Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Baš Razno
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Baš Razno Raspravljate o temi Vozio s više od pet promila u Društvo forumu; Policajci nisu mogli vjerovati brojkama koje je pokazao dreger. Postupak su ponovili nekoliko puta. Brojka je uvijek bila ista. Čudili ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-07-07, 16:54   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 2,374
Fearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobar
Vozio s više od pet promila

Policajci nisu mogli vjerovati brojkama koje je pokazao dreger. Postupak su ponovili nekoliko puta. Brojka je uvijek bila ista. Čudili su se kako je bio pri svijesti.

Oraški prometni policajci na magistralnoj cesti Orašje - Tuzla u naselju Dusine ulovili su pijanog vozača koji je imao rekordnih 5,34 promila alkohola u organizmu, pišu Nezavisne novine.

"Zvuči nevjerojatno da je vozač s toliko alkohola u organizmu mogao uopće voziti automobil, biti pri svijesti, pa čak i normalno komunicirati s policajcima", kažu u oraškoj policiji.

Prometni policajci zaustavili su njegov automobil marke Passat i odmah uočili da je on mrtav-pijan. Izvršili su alko-testiranje dregerom koji je ispravan i ima uredan atest.

Dvočlana policijska ophodnja nije mogla vjerovati u brojku na ekranu, nego je mjerenje ponovila nekoliko puta, a brojevi na ekranu su uvijek bili isti. Policajci su ga isključili iz prometa i oduzeli mu vozačku dozvolu.

Dosadašnji svjetski rekord u alkoholiziranosti drži Latvijac kojemu je tamošnja prometna policija tijekom rutinske kontrole prometa izmjerila 7,22 promila alkohola u krvi.

Kada je koncentracija alkohola iznad 1,3 promila dolazi do povraćanja, a iznad 3 se gubi svijest, pišu Nezavisne novine.
Fearless Mastermind je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-07-07, 16:59   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 22
Poruka: 2,216
Locrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznat
Re: Vozio s više od pet promila

Taj rekord Latvijca je priznat jer je unesen u zapisnik.....

Čitao sam jednom da je u Bugarskoj ili Rumunjskoj (nisam točno siguran) čovjek napuhao 14 promila.....

Ali rezultat nije bio služben jer je vadio krv gdje su rezultati bili daleko manji (nekih 6 promila)

A svijest se zna kod slabijih osoba izgubiti i na 2 promila dok u prosjeku na 5 promila nastupa smrt......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-07-07, 17:18   #3 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,895
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: Locrian85 Pogledaj Poruke
Taj rekord Latvijca je priznat jer je unesen u zapisnik.....

Čitao sam jednom da je u Bugarskoj ili Rumunjskoj (nisam točno siguran) čovjek napuhao 14 promila.....

Ali rezultat nije bio služben jer je vadio krv gdje su rezultati bili daleko manji (nekih 6 promila)

A svijest se zna kod slabijih osoba izgubiti i na 2 promila dok u prosjeku na 5 promila nastupa smrt......
a ne dragi, pitaj đekija pa će ti točno u decimalu reći
Odgovori sa citatom
Star 02-07-07, 17:35   #4 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,308
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Testiranje dregerom uopće nije pouzdano i rezultati uvelike ovise o tome koliko je vremena prošlo od zadnje konzumacije alkohola (zbog toga se u ozbiljnim slučajevima ide na vađenje krvi). Ukoliko ste "pirili" neposredno nakon konzumacije rezultati će biti nenormalni (zbog količine alkohola koja je još u usnoj šupljini), a već za desetak minuta potpuno drugačiji.Zbog toga vozači imaju pravo na otklon od deset minuta i na ispiranje usne šupljine vodom prije podvrgavanja alkotestiranju.
Mnogi vozači ne znaju za ovo svoje pravo pa ima i ovakovih rezultata.
Odgovori sa citatom
Star 02-07-07, 18:34   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 22
Poruka: 2,216
Locrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznat

Kužim te, znam za to pravo jer mi je promet struka.....
Držim se profesionalnosti da u mene ne ide niti kap alkohola ako vozim pa taj dio zakona me niti ne zanima......
Samo sam komentirao "rekordnih" 5,34 promila koja su se nekoliko puta već dogodila....
Odgovori sa citatom
Star 02-07-07, 18:39   #6 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,308
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Citat:
Pravi autor: Locrian85 Pogledaj Poruke
Kužim te, znam za to pravo jer mi je promet struka.....
Držim se profesionalnosti da u mene ne ide niti kap alkohola ako vozim pa taj dio zakona me niti ne zanima......
Samo sam komentirao "rekordnih" 5,34 promila koja su se nekoliko puta već dogodila....
Takav način razmišljanja je jedini ispravan.

Ovi rezultati su većinom posljedica neispravnog postupka iako koji promil dolje ne mijenja bitno na stvari u ovakvim slučajevima.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pet, promila, vis e, vozio

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:05.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111