kakve zakonski sumnjive?
Raspravljate o temi Da li treba Ircima dozvoliti autonomiju na Hvaru u Crni Politički forum forumu, dio Politika foruma; Naime, poveća grupa irskih penzionera je na zakonski sumljive načine uspjela pokupovati sve kuće u jednoj ulici na otoku Hvaru. ...
Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
Jerzy Kosinski
kakve zakonski sumnjive?
neka se zove ulica st. patricka ali neka im zato (i ne samo zato) lupe veći porez na posjedovanje nekretnina i veću boravišnu pristojbu, kao što bi trebalo i svim drugim strancima, budući da ne privređuju nego dolaze samo sezonski.
Po važećim hrvatskim zakonima nekretnine mogu kupovati samo hrvatski državljani i poduzeća koja mogu biti u valasništvu stranaca.
Dotični Irci, uglavnom penzioneri su osnovai fiktivne firme koje nemaju ni jednog zaposlenog da bi mogli kupovati obitejske kuće u rezidencijanim četvrtima.
Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
Jerzy Kosinski
znači po zakonu je
treba smijeniti vlast i staviti poštene ljude, ako već nije prekasno
jel smijem ja osnovat fiktivnu firmu bez ijednog zaposlenog??
mada nevidim koristi od nje, pošto nebi radio u njoj nebi si dao ni plaću, ko će plaćat neradnike
![]()
to šta firma nema ni jednog zaposlenog ne čini je fiktivnon.
ljudi su je registrirali, platili, plaćaju i plaćat će sve poreze, prireze, na ime, registraciju itd. itd.
ne vidin u čemu je problem
da li u toj ulici žive 20 hrvata, iraca ili turmena meni je svejedno
da li se ta ulica zove sv. patrika ili svetog ante - jebe mi se, da oprostite na izrazu
ja želin da mi se omogući da ja povoljnmo kupin stan, da POS profunkcionira, da cijene kvadrata padnu u splitu, da krediti budu povoljniji
nikakva ksenofobija prema ircima il srbima il dragin nan turmenima meni neće pomoć u tome
a niti ti irci, srbi, a bome ni turkmeni neće prominit cijenu kvadrata u splitu
a zna se ko može![]()
-
pa menjanje imena ulice nije nikakva autonomija
a autonomiju ne mogu ni dobit jer nisu ni nacionalna manjina a pogotovo autohtona manjina koja bi mogla imat pravo na autonomiju ako bi se zadovoljile pretpostavke koje su bitne za to