Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' u Politika forumu; Citat: Pravi autor: Wolf-HR Ne spominje ostale manjine, jer koliko znam u sadašnjem sazivu Sabora, sve te manjine ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-03-07, 02:38   #161 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan'

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Ne spominje ostale manjine, jer koliko znam u sadašnjem sazivu Sabora, sve te manjine imaju zbrojeno ni manje ni više nego jednog zastupnika (zapravo, mislim da Talijani imaju Radina, a svi ostali jednog zajedničkog)...
Da.. Talijani jednog, ostali jednog...

Možda bi upravo to trebalo promijenit? Uvest još jednog zastupnika za manjine? Možda Srbi trebaju imat dva (a ne tri) zastupnika?

O tome vrijedi raspravljat... To je sasvim uredna tema za diskusiju..

Ali tražit glasove za dijasporu i to argumentirat floskulom "Srbi imaju predstavnike, a dijaspora, koji su Hrvati, nemaju" je bedastoća.

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Razlika između BiH i iseljeništva je načelna, i odražava se u ovom drugom pojmu- BiH Hrvati (u pravilu) nikad nisu bili građani RH, a dijaspora su (načelno) ljudi iseljeni iz RH i njihovi potomci (odnosno oni koji se žele takvima smatrati- Hrvatskim iseljenicima). To je mislim Željonarova logika, i nije po meni toliko neispravna. I ja bih rekao da im treba dati zastupljenost u Saboru, čisto zato što smo po tom kriteriju drugi na svijetu (bila je kao neka statistika da 1 od 3 Hrvata živi van RH- sad da li je 2 zastupnika previše da ih, bar reda radi, predstavlja, ne znam)...
Opet moram reći -

NE žive u Hrvatskoj. Žive u Kanadi, Argentini, Čileu, Paragvaju, Južnoafričkoj Republici...
NE rade u Hrvatskoj. Rade u Kanadi, Argentini, Čileu, Paragvaju, Južnoafričkoj Republici...
NE privređuju u Hrvatskoj. Privređuju u Kanadi, Argentini, Čileu, Paragvaju, Južnoafričkoj Republici...
NE plaćaju porez u Hrvatskoj. Plaćaju porez u Kanadi, Argentini, Čileu, Paragvaju, Južnoafričkoj Republici...

Glasaju u Hrvatskoj I u Kanadi, Argentini, Čileu, Paragvaju, Južnoafričkoj Republici...

E PA NE MOŽE!!!!!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-03-07, 02:55   #162 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,868
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Hehe, moramo pokazati kako cijenimo iseljenike, kad je bila frka slali su novce, pomoć i sl, dobra su nam promidžba (puno bolji nego kad naši političari idu van), a nije ih se malo opeklo ulažući u Hrvatsku- jedan ili dva zastupnika reda radi. Znam, ne ćemo se složiti, ali ja argumentiram svoje mišljenje, ne pokušavam te 'preobratiti'.

Ali činjenica je (što sam prije naveo) da se išlo s inicijativom da manjine glasaju dvaput- za normalne i manjinske liste, čemu se oštro protivim. Neka glasaju na jednoj ili drugoj listi, izbor je na njima, a onda im broj zastupnika korigirati prema odazivu na manjinskoj listi- neka odluče žele li biti normalni građani ili 'politički fikusi'.
Odgovori sa citatom
Star 22-03-07, 15:31   #163 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Pa slažem se da pripadnici manjina mogu glasat samo jednom - pa sad, hoće li glasat u "manjinskoj" izbornoj jedinici ili u "redovnoj" to je njihov izbor.

Nikako glasat dva puta...

A ovo o iseljenicima - zašto bi se njihova pomoć "nagrađivala" glasovima i saborskim zastupnicima?

Zar su oni pomagali Hrvatsku iz interesa? Kada su slali pomoć, zar su oni očekivali "naknadu" u vidu glasačkog prava?
Zar su ljudi iz Toronta, Valparaisa, Capetowna, San Pedra... slali pomoć računajući da će jednog dana sudjelovati u odlučivanju o životima onih koji žive u Splitu, Zagrebu, Zadru, Vinkovcima?

Ako jesu - neka odjebu u skokovima.

Ako nisu - a vjerovatno nisu - onda ne trebaju dobit ni glasačko pravo ni zastupnike.

Zar ne postoji niti jedan drugi način na koji bi se ova Hrvatska mogla odužit iseljeništvu, osim glasova i saborskih zastupnika? Ne postoji ništa drugo? Baš ništa?

Ne vjerujem
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-03-07, 17:21   #164 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,388
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

.....evo mene na kratko ... sa kraćim postovima ... pa ako oni ne traže nešto, mi im ne moramo dati jeli tako

A šta bi im mi mogli dati, da im zahvalimo?

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-03-07, 23:28   #165 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,625
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Nitko ovdje ne priča o dragovoljnim donatorima.

Većina glasova "iseljene Hrvatske" dolazi iz Hercegovine!

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 03:03   #166 (permalink)
prof. Foruma

zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar

Tako je, a "Iseljena Hercegovina" izmanipulirana raznim obećanjima o hrvatskom entitetu u BiH, pa o nekakvim pomoćima za Sveučilište, pa ovo pa ono ... glasa za koga ... aj pogodite
-------------------------------------------------------------------ZNA SE - KRA-DE-ZE

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-03-07, 15:47   #167 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 15-08-06
Poruka: 117
Kaligula se izdvaja iz mase
Arrow Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan'

Citat:
Pravi autor: allman Pogledaj Poruke
I HDZ i SDP su u stvari sijamski blizanci, oni su jednostavno desno i lijevo krilo SKJ-u .Mijenjaju se na vlasti ali ništa dobro niti kvalitetno ne nude biračima.Zato je došlo vrijeme za promijene, došlo je vrijeme za HSP!!
Fala ti Bože,da nisam jedini na forumu koji tako misli.
Kaligula je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-03-07, 21:27   #168 (permalink)
prof. Foruma

Pridružujem se mišljenju, ali molim te nemoj toliko mahati

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-03-07, 21:37   #169 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,625
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Pa mogu se i ja pridružiti tom mišljenju, ali s vukom bez srpa i čekića!

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-03-07, 21:39   #170 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 30
Poruka: 19,175
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Slažem se sa navedenim. Ma inače je teško kod nas naći stranku koja je u redu.

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hdz, nedovoljno, poduzetan, pos ten, premalo, sdp

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:57.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114