Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi Cmizdrenje za diktatorima u Politika forumu; Fenomen prisutan svugdje gdje su diktatori (straho) vladali. Nedavno na hrt-u bio film o Ceausescu -diktatoru ,mučitelju ,luđaku - a ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-10-09, 15:33   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-04-09
Poruka: 240
Maxxxcom se izdvaja iz mase
Cmizdrenje za diktatorima

Fenomen prisutan svugdje gdje su diktatori (straho) vladali.

Nedavno na hrt-u bio film o Ceausescu -diktatoru ,mučitelju ,luđaku - a opet se u Rumunjskoj nađu oni koji žali za njegovim vremenima "kada se bolje živjelo i svi su bili zadovoljni". Gotovo identičan argumnet imaju i Titoljupci na ex - Yu prostorima. Iako se nije bolje živjelo ,iako se nije smjelo prigovarati ,iako je zemlja imala brdo mana ,a Tito živio kao beg dok je drugima prepustio eksperimentiranje sa blesavim "socijalističkim samoupravljanjem" - i danas neki žale za "dobrim starim vremenima bratstva i jedinstva". Iako je u toj državi bilo samo nacionalizma ,nepravde ,primitivizma...što ju je i uništilo.

U Italiji još uvijek ima Mussolinijevaca i fašista ,a ima i onih koji su malo blaži ,osuđuju zločine ,ali ipak Mussoliniju priznaju izgradnju infrastrukture i određeni napredak. Ista stvar s Hitlerom u Njemčakoj ili Staljinom u Rusiji uvijek se nađu - njačešće marginalci - koji slave diktatore ,uzdižu pozitivne stvari njihovih vladavina ,a nevjerovatno ignorantski se odnose prema zločinima i nepravdi...zanimljiva pojava ,dugogodišnje ispiranje mozga očito jako utječe na ljude ,evo jedan od primjera kako ljudi iz Sjeverne Koreje žale za čovjekom kojim je zapravo jako puno zla napraviohttp://www.youtube.com/watch?v=T7P8mP5uuPw
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-10-09, 15:35   #2 (permalink)
-

Datum registracije: 20-11-05
Poruka: 21,612
damfisk je zabranio reputaciju
Re: Cmizdrenje za diktatorima

Točno. Sličan sindrom je široko rasprostranjen i u Hrvatskoj, pogotovo među članovima interesne skupine registrirane pod nazivom Hrvatska Demokratska Zajednica.

Oni redovito i vrlo glasno cmizdre za Krivoustim Ljigavcem, dikatorom koji je zlosretnom igrom sudbine vladao Hrvatskom neko vrijeme.

Da nije žalosno bilo bi smješno.
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-01-10, 16:47   #3 (permalink)
moderatorica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 26
Poruka: 8,481
teica ima na što biti ponosanteica ima na što biti ponosanteica ima na što biti ponosanteica ima na što biti ponosanteica ima na što biti ponosanteica ima na što biti ponosanteica ima na što biti ponosanteica ima na što biti ponosanteica ima na što biti ponosanteica ima na što biti ponosanteica ima na što biti ponosan

Samo što je razlika kod nas što to nisu neke "marginalne" skupine nego većina naroda (barem onih koji su izašli na izbore).
Odgovori sa citatom
Star 02-01-10, 19:12   #4 (permalink)
1 + 1

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 27
Poruka: 9,232
dorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke

Oni redovito i vrlo glasno cmizdre za Krivoustim Ljigavcem, dikatorom koji je zlosretnom igrom sudbine vladao Hrvatskom neko vrijeme.
Gade mi se ti tvoji nazivi za mrtvu osobu, bez obzira kakva ona i što bila!

Fuj!

Ti si dokaz da obrazovanje ne znači i obrazovanost.
moja ljubavi
dorina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-01-10, 19:16   #5 (permalink)
-

Da.

Za razliku od tebe, koja si dokaz da teologija ne proizvodi nužno duhovnost.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-01-10, 19:36   #6 (permalink)
1 + 1

dorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosandorina ima na što biti ponosan

Pa nisam očekivala bolji zaključak od toga od tebe. Dobro da nisi pitao "a kaj ćeš biti časna sestra kad završiš?"... nekako mi je to pitanje na tvojoj razini.

Mislim da bez obzira na sve, o mrtvima se tako ne govori. Stvar odgoja i kulture...

No dobro, kaj očekivati - muško, dalmoš, odvjetnik, 32 god koji se vjerojatno voli igrati olinjalog galeba... i tak.

Sad, "trči" na onu svoju temu gdje se jadikuješ
moja ljubavi
dorina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-01-10, 19:41   #7 (permalink)
-

Ne znam šta mi je zanimljivije... prostakluk od osobe koja drži predavanja o "kućnom odgoju", stupidne aluzije na podrijetlo od Bosanke, ili pak priče o galebarenju od osobe koja se tek odnedavno redovno servisira.

Otkrili smo čari seksa, pa smo se okuražili, a? Ili si možda nabavila nove baterije?
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-01-10, 19:54   #8 (permalink)
1 + 1

Ha neznam, samo vidim očitu razliku između svršavanja u 2D i svršavanja u 3D.

Vidim, ti si još na 2...

moja ljubavi
dorina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-01-10, 19:56   #9 (permalink)
-

A ti to zaključuješ na osnovu svog širokog 2D iskustva?
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-01-10, 20:26   #10 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 21
Poruka: 9,690
Ive_ri ima na što biti ponosanIve_ri ima na što biti ponosanIve_ri ima na što biti ponosanIve_ri ima na što biti ponosanIve_ri ima na što biti ponosanIve_ri ima na što biti ponosanIve_ri ima na što biti ponosanIve_ri ima na što biti ponosanIve_ri ima na što biti ponosanIve_ri ima na što biti ponosanIve_ri ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

Citat:
Pravi autor: Maxxxcom Pogledaj Poruke
Fenomen prisutan svugdje gdje su diktatori (straho) vladali.

Nedavno na hrt-u bio film o Ceausescu -diktatoru ,mučitelju ,luđaku - a opet se u Rumunjskoj nađu oni koji žali za njegovim vremenima "kada se bolje živjelo i svi su bili zadovoljni". Gotovo identičan argumnet imaju i Titoljupci na ex - Yu prostorima. Iako se nije bolje živjelo ,iako se nije smjelo prigovarati ,iako je zemlja imala brdo mana ,a Tito živio kao beg dok je drugima prepustio eksperimentiranje sa blesavim "socijalističkim samoupravljanjem" - i danas neki žale za "dobrim starim vremenima bratstva i jedinstva". Iako je u toj državi bilo samo nacionalizma ,nepravde ,primitivizma...što ju je i uništilo.

U Italiji još uvijek ima Mussolinijevaca i fašista ,a ima i onih koji su malo blaži ,osuđuju zločine ,ali ipak Mussoliniju priznaju izgradnju infrastrukture i određeni napredak. Ista stvar s Hitlerom u Njemčakoj ili Staljinom u Rusiji uvijek se nađu - njačešće marginalci - koji slave diktatore ,uzdižu pozitivne stvari njihovih vladavina ,a nevjerovatno ignorantski se odnose prema zločinima i nepravdi...zanimljiva pojava ,dugogodišnje ispiranje mozga očito jako utječe na ljude ,evo jedan od primjera kako ljudi iz Sjeverne Koreje žale za čovjekom kojim je zapravo jako puno zla napraviohttp://www.youtube.com/watch?v=T7P8mP5uuPw
A čuj pa naravno da se nešto čime su ti godinama ispirali mozak ne može tako lako ukloniti iz glave. Dugogodišnja manipulacija i plasiranje samo onih vijesti kojih žele da čuješ jednostavno mora tako djelovati. Tisuću puta ponovljena laž postaje istina.

Toliko se ljudima ponovilo da trebaju biti zadovoljni i da dobro žive da su oni stvarno mislili da im je dobro. A tko je imalo mućnuo glavom i rekao nešto što vlasti nije pasalo pojela bi ga noć. Jednostavno nije se od kud imalo doći do nekih informacija koje nisu bile plasirane od strane diktatorskih organa.

No problem je što i toliko godina nakon toga, kada su informacije svugdje dostupne još postoji tako veliki broj ljudi koji podržavaju pa čak i štuju određene zločince.

Tipičan primjer toga u našim krajevima je "sjećanje na lijepe dane" za vrijeme Tita.

@damfisk i dorina baš ste se fino "počastili"

Zadnji Uredio Ive_ri : 02-01-10 u 20:28.
Ive_ri je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:07.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114