Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' u Politika forumu; Citat: Pravi autor: Wolf-HR Maslow, možda bi to bila kombinacija u kojoj bi imao pouzdaniju/stabilniju većinu, ali ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 21-03-07, 19:48   #151 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,416
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow
Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan'

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Maslow, možda bi to bila kombinacija u kojoj bi imao pouzdaniju/stabilniju većinu, ali čak i da se EU nije bunio: što bi bilo da se HSP možebino kompromitirao u toj koaliciji- za koga biste vi Brođani imali glasati?

U svakm slučaju je ova sadašnja koalicija (po meni) zbog pragmatičnosti udavača, vrlo vjerojatno puno manje principijelna i programska koalicija nego što bi to bilo s HSP-om: čisto sumnjam da će HSU dignuti frku oko ičega što se ne tiče pemzića, i SDS glede ičega što se ne tiče Srba; a DC su ionako oportunistički pik-zibneri... Daklem, Sanader je slobodan guziti sve ostale, a onako bi njega koalicijski partneri vjerojatno guzili zbog gospodarskog pojasa i sl.
Pa zar nije trebalo odmah proglasiti gospodarski pojas?
Što se to prije napravi biti će bezbolnije.

Problem bi za HDZ nastao kad bi Ruža Tomašić napravila reda u MUP-u i time stekla popularnost.
Tadić bi sigurno bio dobar ministar gospodarstva, i ne bi okom trepnio da proglasi gospodarski pojas,
a vjerujem da bi i Vlajnić prekinio sustavno drpanje zdravstvenog fonda od monopolistički postavljenih veledrogerija.

Takva popularnost je za HDZ puno opasnija od SDP-a.

Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-03-07, 20:09   #152 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,773
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Heheh, Maslow- upravo si nabrojao hrpu razloga zašto HSP ne bi bio poželjan koalicijski partner HDZ-u, a ovi drugi jesu. Nije bitno što je nama/biračima u interesu, nego Sanaderu i toj kliki.

Ali ne bi bilo ništa od gospodarskog pojasa- ne bi ni HDZ ni SDP digli ruku za takav prijedlog (bog bi ga znao zašto).

P.S. Nije ti to u potpisu stara bosanska nego Mao Ce Tungova- 'Sve je sranje osim pišanja, a i pišanje je sranje kad se piša u vjetar.'
Odgovori sa citatom
Star 21-03-07, 20:13   #153 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Maslow, možda bi to bila kombinacija u kojoj bi imao pouzdaniju/stabilniju većinu, ali čak i da se EU nije bunio: što bi bilo da se HSP možebino kompromitirao u toj koaliciji- za koga biste vi Brođani imali glasati?

U svakm slučaju je ova sadašnja koalicija (po meni) zbog pragmatičnosti udavača, vrlo vjerojatno puno manje principijelna i programska koalicija nego što bi to bilo s HSP-om: čisto sumnjam da će HSU dignuti frku oko ičega što se ne tiče pemzića, i SDS glede ičega što se ne tiče Srba; a DC su ionako oportunistički pik-zibneri... Daklem, Sanader je slobodan guziti sve ostale, a onako bi njega koalicijski partneri vjerojatno guzili zbog gospodarskog pojasa i sl.
Točno .. Sanaderu je sigurno lakše sa HSu i SDSSom, nego sa HSPom, koji mu ionako uzima glasove na desnici .. ovako je miran, da tu i tamo neki sitniš koji mu nije važan i gotovo ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-03-07, 20:14   #154 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,416
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Heheh, Maslow- upravo si nabrojao hrpu razloga zašto HSP ne bi bio poželjan koalicijski partner HDZ-u, a ovi drugi jesu. Nije bitno što je nama/biračima u interesu, nego Sanaderu i toj kliki.

Ali ne bi bilo ništa od gospodarskog pojasa- ne bi ni HDZ ni SDP digli ruku za takav prijedlog (bog bi ga znao zašto).

P.S. Nije ti to u potpisu stara bosanska nego Mao Ce Tungova- 'Sve je sranje osim pišanja, a i pišanje je sranje kad se piša u vjetar.'
Znam ja dobro kako glasi Mao Tze Tungova poslovica, ali naši posavski Bosanci su ju uvijek ovako koristili, premda pojma nemaju tko je taj Kinez!

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-03-07, 20:15   #155 (permalink)
Akademik Foruma

Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Silence- nadam se da je moj odgovor o normalnim razredima 'zadovoljio'?
Odgovori sa citatom
Star 21-03-07, 20:20   #156 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Silence- nadam se da je moj odgovor o normalnim razredima 'zadovoljio'?
hahahaha .. ma bilo je meni odma jasno kaj misliš ... ali nisam mogo propustit priliku ...

silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-03-07, 20:21   #157 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Lovel Pogledaj Poruke
Nisam britanac. A ne ponosim se ni sucem Vicom.
Joj, meni je muka kad njega vidim ... tip je stvarno katastrofa, ja mu ne bi dao ni da ovce čuva, kamoli neku takvu funkciju .. ali jebiga, pravi HDZ kadar ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-03-07, 23:56   #158 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,389
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
@ zeljonar:

Srbi imaju 3 predstavnika u Saboru koji se biraju sa tzv. "manjinske" ili "povlaštene" liste.

To znači slijedeće: neka stranka kandidira svoju listu u izbornoj jedinici za srpsku manjinu (koja obuhvaća cijelu Hrvatsku) i ljudi koji su pripadnici srpske manjine (kao takvi upisani su u biračke popise) glasaju u toj izbornoj jedinici za kandidate sa te liste.

Oni kandidati koji osvoje razmjerno najveći broj glasova odlaze u Sabor kao predstavnici srpske manjine.
Jasno mi je to, takav je izborni zakon, i ne trebaju mi pojašnjenja

Citat:
Apsolutno je nebitno tko su ti predstavnici po nacionalnosti. To mogu bit Srbi, Hrvati, Mađari, Fracnuzi, Nijemci, Retoromani, Indonežani, Vikinzi, Eskimi ili Sajlonci.

Oni su izabrani na tzv. "manjinskoj" listi i oni predstavljaju tu manjinu.

Razumiješ?
Razumijem, ali od ovih svih nabrojani nemaju svi status manjine

Citat:
Logično da su na manjinskoj listi za srpsku manjinu Srbi, na manjinskoj listi za talijansku manjinu Talijani itd. itd.
Da, logično je

Citat:
S druge strane, ako u redovnim izbornim jedinicama (dakle, ne manjinskim nego "redovnim") neka stranka na svojoj listi uvrsti kandidata koji je po nacionalnosti Srbin, onda taj Srbin nije predstavnik srpske manjine nego je predstavnik one izborne jedinice u kojoj je izabran.

JE LI TEBI TO JASNO?

Samo mi to reci, je li tebi to jasno?
Jeste, jasno mi je ... objašnjavaš mi izborni zakon ... sve ja to znam da je tako

Citat:
I na kraju krajeva, da te pitam još samo nešto:

Koji kurac ti smetaju tri srpska predstavnika?
Ne smetaju mi tri, smetaju mi dva, kao npr. Stanimirović i Gajica, članovi rukovodstva tvz. Republike Srpske Krajine. To su ljudi kojima je mjesto na optuženičkoj klupi, a ne u saborskoj klupi, na kojoj se sjedenje masno naplaćuje. A plaća ih hrvatska sirotinja, branitelji koji su se borili protiv takvih i sl...

Citat:
Oni žive u Republici Hrvatskoj, tu rade, tu privređuju i imaju svoje predstavnike.
Oni žive u Republici Hrvatskoj i glasaju za četnike, samim tim pokazuju svoje pravo lice

Citat:
Dijaspora po samoj logici stvari (dijaspora = iseljeništvo) ne živi u Republici Hrvatskoj, tu ne radi, ne privređuje i ne treba imat svoje predstavnike.

Stvar je jednostavna da ne može bit jednostavnija.

Hrvati žive i izvan Hrvatske - e pa tamo gdje žive, nek tamo glasaju.

Sve ostale priče o "pomaganju Hrvatskoj", "kad je bio rat svi smo bili skupa" i slično nemaju veze sa biračkim pravom niti imaju ikakve veze sa ovom diskusijom.
Da, po tebi njima treba oduzet pravo na biranje, i da budu birani jer su van granica ove zemlje, a zašto su oni i njihovi potomci van granice Hrvatske, to je irelevantno jel tako

I ja se slažem da Hrvatima iz Bosne i Hercegovine treba oduzeti biračko pravo jer im se ovako samo čini medvjeđa usluga.

Što se tiče dijaspore, po trenutnom zakonu oni imaju pravo birati i biti birani, i bit će tako sve dok drukčije zakonodavac (Sabor) ne odluči, ma što ja i ti mislili o tome

Najgore je što svi mislimo da smo u pravu, i zato ovolika prepirka. Nije džabe ona narodna poslovica:

"Sto ljudi, sto ćudi! Sto žena, dvjesto sisa"

Molim da se žene ne uvrijede ovu sam šalu čuo ima par godina baš od jedne ženske osobe, pa se nadam da ćete ju shvatiti kao šalu, a ne provokaciju i sl. kao što je Vesna Pusić iskoristila jedan neoprezan i glup istup Ante Kovačevića u Saboru

Citat:
Bedastoće o zapadnim demokracijama koje su držale robove i slične kretenarije o kolonijalzimu neću niti komentirat.
Nisu to bedastoće ... ljudi nas nagone na neko tvz. demokratsko ponašanje, a njihove zemlje se ponašaju danas kao u srednjem vijeku.
Gadi mi se ono što sam večeras čuo: Nećemo Španovića izručiti Hrvatskoj, jer je on davno klao i ubijao i mi vama ne vjerujemo vi ste divlje pleme Hrvata, i nećete pravedno suditi uglednom gospodinu Španoviću
..........isto je i sa četnikom kapetanom Draganom, još jedna "zapadna demokracija", ja bi rekao "južna demokracija" jer je Australija zemlja na dolnjoj zemljinoj polutci ...

Svi znamo kako je njihova zemlja nastala, Britanci slali lopove i ubojice za kaznu dole, i oni se snašli, potamanili domorodce i nastala Australija. Koje slučajnosti: Britanija i Australija, Španović i kapetan Dragan!

Ipak, čast Australiji, dosta je naših ljudi dolje našlo utočište u vrijeme Titovog režima.

Damfisk, uvrijedili su Britanci i tebe, i ti si u sustavu naše pravne države, kao čovjek koji se bori za pravo i pravdu, i tebe bi to trebalo uvrijediti

Citat:
I da - argument "ja imam prijatelje Srbe" upravo je najčešći argument srbomrzaca.

Ja ne tvrdim da si ti srbomrzac, ja samo kažem da koristiš retoriku tipičnu za srbomrsca.
Ovo neću komentirati jer ja svoje prijatelje ne mrzim Istina da si se ogradio da sam ja srbomrzac, ali ...

Na kraju moram reći i to da sam umoran više od ovih rasprava, pa se možda uključim opet za par dana, a kako sam rekao, kako Saborska većina odluči, tako će biti, i ti i ja to moramo poštivati, bilo nama drago ili ne.
Ja se nemam pravo ljutiti što su dva četnika u Saboru (Stanimirović i Gajica), a ti se nemaš pravo ljutiti što dijaspora im apravo glasa.
Na idućim izborima glasuj za snage koje će to promijenuti, i nećemo imati raspravu više o tome. Mislim da tvoja opcija ima više šansi da ukine glas dijaspore, nego moja (jer takva i ne postoji) da ukine glas Srba na povlaštenim listama, nego da glasuju na običnim listama kao građani Republike Hrvatske. Naravno, nitko im ne brani osnovati političku grupaciju koja će ih zastupati, a isto im nitke ne brani glasovati za bilo koju drugu stranku (HDZ; SDP itd...). Pošto se to nikad neće dogoditi, ja ovdje završavam raspravu, i tražim stanku od par dana zbog dogovora kluba zastupnika ŽBNJ stranke

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 22-03-07 u 00:05.
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-03-07, 01:11   #159 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,919
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
Jasno mi je to, takav je izborni zakon, i ne trebaju mi pojašnjenja
OK

Citat:
Razumijem, ali od ovih svih nabrojani nemaju svi status manjine
To je bio samo ilustrativan primjer, da se naglasi da predstavnici manjina ne moraju bit pripadnici te manjine, nego da samo moraju bit birani u izbornoj jedinici te manjine.

Naravno da Vikinzi, Eskimi i Sajlonci nemaju status nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Citat:
Da, logično je
OK

Citat:
Jeste, jasno mi je ... objašnjavaš mi izborni zakon ... sve ja to znam da je tako
OK

Citat:
Ne smetaju mi tri, smetaju mi dva, kao npr. Stanimirović i Gajica, članovi rukovodstva tvz. Republike Srpske Krajine. To su ljudi kojima je mjesto na optuženičkoj klupi, a ne u saborskoj klupi, na kojoj se sjedenje masno naplaćuje. A plaća ih hrvatska sirotinja, branitelji koji su se borili protiv takvih i sl...
Tu se slažem s tobom. Ako su dotični Stanimirović i Gajica kršili zakon, mjesto im je u zatvoru. Slažem se u potpunosti.

Ja ovde ne "branim" ni četnike ni Srbe ni bilo koga drugog pojedinca... ja samo obrazlažem zašto je fer i pošteno i logično i zakonito da nacionalne manjine imaju pravo na svoje predstavnike u Saboru, i to pravo da ih biraju na "privilegiran" način.

Citat:
Oni žive u Republici Hrvatskoj i glasaju za četnike, samim tim pokazuju svoje pravo lice
Oni glasaju za ljude koji su na izbornoj listi. To im se ne može i ne smije uzest za zlo.

Ako su četnici (kako ih ti nazivaš) na izbornoj listi, to je problem hrvatskih policijskih i pravosudnih organa a ne ljudi koji su za njih glasali.

Ako su takvi ljudi na listi, onda se može presumirat da nisu ništa skrivili jer ih se ne kazneno ne goni. Prema tome, za njih se može glasat. Pa onda za njih i glasaju. E sad, zašto ih se ne goni kazneno - to je drugo pitanje. To je pitanje za vladu, za policiju... Ali načelno - ne vidim problem da Srbi imaju svoje predstavnike na posebnoj listi.

Znači - problem je u pojedincima, a ne u načelu? Znači, slažeš se da Srbi imaju svoju posebnu listu, ali su ti problem neke individue kao Stanimirović i Gajica? Pa onda tako reci...

Citat:
Da, po tebi njima treba oduzet pravo na biranje, i da budu birani jer su van granica ove zemlje, a zašto su oni i njihovi potomci van granice Hrvatske, to je irelevantno jel tako
Upravo tako. Ni sam to ne bih bolje sročio.

Citat:
I ja se slažem da Hrvatima iz Bosne i Hercegovine treba oduzeti biračko pravo jer im se ovako samo čini medvjeđa usluga.
Zašto dvostruki standard za dijasporu? Zašto Hrvati u BiH ne bi imali pravo koje Hrvati u Čileu ili Južnoafričkoj Republici imaju?

Ili će svi iseljenici imat to pravo, ili neće. Ne može parcijalno.

Čak bi se moglo reć da Hrvati u BiH imaju veći interes utjecat na politiku u Hrvatskoj, jer politika hrvatske vlade ima izravniji utjecaj na njih nego na Hrvate u Čileu ili Južnoafričkoj Republici.

Netko tko je treća generacija čileanskih Hrvata, tko je rođen u Čileu i tko Hrvatsku nikad vidio nije - kakav interes takav čovjek ima da bi glasao u Hrvatskoj? Što će on u Hrvatskoj, i što će Hrvatska njemu? Zašto bi on imao pravo utjecat na život ljudi u Hrvatskoj? ZAŠTO????

Citat:
Što se tiče dijaspore, po trenutnom zakonu oni imaju pravo birati i biti birani, i bit će tako sve dok drukčije zakonodavac (Sabor) ne odluči, ma što ja i ti mislili o tome
Taj zakon je loš i treba ga mijenjat pod hitno!!!!

Citat:
Najgore je što svi mislimo da smo u pravu, i zato ovolika prepirka. Nije džabe ona narodna poslovica:

"Sto ljudi, sto ćudi! Sto žena, dvjesto sisa"

Molim da se žene ne uvrijede ovu sam šalu čuo ima par godina baš od jedne ženske osobe, pa se nadam da ćete ju shvatiti kao šalu, a ne provokaciju i sl. kao što je Vesna Pusić iskoristila jedan neoprezan i glup istup Ante Kovačevića u Saboru
Sabor ipak nije internet-forum niti birtijetina pa da svatko može srat što mu padne na pamet. Ako je netko neoprezan i glup, nije mu mjesto u Saboru, a pogotovo ako je primitivac i seljačina, pa uz to još i vrijeđa kolegice

Citat:
Nisu to bedastoće ... ljudi nas nagone na neko tvz. demokratsko ponašanje, a njihove zemlje se ponašaju danas kao u srednjem vijeku.
Gadi mi se ono što sam večeras čuo: Nećemo Španovića izručiti Hrvatskoj, jer je on davno klao i ubijao i mi vama ne vjerujemo vi ste divlje pleme Hrvata, i nećete pravedno suditi uglednom gospodinu Španoviću
..........isto je i sa četnikom kapetanom Draganom, još jedna "zapadna demokracija", ja bi rekao "južna demokracija" jer je Australija zemlja na dolnjoj zemljinoj polutci ...

Svi znamo kako je njihova zemlja nastala, Britanci slali lopove i ubojice za kaznu dole, i oni se snašli, potamanili domorodce i nastala Australija. Koje slučajnosti: Britanija i Australija, Španović i kapetan Dragan!

Ipak, čast Australiji, dosta je naših ljudi dolje našlo utočište u vrijeme Titovog režima.

Damfisk, uvrijedili su Britanci i tebe, i ti si u sustavu naše pravne države, kao čovjek koji se bori za pravo i pravdu, i tebe bi to trebalo uvrijediti
Opet bedastoće... Španović, kapetan Dragan, Australija, kažnjenici, kolonije, Velika Britanija, domoroci, hrvatski iseljenici, Titov režim

ISUSE BOŽE!!!!!!

Ja govorim o demokratskim načelima i o pravnoj državi, o zakonu i o pravdi...

Ako V. Britanija ili Australija ne isporuče zločince - to ide na njihov obraz i na njihovu savjest... ali to ne znači da ja neću inzistirat na demokratskim načelima i na zakonitosti samo zato što V. Britanija ili Australija odstupaju od toga.

BTW - izručenje je prilično složen i dugotrajan proces.. ne vjeruj svemu što piše u novinama... ne ide to tako jednostavno - mi zatražimo pa oni šalju.. postoji procedura, postoje rokovi, postoje žalbe, postoje više instance...

Citat:
Ovo neću komentirati jer ja svoje prijatelje ne mrzim Istina da si se ogradio da sam ja srbomrzac, ali ...
Ja ne znam što ti misliš, ja mogu samo prosudit na temelju onog što ovde pišeš.. a pišeš srbomrziteljsku retoriku... pa sad, ti sam prosudi što si i kakav si

Citat:
Na kraju moram reći i to da sam umoran više od ovih rasprava, pa se možda uključim opet za par dana, a kako sam rekao, kako Saborska većina odluči, tako će biti, i ti i ja to moramo poštivati, bilo nama drago ili ne.
Ja se nemam pravo ljutiti što su dva četnika u Saboru (Stanimirović i Gajica), a ti se nemaš pravo ljutiti što dijaspora im apravo glasa.
Na idućim izborima glasuj za snage koje će to promijenuti, i nećemo imati raspravu više o tome. Mislim da tvoja opcija ima više šansi da ukine glas dijaspore, nego moja (jer takva i ne postoji) da ukine glas Srba na povlaštenim listama, nego da glasuju na običnim listama kao građani Republike Hrvatske. Naravno, nitko im ne brani osnovati političku grupaciju koja će ih zastupati, a isto im nitke ne brani glasovati za bilo koju drugu stranku (HDZ; SDP itd...). Pošto se to nikad neće dogoditi, ja ovdje završavam raspravu, i tražim stanku od par dana zbog dogovora kluba zastupnika ŽBNJ stranke
Ako si umoran od raspravljanja, ti nemoj raspravljat - a šta da ti kažem?

Moram li opet ponavljat zašto Srbi (i ostale manjine) glasuju na posebnim listama...

Opet ti moram napomenut - uporno spominješ samo Srbe,a ne spominješ ostale manjine.

Znači, ti bi Srbima zabranio posebne liste, a ostalim manjinama ostavio posebne liste? Pa zar to ne znači da ti smetaju Srbi u Hrvatskoj? Zat to ne znači da ti misliš da su svi Srbi četnici i da ne zaslužuju prava koja imaju druge manjine?

Zadnji Uredio damfisk : 22-03-07 u 01:19.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-03-07, 01:31   #160 (permalink)
Akademik Foruma

Ne spominje ostale manjine, jer koliko znam u sadašnjem sazivu Sabora, sve te manjine imaju zbrojeno ni manje ni više nego jednog zastupnika (zapravo, mislim da Talijani imaju Radina, a svi ostali jednog zajedničkog)...

Razlika između BiH i iseljeništva je načelna, i odražava se u ovom drugom pojmu- BiH Hrvati (u pravilu) nikad nisu bili građani RH, a dijaspora su (načelno) ljudi iseljeni iz RH i njihovi potomci (odnosno oni koji se žele takvima smatrati- Hrvatskim iseljenicima). To je mislim Željonarova logika, i nije po meni toliko neispravna. I ja bih rekao da im treba dati zastupljenost u Saboru, čisto zato što smo po tom kriteriju drugi na svijetu (bila je kao neka statistika da 1 od 3 Hrvata živi van RH- sad da li je 2 zastupnika previše da ih, bar reda radi, predstavlja, ne znam)...
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hdz, nedovoljno, poduzetan, pos ten, premalo, sdp

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37