| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' u Politika forumu; Pa ako su manjina, znači isti su kao i Talijani, Mađari, Slovaci... U čemu je onda problem? Talijani imaju posebne ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #221 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Pa ako su manjina, znači isti su kao i Talijani, Mađari, Slovaci... U čemu je onda problem? Talijani imaju posebne liste - to mu ne smeta... A kad Srbi imaju posebne liste - to mu smeta. Pa neka onda kaže - smetaju mi Srbi.. a ne "smetaju mi neki, a neki ne, ali mi generalno smetaju svi.. ima lojalnih Srba, ali svi su oni isti, neki su pošteni, ali svi mrze Hrvatsku.. bla bla bla" Reci otvoreno - mrzim Srbe i neću ih u Hrvatskoj! Ali onda imaš problem... jer i Srbi su živjeli i žive u Hrvatskoj, želio ti to ili ne (ovo nije upućeno tebi, nego kolegi zeljonar-u -ti si svoj stav iznio jasno i glasno) ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane Zadnji Uredio damfisk : 29-03-07 u 15:03. |
| | |
| | #222 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Imam privatnih obiteljskih problema pa ne mogu puno sudjelovati u ovome, ali bit je u tome da velika većina Srba koji žive u Hrvatskoj (mi u istočnoj Slavoniji koja je naslonjena na Srbiju jako dobro to osjećamo i vidimo) ne osjećaju Hrvatsku svojom domovinom, svojom državom. Drugim riječima nisu se odrekli sna o Velikoj Srbiji. Uza sve to imaju prava iznad prava pa je sasvim normalno da to većina ne gleda s odobravanjem. Dakle zaključit ću: Nije problem što Srbi žive u Hrvatskoj već što ju ne prihvaćaju svojom državom (ne prihvaćaju ni jezik, ni pismo, ni povijest - samo koliko moraju). Oni samo traže što više prava (mirovine, posebno glasanje, radna mjesta ... i nastoje izbjeći što više obveza (vojska, porezi... ). I nemojte sad o kolektivizmu. Jako je mali postotak Srba koji ne ulaze u ovo što sam napisao.
__________________ Morao sam promijeniti potpis. |
| | |
| | #223 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Kako si izračnuao taj postotak, pa znaš da je jako mali? Koja to Srbi "prava iznad prava" imaju?
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #224 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Da živiš ovdje znao bi točan postotak, a prava su tvoj "fah" pa i to dobro znaš, samo što ne želiš priznati. Zagreb je glavni grad Hrvatske, al vjeruj mi ne živi se svugdje kao u njemu (nisam ni malo ljubomoran i ne mislim na standard stanovništva).
__________________ Morao sam promijeniti potpis. |
| | |
| | #225 (permalink) | |||
| prof. Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Citat:
Vjera nema veze sa nacionalnošću, pa te dvije stvari nemoj mješati. Većina današnjih muslimana iz Bosne, koji sebe nazivaju Bošnjacima (Austrija im je u 19. stoljeću dala naciju, a drug Tito potvrdio 1974. godine) su Hrvati po genetici ... to ti ne moram objašnjavat. To ti je kao Jugosloven ili Amerikanac ... izmišljena nacija Sad mi pade napamet, pošto stalno želiš da ja kažem da mrzim Srbe, a što nije istina ... ja ne mrzim nikoga, ali većinu njih ne podnosim, jer je većina bila protiv samostalnosti Hrvatske ... to je lako dokazivo, i po tome za koga glasuje njihova braća u Srbiji, i vidi se da su četnike izabrali i u Hrvatski Sabor, na tim povlaštenim listama .... ... kad si već navalio o mržnji, i da ja mrzim nekoga ... evo za tebe loptica nazad, ja mislim da ti ustvari mrziš duboko hrvatsku državu, i one koji su ju stvorili, i još žališ za "bratsvom i jedinstvom", je li to istina Takva pitanja ti meni namećeš .... ja da Srbe mrzim Citat:
Srbi nisu narod kažem ti, njihova genetika nije homogena, sastoje se od raznih naroda: Vlaha, Turaka, Roma, Hrvata, Bugara, Rumunja ... Hrvatski gen je dosta homogen, a BiH čak iznosi 70%, a kod Bošnjaka muslimana je isto velik postotak ... 55% ... to je u BiH tako jer su ljudi tradicionalnije odgojeni, i manje su se mješali sa drugim nacijama. U RH je isto prilično visok postotak genetičke homogenosti, prema tome .. radi se o istom narodu u Hrvatskoj i BiH, a čak i crnogorci imaju visok postotak toga gena .... Istina je takva da se više raznih etničkih skupina nazivaju jednim imenom Srbi, a do toga je dovela politika, koju su godinama stvarali u ime srpstva ... . Gledaj, ne mislim ja tebi ovdje davati lekcije, ako to do sada nisi naučio Citat:
Znam, takav zakon ne postoji, ali potrebno ga je hitno izglasovati u Hrvatskom Državnom Saboru! Srbe branitelje bi nagradio čime god žele ... i sad mrzim li ja Srbe ili ne, procijenite sami .... Eto, nadam se da ti je sad sve jasno .... | |||
| | |
| | #226 (permalink) |
| Nježni predator | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Knjiga mi je poznata, ali je napisana previše navijački. Genetikom određivati i to na malim uzorcima otočkih populacija tko je Hrvat a tko nije? Vrijednost knjige je u tome što pobija Ptolomejevu teoriju o seobi naroda s istoka! S obzirom da je Crogen potekao s otoka ili iz velike nizine koja se za vrijeme zadnjeg ledenog doba nalazila na mjestu današnjeg Jadranskog mora ispada da su Hrvati ovdje bar 10.000 godina. Hrvati su se zapravo selili jer im je otopljeni led potopio nasljelja i selili su se na sjever. Pa zar nisu i arheolozi prije genetičara tvrdili da nema diskontinuiteta u grobovskoj kulturi koja bi potvrdili navodnu seobu. Ptolomejevi zapisi su ili falsifikat ili naručeni tekst koji uostalom opisuje nešto što se događalo 300 godina prije nego je tekst napisan. Ne postoje tekstovi pisani u samo vrijeme navodne seobe! Rimski gradovi na Hrvatskoj obali su najvjerojatnije samo bile Rimske kolonije. Priznajam da i sam ponekad znam reći da su Srbi potomci osvajača koji su pobili Srbe na Kosovu polju. Ne možeš negirati postojanje naroda takovom metodom jer ni većina Hrvata nebi prošla tvoj test.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 29-03-07 u 22:17. |
| | |
| | #227 (permalink) |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,412
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' a kakva je to nacija koja nije izmišljena? šta je neka nacija biološka činjenica? ne, nacija se ne poistovjaćuje s vjerom (shodno tomu bog nije hrvat ), a kako se to genetski definira neka nacija i narod?svašta, a nas učili da je nacija društveni konstrukt, a politologija društvena znanost. dobro se to kombinira s genetikom, pa se mogu brojati krvna zrnca narodima. ![]() zeljo, dobro je da nemaš ništa protiv srba niti da gajiš kakvu mržnju. prema onima pak koji su ratni zločinci, vjerujem, svi mislimo isto.
__________________ |
| | |
| | #228 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,868
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Ševa- ugledni genetičari tvrde da se nacionalnost može utvrditi na osnovu gena: objavljen je rad u najuglednijem časopisu za genetiku... Vidio sam te podatke, i prilično su zanimljivi. Inače, samo se sjeti masovne povike na Primorca kad je predložio da se to uči u školama (no nije znanost neka fora ako ne potkrepljuje uvriježene stereotipe).EDIT- Maslow o čemu ti molim te pričaš? Izgleda da je tip koji je pisao knjigu nešto gadno 'zabrijao'...
__________________ Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character. |
| | |
| | #229 (permalink) |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,412
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' ok, možda se i može utvrditi koji je narod s kojih prostora ali na koji je način nacionalnost genetski uvjetovana!? nacionalnost nije prirodna tvorevina i stoga za svaku naciju možemo, kao zeljonar, reći da je 'izmišljena'.. jer je društveni konstrukt. i koji je to narod genetski homogen i čist, a nije izmišljen? adam i eva? koje su oni nacionalnosti?
__________________ |
| | |
| | #230 (permalink) |
| Radost Europe | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' A što su Nijemci? Prusi na sjeveru su bili najsrodniji s Litavcima, a sBavarcima nisu imali veze. Što ih je razdvojilo? Vjera, naravno - barbari Prusi zaratili s kršćanima Litavcima i Poljacima koji su slavenski narod. Danas svi u Njemačkoj navijaju za Dojčland! Nitko realan za "krajiške" Srbe i one u "užoj" neće reći da su istog porijekla. A gdje su starosjedioci koji su se zbog vjere utopili u Srbe... I što sad? Ako se oni osjećaju Srbima, onda jesu i kraj priče. Uostalom, nismo ni mi baš toliko homogeni.
__________________ Show love with no remorse |
| | |
![]() |
| Tagovi: hdz, nedovoljno, poduzetan, pos ten, premalo, sdp |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:59.

Svi smo mi MASS SARR
), a kako se to genetski definira neka nacija i narod?