| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi Crkva i politika u Politika forumu; Citat: Pravi autor: fuzija ooooooo silence, samo si naveo loše strane, ove dobrih, po mom mišljenju, bi bilo ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| Banned | Re: Crkva i politika Citat:
da se pitalo crkvu, sad bi živili u štalama, plaćali crkveni danak i mislili da je Zemlja centar svemira ... sorry, ali crkva je bila protiv znanosti i znanstvenog napretka i prije 500 godina, kao što je i sada ... i ako netko izjavi da bi se država trebala ugledat na crkvu, onda ajmo vidit kaj je ta crkva radila tokom tih 2000 godina ... jesu sprječavali znanstveni napredak? .. da, palili su ljude na lomačama jer su se bavili astronomijom jesu sprječavali napredak medicine? ... da, doktori su morali krasti leševe i riskirati progon ako su željeli naučiti više o anatomiji zašto to navodim? zato kaj to i DANAS rade ... ko je protiv istraživanja matičnih stanica (stem cells), ko propovjeda da se ne koriste kondomi i kao rezultat miljoni umiru u najtežim mukama? sigurno ne ZNANSTVENICI .. nego ko? ... a da ... crkva ... ista crkva koja skriva i štiti pedofile i seksualne zlostavljače u vlastitim redovima ... oćemo malo o silnim vjerskim ratovima koji su vođeni u ime crkve i koje je crkva poticala? pokoljima kroz povijest? kaj je to tak super crkva radila tokom vremena? ahhhhhh .. oni su bili pismeni i čuvali su znanja ko zmija noge, jer čim se pismenost proširila i njihov utjecaj je pao ... da vidimo dalje ... pokolji i uništavanje kompletnih civilizacija? izvrstan temelj za kvalitetnu i naprednu državu. vi navedite te pozitivne stvari koje su radili, pa da čujem ... kaj su to napravili? proširili kulturu? sorry, ali grčka i rimska kultura su bila na daleko višem stupnju razvoja nego crkva koja je došla u srednjem vijeku, dapače renesansa (kad je stisak crkve malo popustio pod pritiskom CIVILNOG društva i civilne države) je bila upravo neka vrsta vraćanja i sjećanja onoga što je ljudski rod postigao prije Inkvizicije i sličnih sranja ... SVE ZNANOSTI su bile RAZVIJENIJE prije nego što se crkva dokopala moći ... vratili su razvoj ljudske vrste stotine godina unatrag i držali ga tako kroz cjeli srednji vijek .... ili sam možda nekaj krivo protumačio? | |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Gazim kupus, povoljno | Re: Crkva i politika Djelonično se slažem. Al se kaže prvo izvadi trn i oka svoga da možeš vidjet u svog brata. Mi samo gledamo tuđe grijehe. Što se tiče pozitivnih stvari, dovoljno si inteligentan i obrazovan da i sam znaš koje su to dobre stvari da ja ne moram pisat ![]()
__________________ Pojest', popit', pojebst' i na kraju se potuć' Kad popijem litru-dve, litru-dve, lijepe su mi žene sve, žene sve |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Crkva i politika Ja ne razumijem zašto je u srednje škole uveden obavezni vjeronauk. Koliko ja vidim prisiljavanje djece na toliko vjeronauka izaziva revolt. Djeca masovno nakon Krizme prestaju ići u crkvu. Ista crkva proziva roditelje da su oni krivi za to. Pa ja svoju vlastitu djecu neću ni tjerati u crkvu niti sam im išta ružno rekao o crkvi. Iz vlastitog pedagoškog iskustva sam shvatio da svaka pretjerana, nepotrebna sila izaziva negativnu reakciju.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #25 (permalink) | |
kaj ak sam druge vjere? ili ateist? di su tu moja prava i mog djeteta? siguran sam ćemo čut kak je to ustvari korisno .. po meni djete treba samo odlučit - ja sam išo na vjeronauk u komunizmu, došo do pričesti i dalje me nije uopće zanimalo ... nit me ko silio da idem nit ništa ... jednostavno se nisam našao u tim njivovim pričama (iako sam bio klinac) | |
| | |
| | #27 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Crkva i politika sve Poslušaj moj savjet (znan da nećeš, ali ja to onako nadobudno...)- usmjeri svu ovu negativnu energiju šta ulažeš protiv Crkve u nešto korisno. Bavi se obradnom mramora primjerice. Postani konceptualni umjetnik i obogati se. Uđi pod zaštitu civilnih društava i otkrij raj ovozemaljski. To da je Srednji vijek ništa je malo veća floskula čak i za tebe. Kako iz ničega može nastat Rene Descartes (osnivač moderne filozofije)? Danas sve države ( osim Vatikana, tamo Crkva još ima jak utjecaj ) žive u skladu sa tekovinama sekularizacije. I? I ništa. |
| | |
| | #28 (permalink) | |
dosadno ![]() ne bi uopće povlačio to sve, da nije bilo rečeno kak je sve manje-više bilo bajno i da se države trebaju ugledat na tih 2000 godina ... | |
| | |
| | #29 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,061
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva i politika kako misliš crkva ima jak utjecaj u vatikanu? pa vatikan jest crkvena država, pseudodržava; da nema crkve, ne bi bilo vatikanske države. a propos vjeronauka, on nije obavezan koliko znam (pa bilo bi totalitaristički da jest), a u vezi onoga što maslow kaže da djeca nakon krizme masovno odlaze iz crkve - pa zato će se izgleda krizma pomaknuti do 2. razreda srednje škole. |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, crkva i politika, politika |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:11.

) žive u skladu sa tekovinama sekularizacije. I? I ništa.