel se smijete svakog dan? Jeste po prirodi optimist ili pesimist? Ljudi koji su pretežno veseli i zadovoljni manje su ...

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,143
    Liked
    493 times

Smijeh kao lijek

Jel se smijete svakog dan?
    Jeste po prirodi optimist ili pesimist?
    Ljudi koji su pretežno veseli i zadovoljni manje su skloni srčanim bolestima od uglavnom tužnih pojedinaca, zaključak je studije objavljene u časopisu europskog kardiološkog društva.
    Istraživanje objavljeno u European Heart Journalu, provedeno je među 1.739 zdravih odraslih osoba (među njima je bilo 877 žena) koje su promatrane kroz razdoblje od deset godina.

Kod sudionika koji nisu imali pozitivnih emocija utvrđen je 22 posto veći rizik od srčanih bolesti (infarkta i angine pectoris) nego u onih koji su ih imali malo. Kod potonjih je pak rizik 22 posto veći nego u ispitanika s umjereno pozitivnim osjećajima.

Rezultati navode na zaključak da se srčane bolesti može donekle spriječiti jačanjem pozitivnih emocija u ljudi, ističe Karina Davidson iz Medicinskog centra na sveučilištu Columbiji u New Yorku, koja je vodila istraživanje. Davidson ipak misli da je još prerano za kliničke preporuke.

Studija sugerira da se "dobroćudne naravi" bolje oporavljaju od stresa i da imaju čvršći san. "Začarani krug" između srčanožilnih bolesti i velike depresije i obratno, zaslužuje veću pozornost kardiologa i psihijatara, zaključuju stručnjaci.
    Ako želite duže, ljepše i sretnije živjeti odbacite pesimizam i negativne emocije, gledajte optimistično na svijet oko sebe i uživajte u životu, u malim i velikim stvarima koje on nosi...i smijte se što više

I jedna prigodna pjesma

.
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Re: Smijeh kao lijek

nasmijem se svaki dan, u to sam siguran.
    optimista sam definitivno jer kao sto mi u potpisu stoji jebes krizu, zivot nema reprizu (zanemarite dio potpisa gdje opisujem tarzancice )

screen saver na kompu i mobu mi je carpe diem

uglavnom, trudim se uzivati i razmisljati pozitivno. naravno nekad to nije moguce jer ipak situacije u zivotu te natjeraju na drugi nacin razmisljanja, tugu, zabrinutost, nervozu ali ... heeeej...zivot je takav cupav i dlakav, da ga obrijes bio bi nikakav

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Regularni forumas Avatar od korisnika webindex
    Datum registracije
    01-05-09
    Poruka
    115
    Liked
    0 times

Ova ti je super
    "jebes krizu, zivot nema reprizu "
    Zato iskoristi sve što možeš

www.viva-zanimljivosti.blogspot.com

Starter Avatar od korisnika Nemirna boobica
    Datum registracije
    05-04-10
    Poruka
    58
    Liked
    0 times

Regularni forumaš Avatar od korisnika Ana81
    Datum registracije
    26-02-11
    Starost
    30
    Poruka
    141
    Liked
    12 times

ja sam vjeciti optimista,zasto trositi zivot na besmislice,najbolje se opustiti i uzivati pa makar to bilo u najmanjoj sitnici

Starter Avatar od korisnika zvo-ne
    Datum registracije
    22-03-11
    Poruka
    14
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke
    nasmijem se svaki dan, u to sam siguran.
    optimista sam definitivno jer kao sto mi u potpisu stoji jebes krizu, zivot nema reprizu (zanemarite dio potpisa gdje opisujem tarzancice )

screen saver na kompu i mobu mi je carpe diem

uglavnom, trudim se uzivati i razmisljati pozitivno. naravno nekad to nije moguce jer ipak situacije u zivotu te natjeraju na drugi nacin razmisljanja, tugu, zabrinutost, nervozu ali ... heeeej...zivot je takav cupav i dlakav, da ga obrijes bio bi nikakav

...Lord have mercy on my wicked son...

Lajkaj nas na Facebooku