| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' u Politika forumu; Citat: Pravi autor: zeljonar Ne, nije isto, on je izabran na povlaštenoj listi. Zato i kažem, ukinimo te ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #91 (permalink) | |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,829
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Citat:
Baba Jovanka iz Donjeg Lapca ima svoju posebnu listu jer u protivnom nikad njezin predstavnik ne bi ušao u Sabor. Je li tako? Znači, da bi manjine mogle dobit svoje zastupnike koji će u Saboru promicat njihove interese, oni imaju posebnu listu. Da nema te posebne liste, oni nikad ne bi dobili svoje zastupnike i u Saboru nitko ne bi vodio brigu o njihovim interesima. Meni zaista nije jasno gdje su tu dvostruka mjerila o kojima ti pričaš?
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin | |
| | |
| | #92 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Iako je sve manje Hrvata u BiH, ipak mogu sami sebi izboriti svoja mjesta u Parlamentu BiH, jer ima još dovoljno Hrvata u BiH, i nemaju nikakav povlašten status. Srbi su istjerali Hrvate iz polovice koja se sad zove Republika Srpska i tamo Hrvati nemaju nikakva prava, a u Federaciji su manjina i nemaju ni tu povlašten status ... krivo skroz, očito je da ne poznaješ prilike u BiH. A Hrvatska nije pomogla Hrvatima BiH nikada, osim što su Hrvati BiH pomogli Hrvatskoj kada je trebalo. Hrvatska je pomogla samo 200 lopova Hrvata iz BiH, točnije HDZ. I sad je u Hrvatskoj stigmatiziran svaki Hrvat iz BiH zbog 200 lopova! Nema veze pitanje manjina sa Hrvatima iz BiH i Srbije i Crne Gore, jer kad bi se Hrvatska odnosila prema svojim manjinama kako se odnosi Srbija prema Hrvatima tamo onda ne bi imali Srbi niti jedno mjesto u Saboru kao što ga niti Hrvati nemaju u Parlamentu Srbije, osim ako nisu članovi neke srpske stranke pa tako uđu u parlament. Npr. Milanka Opačić, srpkinja iz SDP-a, ona je pošteno izabrana u Sabor na osnovu osvojenih glasova, ali ovi sa manjinskih lista nisu. Mislim da se premalo zna o Hrvatima BiH u Hrvatskoj u mnogo aspekata. Kao što sam rekao, Hrvatska ništa ne pomaže Hrvate iz BiH, samo im odmaže. A zašto je Sanader dobar s manjinama ... to je zbog težnji za ulazak u EU, a ne zbog Hrvata u BiH, jer Hrvati u BiH i nisu nacionalna manjina. Kada spominjem Hrvate iz BiH, vjerojatno vam je poznato da se najviše robe izveze u Bosnu i Hercegovinu, posebno prehrambeni proizvodi iz Hrvatske, i to u ona mjesta gdje žive Hrvati BiH. Izvozom u BiH se otvaraju nova radna mjesta u Hrvatskoj, i na taj način i samim tim da Hrvati BiH vjeruju i kupuju hrvatske prozivode, pomažu Hrvatskoj i proračunu RH. Dajte ljudi, nemojte takvi biti, puno ima činjenica koje ovdje ne mogu ni stati. Vladajuća stranka, HDZ manipulira Hrvatima iz BiH na mnoge načine, pa i s ovim pravom glasa. To pravo treba ukinuti, i pomoći im ako treba u socijalno-kluturnim potrebama, jer je to većinom siromašan narod, od kojih su većina gladni kruha ... |
| | |
| | #94 (permalink) |
| Banned | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Prvo i osnovno .. brkaš HDZ i Hrvatsku, s čime odma umanjuješ kvalitetu svojih argumenata. Hrvatska nije pomogla? Pa ko je oslobađao dijelove BIH? HV ... naši dečki su ginuli tamo ... nemoj molim te .. jedan od najboljih frendova je proveo i previše godina po BIH ko izviđač ... kao i mnogi drugi ... poslje Oluje je HV počistila BIH, jer no ABiH ni HVO nisu imali snage ni obučenosti ... Sad kad smo te riješili, možemo dalje ... iz hrvatskog proračuna se izdvajaju sredstva za hrvate BIH, i to ne mala sredstva ... u Šibeniku je ugašena tvornica aluminija, da bi Mostar dobio svoju na poklon, opet plaćeno iz naših đepova ... i tako dalje i tako dalje ... A to što HDZ manipulira njima, JE NJIHOV PROBLEM, jer ti isti hrvati u BIH SVOJOM VOLJOM glasaju za HDZ .... i samo da je njihov problem, nego su i svojim glasovima pomogli HDZu u samoj Hrvatskoj, čime su direktno oštetili slobodnu volju GRAĐANA HTRVATSKE i sami su si krivi kad ih HDZ odjebe ... Niko njih nesili da glasaju za HDZ, ak im je tolko teško, nek glasaju za druge, ali nek mi se ne žale dokle kod njihovi glasovi daje zastupnike HDZa u MOJ SABOR ... OK? I nemoj me povlačit za jezik oko ovoga, jer je bolje da ostane na ovome ... (mogla bi tema u nemoderirani dio foruma, na ovo popoizdim i to jako ... oni MENI nabijaju zastupnike HDZa u Sabor i onda se žale .. ma nek se gone u pičku materinu) .... idem se ohladit .. ja bi rađe da se vratimo na topic .... inače bu svega .... ![]() |
| | |
| | #95 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Citat:
Evo ovako, zamisli stado od 100 ovaca, i ovce odluče demokratski izabrati svoje predstavnike koji će ih zastupati pred pastirima u senatu (toru, štali). U tom stadu je 5 crnih ovaca, i 95 bijelih ovaca. E, ove crne ovce glasuju na posebnoj listi jer su manjina i biraju 3 svoja zagarantirana zastupnika, a ostalih 95 ovaca su podjeljene u 5 izbornih jedinica od po 19 bijelih ovaca. Svaka izborna jedinica daje 4 ovčija zastupnika, što će ih ukupno biti 20 i plus 3 manjinska = 23 ovčija zastupnika. I ovce republikanci dobiju ukupno 11 zastupnika, a ovce demokrati 9 zastupnika. I ovim ovcama demokratima se pridruže manjinske ovce, i sad ovi imaju vladajuću kolaciju od 12 zastupnika, naprema ovih 11. Iz računa se da zaključiti da 5 crnih ovaca daje 3 zastupnika, a 5 bijelih otprilike 1 zastupnika. Da crne ovce nisu povlaštene i da njih 5 daje samo 1 zastupnika bio bi rezultat 11:10 za ovce republikance i te ovce bi vladale, a ovako pošto 5 crnih ovaca daje 3 zastupnika, demokrati+manjine imaju 12:11 prednost i mogu sastaviti ovčiju vladu. I sada na dnevni red dođe pitanje hoće li ići na ispašu u planinu nedjeljom, i demokrati i manjine su "ZA", a republokanci su "PROTIV", i naravno ide se na ispašu u planinu nedjeljom jer je 12:11. Iako je veći postotak ovca da se ne ide nedjeljom na ispašu, ovčiji predstavnici su odlučili drukčije zbog takvog izbornog zakona, iako ovaj prijedlog o "ispaši nedjeljom" ne tiče se samo manjinskih ovaca, nego svih skupa. Da skrenem s ovaca, pa evo npr. dvostruka mjerila se ogledaju u tome što Srbi u Hrvatskoj imaju 3 zagarantirana mjesta u Saboru, a Hrvati u Srbiji i nigdje na Svijetu ništa nemaju zagarantirano, jeli ovo točno? Ispravite me ako nije . . . ![]() | |
| | |
| | #96 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Sve je manje Hrvata u BiH jer ih je HDZ naselio po Kninu, Drnišu i sl... na golom kamenjaru da popune rupe u Hrvatskoj, a veliki broj ih je završio u trećim zemljama. Tako da ih danas ima oko 10-14%. Nije bilo popisa od 1991. godine, tada je Hrvata bilo 17%. Što se tiče rata, Hrvati iz BiH su branili Hrvatsku 1991. godine (moj stric je branio Dubrovnik kada su se Dubrovčani krili po podrumima, tek ih je opća i prisilna mobilizacija natjerala u rovove ... čast pojedincima, ali ova ekipa koja je u gumenim čamcima vozila po noći oko otoka Šipana oružje u Dubrovnik su sve bili Hercegovci). 1995. akciju Oluja je pokrenuo HV i da bih mogao opkoliti Knun sa svih strana, morao je ući u pozadinu, u BiH, osvojiti Dinaru, na kojoj je opet bio moj rođak zajedno sa Splićanima, Šibenčanima i Makaranima, i nije se pitalo tko je od kuda. Svi smo bili naši. Jednom momku sa Kupresa su nogu otkinuli jer je promrzao na Dinari sa 1994/95. Znači, to je naša vojska bila zajednička. Isto tako, poznato vam je da je heroj obrane Vukovara Blago Zadro Hercegovac, a gore je poginuo i moje mame rođak (dobrovoljno otišao, kosti pronađene 1999. godine). Slažem se Silence da smo daleko otišli, ali ja moram braniti istinu |
| | |
| | #97 (permalink) |
| Banned | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' skrenuli smo s teme i to poprilično ... objasnit ću još samo jednom ... za koji kurac se mi moramo sa Srbijom uspoređivat? ako nečeg nema u Srbiji, kaj znači da to odma moramo u Hrvatskoj ukidat? pa koji je tebi kurac? ali ozbiljno? od kad nam je Srbija postala uzor? BOLI ME KURAC JEL IMA ILI NEMA U SRBIJI .... ja živim u Hrvatskoj. službeni dio : OVO NIJE MJESTO DI ĆE SE PREBROJAVAT KRVNA ZRNCA I PORJEKLO LJUDI KOJI SU DALI ŽIVOT U RATU ... nemoj ni počinjat s time, molim te ... jer dobijem ospice ... pogotovo nemoj pričat ovakve stvari i omalovažavat BILO KOJEG HRVATSKOG BRANITELJA ... neću reći kaj mislim, jer znam i previše o svim tim događajima ... braniš istinu kako ju ti vidiš, prema tome, nemoj ... bolje nemoj, jer ima i previše crnih točaka iz rata ... Zadnji Uredio silence : 19-03-07 u 00:57. |
| | |
| | #98 (permalink) | |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,829
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Citat:
![]() Dakle - da nema te, kako je ti zoveš, "povlašene liste" onda crne ovce ne bi nikad dobile svoje predstavnike, je li tako? Eto, samo mi to odgovori? A da crne ovce nemaju svoje predstavnike, onda to znači da se nikad, ali baš nikad ne bi vodilo računa o posebnim potrebama crnih ovaca. E, pa da bi se osiguralo da se o posebnim potrebama crnih ovaca ipak vodi računa, crne ovce imaju zagarantirana 3 mjesta u Saboru. Idemo sad na ovu zamišljenu, teoretsku situaciju da 3 crne ovce predstavljaju odlučujuću prevagu u Saboru, jer su glasovi u Saboru podijeljeni točno na pola, pa 3 crne ovce donose prevagu. Dakle, da su glasovi u Saboru tako podijeljeni, to bi znači da niti jedna stranka nema većinu potrebnu za formiranje vlade - je li tako? A to opet znači da će se dogodit jedna od ove dvije stvari: 1. dvije stranke u Saboru moraju formirat koaliciju - pa će time koalicija biti u većini, po glasovi crnih ovaca nećče bit presudni, jer koalicija i bez njih ima većinu 2. nema koalicije, i raspisuju se novi izbori, na kojima jedna stranka osvaja većinu i formira vladu - opet bez glasova crnih ovaca Razumiješ? Ne trebaš ti meni pisat basne... Tebi očito smeta što Srbi imaju te tzv. "povlaštene liste". Dakle, tvoj problem nisu manjine nego Srbi. A jebi ga stari, ja ti tu ne mogu pomoć... i Srbi su manjina, zakon je takav, i vjerovao ili ne, isto je stanje u velikoj većini zemalja za nekom značajnijom manjinom. Konkretno, ovo naše zakonsko rješenje o manjinama preuzeto je iz Finske u kojoj živi brojna švedska manjina... I vjerovao ili ne - Finci se ne žale. I na kraju - ako ćemo mi naša zakonska rješenja radit po uzoru na ono što postoji u Srbiji, najbolje da se odmah pokopamo. Ili, što ti je Silence rekao - ZABOLI ME KURAC ŠTO JE U SRBIJI. Srbi građani Republike Hrvatske pripadaju nacionalnoj manjini u Republici Hrvatskoj i kao takvi imaju pravo na 3 zastupnika u Saboru. To nije ništa neobično niti diskriminirajuće prema bilo kome. A to što Srbija ima drugačija rješenja - JEBE MI SE.
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin Zadnji Uredio damfisk : 19-03-07 u 16:05. | |
| | |
| | #99 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Citat:
U ovom primjeru sam naveo samo dvije stranke. Jedna je dobila 11 mandata, a druga 9. Ovoj sa 9 madata pridružuju se "crne tri ovce" i sad ovi imaju 12:11 i vladaju "štalom". Međutim, da je samo jedna crna ovca, bilo bi 11:10 za ovu drugu stranu. U oba slučaja je natplovična većina i nema krize. Bolje je crnim ovcama zagarantirat ustavom sva poštena demokratska prava nego da se jednom sastanu i dogovore sve bijele ovce i da bude 20:3 za bijele, i što onda. Ništa se "crnim ovcama" sa ta tri mjesta znači ne garantira, ali se dovodi "štala" u opasnost da manjina vlada većinom.... ....ja sam mislio da je ova tema zapečaćena jer gore piše: HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan Zaključajte ovo, imamo politički chat, ne ću da se silence ljuti. A vidi ove rečenice iznad, negdje mi se omako razmak ... oće li i to upaliti vatru Ma dajmo ljuti, smirimo strasti, nikad se nećemo dogovoriti jer svi mislimo da smo jedini mi u pravu Jeli tako? Jesam li u pravu ![]() Citat:
Zadnji Uredio zeljonar : 20-03-07 u 01:15. | ||
| | |
| | #100 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,885
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Damfisk, ne bih se ni ja uspoređivao sa Srbijom, ali bih rado u njihovom slučaju primjenio reciprocitet. Naša država čini sve da se izbjegli (i pobjegli) Srbi vrate, a što je s Hrvatima protjeranima iz tzv. Republike Srpske ili, još gore, onima protjeranima iz Vojvodine (u kojoj čak nije bilo ni rata)? Mi imamo prilično dobra prava manjina (pa tako i Srba), a što je s Hrvatima u Vojvodini (daju prava Bunjevcima i Šokcima, ali oni onda kao nisu Hrvati, jer su odvojene manjine- time ih namjerno i planirano usitnjuju i oslabljuju)? Naravno da nemam ništa protiv toga da mi njegujemo manjine, ali ako oni žele obespraviti našu manjinu, uveo bih reciprocitet, pa nek nauče cijeniti našu ili okuse na vlastitoj koži kako je našima tamo...
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
![]() |
| Tagovi: hdz, nedovoljno, poduzetan, pos ten, premalo, sdp |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:57.

... 3 zastupnika je previše dati posebno Srbima kojih nije toliko malo, i nisu ugrožena manjina jer ih ima popriličan broj (mislim 4-5% u Hrvatskoj), i oni bi mogli izaći na normalnim listama pa ako prijeđu prag neka odlučuju o kome hoće, i koaldiraju s kim hoće. 1991. godine je bilo čak 12% Srba jer su se naselili za vrijeme SFRJ, ali više od pola njih ni danas ne doživljava Hrvatsku svojom zemljom pa ih je manje. Ja bi volio da se vrate, neka žive u svojoj zemlji ljudi

Svi smo mi MASS SARR