Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi Nepokorena Hrvatska u Politika forumu; pa ja ne želim živjeti i razmišljati na način "a i kod drugih je tako i/ili gore ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-04-07, 23:55   #21 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-04-07
Godina: 39
Poruka: 9
geminizg se izdvaja iz mase
Re: Nepokorena Hrvatska

pa ja ne želim živjeti i razmišljati na način "a i kod drugih je tako i/ili gore i sl",
ustvari ne želim da mi kvarnjaci s TV-a, novina, medija, i saborskih klupa prodaju takve priče, a da ne spomijem "moralne" spodobe u crnom koje nas uče da moramo patiti, mučiti se i jesti kruh i vodu jer je tako Isus rekao.
by the way ne vjerujem baš da je to njegovo učenje jer mi je tip nekako cool,
ali na stranu to, poanta je da ne vidim nikog ili ništa što bi nas izvuklo iz ovog mulja u kojem jesmo a to što mi neko govori da u tom mulju ima još mnogo njih ne tješi me uopće.
geminizg je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-04-07, 16:23   #22 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
Nitko od nas pretpostavljam nije za povratak u socijalizam. Prvi sam bio za to da se provede privatizacija famoznog državnog tj. društvenog vlasništva, ali ni u jednim trenutku nisam bio za to da se opljačkaju, izvaraju, obesprave ljudi, radnici koji su to sve stvorili, koji su se za ovu državu borili i krv prolili.
A baš to se dogodilo!
I nema sad od kuknjave nikakve koristi već treba tražiti načina kako dalje, kako to koliko toliko popraviti, kako spriječiti da ne postanemo sluge loših gospodara u vlastitoj zemlji.
Nema idealnog riješenja svi to znamo i nitko to i ne traži, ali možemo barem birati manje zlo, progoniti krivce-kriminalce, govoriti što ne valja i govoriti kako treba.
KRIVITI DRŽAVU? Što je država? Tlo, drveće, ceste, kuće, zgrade ....??????
Sve to, ali i ljudi koji u njoj žive. Radnici, inžinjeri, direktori, liječnici i učitelji, političari ... Ovi zadnji nas bole (njih krivimo) jer su nas opljačkali planirano, smišljeno, krajnje pokvareno i danas se busaju u plava im Hrvatska prsa kako su najbolji, nazaslužniji, nezamjnjivi ... I uzeli si sve moguće privilegije uz to.

Kriza morala u cijelom svijetu i jeste jedan od većih probema, no može se i drugačije!
Ne učim svoju djecu da žive po načelu "SNAĐI SE" pa makar oni sutra pasli travu uz cestu. I presretan sam jer vidim da mi djeca znaju cijeniti prave vrijednosti u životu i da im novac (kapital) nije najvažnije u životu.

Sve je to istina. Sa svim tim se slažem. U potpunosti. 101%.

Ali, kakve veze sintagma "Nepokorena Hrvatska" ima s tim?

Kakve veze plačno-depresivno-jadikujuće naricanje cijenjenog kolege forumaša koji je pokrenuo ovu temu ima s tim?

Niti jedan post cijenjenog kolege forumaša koji je pokrenuo ovu temu ne sadrži neki prijedlog, rješenje, zaključak, neku suvislu misao, osim plača "pokradeni smo.. Hrvat je opljačkao Hrvata... oni nas zavadili... netko smije netko ne smije..." i slično, a nigdje, apsolutno nigdje se ne vidi - TKO? niti se vidi ŠTO SAD?

A tih dežurnih katastrofičara koji samo kukaju kako je grozno, nikad gore, užasno, jezivo, očajno, besperspektivno... mi je više pun kurac. I takve šeme ne pušim.

Neka se cijenjeni kolega forumaš koji je pokrenuo ovu temu udostoji jednom i napisat svoje mišljenje o uzrocima katasrofalno-depresivno-bezizlazne situacije u kojoj se, po njegovom, ova naša nesretna/napaćena/opljačkana/izrabljivanja/uništena/razorena/zavađena/podijeljena (ako sam nešto zaboravio, molim da me dopuni) zemlja nalazi, te neka izvoli iznijet svoje ideje o tome kako da se to riješi. Ima li uopće rješenja? Predlaže li on izlazak na ulice, revoluciju, oružanu borbu protiv eksploatatora? Radnike i seljake na barikadama? Revolucionarne sovjete u tvornicama? Zabranu strancima da ulaze u zemlju? Tvornice radnicima, zemlja seljacima? Ustajte vi zemljasko roblje, vi sužnji koje mori glad...? Tako nešto možda? Ili nešto sasvim treće... Ja zaista ne znam što cijenjeni kolega forumaš koji je pokrenuo temu misli o svemu tome - jer to nigdje nije napisao.

Jer u protivnom, sve ono o čemu on piše svodi se na - mlaćenje prazne slame.

Citat:
I za kraj ću napisati kako mi se čini da su pojedinci na forumu "dežurni provokatori". Ne mislim to u negativnom smislu, nego "potpaljuju vatru" da bi izazvali reakciju.
Ovo je, pretpostavljam, upućeno meni. Iako, ista se stvar može pripisat i cijenejnom kolegi forumašu koji je pokrenuo ovu temu...

Zadnji Uredio damfisk : 18-04-07 u 16:25.
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-04-07, 23:17   #23 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 5,163
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Nepokorena Hrvatska je toninijeva ideja još iz neke druge političke teme sa ovog foruma kao odgovor na sve ovo o čemu se ovdje piše.
Izborna je godina, a mi na meniju imamo ista ili jako slična pokvarena jela. Dakle koliko god bili svjesni da su u poziciji i u važnijoj opoziciji isti ljudi koji su omogućili ovu pljačku, koji se rotiraju, a ne donose kvalitativne pomake opet ćemo moći birati samo manje zlo.
Dok se ne stvori neka nova kritična masa sposobna i spremna drastično mijenjati stvari.
Mislim da je to ideja koja vodi toninija, organizirati, pokrenuti većinu kroz Nepokorenu Hrvatsku. No o tome će on vjerovatno sam reći više jer ja možda i griješim tumačeći njegove misli.

Da, između ostalog mislio sam i na tebe kao na "dežurnog provokatora" ali kažem, ne u negativnom kontekstu. Cijenim ljude koji imaju svoje mišljenje ali i uvažavaju tuđe.
Odgovori sa citatom
Star 18-04-07, 23:37   #24 (permalink)
curićak

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 26
Poruka: 7,070
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

[quote]
Citat:

I još me nešto dorina zasmetalo u tvom prethodnom postu: "koliko radimo - toliko imamo".
Reći ću da radimo puno, a imamo malo baš zbog ovih predhodno spominjanih.
Naši su ljudi godinama odlazili van, odlaze i sada i svugdje su postali uspješni, cijenjeni građani (rijetki su izuzetci) jer su vrijedni i pametni i jer tamo gdje su odlazili vrijede druge norme.
Ovdje, za sada možeš biti sretan ako te netko za tvoj istaknuti rad potapše po ramenima, ako ti da (jer ti ne zaradiš već oni ti daju) tvoju plaću, ako ti plate posao koji si odradio, robu koju si isporučio ...
Istina je da su neki pojedinci premalo, odnosno previše plaćeni! Tko je kriv za plaće? Plaću dobivaš od države...a država te nemože platiti za ono što nema!
da, bilo bi najbolje kad bi svi bili srednji sloj, pod time mislim isto plaćeni! A što je to nego utopija! Svi smo mi jednaki, samo su neki jednakiji...uvijek bili i uvijek će tako biti i ja ne vidim tu neki neshvatljiv problem!
Odgovori sa citatom
Star 19-04-07, 00:19   #25 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 5,163
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

[quote=dorina;273448]
Citat:

Istina je da su neki pojedinci premalo, odnosno previše plaćeni! Tko je kriv za plaće? Plaću dobivaš od države...a država te nemože platiti za ono što nema!
da, bilo bi najbolje kad bi svi bili srednji sloj, pod time mislim isto plaćeni! A što je to nego utopija! Svi smo mi jednaki, samo su neki jednakiji...uvijek bili i uvijek će tako biti i ja ne vidim tu neki neshvatljiv problem!
Deset sam puta pročitao što si napisala i nisam uspio uhvatiti nit tvojih misli. Ne da mi se sad nagađati što si točno htjela reći.
Ispričavam se zbog toga. Idem spavati. Laku noć!
Odgovori sa citatom
Star 19-04-07, 08:49   #26 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 26-02-07
Godina: 57
Poruka: 1,105
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Sve je to istina. Sa svim tim se slažem. U potpunosti. 101%.

Ali, kakve veze sintagma "Nepokorena Hrvatska" ima s tim?

Kakve veze plačno-depresivno-jadikujuće naricanje cijenjenog kolege forumaša koji je pokrenuo ovu temu ima s tim?

Niti jedan post cijenjenog kolege forumaša koji je pokrenuo ovu temu ne sadrži neki prijedlog, rješenje, zaključak, neku suvislu misao, osim plača "pokradeni smo.. Hrvat je opljačkao Hrvata... oni nas zavadili... netko smije netko ne smije..." i slično, a nigdje, apsolutno nigdje se ne vidi - TKO? niti se vidi ŠTO SAD?

A tih dežurnih katastrofičara koji samo kukaju kako je grozno, nikad gore, užasno, jezivo, očajno, besperspektivno... mi je više pun kurac. I takve šeme ne pušim.

Neka se cijenjeni kolega forumaš koji je pokrenuo ovu temu udostoji jednom i napisat svoje mišljenje o uzrocima katasrofalno-depresivno-bezizlazne situacije u kojoj se, po njegovom, ova naša nesretna/napaćena/opljačkana/izrabljivanja/uništena/razorena/zavađena/podijeljena (ako sam nešto zaboravio, molim da me dopuni) zemlja nalazi, te neka izvoli iznijet svoje ideje o tome kako da se to riješi. Ima li uopće rješenja? Predlaže li on izlazak na ulice, revoluciju, oružanu borbu protiv eksploatatora? Radnike i seljake na barikadama? Revolucionarne sovjete u tvornicama? Zabranu strancima da ulaze u zemlju? Tvornice radnicima, zemlja seljacima? Ustajte vi zemljasko roblje, vi sužnji koje mori glad...? Tako nešto možda? Ili nešto sasvim treće... Ja zaista ne znam što cijenjeni kolega forumaš koji je pokrenuo temu misli o svemu tome - jer to nigdje nije napisao.

Jer u protivnom, sve ono o čemu on piše svodi se na - mlaćenje prazne slame.
Mislio sam odustati od ove teme, jer očito sam određene pogodio u točku koja ih boli.
1. Nikad ali baš nikad nisam smomenija vračanje nazad i na staro jer je to nemoguće i to ne želim, vi mladi gospon pošto poto u svojim postovima želite mene prikazati takvim, eto i na taj naćin su Hrvati pokoreni. Još je samo falilo da mi kažete da nisam Hrvat, da nisam bija u ratu i slično.
2. Opljačkani smo do gole kože, 24 miljarde duga
3. Evo ako hoćete opljačkali su nas , obitelj Tuđman, Šušak, Rojs, Šarinić, Škegro, Rajić, Todorić, Gucić, Jambo, Štokić, Škreb, Kutle, Bjondići i ostali, Smiljko Sokol, svi suci koji su to dozvolili, i ne pamtim im svima imena i sl. (pametan ste čovjek pa valjda možete skužiti o čemu govorim)
4. Od poduzeća koja su bila Hrvatska, od kojih je cila biša Yu živila,čija su sad,
5. Hrvatskoj je mjesto u Evropi
6. Ako baš hoćete od 1975 godine kad sam se vratija iz Zagreba sa studija otvorija sam privatnu radnju, a ja ne želim, vi kažete, tržišno gospodarstvo, a dali je ovo kod nas tržišno gospodarstvo.

Eto vidite tako su se u ono vrime mraka, kako vi govorite u svojim postovima o meni, stvarali neprijatelji države.
I iskreno da vam kažem vi vrlo dobro znate o čemu ja postam, i kakvo je stanje u hrvatskoj, samo sebi to ne možete priznati.

Dobro, ja vas molim da mi vi, ako ja ne vidim, pojasnite kakva je Hrvatska danas.
tonini je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-04-07, 17:10   #27 (permalink)
doctor queñones

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

A da vi, cijenjeni kolega forumašu, mene slučajno ne optužujete da sam ratni profiter, lopov, tajkun, pljačkaš, "pokoritelj Hrvatske"?

Citat:
Pravi autor: tonini Pogledaj Poruke
Mislio sam odustati od ove teme, jer očito sam određene pogodio u točku koja ih boli.
Na koga se ovo odnosilo? I kako to neke boli to što ih, po Vama, boli?

Citat:
1. Nikad ali baš nikad nisam smomenija vračanje nazad i na staro jer je to nemoguće i to ne želim, vi mladi gospon pošto poto u svojim postovima želite mene prikazati takvim, eto i na taj naćin su Hrvati pokoreni. Još je samo falilo da mi kažete da nisam Hrvat, da nisam bija u ratu i slično.
Gdje sam ja to rekao da Vi niste Hrvat?
Gdje sam ja to rekao da Vi niste bili u ratu?

Iskreno, uopće me ne zanima jeste li Vi Hrvati ili niste, jeste li Vi bili u ratu ili niste... Niti sam Vas to pitao, niti sam igdje spomenuo riječ "Hrvat" i "bio u ratu".

Vi, doduše, neprekidno jadikujete zbog užasne situacije u kojoj se Hrvatska, po vama, nalazi... a nigdje ne predlažete što da se učini u svezi s tim.

Citat:
2. Opljačkani smo do gole kože, 24 miljarde duga
Mi? Tko to mi? Koliko od tih 24 milijarde, pripada vama?

Citat:
3. Evo ako hoćete opljačkali su nas , obitelj Tuđman, Šušak, Rojs, Šarinić, Škegro, Rajić, Todorić, Gucić, Jambo, Štokić, Škreb, Kutle, Bjondići i ostali, Smiljko Sokol, svi suci koji su to dozvolili, i ne pamtim im svima imena i sl. (pametan ste čovjek pa valjda možete skužiti o čemu govorim)
Opljačkali? Kako? Kada? Kako je to, recimo, Ivica Todorić "opljačkao" Vas? Ili mene? Ili moje roditelje? Kako? Na koji način?

Pljačka (odn. krađa) je, po zakonu, protupravno oduzimanje tuđe stvari kako bi se time stekla imovinska korist.

Što je to, recimo, Stipe Gabrić Jambo učinio da vas protupravno liši neke stvari koja vam je pripadala?

Citat:
4. Od poduzeća koja su bila Hrvatska, od kojih je cila biša Yu živila,čija su sad,
A čija bi trebala bit?
Zašto bi ta poduzeća trebala biti baš Vaša, a ne od onih čija su sada?
Na koji način bi ta poduzeća trebala postati vaša, a ne onih čija su sada?

Citat:
5. Hrvatskoj je mjesto u Evropi
A zar sam ja rekao da je Hrvatskoj mjesto negdje drugdje?

Citat:
6. Ako baš hoćete od 1975 godine kad sam se vratija iz Zagreba sa studija otvorija sam privatnu radnju, a ja ne želim, vi kažete, tržišno gospodarstvo, a dali je ovo kod nas tržišno gospodarstvo.
Da li je ovo kod nas tržišno gospodarstvo? Da. Divlje, iz razdoblja prvobitne akumulacije kapitala, ali ipak - tržišno.

Da li je moglo bit malo sređenije? Da.
Da li su neki iskoristili nered, ratni kaos i nesposobnu, zatucanu i socijalno neosjetljivu vladajuću garnituru i poluobrazovanog Krivoustog Ljigavca koji je brinuo o lentama i uniformama, a ne o socijalnom položaju naroda koji ga je izabrao? Da.

Da li je to gotova stvar, "water under the bridge", nešto što se ne može vratiti? Da.

Citat:
Eto vidite tako su se u ono vrime mraka, kako vi govorite u svojim postovima o meni, stvarali neprijatelji države.
I iskreno da vam kažem vi vrlo dobro znate o čemu ja postam, i kakvo je stanje u hrvatskoj, samo sebi to ne možete priznati.
A kako ja to govorim o Vama?
Pretpostavljam da je ovo bila aluzija da se ja služim udbaškim metodama.

A šta da vam kažem na to? Ako Vi iznošenje svako mišljenje suprotno Vašemu etiketirate udbaškim metodama, onda znači da ste i vi jako dobro upoznati sa istim tim metodama koje meni spočitavate.

Citat:
Dobro, ja vas molim da mi vi, ako ja ne vidim, pojasnite kakva je Hrvatska danas.
Ni blizu onakvoj kakva bi trebala i morala biti. Ali i vrlo daleko od onog što vi prikazujete.

Negdje na sredini... tamo gdje bi, obzirom na ljude koji u njoj žive i sranja kroz koja je prošla u zadnjih par stotina godina, i trebala bit.
Odgovori sa citatom
Star 20-04-07, 08:45   #28 (permalink)
prof. Foruma

tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat

Kolege forumaši mogu pročitati sve moje postove i ne vjerujem da bi iti jedan od forumaša reagirao na način kao vi, da ili ne razumi, ili nezna čitati, pa onda donosi zaključke kakve ste donijeli vi, da sam ja mislio ili rekao to ili to.

Ovdje se ne može reči gluhi telefon jer je sve napisano, pa vas kolega forumašu molim još jednom da pročitate moje postove pa onda vaše, pa da vidite što sam ja napisao a što vi odgovorili.

Očito vas je sve skupa povrijedilo, a ja i dalje stojim iza svega što sam napisao u ime prolivene Hrvatske krvi, uništene mladosti, uništenih obitelji, razorene i opljačkane Hrvatske, jer smatram da je to vidljiva istina i naša stvarnost i svatko tko to ne vidi po meni ima razloga da ne vidi.

Svi oni koje sam naveo a i mnogi drugi pljačkali su Hrvatsku dok je Hrvatska mladost ginila na bojišnici, drugi ti o kojima vam govorim dobivali su menađerske kredite, dobivali poduzeća bez ikakve naknade, bogatili se pljačkom i td.

Ako želite ja ču vam u sljedećem postu kazati što bi tribalo napraviti i kako.
I molim vas da shvatite, ja niti jadikujem niti kukam, ja govorim u Hrvatskoj je poštenom građaninu Hrvatske vrlo loše, a tako nije tribalo biti, i puna mi je kapa prikazivanja dvoraca, brodova, auta, glamura novopečenih bogataša, pa zar vi ne vidite to, nije im to ni čaćino ni materino, niti nasljedno, to je stečeno pljačkom i kriminalnim radnjama, ČAST IZNIMKAMA, jer svi ti navedeni pljačkaši prije su živili tu na tlu Hrvatske u bivšoj Yu, skupa sa svima nama, nisu oni to bogatstvo donili neznam odakle, već to je naše, Hrvatsko, a to bogatstvo stvoreno radom svih nas tribalo je nakon rata ispravno voditi, ne prodavati strateške firme, obavezno prevesti društveno u privatno na drugi prihvatljiv naćin za sve, uvesti pravo tržišno gospodarstvo jer je za to bilo uvjeta, a ne ovo divlje itd itd, pa nas ima svega 4.5 miljuna. Pa zar nakon tisuču godina nismo zaslužili državu koja bi bila primjer svima, pa nije ovo sredina prošlog tisučljeća već treće tisučljeće.
tonini je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-04-07, 16:31   #29 (permalink)
doctor queñones

A na sve to, ja opet kažem:

Da. I? Šta sad? ŠTA SAD?

Revolucija? Narod na ulice?

Sve te stvari o kojima Vi pričate meni su itekako jasne, i ja sam sa svim tim itekako upoznat... Nažalost...

Ali, ja Vama tvrdim da imate idealizirane predodžbe o tome "kako je moglo bit". Ja Vama tvrdim da je i pod nekim drugim, povoljnijim okolnostima, rezultat pretvorbe samoupravnog socijalizma u tržišno orjentirani kapitalizam bio manje-više isti kakav je i sada.

Ovo je jednostavno faza kroz koju je društvo moralo proći. Moglo se to izvest bolje, elegantnije - ali rezultat bi opet bio manje-više jednak.

Vi pričate o nekom utopijskom svijetu u kojem svi imaju jednako, svi uživaju i svi su sretni, bez nepravde, nejednakosti itd. itd. a ja Vam kažem da takvo nešto ne postoji niti može postojat - ni u Hrvatskoj ni bilo gdje drugdje.

I zato mi ove idealističke pričice o "Hrvatskoj kakva je morala bit bez zlih profitera, prljavih kriminalaca i tatinih sinova sa vilama i jahtama" zvuče smiješno.
Smetaju Vam slike vila i jahti u novinama? Rješenje je vrlo jednostavno - nemojte čitat te novine.
Odgovori sa citatom
Star 21-04-07, 09:05   #30 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
A na sve to, ja opet kažem:

Da. I? Šta sad? ŠTA SAD?

Revolucija? Narod na ulice?

Sve te stvari o kojima Vi pričate meni su itekako jasne, i ja sam sa svim tim itekako upoznat... Nažalost...

Ali, ja Vama tvrdim da imate idealizirane predodžbe o tome "kako je moglo bit". Ja Vama tvrdim da je i pod nekim drugim, povoljnijim okolnostima, rezultat pretvorbe samoupravnog socijalizma u tržišno orjentirani kapitalizam bio manje-više isti kakav je i sada.

Ovo je jednostavno faza kroz koju je društvo moralo proći. Moglo se to izvest bolje, elegantnije - ali rezultat bi opet bio manje-više jednak.

Vi pričate o nekom utopijskom svijetu u kojem svi imaju jednako, svi uživaju i svi su sretni, bez nepravde, nejednakosti itd. itd. a ja Vam kažem da takvo nešto ne postoji niti može postojat - ni u Hrvatskoj ni bilo gdje drugdje.

I zato mi ove idealističke pričice o "Hrvatskoj kakva je morala bit bez zlih profitera, prljavih kriminalaca i tatinih sinova sa vilama i jahtama" zvuče smiješno.
Smetaju Vam slike vila i jahti u novinama? Rješenje je vrlo jednostavno - nemojte čitat te novine.
Eto vidite da se slažete samnom.

Rješenje problema je nova politička snaga ili bilo koja druga koja bi ovo tko je jamija jamija rješila.

Npr., samo da se riješi 5O% kriminalnih pretvorbi u Hrvatskoj ( a za što je Šima Krasić izvjestila, izrjekom, Sabor da je 98% pretvorbi izvršeno na kriminalan i nedopušten način, neutemeljen na Zakonu, a nije se reagiralo), u našoj domovini bi bilo puno bolje, u zatvorima bi bili pravi kriminalci a ne ljudi slikovito govorim zbog minusa na tekučem računu.

Opet vam govorim, točno je da je ovo jedna faza u razvoju društva, ali razlika je kad se to događa prije petsto godina ili sada u ovo vrijeme, pa onda po vašoj tvrdnji mi smo sad u stvari vračeni na početak 19. stolječa kad je divljao kapitalizam, zakon jačega i sl. a ne ovo jer kod nas nema ni T .. od tržišno orjentiranog kapitalizma.

Ne govorim ja o utopiji, svjesan sam ja svega što nosi demokracija i tržišno orjentirano gospodarstvo, pa imamo svjet isprid sebe, ni mi to ne možemo izbjeći, ali ne na ovakav način koji se dogodio kod nas. U svjetu se bogatsvo nasljeđuje, stvara idejama, radom, stjeće pa i kriminalom itd, znate već našto mislim, a kod nas kako, o tome govorim krađom i prevarama i to u vrijeme stvaranja države koju smo svi mi očekivali.

Ratni profiteri i psi rata su posljedica rata, i to je točno, ali ne u ovolikom broju koliko ih je kod nas, masovno, i takvi su u svakom društvu obilježeni isl. a kod nas su ugledni građani, političari koji držu predike o moralu, poštenju, veliki gospodarstvenici.

Ja ču i dalje čitati novine, gledati na tv što se događa u našem Saboru i u svitu, ali isto tako i ljude na ulici koji prevrču po smeću, ljude zabrinutih lica hoče li imati za platiti struju vodu i sl. i tate i tatine sinove koji voze jahte, aute i sl. i stalno govoriti kako to nije tribalo završiti na ovakav grub i dolozan način, jer i onaj koji pobira po smeču bija je za Hrvatsku ( sigurno iskrenije i od srca ) a ne samo ovi u jahtama i autima.
Evo sad mi vi kolega forumašu s kojim razmjenjujem postove sa zadovoljstvom i obrazlažem svoje mišljenje racite, ali iskreno, Od kriminalne pretvorbe (98%)u Hrvatskoj od 1991 pa na ovamo, tko je procesuiran i kažnjen zbog toga, da je to učinjeno i spriječeno u poćetku odmah, budite sigurni bilo bi mnogo bolje u Hrvatskoj.
tonini je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: drzava hrvatska, nepokorena, nepokorena hrvatska

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:15.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114