Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' u Politika forumu; Kako to misliš genetski uvjetovana? Postoje nekoliko vrsta etničkih genotipova (slavenski, indo-arijevski, keltski, semitski, itd), a nacionalnost se po ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-03-07, 23:02   #231 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,868
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima
Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan'

Kako to misliš genetski uvjetovana? Postoje nekoliko vrsta etničkih genotipova (slavenski, indo-arijevski, keltski, semitski, itd), a nacionalnost se po tim znanstvenicima očituje kao smjesa tih genotipova... Kao se te nacionalnosti održavaju i odražavaju je više-manje sociološki mehanizam.

Kod nas je pitanje nacije svedeno na političke malverzacije- npr. kad ti neki akademik kaže da su Hrvati slavenski narod zato što govore slavenskim jezikom (i stoga su politički usmjereni na druge Slavene, kako on kaže) a da njihovo genetičko porijeklo nije uopće bitno...
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 23:10   #232 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,885
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Kako to misliš genetski uvjetovana? Postoje nekoliko vrsta etničkih genotipova (slavenski, indo-arijevski, keltski, semitski, itd), a nacionalnost se po tim znanstvenicima očituje kao smjesa tih genotipova... Kao se te nacionalnosti održavaju i odražavaju je više-manje sociološki mehanizam.

Kod nas je pitanje nacije svedeno na političke malverzacije- npr. kad ti neki akademik kaže da su Hrvati slavenski narod zato što govore slavenskim jezikom (i stoga su politički usmjereni na druge Slavene, kako on kaže) a da njihovo genetičko porijeklo nije uopće bitno...
pa i nije - to je samo od akademske važnosti
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 23:14   #233 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,625
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Pokušajte ovo pogledati:
Nije ništa apsolutno, ali potvrđuje ono o čemu sam pisao:
Zbogom jugoslaveni za sva vremena (genetika dokazuje)

Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 23:26   #234 (permalink)
o®iđiđi

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,412
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

kako mislim genetski uvjetovana? pa mislim da nije nikako, dakle ja sam hrvat jer se tako osjećam i izjašnjavam, a nije potrebno da mi netko analizira genotip.

uglavnom, mislim da je u pitanju nacionalnosti nepotrebno preklapanje prirodnih i društvenih znanosti.
Star 29-03-07, 23:28   #235 (permalink)
Caballero Negro

Datum registracije: 10-03-07
Godina: 23
Poruka: 2,477
prospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svima
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku prospero

Hm..zanimljivo. Učio sam o tome iz povijesti, o Harahvatiji, ali to je bilo na području današnjeg Irana (Perzije) a ne Pakistana.
prospero je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 23:35   #236 (permalink)
Radost Europe

Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti

ukratko
da je neki mali Danac kao beba usvojen i odrastao u Hr, osjećao bi se i bio bi 100 % Hrvat, a i svi potomci
što mu vrijedi da s 55 otkrije porijeklo

kako se tu uklapa genetska uvjetovanost?
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 23:54   #237 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,868
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Onda bi shvatio da je 'kulturološki Hrvat'. Pripadnost nekom narodu je i biološka i socijalna/kulturološka. Ili ćete me sada npr. uvjeravati da vidite x slika na kojima je ili Talijan ili Šved, da se ne bi dalo (u većini slčajeva) pogoditi tko je tko...

Maslow- taj link mi se čini OK, no ti si spominjao neki Crogen i otoke u Jadranskom moru pa si me zbunio. Inače, mislim da je prvi doktorat na Zgb Sveučilištu bio povijesni rad koji je rušio teoriju o slavenskom porijeklu Hrvata, a nestao je iz arhive čim je Hrvatska ušla u prvu Jugu, a i kasnije su povjesničari (češće strani, npr Slovenski i Njemački) ponavljali slične teorije- obično je bila riječ o Gotskom porijeklu (tipa Gotsko pleme koje se pomiješalo s nadolazećom masom Slavena)...
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 23:59   #238 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,388
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke

Vidi se da poznaješ problematiku! To je složeno poprilično da bi ja sad nekome objašnjavao homogenost i nehomogenost jednoga naroda .... ništa na svijetu nije 100% homogeno, ali relativna homogenost kao primjerice Hrvata iz BiH koja iznosi čak 70% pokazuje da se može govoriti o homogenosti ...

Pa svjedoci smo da postoje političke nacije, Amerikanci, Bošnjaci, Jugosloveni ... nacije nastale iz potrebe vremena ...

A nema smisla ovdje nekome nešto objašnjavati, jer problem je što svjetonazori i političko-socijalni utjecaji grade mišljenja ljudi, a ovdje na ovakvim temama je to dokaz ....

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-03-07, 00:05   #239 (permalink)
o®iđiđi

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,412
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

e pa da, a isto tako nekome tko se odjeća nizozemcem ne treba posebno objašnjavati kako je on zapravo genetski surinamac. vidiš da se razumijemo.
Star 30-03-07, 00:20   #240 (permalink)
Radost Europe

coffee break:

Pitanje: Kad Sanader ima najviše posla?
Odgovor: Kad se pomiče sat.

Zadnji Uredio Lovel : 30-03-07 u 00:21. Razlog: ingliš
Lovel je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hdz, nedovoljno, poduzetan, pos ten, premalo, sdp

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:56.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114