| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi Crkva i politika u Politika forumu; A ko bi se to triba miješat u politiku? I kako bi ti uopće definirala pojam "Crkva"? ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #82 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,141
![]() ![]() ![]() | Re: Crkva i politika Svi osim Crkve. Ionako je tamo najviše gamadi i lopova, a kad se to pridruži našoj vladi...država je ovakva kakva je, u banani. Pojam Crkva? Bozanić & co. Svi biskupi, plovani i ostala ekipa. Neki dan kad sam pročitala naslovnicu Novog lista došlo mi je slabo. Uglavnom, bilo je riječi o tome kako su biskupi poludili kad je izbore dobio SDP, kako su mislili da je to kraj i tražili Vatikan za pomoć! Ono, wtf? Kakve su to bolesne spike? ![]()
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #83 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 20-04-07 Lokacija: Graškograd
Poruka: 21
![]() | Re: Crkva i politika nije baš da znam što stoji u kodeksu Crkve i njezinih dužnosnika, ali i oni u građani Republike Hrvatske i imaju pravo glasa, tako da što se pravne strane tiče, imaju pravo i izražavati svoje političke stavove, i to je sasvim ok. ALI, ako je u njihovim pravilima to drugačije navedeno, onda sam protiv. |
| | |
| | #85 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 994
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva i politika Citat:
Yeah right! Da politika je bila ta koja je došla na crkvene oltare i počela, zasada, u rukavica govoriti za treba odn. ne treba glasovati | |
| | |
| | #87 (permalink) | |
Ali, je Crkva, praktički dala neku cheklistu prema kojoj bi trebao svaki vjernik glasati...i onda kada ispuniš tu checklistu ispada da glas možeš dati samo jednoj stranci - zna se kojoj ![]() Osim toga, mislim da je svima jasno kako koncept osobne savjesti baš i ne funkcionira u našoj Crkvi, tj. točno se zna kako moraš živiti i što smiješ/ne smiješ raditi ako želiš biti pravi vjernik...Tako da mi je malo smiješan taj koncept 'osobne savjesti'...Jednostavno postoji određeni set pravila (zapovijedi...) koje moraš poštivati ako se želiš smatrati pravim vjernikom i to je to... | |
| | |
| | #88 (permalink) |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,424
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva i politika Zaboravio si jednu važnu činjenicu. Ljudi nisu savršeni, napravljeni smo na sliku Božju po svojoj osobnoj slobodi izbora. Stoga je "osobna savjest" i itekako na prvom mjestu. |
| | |
| | #89 (permalink) | |
Kako je na prvome mjestu? Moram priznati da mi to nije jasno... Znači ako cijeli svoj život živim po osobnoj savjesti koja će mi govoriti što je dobro a što loše isto ću završiti u raju kao i oni koji su cijeli svoj život živjeli po svim Božjim zakonima i zapovijedima ![]() btw, znam da ljudi nisu savršeni... | |
| | |
| | #90 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,141
![]() ![]() ![]() | Re: Crkva i politika Citat:
I nervira me to što vi koji ste vjernici, smatrate da su i svi ostali. E pa nisu. A naročito nisu svi iste vjere. Prema tome, Crkva nek' se bavi svojim stvarima i amen.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. Zadnji Uredio M@tej@ : 13-11-07 u 14:19. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, crkva i politika, politika |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:26.

pusa