| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi "Od Vardara pa do Triglava" u Politika forumu; Citat: Pravi autor: marinkoM8 da, da, već vidin tvog oca kako se suzdržava par godina da ne skoči na ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #22 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: "Od Vardara pa do Triglava" I sad bi mi trebali reći da to nije ništa strašno, da su se ljudi malo opustili u slavljeničkom raspoloženju Ah, Bože moj! Ja sam bio i pionir i omladinac i živio u Jugoslaviji četvrt stoljeća. Rođen sam u toj državi i izbora nije bilo. Kad se pojavila mogućnost izbora - ja sam izabrao. Ubjeđen sam da sam dobro izabrao i nemam namjeru birati ponovo, nemam namjeru vraćati se opet u neke južnoslavenske, balkanske ili bilo kakve slične integracije državotvornog tipa. Naprotiv, suprotstavit ću se tome svim svojim snagama za dobrobit svoje djece. Složit ću se sa svima onima koji kažu da je ona država bila socijalnija, možda i pravednija u tom nekom ekonomskom smislu, ali se isto tako mora shvatiti da tih vremena više nema i da se neće i ne mogu vratiti. To je aorist i za tim nema smisla žaliti. Tu smo gdje jesmo. Svjesni smo i sami da nismo na dobrom putu. Moramo se boriti protiv ovakvog načina vođenja države, boriti se protiv rasprodaje nacionalnih dobara u bescjenje, boriti se protiv uništavanja vlastite proizvodnje, boriti se protiv nepotizma, korupcije, boriti se protiv globalizacije boriti se protiv robovlasničkog kapitalizma. Na ovim izborima smo propustili još jednu priliku. I da se vratim na temu: ovakva veselica SDP-a mene uopće ne uveseljava.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #23 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Od Vardara pa do Triglava" I oni za vrijeme "Proljeća" su pjevali Banu, pa da je netko bubnuo ovo kaj ti završio bi baš isto kao i oni. ![]() Biti pioniri smo morali (ja sam zadnja generacija i nemam pojma kaj to znači), ali komunisti nismo, ni onda ni danas.
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... |
| | |
| | #24 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: najlipši grad na svitu Godina: 30
Poruka: 1,800
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Od Vardara pa do Triglava" živimo u demokratskoj državi u kojoj svatko ima pravo razmišljati kako želi, slaviti kako želi i pivati što želi (dok time ne remeti javni red i mir te time ne prijeti drugim neistomišljenicima, narodima vjerama, spolovima i ne slavi zločine, ubojstva i slično). bivša država jest bila socijalnija pogotovo u vezi rada, stanovanja, zdravstva, al to nije bilo realno i i dandanas plaćamo neke nebuloze prošlog sustava. bio sam pionir i prva generacija koja nije bila omladinac. takva su bila vremena, a sa 7 godina nisan ništa razumija. tako da mogu reći da sam (politički) tek počea živit u demokratskoj hrvatskoj a ne jugoslaviji. i dalje ću se borit protiv korupcije, protiv tajkunizacije, protiv toga da banke i firme pređu u vlasništvu vozačima, bageristima, sitnim švercerima kao i ti isti vozači i bageristi spriječe razvoj ove zemlje te strane investicije da bi oni mogli biti direktori tih firmi iako nisu imali prebijene pare a sad se voze u ferrarijim, maybachima, hummerima pa im odgovara da ova zemlja bude izolirana, siromašna u kojoj će oni biti tajkunu bez konkurencije a narodom će vladat strašeći ih srbima i zapadnim neprijateljima i zato sam birao na ovima i na prošlim izborima i birat ću tako i dalje i ne mislin se vraćat u jednoumlje (komunističko ni fašističko) i da stvarno smo propustili priliku na ovin izborima ![]() |
| | |
| | #25 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 610
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Od Vardara pa do Triglava" Slažem se sa vama potpuno, nitko od nas neželi natrag u Jugu ili bilo kakvu novu Balkansku tvorevinu, ali smatram da to pjevanje u SDP-u je bilo samo prisječanje na neke bolje dane kada nije bilo mržnje među nama. Svi smo bili Jugoslaveni, bratstvo i jedinstvo je vladalo i dok nam netko nije rekao da nam je "loše" mi to nismo ni znali. Do jučer susjedi ili komšije su se zaratili jer im je tako rečeno. Ljudi su stoka, živjeli smo sa Srbima i bili prijatelji a onda jednog dana naši prijatelji su otišli bez pozdrava i bez objašnjenja jer više nismo bili Jugoslaveni nego Ustaše i Četnici. Sve zbog želja nekih pojedinaca, mi mali ljudi smo se slagali i živjeli složno i opet - da nam nisu rekli da se mrzimo i da nam je loše nebi to ni znali. I ja žalim za tim danima kada smo bili ljudi, brača, susjedi bez mržnje, bez rata. |
| | |
| | #26 (permalink) |
| Sarcastic mr. know it all... | Re: "Od Vardara pa do Triglava" Prisjećanje na bolje dane ...Sdp-ova mladež...dakle ekipa od kojih 20-25 godina...Koji k oni znaju kako se živjelo u Jugi kad su bili slinavi klinci 'ko i ja...A većina ih se rodila nakon Tiletove smrti....'Ko što sam već rekao, kretenizam žešće vrste
__________________ Drop the Leash! |
| | |
| | #27 (permalink) | |||
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Od Vardara pa do Triglava" Citat:
![]() Citat:
Citat:
Da su njezini sinovi poginuli, jer im je to tako rečeno. Da smo mi i Srbi u biti narod koji zauvijek treba živjeti u zajednici, jer smo mi jedno srce, a dva tijela. O majko mila počelo mi se povraćati. Prisjećanje na neke bolje dane??? Vidim da imaš 25 godina (a i oni imaju toliko), znači imao si 9 kad se zaratilo stoga ne znam odkud ti to znaš kako si super živio u Jugoslaviji, kako su komšije bile prst i nokat... oprosti ako su tako bile odlične onda im nitko nije mogao napuniti glavu nekom propagandom i pričom toliko da uzmu puške, pištilje, noževe pa da krenu na svog odličnog komšiju i zakolju mu cijelu obitelj. Ti žališ za danima kada su ljudi bili braća i susjedi bez mržnje? Ma šta ti, molim te, sa devet godina si znao kakvo je bilo opće sociološko stanje u državi? Ne baljezgaj. | |||
| | |
| | #28 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: najlipši grad na svitu Godina: 30
Poruka: 1,800
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Od Vardara pa do Triglava" ma bratstvo i jedinstvo je oduvik bilo farsa ja moran priznat da se juge i ne sjećam baš, znan da su mu stari i stara imali dobre plaće, a nakon rata je doša kutle i staru izbacio, a kasnije firma propala, a firma od starog je propala par godina posli iako ne vidin zla u njihovom pjevanju, ja osobno to ne bi uradio ![]() više san tip usmjeren budućnosti, kvragu ustaše, četnici, II svjetski rat, juga, tito i franjo svi zajedno. |
| | |
| | #29 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 610
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Od Vardara pa do Triglava" Citat:
Što bi mi rekla majka kojoj su sinovi poginuli u ratu na to da bi najradije da rata nije ni bilo? Imao sam 10 i sječam se. Sječam se i žene (srpkinje) koja je radila sa mojom majkom - bili smo kučni prijatelji, dobio sam štene od njih a jednog dana su nestali bez riječi, otišli u Srbiju prije nego se počelo pucat - takve ljude prezirem. Ali ljudi u Srbiji koji su išli u rat to donekle razumijem jer tamo je bila takva propaganda. A sječam se i da se starci nisu brinuli za sutra, kao što se brinu danas. A činjenica je da rat nisu pokrenuli mali ljudi nego netko iz političkog vrha Srbije (svaki rat je politika) zato sam napisao da su ljudi stoka, idu kuda ih se usmjeri. Čitaj malo bolje a ja ču ubuduće pisati malo jasnije. | |
| | |
| | #30 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Od Vardara pa do Triglava" Znaš čega se ja sjećam od mojih susjeda Srba?! Kako su bacili 35 granata na našu kuću, a kada su ušli u naše naselje minirali su ju zato kaj je bila od "ustaše"... Također se jako dobro mogu sjetiti kako sam gledala čovjeka pored kojeg je pala granata i osjekla mu i jednu i drugu nogu, a imala sam 10 godina. Baš bratstvo i jedinstvo prizor kakvim ga mi volimo gledati. Rekla bi vjerojatno da je bolje što da ga nije bilo, ali pošto ga je bilo onda molim te nemoj baljezgati oko toga "šta bi bilo kad bi bilo" nego reci činjenice koje su bile i šta ti to za danas govori!!! Također znam da oni s kojima smo bili u "tom bratstvu" su takvi ljudi (ne generaliziram sve, nego dosta njih) koji bi i sutra uzeli pušku u ruke i zapucali samo kada bi vidili bilo kakvu mogućnost "širenja velike Srbije" kao što će ju vjerojatno i za koji dan uzeti jer im je Kosovo vruć krumpir u rukama. Ne zanima me tko je rat pokrenuo! Zanima me šta su "oni mali ljudi" radili svojim komšijama, jer Milošević i Co. nije klala, oni su za to imali "svoje male ljude" i ne može mi nitko tvrditi da ti "mali ljudi" nisu krivi- jer se propagandi nisu morali pokoriti nego joj se usprostaviti. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:05.

...Sdp-ova mladež...dakle ekipa od kojih 20-25 godina...Koji k oni znaju kako se živjelo u Jugi kad su bili slinavi klinci 'ko i ja...A većina ih se rodila nakon Tiletove smrti....'Ko što sam već rekao, kretenizam žešće vrste