| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi Ismijavanje države u Politika forumu; Od početka mjeseca pratim ovaj slučaj po našim medijima pa sam odlučio postaviti temu. Možda zajedničkim snagama uspijemo ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | |||||
| dr.sc. Foruma | Ismijavanje države Od početka mjeseca pratim ovaj slučaj po našim medijima pa sam odlučio postaviti temu. Možda zajedničkim snagama uspijemo otkriti koje su to najslabije karike u sistemu. Ne zanima me ova tema kao "crna kronika", već kao nedjelotvornost sustava. Gdje sistem ne djeluje? Što treba promjeniti? Tvrdim da je ovo samo jedan u nizu ovakvih primjera, ali je karakterističan. Radi se o sinu oca tajkuna i majke sutkinje. Hrvoje Žužić. Divljao je pijan po cestama, sistem nije djelovao, dok na kraju nije pala mrtva glava. Net.hr Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Prije nekog vremena sudac Prekršajnog suda je bio dužan poslati policiji izvješće o svom riješenju za određeni prekršaj, pa bi ovi ukoliko nisu zadovoljni mogli uložiti žalbu. Nisam siguran ali mislim da ovo više ne funkcionira. Imaju li suci previše manevarskog prostora pri donošenju kazni? Što ako oni svjesno doprinose da slučajevi odu u zastaru? Jesu li kazne preblage? Što s učestalim prekršiteljima? Puno je stvari koje ne štimaju.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |||||
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,622
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ismijavanje države Ima masu takvih slučajeva i malo, malo, pa čitamo kako je netko sa 20, 30, 50 ili 70 prekršajnih prijava do sada skrivio neki udes, prebio suprugu, izmlatio susjeda.... Dobra tema. Moći će se dopunjavati novim i starim slučajevima nefunkcioniranja pravne Države, ali se bojim da nećemo niti stići sve pronaći i ovdje prenijeti.Eh, da, i naziv teme bi možda trebalo promijeniti jer se ne radi o ismijavanju (barem ne od strane CP), već o kritici nefunkcioniranja Izvršne i Zakonodavne vlasti.
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Banned | Re: Ismijavanje države Ovdi se diže graja jer je stvar o klincu koji ima para i napravio je to sa BMW-om. To je recimo ono kaj mene smeta ... niko ne povlači primjer jednog cigana, koji je prije par godina sa prastarim Ford Taunusom napravio nešto slično ... samo kaj taj nije imao ni vizačku ni prometnu .. ništa. Meni uopće nije čudno da neko kome je majka sutkinja zna kak se provuć krou sustav. Dapače ... Problem je kaj to može svatko, jedino kaj mnogi ne koriste rupe iz čistog straha od policije, sudstva i države .... U gore navedenom slučaju se previše naglašava imovinsko stanje, umjesto da se govori o pravom problemu .... SVATKO, ali svatko se može provuć ... ja sam se provlačio i još uvijek se provlačim za neke prekršaje .... najbolji primjer -> prije nekog vremena mi je došlo da moram platit 500,00 kuna za nekakav prekršaj (nisam ni znao za kaj), otišo sam na sud, tam sam potpisao da sam spreman radit za opće dobro i nikom ništa (već skoro dvije godine). Još ako znate malo propisa i ostalog, možete se izvuć iz skoro svega ... drugo je kaj mi se za neke stvari ne da navlačit, pa platim, ali u osnovi, da oću, mogo bi svaku kaznu razvuč do zastare .... Anthlon je počeo OK temu, ali neće se puno napraviti, čisto zato kaj je razlog za pokretanje te teme kriv .... Još jedna stvar .... zatvori su prepuni "prekršajaca" jer je ljudima jeftinije otići u zatvor na par dana nego dati tih par sto kuna (razumljivo), no niko ne gleda da državu SVAKI zatvorenik košta, dakle, na kraju, umjesto da se proračun kaznama PUNI, on se PRAZNI jer mnogi odlaze na izdržavanje tih par dana umjesto da plate .... Sustav je prepun rupa, nelogičnosti, birokracije, problema, korupcije i čiste gluposti .... i treba o tome pričati, ali ne dok se sablažnjavamo nad nekim klincem iz bogate obitelji, nego dok možemo proučiti u čemu je problem ... jer je ovo (trenutno) medijsko sablažnjavanje čisti senzacionalizam ... Ima puno gorih od ovog balavca na cestama i na slobodi .... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Ismijavanje države Ovaj sam primjer uzeo samo zato što je medijski dobro praćen (a praćen je zbog toga što se radi o sinu tajkuna). Možemo i tebe Silence uzeti za primjer, sam kažeš. Ili bilo koga drugoga. Nije bitan ovaj mladić imenom i prezimenom već slijed događanja. Ovo sa dobrovoljnim radom je prokušano i funkcioniralo je do sada u smislu izvlačenja od kazni, ali se sad taj dio počeo u praksi provoditi. U vrijeme današnje informatizacije društva postoje baze podataka, postoje povezani sistemi informacija pa bi trebalo ponavljanje prekršaja kažnjavati znatno većim kaznama i priču o zastarama svesti na minimum. Dakle pokušajmo zanemariti ime osobe uzete za primjer i vidjeti što sve ne štima.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Banned | Re: Ismijavanje države Citat:
Da mali nije medijski zanimljiv, ko bi uopće znao da se to desilo? Koliko prometnih naprave _OSTALI_ građani Hrvatske? Ako ćemo lupati po bogatima, da zadovoljimo čitateljstvo koje je jako dobro svjesno kako su se oni obogatili, onda OK, ali ako ćem pričati ozbiljno, zakaj niko nije potegnuo pitanje izbjegavanja plačanja kazni prije 6 mjeseci? Ili u bilo koje drugo doba, a da nije povezano sa ovim balavcem? .............. Taj klinac NIJE izuzetak, o tome ja pričam .... a ovi predstavljaju kao da je. Zato kaj mu je stara sutkinja, pa kao zna fore (meni nije) i slično .... .............. ............... Bilo je nedavno u Auto Klubu kako muljati .. zakaj niko nijedigo frku oko toga? Savjeti vozačima - Kako sačuvati vozačku... Imaš i tu na forumu sličnih savjeta .... Dakle .... nije problem u tom klincu i cirkusu koji se radi oko njega, nego nešto puno dublje .... Ja te pitam, da taj mali nije Žužić i da ne vozi tatin BMW, a da se ista stvar desila ... jel bi mi o tome pričali????? (ovo di su točkice, tu su bili neki primjeri, ali mi je onda sinulo da baš i nije najpametnije to stavljat, jebiga) | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-07-07 Godina: 22
Poruka: 393
![]() | Re: Ismijavanje države mali ubio covjeka, i kako izgleda nece odgovarati za to...zasto? zato sto mu je stari tajkun...nije isto neplacena kazna za parking i ubojstvo...zasto ce slucaj zastariti? zato sto njegov stari dobro podmazuje nekoga...obicnom covjeku takvo nesto ne prode samo tako, posebno uz toliko cinjenica koje upucuju na to da je kriv
__________________ BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominace), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam). |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Banned | Re: Ismijavanje države Citat:
jako je teško odugovlačit i nedolazit na raspravu, ako te dovode kad se sjete iz zatvora .... ti si najbolji primjer kak ljudi pričaju pizdarije i kak mediji koriste ovakva sranja samo za dizanjenaklade / posjećenost stranica ... još jedna stvar ... ne znam točno koja je kvalifikacija, ali ubojstvo iz nehata NE ZASTARJEVA u istom roku kao i prometni prekršaj ... glavno da si ti bjesan kak bu njegov stari "podmazao nekog" .... što i je cjeli cilj onakvih glupih članaka .... još ne znamo kaj bu bilo i ne treba unaprijedit palit lomaču .... umjesto da pričaš o pravim problemima (potpuna blokada sustava), ti se tu pjeniš na tajkune, privatizaciju, BMWe i slično (ovo zadnje ne ide tebe osobno, nego opčenito ljude koji takvo smeće od članaka čitaju) | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-07-07 Godina: 22
Poruka: 393
![]() | Re: Ismijavanje države evo kaj je bilo 24sata - Ĺ˝uĹľićima policija ne moĹľe uzeti vozaÄŤke dozvole ne prica se o ciganima, ili nevozacima bmw-a zato sto nemaju 20 prometnih prekrsaja, i nisu pregazili osobu dok su bili slagirani.... ali ti vlajda znas sve, i njegov tatica nema nikakve veze stim i nema nikakve veze sto je sad u pritvoru, nije smio uopce imati vozacku p.s. procitajte clanak do kraja
__________________ BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominace), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam). Zadnji Uredio skin2yard : 24-08-07 u 19:09. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Ismijavanje države Navest ću jedan moj promjer da se pokušamo odmaknuti od ovog navedenog primjera, jer mi je želja da porazgovaramo o (ne)funkcioniranju sustava, a ne o crnoj kronici. Prije desetak godina sam imao prometnu nezgodu u kojoj nisam bio kriv jer je lik uletio ispred mene sa odvojka za uključivanje na obilaznicu. Dobrano sam ga raspalio i odgurao u obližnji kanal. Srećom ozbiljnije ozlijeđenih nije bilo. Zbog šoka se ne sjećam točno kakvu sam izjavu dao policiji (ne sjećam se detalja), ali se u zapisniku pojavilo da smo obojica mogući krivci za nezgodu. Pri prvom dolasku kod suca za prekršaje kaže mi sutkinja koju inače iz viđenja i poznajem, znali smo ponekad izmijeniti poneku kurtoaznu frazu: *Dana xxxxx vi ste vozili osobni automobil ........nebitno. *Automobil je kasko osiguran. Odmah sam reagirao jer to nema nikakve veze sa nezgodom i pitao ju zašto je to bitno. *Da pojednostavimo slučaj - kaže ona Dakle nema ozlijeđenih, materijalna šteta bi se nadoknadila sa mog kaska, ja bih dobio neku simboličnu kaznu i svi sretni. Naravno da nisam pristajao na takvo riješenje i da sam tražio vještačenje. Neću vas sad umarati ostalim detaljima gdje drugom sudioniku u nezgodi nije dozvoljavala da prizna krivicu itd. Nastalo je zatišje u procesu. Sretao sam ponekad sutkinju i pitao ju što se čeka s tim na što mi je odgovarala da se strpim, da bih u konačnici dobio riješenje o zastari. Dakle slučaj koji nije mogla riješiti na način na koji je zamislila otišao je u zastaru. Zašto je sucima uopće omoućena tolika sloboda? Moraju li oni kome predočiti razloge zbog kojih je slučaj zastario? Mislim da bi se neke stvari ovdje trebalo promjeniti. Nešto sasvim drugo. Sitnim lopovima koji kradu po trgovinama i sl. ne događa se ništa osim da se o tome sastavi slubeni zapisnik, ako šteta ne prekoračuje 1000,00kn. Vlasnik trgovine može podići građansku parnicu pa tjerati pravdu ukoliko mu se to isplati. Nije li ovo stimulirajuće za kradljivce?
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
![]() |
| Tagovi: prekrs aji, sud, zuzic |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:34.

Moći će se dopunjavati novim i starim slučajevima nefunkcioniranja pravne Države, ali se bojim da nećemo niti stići sve pronaći i ovdje prenijeti.