| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi Nepokorena Hrvatska u Politika forumu; Citat: Pravi autor: Bahamut U kojoj to državi je situacija drugačija? U Irskoj !... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #12 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 718
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nepokorena Hrvatska [quote=damfisk;270739]OK onda... evo par pitanja, pa da se rasprava povede... 1. Kako je to "Hrvat opljačkao Hrvata"? 2. Što ti točno znači sintagma "za sve ovo (nije kriv rat...)"? Za koje "sve ovo"? 3. Tko to "truje ime hrvatstva"? Na koji način ga "truje"? 4. Tko "pravi razliku među njima", i kakve su tu "razlike" koje se prave? Hrvatska u kojoj ja živim jest opljačkana od strane Hrvata. Pretvorbu i privatizaciju nije provodio Milošević i Srbija, već su izvršili agresiju na Hrvatsku, zar ne. Koliko se sječam prije 16 godina još sve u Hrvatskoj je bilo naše, a sad?????? Elite i puk, vukovi i stoka sitnog zuba, pastiri i ovce, ti možeš ovaj ne smije. To je Hrvatska stvarnost u drugoj polovici prve dekade trećeg tisučljeća. Citat:
Ili i mi moramo proći sve moguće faze društava za kojima kasnimo dvista godina, ili smo imali mogučnost to priskoćiti a nismo. Ja sam, zadnjih mogu slobodno reći 35-god, sanjao o Hrvatskoj kao o zemlji koja ima sve, u kojoj neće biti mraka i ponora, iz koje ljudi neće odlaziti trbuhom za kruhom ..itd ...itd ...itd ...itd ...itd ..itd ..itd ..itd ..itd .itd .itd itd | |
| | |
| | #13 (permalink) | ||
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nepokorena Hrvatska Citat:
Smeta li ti pretvorba društvenog vlasništva u privatno kao takva (odn. smatraš li da pretvorbu nije trebalo ni provodit), ili ti smeta način na koji je provedena ta pretvorba? Imaš li možda neki drugi, bolji, učinkovitiji, pošteniji način da se ekonomski model temeljen na "društvenom vlasništvu" pretvori u tržišno-ekonomski model temeljen na privatnom vlasništvu? Citat:
Kažeš da si "sanjao"? E pa probudi se... osvrni se oko sebe... to o čemu si sanjao NE POSTOJI NIGDJE.
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT | ||
| | |
| | #15 (permalink) |
| Banned | Re: Nepokorena Hrvatska uzeto je ... da se vraćamo u socijalizam? .. ne jedino kaj se može je dat gamadi da plate poreze ... niš drugo, čak je i Srbija to napravila ... nema natrag ... krađa je počinjena u okvirima tadašnjih zakona i gotovo .. možemo kukat do prekosutra, ali to neće promjenit činjenice .... |
| | |
| | #16 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nepokorena Hrvatska jbt, o čem vi! o nekim idealim, opet neko kriv nekom i te beljezgarije! kad hoćeš nešto promijeniti kreni od sebe, živi svoj život i budi sretan zato kaj ga opće živiš (kako otrcano zvuči)! najlakše je kriviti državu za svoje probleme i misliti da je drugdje bolje! koliko radimo, toliko i imamo, a svugdje stoji parola "snađi se"!
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Nepokorena Hrvatska Nitko od nas pretpostavljam nije za povratak u socijalizam. Prvi sam bio za to da se provede privatizacija famoznog državnog tj. društvenog vlasništva, ali ni u jednim trenutku nisam bio za to da se opljačkaju, izvaraju, obesprave ljudi, radnici koji su to sve stvorili, koji su se za ovu državu borili i krv prolili. A baš to se dogodilo! I nema sad od kuknjave nikakve koristi već treba tražiti načina kako dalje, kako to koliko toliko popraviti, kako spriječiti da ne postanemo sluge loših gospodara u vlastitoj zemlji. Nema idealnog riješenja svi to znamo i nitko to i ne traži, ali možemo barem birati manje zlo, progoniti krivce-kriminalce, govoriti što ne valja i govoriti kako treba. KRIVITI DRŽAVU? Što je država? Tlo, drveće, ceste, kuće, zgrade ....?????? Sve to, ali i ljudi koji u njoj žive. Radnici, inžinjeri, direktori, liječnici i učitelji, političari ... Ovi zadnji nas bole (njih krivimo) jer su nas opljačkali planirano, smišljeno, krajnje pokvareno i danas se busaju u plava im Hrvatska prsa kako su najbolji, nazaslužniji, nezamjnjivi ... I uzeli si sve moguće privilegije uz to. Kriza morala u cijelom svijetu i jeste jedan od većih probema, no može se i drugačije! Ne učim svoju djecu da žive po načelu "SNAĐI SE" pa makar oni sutra pasli travu uz cestu. I presretan sam jer vidim da mi djeca znaju cijeniti prave vrijednosti u životu i da im novac (kapital) nije najvažnije u životu. I za kraj ću napisati kako mi se čini da su pojedinci na forumu "dežurni provokatori". Ne mislim to u negativnom smislu, nego "potpaljuju vatru" da bi izazvali reakciju.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #19 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nepokorena Hrvatska Nisam mislila "snađi se" u smislu gazi sve da dođeš na cilj, ne! Već mislim da nije grijeh ili neko oštećenje bilo koga da si skratiš put ukoliko si u mogućnosti, zar je to krivo?
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Nepokorena Hrvatska Nije krivo, za "snađi se" u pozitivnom smislu. Da ljudi nisu težili tome pozitivnom "snađi se" ne bi bilo civilizacije u ovom obliku u kojem sada bitiše, pa ni ovog načina komuniciranja između nas. Krivo je za "snađi se" u smislu nepoštenog načina stjecanja materijalnog i nematerijalnog dobra. No tu se valjda razumijemo! I još me nešto dorina zasmetalo u tvom prethodnom postu: "koliko radimo - toliko imamo". Reći ću da radimo puno, a imamo malo baš zbog ovih predhodno spominjanih. Naši su ljudi godinama odlazili van, odlaze i sada i svugdje su postali uspješni, cijenjeni građani (rijetki su izuzetci) jer su vrijedni i pametni i jer tamo gdje su odlazili vrijede druge norme. Ovdje, za sada možeš biti sretan ako te netko za tvoj istaknuti rad potapše po ramenima, ako ti da (jer ti ne zaradiš već oni ti daju) tvoju plaću, ako ti plate posao koji si odradio, robu koju si isporučio ... No, dosta za večeras - nisu ovo eseji.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
![]() |
| Tagovi: drzava hrvatska, nepokorena, nepokorena hrvatska |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:01.