Jel ne znaš da je to tajna vještina, ne smije se pisati o njoj![]()
![]()
Raspravljate o temi Ninjutsu u Borilački Sportovi forumu, dio Sport foruma; Vidim da se ovdije prica o boksu, k1, ultimate fightu i sl. pa sam odlucio malo da otvorim forum o ...
Dobro je biti vazan ali je vaznije biti dobar
Jel ne znaš da je to tajna vještina, ne smije se pisati o njoj![]()
![]()
Mos mislit kak je tajna.Dobro doduse neke stvari jesu ali znam barem 5 klubova u ZG-u koji poducavaju tu vjestinu.Ko bi rekel cak sam i ja clan jedne![]()
I budeš ninja kad završiš?![]()
Dobro, sad kad si barem otvorio temu o tome - objasni nam kakav je to sport i tako.
Malo je glupo otvoriti temu i reći "evo otvorio sam temu", zar ne?
A gdje se bore ninje? Jel imaju muda ić licem u ice, il napadaju samo iz mraka i s leđa...?
Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...
Ok evo da malo koristim objasnim: Ninjutsu =(jap. nin - skriveno, ustrajnost; jutsu - borba), poznat još i kao ninpo te shinobijutsu, skup je različitih vještina koje uključuju špijunažu, prikupljanje informacija, snalaženje i preživljavanje u prirodi, skrivanje i prikradanje, kamuflažu, izbjegavanje neprijatelja, infiltraciju, svladavanje prirodnih i umjetnih prepreka, borbu golim rukama, različitim oružjima i priručnim sredstvima i sl. Ninje su se pojavile negdje otprilike u 13 stoljecu za vrijeme prvih Shogunata.Koliko sam ja upucen oni su u pocetku bili siromasni ljudi koji su se borili (prezivljavali) protiv vladajuceg samurajskoga rezima ujedno su bili i placeni ubojice.Navodno su i neki samuraji koristili njihove usluge(nije bas neka lijepa prica o njima ali to je tak)
U prvoj polovici 16. stoljeća pojavljuju se i prve službene škole ninjutsu-a, koje osniva Sakagami Taro Kunishige pod pokroviteljstvom obitelji Momochi - školu Gyokko Ryu Shitojutsu, a potom i Koto Ryu.Uvježbavani od najranijeg djetinjstva, ninje su stekli u narodu reputaciju nemilosrdnih, neuhvatljivih "sjena" koje su posjedovale nadnaravne sposobnosti, poput "nestajanja", "letenja" i sl. Takva reputacija odgovarala je ninjama i dodatno su davali maha takvim pričama.Feudalni gospodari nisu mogli dugo trpjeti pobunjeničke snage skrivene u planinama, koje su dobijale sve više pristaša i 3. studenog 1581. započinje teško razdoblje za sljedbenike ninjutsu-a. Namjesnik japanske provincije Oda, šalje goleme trupe, oko 46.000 vojnika, koje zaposjedaju područje Iga. U teškim borbama, uvelike brojčano nadjačani, ninje su, njih ukupno oko 4000, bez obzira što su se srčano borili i bili pomagani lokalnim samurajima, pretrpjeli težak poraz. Malobrojni preživjeli raštrkali su se širom Japana te su, skriveni u gradovima i selima nastavili svoje djelovanje u još većoj tajnosti. Bez obzira na teške gubitke, ovaj poraz je, u stvari, pogodovao širenju ninjutsu-a, jer ninje nisu više bili lokalni pobunjenici, nego su raširili svoju mrežu djelovanja po cijelom Japanu.
BUJINKAN DOJO
No uglavnom da ne dosadjujem sa povijescu Do današnjih dana, jedina uistinu autentična škola ninjutsu-a jest Bujinkan dojo, koja povlači svoje korijene od Koto-ryu, Gyokko-ryu, Kuki Shinden-ryu, Togakure-ryu, Kumogakure ryu, Gikan Ryu, Shinden Fudo Ryu, Gyokushin ryu, Takagi Yoshin ryu škola, a čiji je Soke (nositelj tradicije - nasljednik) Masaaki Hatsumi, osnivač Bujinkan dojo-a prvi i jedini čovjek koji je ratničku vještinu Ninjutsu otvorio i komercijalizirao svijetu.
Legenda Massaki Hatsumi
Evo nadam se da sam barem malo pobudio interese![]()
Zadnji Uredio daidza : 25-02-08 u 14:10
Evo malo i jedan filmic na youtube-u koji prikazuje malu i tu vjestinu.
Zadnji Uredio slay : 27-02-08 u 15:43
Kaj sad vise niko nis ne komentira???![]()