Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' u Politika forumu; Pa ako su manjina, znači isti su kao i Talijani, Mađari, Slovaci... U čemu je onda problem? Talijani imaju posebne ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-03-07, 14:59   #221 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan'

Pa ako su manjina, znači isti su kao i Talijani, Mađari, Slovaci...

U čemu je onda problem? Talijani imaju posebne liste - to mu ne smeta... A kad Srbi imaju posebne liste - to mu smeta.

Pa neka onda kaže - smetaju mi Srbi.. a ne "smetaju mi neki, a neki ne, ali mi generalno smetaju svi.. ima lojalnih Srba, ali svi su oni isti, neki su pošteni, ali svi mrze Hrvatsku.. bla bla bla"

Reci otvoreno - mrzim Srbe i neću ih u Hrvatskoj!

Ali onda imaš problem... jer i Srbi su živjeli i žive u Hrvatskoj, želio ti to ili ne

(ovo nije upućeno tebi, nego kolegi zeljonar-u -ti si svoj stav iznio jasno i glasno)

Zadnji Uredio damfisk : 29-03-07 u 15:03.
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 16:03   #222 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 5,163
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Imam privatnih obiteljskih problema pa ne mogu puno sudjelovati u ovome, ali bit je u tome da velika većina Srba koji žive u Hrvatskoj (mi u istočnoj Slavoniji koja je naslonjena na Srbiju jako dobro to osjećamo i vidimo) ne osjećaju Hrvatsku svojom domovinom, svojom državom. Drugim riječima nisu se odrekli sna o Velikoj Srbiji. Uza sve to imaju prava iznad prava pa je sasvim normalno da to većina ne gleda s odobravanjem.
Dakle zaključit ću: Nije problem što Srbi žive u Hrvatskoj već što ju ne prihvaćaju svojom državom (ne prihvaćaju ni jezik, ni pismo, ni povijest - samo koliko moraju).
Oni samo traže što više prava (mirovine, posebno glasanje, radna mjesta ... i nastoje izbjeći što više obveza (vojska, porezi... ).
I nemojte sad o kolektivizmu. Jako je mali postotak Srba koji ne ulaze u ovo što sam napisao.
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 16:15   #223 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Kako si izračnuao taj postotak, pa znaš da je jako mali?

Koja to Srbi "prava iznad prava" imaju?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 20:50   #224 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 5,163
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Da živiš ovdje znao bi točan postotak, a prava su tvoj "fah" pa i to dobro znaš, samo što ne želiš priznati.
Zagreb je glavni grad Hrvatske, al vjeruj mi ne živi se svugdje kao u njemu (nisam ni malo ljubomoran i ne mislim na standard stanovništva).
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 21:47   #225 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,388
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Ista priča koju čujem od Srba.. ista identična

Hrvati nisu narod, nego genetska mješavina raznih naroda... Većina današnjih Hrvata su Srbi koji su silom prešli na katoličanstvo
Pričaš gluposti, a mislio sam da si školovan čovjek

Vjera nema veze sa nacionalnošću, pa te dvije stvari nemoj mješati. Većina današnjih muslimana iz Bosne, koji sebe nazivaju Bošnjacima (Austrija im je u 19. stoljeću dala naciju, a drug Tito potvrdio 1974. godine) su Hrvati po genetici ... to ti ne moram objašnjavat.

To ti je kao Jugosloven ili Amerikanac ... izmišljena nacija

Sad mi pade napamet, pošto stalno želiš da ja kažem da mrzim Srbe, a što nije istina ... ja ne mrzim nikoga, ali većinu njih ne podnosim, jer je većina bila protiv samostalnosti Hrvatske ... to je lako dokazivo, i po tome za koga glasuje njihova braća u Srbiji, i vidi se da su četnike izabrali i u Hrvatski Sabor, na tim povlaštenim listama ....

... kad si već navalio o mržnji, i da ja mrzim nekoga ... evo za tebe loptica nazad, ja mislim da ti ustvari mrziš duboko hrvatsku državu, i one koji su ju stvorili, i još žališ za "bratsvom i jedinstvom", je li to istina

Takva pitanja ti meni namećeš .... ja da Srbe mrzim

Citat:
Oni su izmišljen narod.. i takve slične bedastoće... nemoj se ljutit, ali to su bedastoće

Srbi nisu ništa više ni ništa manje narod nego što su to Hrvati, ili Mađari, ili Bugari ili netko četvrti...

Pročitaj malo, vidjet ćeš
A čitam ja .... evo jednu knjigu imam slučajno tu, a nije jedina koju sam pročitao na tu temu ... evo njen "scan"

Srbi nisu narod kažem ti, njihova genetika nije homogena, sastoje se od raznih naroda: Vlaha, Turaka, Roma, Hrvata, Bugara, Rumunja ...

Hrvatski gen je dosta homogen, a BiH čak iznosi 70%, a kod Bošnjaka muslimana je isto velik postotak ... 55% ... to je u BiH tako jer su ljudi tradicionalnije odgojeni, i manje su se mješali sa drugim nacijama. U RH je isto prilično visok postotak genetičke homogenosti, prema tome .. radi se o istom narodu u Hrvatskoj i BiH, a čak i crnogorci imaju visok postotak toga gena ....
Istina je takva da se više raznih etničkih skupina nazivaju jednim imenom Srbi, a do toga je dovela politika, koju su godinama stvarali u ime srpstva ... .
Gledaj, ne mislim ja tebi ovdje davati lekcije, ako to do sada nisi naučio

Citat:
Opet te nisam shvatio - je li tebi smeta činjenica da samo Srbi imaju status nacionalne manjine, ili tebi smeta što i druge nacionalnosti imaju status nacionalnih manjina?

Ako Srbi nisu nacionalna manjina u Hrvatskoj, što su onda? Većina?
Ne smeta mi ni jedno ni drugo, smeta mi što su četnici abolirani, a barem pola milijuna njih je trebalo kazneno odgovarati za ustanak protiv RH (Tu spadaju sve odrasle osobe koje su 1991. godine bile punoljetne, a nisu se javile na poziv za mobilizaciju i obranu protiv Hrvatske). Preciznije, svi oni koju su se našli na agresorskoj strani, danas ne bi imali nikakav status u RH. Bili bi prognani iz RH na 99 godina, a oni koji su počinili teža kaznena djela bi bili kažnjeni kaznom zatvora, ali u RH (nagradili bi ih malo životom u Domovini).
Znam, takav zakon ne postoji, ali potrebno ga je hitno izglasovati u Hrvatskom Državnom Saboru!

Srbe branitelje bi nagradio čime god žele ... i sad mrzim li ja Srbe ili ne, procijenite sami ....
Eto, nadam se da ti je sad sve jasno ....
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg scan0001.jpg (56.1 KB, 0 pogleda)

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 22:13   #226 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,625
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Knjiga mi je poznata, ali je napisana previše navijački.
Genetikom određivati i to na malim uzorcima otočkih populacija tko je Hrvat a tko nije?
Vrijednost knjige je u tome što pobija Ptolomejevu teoriju o seobi naroda s istoka!
S obzirom da je Crogen potekao s otoka ili iz velike nizine koja se za vrijeme zadnjeg ledenog doba nalazila na mjestu današnjeg Jadranskog mora ispada da su Hrvati ovdje bar 10.000 godina.
Hrvati su se zapravo selili jer im je otopljeni led potopio nasljelja i selili su se na sjever.
Pa zar nisu i arheolozi prije genetičara tvrdili da nema diskontinuiteta u grobovskoj kulturi koja bi potvrdili navodnu seobu.
Ptolomejevi zapisi su ili falsifikat ili naručeni tekst koji uostalom opisuje nešto što se događalo 300 godina prije nego je tekst napisan. Ne postoje tekstovi pisani u samo vrijeme navodne seobe!
Rimski gradovi na Hrvatskoj obali su najvjerojatnije samo bile Rimske kolonije.

Priznajam da i sam ponekad znam reći da su Srbi potomci osvajača koji su pobili Srbe na Kosovu polju.
Ne možeš negirati postojanje naroda takovom metodom jer ni većina Hrvata nebi prošla tvoj test.

Zadnji Uredio Maslow : 29-03-07 u 22:17.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 22:14   #227 (permalink)
o®iđiđi

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,412
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

a kakva je to nacija koja nije izmišljena? šta je neka nacija biološka činjenica? ne, nacija se ne poistovjaćuje s vjerom (shodno tomu bog nije hrvat), a kako se to genetski definira neka nacija i narod?

svašta, a nas učili da je nacija društveni konstrukt, a politologija društvena znanost. dobro se to kombinira s genetikom, pa se mogu brojati krvna zrnca narodima.

zeljo, dobro je da nemaš ništa protiv srba niti da gajiš kakvu mržnju. prema onima pak koji su ratni zločinci, vjerujem, svi mislimo isto.
Star 29-03-07, 22:24   #228 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,868
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Ševa- ugledni genetičari tvrde da se nacionalnost može utvrditi na osnovu gena: objavljen je rad u najuglednijem časopisu za genetiku... Vidio sam te podatke, i prilično su zanimljivi. Inače, samo se sjeti masovne povike na Primorca kad je predložio da se to uči u školama (no nije znanost neka fora ako ne potkrepljuje uvriježene stereotipe).

EDIT- Maslow o čemu ti molim te pričaš? Izgleda da je tip koji je pisao knjigu nešto gadno 'zabrijao'...
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 22:49   #229 (permalink)
o®iđiđi

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,412
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

ok, možda se i može utvrditi koji je narod s kojih prostora ali na koji je način nacionalnost genetski uvjetovana!? nacionalnost nije prirodna tvorevina i stoga za svaku naciju možemo, kao zeljonar, reći da je 'izmišljena'.. jer je društveni konstrukt.

i koji je to narod genetski homogen i čist, a nije izmišljen? adam i eva? koje su oni nacionalnosti?
Star 29-03-07, 22:55   #230 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,885
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

A što su Nijemci?
Prusi na sjeveru su bili najsrodniji s Litavcima, a sBavarcima nisu imali veze.
Što ih je razdvojilo? Vjera, naravno - barbari Prusi zaratili s kršćanima Litavcima i Poljacima koji su slavenski narod.
Danas svi u Njemačkoj navijaju za Dojčland!

Nitko realan za "krajiške" Srbe i one u "užoj" neće reći da su istog porijekla. A gdje su starosjedioci koji su se zbog vjere utopili u Srbe...

I što sad? Ako se oni osjećaju Srbima, onda jesu i kraj priče.
Uostalom, nismo ni mi baš toliko homogeni.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hdz, nedovoljno, poduzetan, pos ten, premalo, sdp

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:59.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114