| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' u Politika forumu; A zašto bi to bilo loše i pogubno? Zašto bi netko iz Širokog Brijega glasao za zastupnika ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #81 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,709
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' A zašto bi to bilo loše i pogubno? Zašto bi netko iz Širokog Brijega glasao za zastupnika u Saboru koji će izglasavat proračun i zakone koji će važit za Split i Zagreb, ali ne i za Široki Brijeg? To nema smisla nikakvog
__________________ Pa mi je ža, ća san te upoznava ja. Sa' mi je ža, ća te volin ja. |
| | |
| | #82 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Citat:
Ali ako Vam zbilja smetaju ta tri zastupnika, eto ja bi se složio i s tim da se ukine lista za dijasporu, i sva biračka mjesta izvan Hrvatske, pa i ono u Beogradu gdje Srbi "izbjeglice" glasuju, slažete se? I oni su dijaspora sada. A ukinuo bi i sve manjinske liste, pa neka onda lijepo SDSS skupi 5% glasova, prijeđe izborni prag i neka ga u Saboru ... To bi bilo najbolje riješenje, ali da samo mogu glasovati Srbi koji žive u Hrvatskoj i tu imaju prebivalište i plaćaju porez. A ako Vam se sviđa da dijasporu izopćimo skroz iz političkog života, to je jedini pošten način, zar ne? Napraviti građansko društvo, u kojem 1 glas vrijedi 1 glas, a ne da postoje neke povlaštene liste! Znate li vi da 8 zastpničkih mjesta drže manjine u Saboru, i da Hrvatska ima najbolji odnos prema manjinama u Europi. Ja nisam protiv toga, i drago mi je da je Hrvatska bogata manjinama, ali Vi koji se zalažete za ukidanje liste za dijasporu, bilo bi u redu da se ukine i ova lista... Ne možete biti toliko ksenofobični prema dijaspori | |
| | |
| | #83 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Nije to ksenofobija... To je jednostavno načelo: ZA Sabor glasaju oni koji u Hrvatskoj žive, rade i privređuju. Ako nacionalne manjine u Hrvatskoj žive, rade i privređuju - neka imaju svoje predstavnike. Zašto dijasporu trpaš u isti koš sa manjinama? To su dvije posve različite stvari
__________________ Pa mi je ža, ća san te upoznava ja. Sa' mi je ža, ća te volin ja. |
| | |
| | #84 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Nisi me shvatio ... nigdje ja ne trpam manjine. U tome i jest stvar! Manjine koje žive u Hrvatskoj neka glasuju na listama kao i svi građani RH koji žive tu i plaćaju porez, a ne na nekim odvojenim povlaštenim listama. (znači ne trebamo ih trpati posebno) Za primjer ću uzet samo Srbe ponovo, reci mi bi li ukinuo biračko mjesto u Beogradu na kojem glasuju tzv. srpske izbjeglice? Zar i oni nisu dijaspora? Pa što će im povaštene liste, neka se bore da pređu izborni prag kao i sve ostale stranke. 5% u izbornoj jedinici i imaš zastupnika! Samo se njima garantiraju zastupnici pa taman da 5 ljudi glasuje ... Što bi oni posebno kao Srbi tražili u Saboru neka prava za Srbe samo? Što bi oni uopće imali pravo glasa kad se odlučuje o svim građanima Hrvatske, a nisu izabrani na "normalnim" listama nego na povlaštenima? Zadnji Uredio zeljonar : 18-03-07 u 22:11. |
| | |
| | #85 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Manjine imaju posebne manjinske liste upravo iz razloga što su manjine (dakle, manje ih je nego Hrvata) - i kao takve ne bi nikad dobile svog posebnog zastupnika jer bi se "utopile" u većini Ali razlika između manjine i dijaspore je u onome što ja stalno ponavljam - oni žive, rade i privređuju u Hrvatskoj. I zato imaju pravo na svoje zastupnike Izbjegli Srbi glasaju u Beogradu? To bi zabranio istog trenutka. Odmah sad. Iz ovih stopa.
| | |
| | #86 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Hm ... opasno je kad manjine počnu odlučivati o većini. I njihovi zastupnici, iako su dobili samo 5 glasova, imaju pravo koalirati i odlučivati o politici cijele zemlje. Manjinama treba dati sva prava na kulturu, običaje, i to čak financirati iz državnog proračuna, a ne da tamo neki Srbin ili Talijan koji je dobio 14 glasova na manjinskoj listi pri pat poziciji u Saboru npr. 76:76, svojim glasom odlučuje za 4 milijuna Hrvata i ostalih građana Hrvatske. |
| | |
| | #87 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Ali taj Srbin i/ili Talijan odlučuje o sudbini 4 milijuna građana Hrvatske, kao što je i on građanih Hrvatske
| | |
| | #88 (permalink) |
| Radost Europe | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Taj Srbin ili Talijan (ili neki neovisni zastupnik pojedinac) je jednako građanin Hrvatske kao i preostalih 4 milijuna. edit: istovremeno ![]()
__________________ Show love with no remorse Zadnji Uredio Lovel : 18-03-07 u 22:42. |
| | |
| | #89 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Citat:
Ali problem je što on dobije ukupno npr. 150 glasova, a ostali zastupnici dobiju po 15 000 glasova (100 puta više), a njegov glas u Saboru vrijedi kao svi ostali... ![]() Ljudi moji, samo u glavama isključite dvostruka mjerila, i sve je ok. Zašto bi glas babe Jovanke iz Donjeg Lapca vrijedio 100 puta više od babe Stane iz Zmijavaca? Praktično baba Jovanka sama izabere Pupavca, i Pupavac odlučuje o sudbini Hrvatske ... Ili je Pupovac, ne znam ... 3 zastupnika je previše dati posebno Srbima kojih nije toliko malo, i nisu ugrožena manjina jer ih ima popriličan broj (mislim 4-5% u Hrvatskoj), i oni bi mogli izaći na normalnim listama pa ako prijeđu prag neka odlučuju o kome hoće, i koaldiraju s kim hoće. 1991. godine je bilo čak 12% Srba jer su se naselili za vrijeme SFRJ, ali više od pola njih ni danas ne doživljava Hrvatsku svojom zemljom pa ih je manje. Ja bi volio da se vrate, neka žive u svojoj zemlji ljudiZadnji Uredio zeljonar : 18-03-07 u 23:36. | |
| | |
| | #90 (permalink) | |
| Banned | Re: 'HDZ nedovoljno pošten, SDP premalo poduzetan' Citat:
jel ti možda to palo na pamet? da je to djelomično i zato da se popravi status svih tih koji nam glasaju po izborima, pogotovo hrvata u BIH? jer da hrvati u BIH nemaju posebni status, kurac bi ikad vidli i jedno mjesto u vladi BIH .... ovako, pošto RH daje manjinama određena prava, može zahtjevat posebna prava i za hrvate u drugim zemljama ... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: hdz, nedovoljno, poduzetan, pos ten, premalo, sdp |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:51.

Svi smo mi MASS SARR

... 3 zastupnika je previše dati posebno Srbima kojih nije toliko malo, i nisu ugrožena manjina jer ih ima popriličan broj (mislim 4-5% u Hrvatskoj), i oni bi mogli izaći na normalnim listama pa ako prijeđu prag neka odlučuju o kome hoće, i koaldiraju s kim hoće. 1991. godine je bilo čak 12% Srba jer su se naselili za vrijeme SFRJ, ali više od pola njih ni danas ne doživljava Hrvatsku svojom zemljom pa ih je manje. Ja bi volio da se vrate, neka žive u svojoj zemlji ljudi