Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi Izbori 2007 u Politika forumu; ne upirem prstom u nikoga i ne mislim da je bilo ciljano ali samo neka se zna.. da se ne ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-11-07, 12:52   #41 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,065
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti
Re: Izbori 2007

ne upirem prstom u nikoga i ne mislim da je bilo ciljano ali samo neka se zna..

da se ne uvrijede oni koji ovo čitaju, a kojih se dotičemo u raspravi.
ševa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-11-07, 13:03   #42 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
A kolega Vex je uzeo za primjer "jedne žene ciganke" tako da sam se ja nadovezala u tom kontekstu.
A kolegice, još neznate ni zašto sam se tako izrazio, iako sam već u nekoliko postova to rekao zašto i kako razvrstavam cigane i Rome.
Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-11-07, 13:09   #43 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 8,116
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Vjerovala ti to ili ne, vidio sam kako jarac skače na jarca, dakle može se pretpostavit da postoji.
vjerovao ti ili ne, i ja sam skakao na tipa kad se trebalo potući... ali ne da bi ga izjebao
Odgovori sa citatom
Star 02-11-07, 13:13   #44 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,029
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Gle po 5000. put, ja ne dijelim ljude na obrazovane i neobrazovane
Djeliš itekako, samo da izvadim par citata (ali ne tjeraj me na to) gdje uzdižeš obrazovane, a niskoobrazovane "spuštaš na nižu razinu".

Citat:
već na one koji hoće radit i one koje neće, jel to tako teško za shvatit?
Slažem se, postoje oni koji ne žele raditi i oni koji ne mogu. To je razlika i to ona koju osuđujem. Ali Vex, raditi na baušteli je isto posao, kao i biti doktor znanosti.
A ti si u onom jednom postu izričito naglasio da je djeci koja imaju niskoobrazovane roditelje puno teže da uspju nego onima koji imaju visokoobrazovane. Vjerojatno jest, ali to nije mjerilo. A ti si se poslužio takvim mjerilom.

Citat:
Vjerujem da se susrećeš sa svakojakim stvarima, i opet si sve krivo shvatila, ja nisam rekao da se uzima siromašnim djeca i daje bogatijim, meni je ono posvajanje djece po Africi licemjerno.
Zašto licemjerno?! Dijete je dijete, bilo ono iz Afrike ili iz Hrvatske!
Nego opet po 43654897 put- ti kažeš da je onima siromišnima djete uzeto od socijalnih radnika (pošto su siromašni i nemaju uvjeta) i to opravdavaš nečim tipa ovog "pa je bolje da to djete dođe među visokoobrazovane pedere."

Citat:
Jer ne postoji drugačiji izraz od braka, a da imaju isti pravni aspekt kao brak, možemo reć da se pravno obvezuju na zajednički život [jel to bolje?]
Nek žive zajedno, hebe mi se. Ali nek ne koriste ona prava koja su pridržana (i biološkim, vjerskim, pravnim, zdravorazumskim...) koja su za heterosekualne brakove.

Citat:
I opet što tebe tolko smeta da dva istospolna para posvoje dijete?
Osim nije prirodno?
1. NIJE PRIRODNO to je prvi argument i najveći. Pa da je "prirodno" onda bi im priroda ili Bog (ili tko već) "dozvolio" da imaju djecu.
2. s pedagoške strane jako je upitno da li mogu takvom dijetu dati pravilan odgoj, a ja kao pedagog to mogu tvrditi.
3. sociološki aspekt
4. pravni aspekt

Citat:
Ajmo zamislit hipotetsku situaciju

Recimo da ti je buraz peder, i želi posvojiti sa svojim životnim partnerom dijete.

Vjerujem da bi dobio izgon iz kuće. I da bi ga se odrekla
Ne bi. Samo bi mu savjetovala da ne posvoji dijete.

Nemam ništa protiv pedera kao takvih, nego protiv onoga što žele.
Dijecu koju ne mogu prirodnim putem dobiti. Brak koji je institucija od pamtivjeka rezervirana za heteroseksualne parove.

I na kraju; koji će im klinac parade?!

Ako ovako nastavimo dopustit ćemo još pedofilima da posvajaju dijecu, imaju svoju stranku, bore se za svoja prava...
Nizozemska; Croatia is coming
Odgovori sa citatom
Star 02-11-07, 13:19   #45 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,029
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
ne upirem prstom u nikoga i ne mislim da je bilo ciljano ali samo neka se zna..

da se ne uvrijede oni koji ovo čitaju, a kojih se dotičemo u raspravi.
Sve 5.

Nisam znala da je pogrdan naziv.
Ali to se može isčitati iz mojih postva, pošto ja ovdje branim Rome. A kolega ih djeli na Rome (valjda one koji su obrazovani i rade) i cigane (valjda oni koji nisu obzaovani i ne žele raditi).

I da...ovo je Crni politički forum.
Odgovori sa citatom
Star 02-11-07, 13:28   #46 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Poruka: 9,371
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Citat:
Ne znadoh da je "izraz" ciganin ne prihvatljiv.
Ja sam mislila da se oni tako međusobno oslovljavaju.
Mea culpa.

Stoga moja isprika svim Romima.

A kolega Vex je uzeo za primjer "jedne žene ciganke" tako da sam se ja nadovezala u tom kontekstu.
Iako ste way off... ova tema može pretrpit onda i moj, "izraz" Cigan odnosno Ciganin ispravnije nije pogrdan naziv, osim u nekim kontekstima i ako se piše malim slovom. Ali, nije ni prihvatljiv iz više razloga.

Zadnji Uredio Wamp : 02-11-07 u 13:30.
Wamp je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-11-07, 13:33   #47 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Poruka: 6,065
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

ne bih rekao, wamp. vremena se (i jezik) mijenjaju i zato taj naziv, koji je dobio pogrdnu nijansu nećeš čuti u politički korektnoj javnoj komunikaciji.

malo jest u rukavicama ali pazi samo debatu u americi tko sve smije i ne smije koristiti izraz 'nigger'.. mi smo još dobri.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-11-07, 13:37   #48 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Poruka: 9,371
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Da, znam da više nije politički korektno reći Ciganin, kao što ni u Americi više ne smiješ reći crnac nego "African American"... dobio je pogrdan naziv mislim od 2. svj. rata, ali koliko čujem od samih Roma, ovisi o kontekstu. Samo vi dalje nastavite o izborima, ispričavam se na upadu.
Wamp je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-11-07, 08:17   #49 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
A kolega ih djeli na Rome (valjda one koji su obrazovani i rade) i cigane (valjda oni koji nisu obzaovani i ne žele raditi).
Obrazovanje nema veze sa tim.
Citat:
Djeliš itekako, samo da izvadim par citata (ali ne tjeraj me na to) gdje uzdižeš obrazovane, a niskoobrazovane "spuštaš na nižu razinu".
Onda je došlo do nesporazuma.
Citat:
Slažem se, postoje oni koji ne žele raditi i oni koji ne mogu. To je razlika i to ona koju osuđujem. Ali Vex, raditi na baušteli je isto posao, kao i biti doktor znanosti.
To i ja kažem, razlika je između onih koji ne mogu i koji neće raditi i njih tako dijelim, dal imaš dr.sc. ili ne je posve nebitno.
Citat:
A ti si u onom jednom postu izričito naglasio da je djeci koja imaju niskoobrazovane roditelje puno teže da uspju nego onima koji imaju visokoobrazovane. Vjerojatno jest, ali to nije mjerilo. A ti si se poslužio takvim mjerilom.
Naravno da nije mjerilo, ali definitivno nisam mislio u tom smislu, već objektivnije kod usvajanja djece naravno da će se gledati kolka su ti primanja i kaj radiš.
Kao što rekoh pobornik sam teorije da možeš imati onoliko koliko možeš uzdržavati.
Citat:
Zašto licemjerno?! Dijete je dijete, bilo ono iz Afrike ili iz Hrvatske!
Upravo tako, možeš posvojiti dijete iz svoje države, netrebaš iz tuđe.
Citat:
Nego opet po 43654897 put- ti kažeš da je onima siromišnima djete uzeto od socijalnih radnika (pošto su siromašni i nemaju uvjeta) i to opravdavaš nečim tipa ovog "pa je bolje da to djete dođe među visokoobrazovane pedere."
Gle, meni je stvarno žao što ta djeca neće imati život ko ti ili ja. I to je problem tih roditelja kaj to ne vide, ali na uštrb djece, što je žalosno, isto kao i primjer one ciganke i njezina muža koji zarađuju na temelju kaj imaju petnaestoro djece.

Dal bi ta djeca imala bolje uvjete kod ljudi kaj imaju posao i solidnu plaću?
Citat:
Nek žive zajedno, hebe mi se. Ali nek ne koriste ona prava koja su pridržana (i biološkim, vjerskim, pravnim, zdravorazumskim...) koja su za heterosekualne brakove.
Upravo je to stvar, ti i ja možemo sklopit brak, i taj brak ima pravna stajališta tipa nasljeđe i ostale stvari.

Zašto ne dopustiti nešto slično braku (a da nije brak), da homoseksualni parovi dobe zakonsku podršku?
Citat:
1. NIJE PRIRODNO to je prvi argument i najveći. Pa da je "prirodno" onda bi im priroda ili Bog (ili tko već) "dozvolio" da imaju djecu.
2. s pedagoške strane jako je upitno da li mogu takvom dijetu dati pravilan odgoj, a ja kao pedagog to mogu tvrditi.
3. sociološki aspekt
4. pravni aspekt
1.Niti je prirodno da ubijamo jedni druge, ali to činimo
2.Kao i u bilokojoj znanosti uvijek postoje dve ili više strana, samo mi je glupo tvrditi za nešto u što nemožeš biti siguran
3.Misliš utjecaj zajednice na dijete?
4.Koji?
Citat:
Ne bi. Samo bi mu savjetovala da ne posvoji dijete.
A kaj ak on baš želi dijete?
Citat:
I na kraju; koji će im klinac parade?!
Da se navikneš na njih
Citat:
Ako ovako nastavimo dopustit ćemo još pedofilima da posvajaju dijecu, imaju svoju stranku, bore se za svoja prava...
Nizozemska; Croatia is coming
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-11-07, 17:20   #50 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 769
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes

Citat:
ok, nijedna stranka nije nametnula prava homoseksualaca kao predizbornu agendu, no to ne znači da je tema nebitna.
To je delikatno područje o kojemu nemaju ništa za reći a i baš nisu upućeni pa kad netko iščupa pitanje onda svi daju diplomatske odgovore, kolutaju očima i gledaju nekud u prazno. A o bitnosti pitanja - ajmo pokušati preokrenuti pitanje: Koja prava homoseksualci nemaju i u čemu su to sve zakinuti? Po tipu rasprave koji se ovdje vodi i krajnjeg "pojednostavljenja" teme proizlazi kao da bi ih jedna strana htjela strpati u geto a druga je kao užasnuta time. Seksualna orijentacija je stvar pojedinca. Za sve postoji mjesto, vrijeme, način i mjera a rasprave tipa trebalo bi ovo i ono su za igre bez granica. A što je sa transseksualcima? A biseksualcima? A metroseksualcima?

[quote=ševa;548076]
ipak, ja bih o nečemu drugom. poruka iz bruxellesa:
Pohvale za ekonomiju, kritike zbog korupcije
O pohvalama bi se dalo diskutirati. Kako kaže Jutarnji: Hrvatska na ljestvici konkurentnosti 57.
Citat:
Hrvatska je na ovogodišnjoj listi globalne konkurentnosti Svjetskog gospodarskog foruma (WEF) zauzela 57. mjesto od obuhvaćene 131 zemlje svijeta, a u odnosu na prošlu godinu položaj Hrvatske nije se značajnije mijenjao, iako je bilo blagih pozitivnih pomaka.
A o kakvim se tu dramatičnim pomacima radi tamo lijepo piše:
Citat:
Ovogodišnje je izvješće rađeno po nešto izmijenjenim kriterijima, pa iako je prošle godine Hrvatska zauzela 51. mjesto, kada bi se rangiranje u 2006. godini provelo po metodologiji iz ove godine, to bi zapravo bilo 59. mjesto.
Da li je čaša dopola puna ili prazna?
A još kad dodamo "super vijest" da izvozna ofanziva daje rezultate:
Citat:
Prema posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku, i četvrti mjesec za redom nastavljen je brži rast robnog izvoza od uvoza.
Citat:
U odnosu na prošlogodišnji rujan bilježi se rast robnog izvoza od 6,9% dok je uvoz ostvario rast od 6%.
Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Samo ovisi o tome tko čita koje novine. Gledano između redova to zapravo znači:
Citat:
Tijekom rujna Hrvatska je, tako, u robnoj razmjeni s inozemstvom ostvarila deficit od 754,4 milijuna eura, što je za 5,1% više nego u istom mjesecu 2006. Izraženo u kunskim iznosima, robni uvoz od gotovo 11 milijardi kuna, uz istovremeni izvoz od 5,5 milijardi kuna rezultirao je 4%-tnim produbljivanjem deficita koji je samo u rujnu iznosio 5,5 milijardi kuna.
I kad se prezentiraju rezultati - molim obratiti pozornost na ono što Šuker govori: ono što mu baš ne ide u prilog izražava u eurima a ono što mu paše u dolarima - nije ništa krivo rekao ali izgleda puno ljepše.

Citat:
ok, ovo govori da ne spadamo u zemlje trećeg svijeta.
Ako ćemo pogledati izvješće Trasparency Internationala onda nismo više poput Meksika, Gane, Egipta ili Saudijske Arabije, koje su lani imale sličnu ocjenu kao Hrvatska ali smo zato bliže Turskoj i Bugarskoj. Svi su "sretni jer "smo dobili bolju ocjenu". Ove godine je IPK 4,1 (lani je bio 3,4). Ali ono što nitko javno ne govori ljestvica je od 1 do 10 i prolazna ocjena je 5 ili drugim riječima: Opet ponavljamo razred ali sada ne sa pet nedovoljnih već samo četiri.

Citat:
a pupavac je u vladi.. zastupa li dovoljno dobro srpsku manjinu? vidjet ćemo hoće li dobiti još jedan mandat.
Najavili su izlazak na izbore i sa predstavnikom za manjine i sa "redovnom" listom. Na kraju bi oni još mogli biti Sanaderov respektabilni partner.

Citat:
a što je s čuvenom akcijom maestro? znači li to da nisu podignute optužnice protiv čelnika HFP-a?
Feral Tribune od 24. listopada, pod naslovom „MAESTRO ISPOD PEKE“ piše:
Citat:
Ni približno se još ne zna kada će USKOK podnijeti optužnicu protiv osmorice osumnjičenih. USKOK-ove napore da i ostale s optužnice stavi u Matanovićev položaj značajno kompromitira okolnost kako još uvijek nije uhapšen i priveden u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda jedan od osumnjičenih za davanje mita čelnicima HFP-a, poduzetnik Svjetlan Stanić. MUP je za Stanićem raspisao međunarodnu tjeralicu, nakon što je ustanovljeno da vlasnik poslovnog sistema specijaliziranog za uvoz i distribuciju hrane i pića ne boravi u Hrvatskoj
Prozvani je inače državljanin i Hrvatske i BiH pa trenutno boravi u svojoj drugoj/prvoj (prekriži suvišno) domovini.
U samom tekstu ima još gorih stvari, koje mogu biti istina ili ne (dok ga pragmatični visoko pozicionirani HDZ-ovci pažljivo iščitavaju oni s posvećenih nižih razina unaprijed ga odbijaju čitati da ne bi trovali svoje „čiste“ umove).
Citat:
Očito je kako će akteri "Maestra" brojati zatvorske dane barem do trenutka kada se formira nova hrvatska Vlada. Takav scenarij namirisala je i rodbina osumnjičenih, koja je, nakon što je prva tri mjeseca "pustila" istražne organe da rade svoj posao, počela nazivati medije i postavljati Državnom odvjetništvu i Vladi logično pitanje je li jedini smisao neuvjerljivo obrazloženog držanja sudionika "Maestra" na istražnoj robiji, predizborne prirode. Osim toga, kako je Feralu ispričao bliski rođak jednog od osumnjičenih u ovoj policijsko-pravosudnoj akciji, zamrznuta je i sva financijska imovina okrivljenika, što znači da njihovoj rodbini na naplatu dolaze svi dugovi, dok do svojih novaca ne mogu doći.

Citat:
izraz 'cigani' nije prihvatljiv u javnoj komunikaciji i politički je nekorektan. isto vrijedi i za izraz 'pederi'.
Uobičajeni naziv za Rome
Citat:
(rom ili manuš = čovjek) je Cigani koji je porijeklom iz grčkog 'Athinganos', otuda ona ulazi u europske jezike u raznim varijantama. Nijemci su iskovali ime Zigeuner (izg. Cigajner; Cigojner); mađarski: Cigány; Litvanski: Cigonas; talijanski Zingaro; arbanaški: Cingi.
Ili ako ćemo zaviriti u rječnik:
ciganiti gl. – kamčiti, tražiti više nego ti pripada
tako da je pojmovno taj izraz više vezan uz društveno neprimjereno ponašanje nego za nacionalnu pripadnost, imovinsko stanje i stupanj obrazovanja.

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: 2007, izbori

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:33.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113