Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi Izbori 2007 u Politika forumu; Evo ga. Otvaram topic gdje ćemo se tuči, svađati, iznositi argumente, živcirati, pljuvati i možda ponekad pohvaliti izbore koji ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 31-10-07, 00:01   #1 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Izbori 2007

Evo ga.

Otvaram topic gdje ćemo se tuči, svađati, iznositi argumente, živcirati, pljuvati i možda ponekad pohvaliti izbore koji nam dolaze.

Znači pliz bez ikakvih kilometarskih citata nekoga i nečega, nego obično ljudsko građansko razmišljanje o pojedinoj stranci i tome što dolazi iz usta pojedinih članova istih ti stranki.

Pa evo da ja odmah počnem.
Dala bi Sanaderu još jednu šansu.

Uglavnom, po meni, Sanader radi dobro, ali polako. Dobro je to, ne može se ništa preko noći okrenuti. A i mi trebamo dignuti guzice i ne ispijati kave na špicama i rivama svaki dan, nego radit. Nije Japancima vlada dala onoliko bogatstvo, nego su oni svojim radom postigli da su najbogatija država.

Podij je vaš
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 00:20   #2 (permalink)
Sarcastic mr. know it all...

Datum registracije: 26-12-05
Godina: 23
Poruka: 4,358
wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku wonderwall
Re: Izbori 2007

Dakle, moj prvi i jedini post u ovoj temi...

Ne želim Sanaderu dat još jednu šansu, ne želim da mi Polančec i Kitarovićka i dalje prodaju jeftinu demagogiju i konstantno trube o tome kako Hdz postupa po zakonu, ne želim glasove mrtvaca iz Hercegovine, u biti niti ne želim glasove iz Hercegovine, ne želim da mi je ministar unutarnjih poslova polupismeni tutlek koji uoči izbora otvara blog. Možda i najvažnije, ne želim Hrvatsku u kojoj je prototip modernog političara Gordan Jandroković...Za kraj, pun mi je kufer HDZ-a i istih faca na tv-u u zadnjih 20 godina...

Sdp, pa normalno da ću se ulovit Milanovića kad je on ključna figura. Na njega se gleda kao na spasitelja ovog mutavog naroda. Osobno, sviđa mi se njegov pristup i njegova "bahatost". Uživam gledajući Kolindu u debati s Milanovićem. Ja b' njemu dao šansu, čisto zato eto jer je nova figura na sceni i mislim da ne može skuhati nikakvo veće sranje nego što su to svi prije njega napravili. S druge strane ne vjerujem ni da može drastično umanjiti to sranje. Ali kad pogledaš dalje listu Sdp-a shvatiš da su tu već odavno poznate face premazane svim mastima..Pa smatram da ćemo se mi i dalje uglavnom vrtiti u krug, bez nekog velikog napretka..

Ostali, tko su ostali?
Za kog glasat, nemam pojma, sigurno to neće biti HDz i njihovi galebovi...
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 07:59   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,359
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

Niti ja neću glasati za HDZ, jer osim Sanadera nemaju neku istaknutiju ličnost na svojoj listi. Slažem se s wonderwallom da je Jandroković katastrofa. Ako je on udarna mlada snaga HDZ-a onda jao to stranci ali i nama ukoliko oni dođu na vlast. Taj lik mi se čini glupljim čak od Kirina.

Meni se osobno najviše sviđa program HNS-a, ali su premala stranka da bi čak i primirisali vlasti.
Živim u Istri ali mi se IDS kao stranka nikako ne sviđa, bilo je tu previše malverzacija zadnjih godina, a glume kao neke super sposobne mega političare.
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 11:21   #4 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

E ovoliko sam ja shavtila i zaključila od SDP-ovog programa

Sve bolje od boljega:

1. vjeronauk će izbaciti iz škole,
2. pederima (ispričavam se- homoseksualcima) će dati neka prava (pitaj vraga koja)
3. legalizirat će droge i opijate
4. vratiti 05 promila

Sodoma i gomora.

I još: uvest će porez na dobit i još neke poreze
zabraniti ulazak kapitala sa istoka
upucati lovu u brodogradilišta
objaviti registar branitelja drugi dan čim dobiju vlast
ukinuti pravo glasa dijaspori,

Baš me zanima što je sljedeće iz SDP-ove kuhinje ili ti ga programa.
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 12:33   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Poruka: 1,359
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

Evo moj stav o teicinim točkama:

1. vjeronauk: ne bi ga izbacio ali bi roditeljima zajedno s djecom prepustio izbor ako ga žele slati na vjeronauk. Zašto netko mora iči na vjeronauk ako to ne želi ili ako to nije u skladu s njegovim svjetonazorima? Uveo bi etiku kao alternativu pa nek si ljudi biraju, to je demokratski.
2. homoseksualci: ne bi im dao prvao da usvajaju djecu, to nikako, ali da mogu živjeti u bračnoj zajednici, zašto ne? ako oni misle da ja to ispravno i da su našli svoju ljubav života zašto njima ne omogučiti brak?
3. droge/opijate: neće sigurno legalizirati kokain, heroin i ecstasy. Sigurno neće niti travu. Koliko znam samo žele lake droge, dakle travu, dekriminalizirati. Dakle ako policija uhvati nekoga s malom količinom trave neće dobiti kaznenu prijavu nego prekršajnu. Na taj način će rasteretiti naše sudove, koji su zatrpani s ovakim primjerima a ne bave se onim slučajevima koji nakon par godina zastare. Konkretno mislim na slučajeve gospodarske pljačka, kojih je bilo na pretek zadnjih 15 godina i nikome ništa.
4. Želimo se ravnati prema EU, barem naši poltičari, onda možemo vratiti 0,5. Zašto ne? Zar su se prometne nesreče smanjile u zadnje 3 godine? Koliko vidim svaki vikend u crnoj kronici nikako. Dakle jedan čaša vina neće nikoga ubiti. A one koji piju i voze njih ionako boli ona stvar da li je 0,0 ili 0,5 na snazi.
5. porez na kapitalnu dobit: da treba ga uvesti, jer ima brdo ljudi, a pogotovo bogatih koji se jako jako bogate na tržištu kapitala i ne plačaju niti cent. a to im je kao profesija. e sad, ako ti je to profesija onda bi trebao i plačati porez na svoju zaradu kao svi mi obični smrtnici. Imam dionice od INE i ne bi mi smetalo ako bi trebao platiti mali postotak državi od moje prodaje. Ako plačam za svaki k..ac mogu i za to. Ovaj bi porez definitivno pogodio bogate mešetare a ne nas sitne ribe koje smo kupili 10-ak dionica od INE ili T-Coma. Za druge zakone ne znam.
6. brodogradilišta: da treba ih što prije restruktuirati i privatizirati kako bi opstali na tržištu
7. registar branitelja: imamo ih 500.000, mene bi najiskrenije zanimalo kako smo ih imali tako puno? nema šanse da ih je toliko bilo. zato sam za to da ga objave, i to hitno!
8. glas dijaspore: postoji tema na forumu uvezi ovoga ali ću ponoviti svoj stav: da treba ga ukinuti jer smatram da ljudi koji trajno žive u inozemstvu nemaju šta glasati o politčkim zbivanjima u HR.
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 13:35   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-03-07
Poruka: 3,045
mirin979 se izdvaja iz masemirin979 se izdvaja iz masemirin979 se izdvaja iz masemirin979 se izdvaja iz mase

mislim da za ovaj 0.5 promila su potpuno u pravu da ga vrate
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 14:15   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Poruka: 3,270
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Imam osjećaj kako SDP-u i nije baš stalo dobit na ovim izborima, čini mi se da su ove zadnje gluparoće sa vjeronaukom i to čak i namjerno izvedene, plus Milanović (što se i logično nameće kao novi lider stranke) nije sebe postavio kao kandidata za premijera... mislim da će ostavit HDZ-u ovaj mandat, a pripremat se za osvojit sljedeći sa Milanovićem na čelu...
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 15:04   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

mirin979 se izdvaja iz masemirin979 se izdvaja iz masemirin979 se izdvaja iz masemirin979 se izdvaja iz mase

ne znam,ali mislim da i nije lose da hdz pobjedi jer onda bi bili prisiljeni da puno stvari poprave,a opet ne znas
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 18:15   #9 (permalink)
absolute beginner

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 5,476
ševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svima

neću glasati za HDZ jer:

*ne trebamo pelješki most u koji će se ulupati 260 milijuna eura (uz sva trebutna zaduženja), a radovi se svečano otvaraju svake dvije godine

*ne sviđa mi se vlada nesposobnih (osim za otvaranje striptiz-barova i blogova) ministara-marioneta kojima šerifski upravlja sanader

*HDZ promovira 'društvo znanja', a onda povisi školarine i ne pruži minimalne uvjete za provedbu bolonje. čisto mazanje očiju. koja još zemlja ima sveučilišni kampus/vojarnu? (lako za prenamjenu objekta, ali jbg, vojska još stoji tamo i drži stražu, šikanira studoše.. )

*nekoliko saborskih zastupnica HDZ-a misli da ja ženama mjesto jedino u kuhinji i rađaoni.

*biser kirin dopustio je policiji uporabu dugih cijevi pa sad kod svake malo veće pljačke policija stvara prometni kolaps, a građani iz automobila gledaju u cijev kalašnjikova. doduše, zanimljivo je da pljačkaše uz sav taj cirkus ne presretnu.

*zakoni '0 promila' i 'zatvor zbog jointa'

*privatizacija KIM-a - prodaja karlovačke industrije mlijeka (200 zaposlenih) tvrtki 'chemoderm' koja se bavi preradom kože i ima dvoje zaposlenih (za odluku u HFP-u, koji je tada zbog korumpiranosti već trebao biti ukinut, glasali polančec, šuker i čobanković)

i samo još sitnica: samo da vidim račune kojima je sanader platio satove, potvrde da je žužul platio sve poreze..

glasat ću za SDP jer mislim da zaslužuju šansu, nadam se u stabilnijoj koaliciji od one prošle.

ovaj program im je takav kakav je. zamjerke su:

*previše trošenja na zdravstvo (ne znam kako će pokriti taj izdatak)

*zašto jurčić mora biti premijer da provede svoj gospodarski program kako će nas predstavljati vani? zašto se jednostavno ne drži svog resora? uopće ga ne vidim u nekakvom dnevnoplitičkom nadmetanju osim kako lupeta o djedovima ustašama..

* linić = hebrangov blizanac. čemu taj politički mastodont kompromitiran aferama

*nadam se da se politika u sljedeće četiri godine neće bazirati pretežno na imidžu

ovoga se trenutno mogu sjetiti. ionako sam previše vremena potrošio na ovaj post.

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
1. vjeronauk će izbaciti iz škole, očito neće. vidjela si demanti i ne stoji u programu. svejedno, nije ovo među najvećim problemima.

2. pederima (ispričavam se- homoseksualcima) će dati neka prava (pitaj vraga koja) možda će istospolnim zajednicama dati isti status kao i vanbračnim zajednicama, što je bitno kod realizacije prava nasljedstva.

3. legalizirat će droge i opijate dekriminalizirati marihuanu. što znači da čovjek koga uhvate s par grama trave neće trunuti u zatvoru 2-3 godine nego platiti novčanu kaznu.

4. vratiti 05 promila jer zakon o 0,0 promila nije dao rezultate i stoga nema smisla po džepu lupati ljude koji popiju pivu-dvije i sjednu za volan

Sodoma i gomora.

I još: uvest će porez na dobit i još neke poreze da, ali na kapitalnu dobit iznad 50.000 kuna, što neće utjecati na nas s 'par' dionica T-HT-a nego je poanta da kad neki rajići i čermaci prodaju firme za više stotina milijuna eura plate porez državi

zabraniti ulazak kapitala sa istoka šaljiv je taj jurčić, blentav povremeno. ali ne vidim kako bi to država mogla napraviti. to bi bila pregruba povreda slobode tržišta.

upucati lovu u brodogradilišta tu se slažem s krekyjem - privatizirati, po mogućnosti u domaće ruke.

objaviti registar branitelja drugi dan čim dobiju vlast opet se slažem s krekyjem. pa da vidimo tko je to dobio spomenicu i braniteljsku mirovinu, možda povlašteni upis djeteta na faks na temelju toga što je čuvao mjesnu zajednicu u zagrebu i lupao žigove.
ukinuti pravo glasa dijaspori, možda, a možda je svesti samo na simboliku. ako se ukine glasanje hrvata iz BiH, dijaspora će ostati na jednom zastupniku. ok, zašto ne? neka simbolično bude taj jedan, a hrvati iz BiH neka glasaju u svojoj državi.
čudim se tvojoj poluinformiranosti ili ignoranciji.
ševa je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 19:02   #10 (permalink)
dr.sc. Foruma

svaka cast seva za sve sto si napisao,sve si njihove lose postupke istaknuo i pravilno ih obrazlozio
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: 2007, izbori

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:32.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103