Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi Crkva i politika u Politika forumu; A ko bi se to triba miješat u politiku? I kako bi ti uopće definirala pojam "Crkva"? ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 13-11-07, 00:03   #81 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey
Re: Crkva i politika

A ko bi se to triba miješat u politiku? I kako bi ti uopće definirala pojam "Crkva"? Jel Bozanić= Crkva ili je u pojmu Crkva sadržano nešto više?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 00:13   #82 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,141
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Svi osim Crkve. Ionako je tamo najviše gamadi i lopova, a kad se to pridruži našoj vladi...država je ovakva kakva je, u banani.
Pojam Crkva? Bozanić & co. Svi biskupi, plovani i ostala ekipa. Neki dan kad sam pročitala naslovnicu Novog lista došlo mi je slabo. Uglavnom, bilo je riječi o tome kako su biskupi poludili kad je izbore dobio SDP, kako su mislili da je to kraj i tražili Vatikan za pomoć! Ono, wtf? Kakve su to bolesne spike?
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 07:34   #83 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-04-07
Poruka: 21
jadna_ja se izdvaja iz mase

nije baš da znam što stoji u kodeksu Crkve i njezinih dužnosnika, ali i oni u građani Republike Hrvatske i imaju pravo glasa, tako da što se pravne strane tiče, imaju pravo i izražavati svoje političke stavove, i to je sasvim ok. ALI, ako je u njihovim pravilima to drugačije navedeno, onda sam protiv.
jadna_ja je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 12:16   #84 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,424
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Mateja ovdje se nije Crkva (kao hijerarhija) mješala u politiku, nego se politika mješala u Crkvu.

Ah kako neki ljudi ne mogu skužiti.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 12:36   #85 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 994
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Mateja ovdje se nije Crkva (kao hijerarhija) mješala u politiku, nego se politika mješala u Crkvu.

Yeah right!

Da politika je bila ta koja je došla na crkvene oltare i počela, zasada, u rukavica govoriti za treba odn. ne treba glasovati

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 12:39   #86 (permalink)
Samo bahata...

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Crkva je rekla da se treba glasovati pošto nam je to građanska dužnost i da se treba glasati po osobnoj savjesti.

Nigdje nije navela za koju stranku.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 12:43   #87 (permalink)
Uvaženi forumas

sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Citat:
Crkva je rekla da se treba glasovati pošto nam je to građanska dužnost i da se treba glasati po osobnoj savjesti.

Nigdje nije navela za koju stranku.
Pa rekao sam da je to (barem zasada) u rukavica napravljeno...

Ali, je Crkva, praktički dala neku cheklistu prema kojoj bi trebao svaki vjernik glasati...i onda kada ispuniš tu checklistu ispada da glas možeš dati samo jednoj stranci - zna se kojoj

Osim toga, mislim da je svima jasno kako koncept osobne savjesti baš i ne funkcionira u našoj Crkvi, tj. točno se zna kako moraš živiti i što smiješ/ne smiješ raditi ako želiš biti pravi vjernik...Tako da mi je malo smiješan taj koncept 'osobne savjesti'...Jednostavno postoji određeni set pravila (zapovijedi...) koje moraš poštivati ako se želiš smatrati pravim vjernikom i to je to...

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 13:53   #88 (permalink)
Samo bahata...

Zaboravio si jednu važnu činjenicu.

Ljudi nisu savršeni, napravljeni smo na sliku Božju po svojoj osobnoj slobodi izbora. Stoga je "osobna savjest" i itekako na prvom mjestu.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 14:00   #89 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Zaboravio si jednu važnu činjenicu.

Ljudi nisu savršeni, napravljeni smo na sliku Božju po svojoj osobnoj slobodi izbora. Stoga je "osobna savjest" i itekako na prvom mjestu.

Kako je na prvome mjestu?

Moram priznati da mi to nije jasno...

Znači ako cijeli svoj život živim po osobnoj savjesti koja će mi govoriti što je dobro a što loše isto ću završiti u raju kao i oni koji su cijeli svoj život živjeli po svim Božjim zakonima i zapovijedima

btw, znam da ljudi nisu savršeni...

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 14:15   #90 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,141
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Citat:

Ja vidim da ti ne možeš skužiti. Evo uzet' ću samo jedno kao primjer - Zabrana rada nedjeljom. Tko se najviše zalagao za to? Crkva, jasno. I nije li to primjer miješanja Crkve u politiku, a ne obratno?

I nervira me to što vi koji ste vjernici, smatrate da su i svi ostali. E pa nisu. A naročito nisu svi iste vjere. Prema tome, Crkva nek' se bavi svojim stvarima i amen.

Zadnji Uredio M@tej@ : 13-11-07 u 14:19.
M@tej@ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, crkva i politika, politika

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:26.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114