| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Baš Razno Raspravljate o temi Vozio s više od pet promila u Društvo forumu; Policajci nisu mogli vjerovati brojkama koje je pokazao dreger. Postupak su ponovili nekoliko puta. Brojka je uvijek bila ista. Čudili ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 2,374
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Vozio s više od pet promila ![]() Policajci nisu mogli vjerovati brojkama koje je pokazao dreger. Postupak su ponovili nekoliko puta. Brojka je uvijek bila ista. Čudili su se kako je bio pri svijesti. Oraški prometni policajci na magistralnoj cesti Orašje - Tuzla u naselju Dusine ulovili su pijanog vozača koji je imao rekordnih 5,34 promila alkohola u organizmu, pišu Nezavisne novine. "Zvuči nevjerojatno da je vozač s toliko alkohola u organizmu mogao uopće voziti automobil, biti pri svijesti, pa čak i normalno komunicirati s policajcima", kažu u oraškoj policiji. Prometni policajci zaustavili su njegov automobil marke Passat i odmah uočili da je on mrtav-pijan. Izvršili su alko-testiranje dregerom koji je ispravan i ima uredan atest. Dvočlana policijska ophodnja nije mogla vjerovati u brojku na ekranu, nego je mjerenje ponovila nekoliko puta, a brojevi na ekranu su uvijek bili isti. Policajci su ga isključili iz prometa i oduzeli mu vozačku dozvolu. Dosadašnji svjetski rekord u alkoholiziranosti drži Latvijac kojemu je tamošnja prometna policija tijekom rutinske kontrole prometa izmjerila 7,22 promila alkohola u krvi. Kada je koncentracija alkohola iznad 1,3 promila dolazi do povraćanja, a iznad 3 se gubi svijest, pišu Nezavisne novine. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 2,216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vozio s više od pet promila Taj rekord Latvijca je priznat jer je unesen u zapisnik..... Čitao sam jednom da je u Bugarskoj ili Rumunjskoj (nisam točno siguran) čovjek napuhao 14 promila..... Ali rezultat nije bio služben jer je vadio krv gdje su rezultati bili daleko manji (nekih 6 promila) A svijest se zna kod slabijih osoba izgubiti i na 2 promila dok u prosjeku na 5 promila nastupa smrt......
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: Vozio s više od pet promila Citat:
![]()
__________________ Show love with no remorse | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Vozio s više od pet promila Testiranje dregerom uopće nije pouzdano i rezultati uvelike ovise o tome koliko je vremena prošlo od zadnje konzumacije alkohola (zbog toga se u ozbiljnim slučajevima ide na vađenje krvi). Ukoliko ste "pirili" neposredno nakon konzumacije rezultati će biti nenormalni (zbog količine alkohola koja je još u usnoj šupljini), a već za desetak minuta potpuno drugačiji.Zbog toga vozači imaju pravo na otklon od deset minuta i na ispiranje usne šupljine vodom prije podvrgavanja alkotestiranju. Mnogi vozači ne znaju za ovo svoje pravo pa ima i ovakovih rezultata.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 2,216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vozio s više od pet promila Kužim te, znam za to pravo jer mi je promet struka..... Držim se profesionalnosti da u mene ne ide niti kap alkohola ako vozim pa taj dio zakona me niti ne zanima...... Samo sam komentirao "rekordnih" 5,34 promila koja su se nekoliko puta već dogodila....
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: Vozio s više od pet promila Citat:
Ovi rezultati su većinom posljedica neispravnog postupka iako koji promil dolje ne mijenja bitno na stvari u ovakvim slučajevima.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: pet, promila, vis e, vozio |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:05.