| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' u Politika forumu; Kako to misliš genetski uvjetovana? Postoje nekoliko vrsta etničkih genotipova (slavenski, indo-arijevski, keltski, semitski, itd), a nacionalnost se po ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #231 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,868
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Kako to misliš genetski uvjetovana? Postoje nekoliko vrsta etničkih genotipova (slavenski, indo-arijevski, keltski, semitski, itd), a nacionalnost se po tim znanstvenicima očituje kao smjesa tih genotipova... Kao se te nacionalnosti održavaju i odražavaju je više-manje sociološki mehanizam. Kod nas je pitanje nacije svedeno na političke malverzacije- npr. kad ti neki akademik kaže da su Hrvati slavenski narod zato što govore slavenskim jezikom (i stoga su politički usmjereni na druge Slavene, kako on kaže) a da njihovo genetičko porijeklo nije uopće bitno... ![]()
__________________ Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character. |
| | |
| | #232 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Citat:
![]()
__________________ Show love with no remorse | |
| | |
| | #233 (permalink) |
| Nježni predator | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Pokušajte ovo pogledati: Nije ništa apsolutno, ali potvrđuje ono o čemu sam pisao: Zbogom jugoslaveni za sva vremena (genetika dokazuje)
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #234 (permalink) |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,412
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' kako mislim genetski uvjetovana? pa mislim da nije nikako, dakle ja sam hrvat jer se tako osjećam i izjašnjavam, a nije potrebno da mi netko analizira genotip. uglavnom, mislim da je u pitanju nacionalnosti nepotrebno preklapanje prirodnih i društvenih znanosti.
__________________ |
| | |
| | #235 (permalink) |
| Caballero Negro | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Hm..zanimljivo. Učio sam o tome iz povijesti, o Harahvatiji, ali to je bilo na području današnjeg Irana (Perzije) a ne Pakistana.
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. |
| | |
| | #236 (permalink) |
| Radost Europe | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' ukratko da je neki mali Danac kao beba usvojen i odrastao u Hr, osjećao bi se i bio bi 100 % Hrvat, a i svi potomci što mu vrijedi da s 55 otkrije porijeklo kako se tu uklapa genetska uvjetovanost?
__________________ Show love with no remorse |
| | |
| | #237 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,868
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Onda bi shvatio da je 'kulturološki Hrvat'. Pripadnost nekom narodu je i biološka i socijalna/kulturološka. Ili ćete me sada npr. uvjeravati da vidite x slika na kojima je ili Talijan ili Šved, da se ne bi dalo (u većini slčajeva) pogoditi tko je tko... ![]() Maslow- taj link mi se čini OK, no ti si spominjao neki Crogen i otoke u Jadranskom moru pa si me zbunio. Inače, mislim da je prvi doktorat na Zgb Sveučilištu bio povijesni rad koji je rušio teoriju o slavenskom porijeklu Hrvata, a nestao je iz arhive čim je Hrvatska ušla u prvu Jugu, a i kasnije su povjesničari (češće strani, npr Slovenski i Njemački) ponavljali slične teorije- obično je bila riječ o Gotskom porijeklu (tipa Gotsko pleme koje se pomiješalo s nadolazećom masom Slavena)...
__________________ Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character. |
| | |
| | #238 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Citat:
Vidi se da poznaješ problematiku! To je složeno poprilično da bi ja sad nekome objašnjavao homogenost i nehomogenost jednoga naroda .... ništa na svijetu nije 100% homogeno, ali relativna homogenost kao primjerice Hrvata iz BiH koja iznosi čak 70% pokazuje da se može govoriti o homogenosti ... Pa svjedoci smo da postoje političke nacije, Amerikanci, Bošnjaci, Jugosloveni ... nacije nastale iz potrebe vremena ... A nema smisla ovdje nekome nešto objašnjavati, jer problem je što svjetonazori i političko-socijalni utjecaji grade mišljenja ljudi, a ovdje na ovakvim temama je to dokaz .... ![]() | |
| | |
| | #239 (permalink) |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,412
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' e pa da, a isto tako nekome tko se odjeća nizozemcem ne treba posebno objašnjavati kako je on zapravo genetski surinamac. vidiš da se razumijemo.
__________________ |
| | |
![]() |
| Tagovi: hdz, nedovoljno, poduzetan, pos ten, premalo, sdp |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:56.