Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi Marihuana u Politika forumu; Citat: Pravi autor: silence jel neko "svoj" nema veze s travom, nego s osobom.... sorry, ali ovakve uspordbe ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-02-07, 14:40   #31 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: Marihuana

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
jel neko "svoj" nema veze s travom, nego s osobom....
sorry, ali ovakve uspordbe su ko u tabloididma ... ak je neko skrenuo, ne znači da je skrenuo od trave ... to kaj ti znaš jednoga koji nije normalan nema nikakve veze, nego je glupo uopće donosit zaključke na osnovi takvih kriterija.

odi u Vinogradsku i pogledaj malo alkoholičare tamo ... ili odi na sastanak anonimnih alkoholičara, pa poslušaj ....

za tog jednog za kojeg znaš, najvjerojatnije u društvu i među poznanicima imaš barem desetak koji ti nisu rekli da puše i koji su ti sasvim normalni ...
statistički gledano ... Hrvatska ima VIŠE teških alkoholičara, nego narkomana (i to kad se službene brojke narkomana pomnože sa 3, kako bi se dobio realniji broj).

ako jedna amerika, koja je stvarno konzervativna, može dopustit upotrebu marihuane u MEDICINSKE svrhe, onda uopće ne znam o čemu ti trabunjaš sa takvim primjerima. zato kaj nekome nisu sve u glavi na mjestu, svi koji popuše joint nisu normalni?
da uopće imate pojima koliko su neke stvari raširene i koliko ljudi to koristi, ne bi postali ovakve stvari ...

kaj misliš da bi taj tip da nema trave bio normalan?
da ne bi pio?
i kaj bi onda rekla? .. da pije ... niš? jer je alkohol "ok"?

pa daj pogledaj svoj pristup ... najnormalnije je da neko popije rakiju ujutro, po danu i navečer, ali popušit joint je užas?

svašta.
Ideš iz krajnosti u krajnost i to opasno Silence.
Ja nisam rekla da se prekomjerno konzumiranje alkohola dobro. Čak šta više to je veliko zlo!!!
Ali ako uzmemo neko umjereno konzumiranje alkohola i umjereno konzumiranje trave onda je definitivno trava puno gora i puno više šteti zdravlju. Nemoj mi sad govoriti da trava ne uništava koncentraciju i da ti ne "uništava" mozak (sive stanice, uzmi kako hoćeš).

Ja kada sam imala problema sa bubrezima onda mi je doktor uredno rekao da popijem svaki dan pola litre pive (a mrzim pivu iz dna duše), a ti sada uzimaš primjer tamo neke konzervativne Amerikanke (uopće ne znam kakve veze ima konzervativnost sa travom) i stavljaš kao pravilo u medicini.
Doktori propisuju i morfij kod bolova, šta bi ja trebala koristiti morfij? Ah da, kad me nešto zaboli, kaj kljuknem si jedan morfijić, pa kaj... doktori to inače propisuju kod bolova. Jao daj...

Znam da skoro si svi tu i tamo zapale joint, ali svima je jasno kada bi svaki dan si zapalili da nakon nekog vremena bi se na njima primjetilo da nešto nije u redu.

Mislim da taj frend nije počeo konstantno pušiti travu da bi definitivno bio puno koncentriraniji i da bi puno bolje pratio tok razgovora. Ne bi se izgubio nakon svake malo duže rečenice. Čak i on prizna da je na prvoj godini faksa mogao pratiti predavanja, a da mu sad nakon što je 9 godina uspio provesti na 2, 3 i 4 koncentracija i moć usvajanja novih sadržaja naglo opala. Sad ćeš reći da neke droge pospješuju učenje, O.K. slažem se, ali pitanje je kada se drugi dan "razbistriš" koliko od toga ti ostane u glavi.

I da konzumira alkohol prekomjerno isto bi rekla "tip je alkić". Doduše konstantno i umjereno konzumiranje alkohola nije toliko štetno za zdravlje kao trava. Popljuj te me, ali sam svoj stav rekla u predhodnom postu jer baš imam dva primjera u svojoj bližoj okolici. Isto, ona pije ujutro i navečer on si zapali i vidim posljedice.

Sad ćeš reći: Kaj ja znam ionako nikada nisam probala niti travu niti nešto "jače". O.K., ali mislim da ne trebam nešto probati da bi o tom mogla pričati.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 15:18   #32 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 23
Poruka: 3,186
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

Vidim, vi napravili big deal oko toga. No, ja sam svoje rekao

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 15:34   #33 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-12-06
Poruka: 666
himalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono nešto

ma sve bi se trebalo legalizirati od marihuane do heroina!ako se nekom puši il bode nek samo izvoli...to je ionako naša odluka a legalizacijom samo povećavamo znatiželje maloljetnika i punimo đepove mafijašima, a ovako bi fino živjeli kad bi mogli legalno prodavati..mislim da bi se broj narkića smanjio, a država nam ne bi bila u dugovima ko sad..živjela legalizacija!
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 16:15   #34 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Legalizacija trave bi bila dobra jer onda dileri nebi zarađivali. Po mom mišljenju duhan je puno opasniji od trave. Da je trava legalna, pušaći bi bacali sjemenke u svoj vrt i zalijevali dvaput na dan, a ne davali 50 kuna za goli kurac. Također ilegalno je posjedovati travu, tako da pušaći koji uživaju u tome strahuju. Zapalit đoku jednom mjesečno je zdravo jer "pročišćuje".
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 16:20   #35 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,239
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
sve što pišem, pišem iz svog neugodnog iskustva..

da ne bude zabune... nisam sklona predrasudama.. tako da, unatoč svemu nemam predrasuda prema ljudima koji puše travu...
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 19:00   #36 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Gle Silence napisala sam da je alkohol vrag.. nisam uopće davala usporedbe niti rekla da je jedno dobro a drugo ok... mrzim alkohol jer u mojoj obitelji ima par slučajeva alkoholizma, i znam iz prve ruke šta alkohol radi od ljudi, a za marihuanu... ako se ne zloupotrijebi ok, ali vrlo često neki ljudi nemaju mjere, i isto tako iz prve ruke znam šta radi od čovjeka koji nema mjere u ničemu... tako da, sve što pišem, pišem iz svog neugodnog iskustva.. zašto mi točno idu na živce? Ako hoćeš reći ću ti, rekla sam u množini ali mislila sam na jednu osobu.. koja je kad je pod travom bila užasno agresivna, ne znam jel uzimao možda još nešto osim trave ali znam samo da je užasno naporan kad je pod travom... nemoj mi stavljat u usta nešto što nisam rekla...

Ne kažem da je marihuana loša... i jesam za njenu legalizaciju.. ali meni su cigarete, akohol i marihuana sve isti k**** jer ne konzumiram niti jedno, po meni je ok, sve dok postoji neka mjera u svemu... i imam jako dobrog prijatelja koji "konzumira" travu dosta dugo, i, za divno čudo on mi ne ide na živce, obožavam tog dečka i super mi je.. tako da se ovo da mi "idu na živce" odnosilo samo na jedno malo neugodno iskustvo s jednim dečkom... dakle napisala sam u množini umjesto u jednini..
i meni su, nemoj se ljutit, ali ton tvog posta nije upućivao da se radi o jednom slučaju. samo sam htio to istaknut ... sorry ak sam bio bezobrazan.

nije stvar u tebi, nego u kompletnom okruženju, di je alkohol ok, iz kulturnih razloga (a možda je i vće zlo od trave), dok se nekog ko popuši joint stigmatizira ko da je ne znam kaj ....

ajde ... samo se nemoj ljutit ... oki?
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 19:06   #37 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ideš iz krajnosti u krajnost i to opasno Silence.
Ja nisam rekla da se prekomjerno konzumiranje alkohola dobro. Čak šta više to je veliko zlo!!!
Ali ako uzmemo neko umjereno konzumiranje alkohola i umjereno konzumiranje trave onda je definitivno trava puno gora i puno više šteti zdravlju. Nemoj mi sad govoriti da trava ne uništava koncentraciju i da ti ne "uništava" mozak (sive stanice, uzmi kako hoćeš).

BBC News | HEALTH | 'Natural marijuana' may treat brain disorders

'Natural marijuana' may treat brain disorders

Citat:
Scientists hope to use a marijuana-like chemical in the brain to treat Parkinson's Disease and schizophrenia.

The chemical, known as anandamide, helps to regulate body movement and coordination.
Marijuana-like compounds may aid Parkinson's disease, pain and obesity
Citat:
No longer a pipe dream, new animal research now indicates that marijuana-like compounds can aid a bevy of debilitating conditions, ranging from brain disorders such as amyotrophic lateral sclerosis (ALS) and Parkinson's disease, to pain and obesity.

In past studies, researchers determined that the main active chemicals in the drug marijuana produce a variety of effects by connecting to specific sites on nerve cells, called cannabinoid receptors. Researchers also discovered that these receptors normally bind to natural internal chemicals, dubbed cannabinoids.
Citat:
Research from California Pacific Medical Center in San Francisco points to the promise of marijuana-like treatments for those with the fatal brain disorder ALS, also known as Lou Gehrig's disease.

Nearly Half Of Parkinson's Patients Who Try Pot Experience Therapeutic Relief, Study Says - NORML

Nearly Half Of Parkinson's Patients Who Try Pot Experience Therapeutic Relief, Study Says

Citat:
Prague, Czech Republic: Nearly half of Parkinson's Disease (PD) patients who have tried marijuana have experienced therapeutic relief from it, according to the results of a survey presented this week at the Movement Disorders Society's Seventh International Congress of Parkinson's and Movement Disorders in Prague.

According to the study's findings, among those patients using marijuana, 46 percent said pot provided symptomatic relief. Forty five percent said that marijuana relieved symptoms of bradykinesia (slowness of movement), 38 percent said pot relieved muscle rigidity, and 31 percent reported that it relieved their tremors.

ja ću šutit i pustit ZNASTVENIKE IZ CIJELOG SVIJETA da komentiraju .. ok?
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 19:16   #38 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Sad ćeš reći: Kaj ja znam ionako nikada nisam probala niti travu niti nešto "jače". O.K., ali mislim da ne trebam nešto probati da bi o tom mogla pričati.
problem je samo u tome kaj je alkohol štetniji, ali ti ćeš ga prikazat u pozitivnom svijetlu - "čak i moja baba pije", dok trave prikazuješ u stilu "znam tipa, otišo je u kurac od trave" ....

to ti je onaj dio koji sam stavio o utjecaju okoline .... i načinu razmišljanja.
činjenica je da je alkohol društveno PUNO štetniji i da društvo (govorim o realnim brojkama u Hrvatskoj) trpi puno veće štete od "prihvaćenog" (i legalnog) alkohola, nego od marihuane ....

od klinaca koji imaju kod sebe jedan joint se radi kriminalce, dok je simpatično kaj žena od 80 godina trusi rakiju ....

ako si protiv i jednog i drugog i imaš čvrsto mišljenje o tome, onda tako i reci.
nemoj napisati post koji jasno podržava jedno.

ja osobno mislim da je svak vlasnik svog tjela i dok nikoga ne prisiljava na nešto (kao recimo pušači i pasivno pušenje) ne treba ga osuđivat zbog bilo čega ... onog trenutka kad počne činit zlo drugima, onda treba uključit bilo kakve mjere da se takvo štetno ponašanje dovede u red.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 19:47   #39 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

ma ja sam i protiv alkohola i protiv marihuane... ono, ok je malo popit kad ideš van al ne sad rokat ujutro i navečer ccc... a marihuanu hm... ne znam, nisam probo nit hoću al znam frenda koji preko vikenda (ponekad i preko tjedna) sa svojima puši jointove i totalno se promijenio... u ponašanju i svemu... dok recimo frendovi koji se nacugaju subotom oni su uvijek isti... sad ne znam možda je alkohol štetniji za jetru i to al nekako mi se čini da marihuana više promijeni ljude... opet kažem, to je moje subjektivno mišljenje jer imam samo jednog koji puši marihuanu tako da ne znam kako utječe na druge...

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 20:04   #40 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Gogy Pogledaj Poruke
ma ja sam i protiv alkohola i protiv marihuane... ono, ok je malo popit kad ideš van al ne sad rokat ujutro i navečer ccc... a marihuanu hm... ne znam, nisam probo nit hoću al znam frenda koji preko vikenda (ponekad i preko tjedna) sa svojima puši jointove i totalno se promijenio... u ponašanju i svemu... dok recimo frendovi koji se nacugaju subotom oni su uvijek isti... sad ne znam možda je alkohol štetniji za jetru i to al nekako mi se čini da marihuana više promijeni ljude... opet kažem, to je moje subjektivno mišljenje jer imam samo jednog koji puši marihuanu tako da ne znam kako utječe na druge...
gle ... svuda ima i loših i dobrih stvari, kao i ljudi.
promjena u ponašanju može biti uzrokovana hrpom razloga, trava može biti uzrok, katalizator, ali i potpuno nevažna.

ja samo tvrdim da je neznanje i ishitrenost opasnija od svega .. ne treba skakat pred rudo.

jel istina da se trava koristi i u medicinske svrha? .. da ... istina je.
jel istina da ju se može dobit na doktorski recept u nekim zemljama? .. da .. istina je

na svakog koji ode u kurac, ima možda 100 koji ne odu, ali se njih ne kuži, jer ostaju "normalni" ... i uvijek iskače taj jedan koji je iz pitaj boga kojih razloga otišo u kurac (i pitanje je jel samo trava u igri).

stvari treba sagledat realno .. ako je istina da je 33% srednoškolaca probalo neku drogu, onda jebiga ... treba i to realno gledat i vidit da VELIKA VEĆINA onih koji su probali ili koriste, ipak nisu nekakvi propaliteti i izgubljeni slučajevi ...

ja samo upozoravam da stav koji se provlači kroz rasprave ovdi - da je alkohol OK, a da je recimo trava put u propast nema temelje .... i ovo se ne odnosi samo na ovu temu, nego je bila i jedna di se komentrialo kak treba ubijat ljude koji se zakače ... i tamo NIKO od tih koji bi ubijali nije NI SPOMENUO alkohol, nego su ga dapače glorificirali, a SLUŽBENE STATISTIKE pokazuju da Hrvatska ima više alkoholičara nego narkomana i da je alkohol VEĆI društveni problem ...

gledaj to na taj način .... mislim da mnogi ovdi znaju jako dobro na koji topic mislim ...

takvo ponašanja je čisto licemjerje .... i primitivizam najgore vrste ...

eto ..
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: marihuana, trava

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:06.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111