Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi Crkva i politika u Politika forumu; aaa, onda je do mene! 'malo' sam krivo skopčao.....

Odgovor

Opcije Teme
Star 13-02-07, 23:50   #31 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,061
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti
Re: Crkva i politika

aaa, onda je do mene! 'malo' sam krivo skopčao..
ševa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-02-07, 00:16   #32 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

baš me zanima ko je veći licemjer .. ja koji iskreno kažem kaj mislim o ovome...

ili oni koji uzdižu neke stvari u nebesa, a ne pridržavaju se osnovnih pravila?

Casey i teica .. jeste nevini? suzdržavate se od seksa prije braka? i tak to ...

da il ne?

Zadnji Uredio silence : 14-02-07 u 00:18.
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-02-07, 00:56   #33 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,280
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
baš me zanima ko je veći licemjer .. ja koji iskreno kažem kaj mislim o ovome...
Nema ovdje priče o licemjerstvu. Jedino iskreno kod tebe je nepoštivanje drugih. Jer tebi ne smeta to šta bi neki čak bili toliko ludi da podržavaju Crkvu; tebi smeta što neki ne spuštaju glavu prid tvojim verbalnim masturbacijama u određenim temama. Ali niko ne napada tebe, nego tvoje kontraproduktivne stavove

Citat:
Koliko je to teica otvorila tema na ovom forumu, a koje imaju naziv primjerice: "Isus u mom domu" "Isus je put" "Crkva kao jedini spas" "Spasite se od diktature relativizacije" itd. ? Njeni jedini problem je šta se ne pridružuje napadu.
Citat:
Casey i teica .. jeste nevini? suzdržavate se od seksa prije braka? i tak to ... da il ne?
Pitanje nevalja.

U jednoj prijašnjoj poruci kažeš:
Citat:
kolko truda danas ulažu u zagovaranje NEUPOTREBE kondoma i pomažu širenju AIDS - ubijaju (indirektno) ljude ...
Poslužit ću se radikalnom analogijom i zapitat tebe: a zašto primjerice mi nebi pružili sva moguća prava pedofilima, a da se orijentiramo na rješavanje evenutalnih problema koje bi žrtve pedofilije imali? Tu se povlači pitanje uzroka i posljedica (dugosilazni naglasi), ali o njima nije lako razgovarat kad je netko odveć opterećen predrasudama.

PS: evo mi bana
Odgovori sa citatom
Star 14-02-07, 01:20   #34 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke

Casey i teica .. jeste nevini? suzdržavate se od seksa prije braka? i tak to ...

da il ne?
Aha suzdržavam se. Šta misliš jel to istina? Ups, opet napravih grijeh! Prekršila sam 8. Božju zapovjed. Ma šta ću sad? Ajde Silence znaš li koja je, može ti to ima čak i u priručniku za prvopričesnike. A obično idu na Prvu pričest djeca u 3. razredu osnovne.

Ljudi smo, grešnici, nisam sveta, niti ću vjerojatno dobiti tu titulu nakon smrti tako da se ne bojim suda. Ali evo, tko je bez grijeha neka prvi baci kamen.
Jel ovo preteološki? Jel ovo možda malo opravdavajući nastrojeno za sve nedaće koje se dešavaju čovječanstvu i koje čovjek radi?

Lako je sjediti ispred televizora (u ovom slučaju kompijutora) i kritizirati Crkvu, ako ti nešto smeta digni se, napravi nešto. Kao i svaka organizacija i institucija i Crkva ima hijerarhiju i "pravila igre" morat ćeš na početku malo više "jesti sranja", zarediš se, postaneš svećenik, onda ideš dalje do biskupa, pa da vidiš koju ćeš moć odlučivanja dobiti. Bi li bio bolji od njih? Bi li bio gori? Ajde ne znaš. Tako da je bolje smiriti strasti. Voliš tako jako kritizirati, a ne znaš uopće kakav bi ti bio kada bi dobio tako jedno mjesto i kada bi stojao na "vrhu ljestvice".
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-02-07, 07:08   #35 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke

Poslužit ću se radikalnom analogijom i zapitat tebe: a zašto primjerice mi nebi pružili sva moguća prava pedofilima, a da se orijentiramo na rješavanje evenutalnih problema koje bi žrtve pedofilije imali? Tu se povlači pitanje uzroka i posljedica (dugosilazni naglasi), ali o njima nije lako razgovarat kad je netko odveć opterećen predrasudama.

PS: evo mi bana
ban? zašto? za mišljenje koje si reko bez vrijeđanja? nikad ...

prava pedofilima? jedino pravo koje oni po meni imaju je duga, polagana smrt u agoniji ... možda bi ih zavezao za zid u zatvoru, stražnja strana prema van, pa nek probaju malo svoje medicine .... takva gamad nema nikakva parava ... ostavio bi ih bez hrane i vode i reko ovima koji nisu po 10-20 godina ženu vidli da požure jer je pitanje kolko će izdržat ....

pedofili ... fuj ..... nema ništa odvratnije ....

btw, pedofili i način na koji crkva štiti pedofile u svojim redovima je jedan od razloga zakaj ih tolko prezirem ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-02-07, 07:19   #36 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Lako je sjediti ispred televizora (u ovom slučaju kompijutora) i kritizirati Crkvu, ako ti nešto smeta digni se, napravi nešto. Kao i svaka organizacija i institucija i Crkva ima hijerarhiju i "pravila igre" morat ćeš na početku malo više "jesti sranja", zarediš se, postaneš svećenik, onda ideš dalje do biskupa, pa da vidiš koju ćeš moć odlučivanja dobiti. Bi li bio bolji od njih? Bi li bio gori? Ajde ne znaš. Tako da je bolje smiriti strasti. Voliš tako jako kritizirati, a ne znaš uopće kakav bi ti bio kada bi dobio tako jedno mjesto i kada bi stojao na "vrhu ljestvice".
je .. ima "pravila igre" .. o tome i pričam ...
naravno da ću napravit nešto, glasat ću za onu stranku koja će maksimalno ograničiti utjecaj crke u društvu ...

super ti je razmišljanje .... imaju moć, i svoja "pravila igre", pa ih to opravdava .. možda i bi da ne pričaju o drugim vrijednostima i ne pokušavaju te vrijednosti nametnuti drugima ...

možda ti je izmaklo kad sam pričo da sam recimo protiv nekih političkih partija, samo zato što se ne drže principa koje zagovaraju ... to što "moć kvari ljude" nije nikakvo opravdanje ... po tvojoj logici je onda OK radit šta hoćeš čim se dokopaš neke moći, jer "svi smo takvi" ...

možda ti jesi, ja nisam ... nemoj svakog po sebi mjerit ...

i odma da ti kažem ... da imam IKAKVU moć, prvo bi počistio Crkvu od pedofila, onda bi odletili svećenici koji siromašnima odbijaju doć na sprovod jer nisu platili 200 kuna milodara ili neki takav kurac .... ako baš pitaš ...

ti očito ne bi prstom makla .. "jer svi griješimo" ... koji stav ... imaš opravdanje za svako sranje po toj logici ... ajmo iz zatvora pustit ratne zločince, i oni su ljudi, jebiga dokopali su se moći, malo su sagrješili, šta sad ... radili su po svojim "prvilima igre" i ko ih može krivit za to?

svašta ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-02-07, 21:43   #37 (permalink)
Banned

silence

Net.hr
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-03-07, 19:46   #38 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Kristijan Pogledaj Poruke
Što mislite o miješanju Crkve u politiku i obrnuto? Postaje li Crkva politička stranka s najviše članova te na osnovu toga želi imati vodeću ulogu u državi? (npr. rad nedjeljom, zakon o pobačaju, uvođenje seksualnog odgoja u škole, uporaba kondoma...?)
Citat:
Pravi autor: Kristijan Pogledaj Poruke
Što mislite o miješanju Crkve u politiku i obrnuto? Postaje li Crkva politička stranka s najviše članova te na osnovu toga želi imati vodeću ulogu u državi? (npr. rad nedjeljom, zakon o pobačaju, uvođenje seksualnog odgoja u škole, uporaba kondoma...?)

Najprije da razjasnimo jednu elementarnu stvar: svatko se ima pravo miješati u politiku – bio to pojedinac, društvena grupa ili neka institucija (kao što je crkva, na pr.). Kamoli divne sreće da nam se HAZU češće umiješa u politiku svojim sugestijama, savjetima, ali i kritikama onoga što nije dobro. Postoje brojne institucije koje bi se naprosto morale miješati u politiku, a ne da se bilo kojoj od njih ograničava to pravo. Crkva je institucija koja ima svoje specifično poslanje, duhovno, ali i moralno (etičko, ako je netko navikao na taj izraz) i u ime toga ona MORA reći svoje o društvu, raznim problemima, općem dobru i dobru svakoga pojedinca, osobito vjernika. Crkva čak preblago i s nekim teško razumljivim rezervama i plahim obzirima progovara o društvenim problemima. Sjetimo se „grijeha struktura“ (Bozanić) – ni danas ne znamo točno kome je to precizno bilo adresirano.

Crkva ne treba vladati, ali treba i mora biti konstruktivni kritičar svega što nije na dobro čovjeku. Konstruktivna kritika je kao prijekori roditelja – roditelji grde djecu kad čine nepodopštine, ali ne zato što ih mrze ili ih žele uništiti, nego zato da budu bolja.

Crkva ne postaje politička stranka i sigurno ne želi imati vodeću ulogu u državi (vladati), jer to nije njena uloga. Danas je velika odgovornost vladati državom, jer postoje strahovito veliki problemi koje treba riješiti (gospodarstvo, nezaposlenost). Potrebna je velika hrabrost i odgovornost za vladanje. Crkva je svjesna da to ne može i sigurno se neće organizirati u neku stranku i preko nje boriti se za vlast.

Ako svaki pijanac može kreveljiti usta i izjašnjavati se o radu nedjeljom, pobačaju, seksualnom odgoju i uporabi kondoma, zašto sad odjednom to ne bi smjela Crkva? Nepismeni, polupismeni , neškolovani ljudi i kojekakvi bezveznjaci imaju pravo – i treba da imaju i oni to pravo – govoriti o svemu, ali Crkva bi po shvaćanju nekih trebala biti izvan društva. Crkva ima itekakvu mjerodavnost progovarati, govoriti i boriti se za općeljudske vrednote koje su zapisane u Riječi Božjoj (Bibliji). Vjernici, ako su vjernici i ako ne glumataju vjernike, morali bi djelovati u skladu sa svojom vjerom. Crkva ima pravo i dužnost preko svojih vjernika i kao institucija djelovati u društvu na dobrobiti svih ljudi.

Neka se čuje riječ Crkve i jao si ga njoj ako to ne bude činila, jer će samu sebe diskvalificirati kao vjersku instituciju i izgubiti vjernike čime će načiniti nepopravljivu štetu i naciji i državi!

Razumijem što se neki imaju potrebu malo ispuhati na forumu, ali ne treba se izgubiti u pretjerivanjima. Crkva je previše ozbiljna institucija da bi se o njoj trebalo tako olako govoriti.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-03-07, 20:17   #39 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 23
Poruka: 3,186
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

evo tebi rep+

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-03-07, 20:23   #40 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Najprije da razjasnimo jednu elementarnu stvar: svatko se ima pravo miješati u politiku – bio to pojedinac, društvena grupa ili neka institucija (kao što je crkva, na pr.). Kamoli divne sreće da nam se HAZU češće umiješa u politiku svojim sugestijama, savjetima, ali i kritikama onoga što nije dobro. Postoje brojne institucije koje bi se naprosto morale miješati u politiku, a ne da se bilo kojoj od njih ograničava to pravo. Crkva je institucija koja ima svoje specifično poslanje, duhovno, ali i moralno (etičko, ako je netko navikao na taj izraz) i u ime toga ona MORA reći svoje o društvu, raznim problemima, općem dobru i dobru svakoga pojedinca, osobito vjernika. Crkva čak preblago i s nekim teško razumljivim rezervama i plahim obzirima progovara o društvenim problemima. Sjetimo se „grijeha struktura“ (Bozanić) – ni danas ne znamo točno kome je to precizno bilo adresirano.

Crkva ne treba vladati, ali treba i mora biti konstruktivni kritičar svega što nije na dobro čovjeku. Konstruktivna kritika je kao prijekori roditelja – roditelji grde djecu kad čine nepodopštine, ali ne zato što ih mrze ili ih žele uništiti, nego zato da budu bolja.

Crkva ne postaje politička stranka i sigurno ne želi imati vodeću ulogu u državi (vladati), jer to nije njena uloga. Danas je velika odgovornost vladati državom, jer postoje strahovito veliki problemi koje treba riješiti (gospodarstvo, nezaposlenost). Potrebna je velika hrabrost i odgovornost za vladanje. Crkva je svjesna da to ne može i sigurno se neće organizirati u neku stranku i preko nje boriti se za vlast.

Ako svaki pijanac može kreveljiti usta i izjašnjavati se o radu nedjeljom, pobačaju, seksualnom odgoju i uporabi kondoma, zašto sad odjednom to ne bi smjela Crkva? Nepismeni, polupismeni , neškolovani ljudi i kojekakvi bezveznjaci imaju pravo – i treba da imaju i oni to pravo – govoriti o svemu, ali Crkva bi po shvaćanju nekih trebala biti izvan društva. Crkva ima itekakvu mjerodavnost progovarati, govoriti i boriti se za općeljudske vrednote koje su zapisane u Riječi Božjoj (Bibliji). Vjernici, ako su vjernici i ako ne glumataju vjernike, morali bi djelovati u skladu sa svojom vjerom. Crkva ima pravo i dužnost preko svojih vjernika i kao institucija djelovati u društvu na dobrobiti svih ljudi.

Neka se čuje riječ Crkve i jao si ga njoj ako to ne bude činila, jer će samu sebe diskvalificirati kao vjersku instituciju i izgubiti vjernike čime će načiniti nepopravljivu štetu i naciji i državi!

Razumijem što se neki imaju potrebu malo ispuhati na forumu, ali ne treba se izgubiti u pretjerivanjima. Crkva je previše ozbiljna institucija da bi se o njoj trebalo tako olako govoriti.
svaki pijanac nema isti utjecaj ko crkva.
nije ovdi problem u "savjetovanju" ili davanju mišljenja, ngo u tome da se natura jedan svjetonazor svima ... zbog čega nam treba vjeronauk u školama?
ko oće na vjeronauk .. nek ide, ali ne u školi, koja je JAVNA ustanova.
crkvi tamo nije mjesto .. u bilo kojem obliku.

ne može svaki nepismeni pijanac doć u školi i predavat djeci o alkoholu.
istina?

prema tome, usporedba ti ne stoji ... kaj se mene tiče, crkva može davat dnevne biltene o tome kaj misli ... njeno pravo, ali dok se gura tamo di joj nije mjesto - škole i slično (u ovom primjeru) ... sorry, ali nisi u pravu.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, crkva i politika, politika

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:07.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108