Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi "Od Vardara pa do Triglava" u Politika forumu; Želiš reć da nema razlika?...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-02-08, 15:47   #81 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,908
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: "Od Vardara pa do Triglava"

Želiš reć da nema razlika?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-02-08, 15:49   #82 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika Perun_Gromovnik

Datum registracije: 16-02-08
Poruka: 51
Perun_Gromovnik se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Perun_Gromovnik

evo ako je nisi nikad cuja napisat cu ono cega se sitin iz pisme pa objasnit simboliku:

"jasenovas i gradiska stara to je kuca maxovih mesara"
- max luburic-osnivac prvih konc logora u ndh, njegovi mesari - ubojice koje su radile u konc logorima.

sad razlika izmedu komunista i fasista je sta komunisticke pisme nisu uopce spominjale goli otok il bleiburg recimo. ako se varam ti mi dokazi koje su to pisme i nadi mi tekst i poljubit cu te u usranu guzicu. hehe
Odgovori sa citatom
Star 17-02-08, 15:56   #83 (permalink)
glup & gluplji

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Znači, ti o pojedinoj ideologiji sudiš na temelju riječi jedne glupe pjesme?

Daj mi reci koliko ti godina imaš?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-02-08, 16:01   #84 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika Perun_Gromovnik

Datum registracije: 16-02-08
Poruka: 51
Perun_Gromovnik se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Perun_Gromovnik

njima to nije bila glupa pisma nego vrsta budnice...

i recimo jesi ikad cuja pismu "na kordunu grob do groba"? ista je ka "evo zore, evo dana". di je logika?
misin partizani mrze ustase a uzmu jednu od najustaskijih pisma....

i nije glupo sudit o ideologii na temlju pisama zato sta mozes saznat dosta stvari na temelju tih pisama ako imas odredeno znanje povjesti toga doba npr. ratne operacije itd.
Odgovori sa citatom
Star 17-02-08, 16:09   #85 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Želiš reć da nema razlika?
Praktične razlike nema, zato šta su se u 2. sv. ratu protiv fašizma i nacizma nisu ni mogli borit nikako drugačije nego da kopiraju metode i fašizma i nacizma. Ista stvar je danas i sa SAD-om u Iraku. Iako Amerikanci donose demokraciju i njene tekovine, protiv terorista se moraju borit prljavo, jer se ne može drugačije.
A šta se tiče teoretske razlike, ja mislim da fašizam/nacizam i komunizam imaju više toga zajedničkog nego šta su različiti. Veže ih historicizam (o tome više u knjizi Karla Poppera- Bijeda historicizma), a to je jedna vrsta socijalnog inženjeringa koji ne shvaća pojedinca- u Hitlera je to rasa, a u Marxa je to klasa. Evo, ti mi reci zašto bi odabra Staljinov ili Maov komunizam prije Hitlerova nacizma?
Odgovori sa citatom
Star 17-02-08, 16:20   #86 (permalink)
glup & gluplji

Citat:
Pravi autor: Perun_Gromovnik Pogledaj Poruke
njima to nije bila glupa pisma nego vrsta budnice...
pjesma je pjesma. nema nikakve veze sa ideologijom fašizma, komunizma, ustašluka niti bilo čega četvrtog.

Citat:
i recimo jesi ikad cuja pismu "na kordunu grob do groba"? ista je ka "evo zore, evo dana". di je logika?
misin partizani mrze ustase a uzmu jednu od najustaskijih pisma....
Kako znaš da ustaše nisu uzele tu pjesmu od partizana?

Citat:
i nije glupo sudit o ideologii na temlju pisama zato sta mozes saznat dosta stvari na temelju tih pisama ako imas odredeno znanje povjesti toga doba npr. ratne operacije itd.
Je, glupo je sudit o ideologiji na temelju pjesama.

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Praktične razlike nema, zato šta su se u 2. sv. ratu protiv fašizma i nacizma nisu ni mogli borit nikako drugačije nego da kopiraju metode i fašizma i nacizma. Ista stvar je danas i sa SAD-om u Iraku. Iako Amerikanci donose demokraciju i njene tekovine, protiv terorista se moraju borit prljavo, jer se ne može drugačije.
A šta se tiče teoretske razlike, ja mislim da fašizam/nacizam i komunizam imaju više toga zajedničkog nego šta su različiti. Veže ih historicizam (o tome više u knjizi Karla Poppera- Bijeda historicizma), a to je jedna vrsta socijalnog inženjeringa koji ne shvaća pojedinca- u Hitlera je to rasa, a u Marxa je to klasa. Evo, ti mi reci zašto bi odabra Staljinov ili Maov komunizam prije Hitlerova nacizma?
Razlike ima, i to velike.

Kad uspoređujeđš Hitlera i Staljina, ti kompariraš totalitarne režime, a ne komunizam i fašizam.

A ja ne bi odabrao ni Hitlerov ni Staljinov ni Maov totalitarni režim.

Ja sam govorio o društveoj teoriji nacizma/fašizma i komunizma.. a ne o totalitarnim režimima koji su ih provodili
Odgovori sa citatom
Star 17-02-08, 16:29   #87 (permalink)
prof. Foruma

Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Ja sam govorio o društveoj teoriji nacizma/fašizma i komunizma.. a ne o totalitarnim režimima koji su ih provodili
Šta misliš ko je autor ovoga? Lenjin ili Marx?
Nemoj gledat po netu, nije ovo pitanje za milijun kuna.
Citat:
Za rijesenje socijalnih problema zahtijevamo:

* a) Brzo donosenje zakona koji ce odrediti maksimum osam-satni radni dan za radnike
* b) Minimalnu nadnicu
* c) Participaciju radnickih predstavnika u industrijskim komitetima
* d) Jednako javno priznavanje djelovanja radnickih sindikata kao sto se daje direktorima industrijskog sektora
* e) Brzu i potpunu sistematizaciju zeljeznickih i inih transportnih industrija
* f) Zakon koji ce ponistiti trenutacnu zakonsku dob za umirovljenje i sniziti ju sa 65 na 55 godina
* g) progresivno oporezovanje kapitala
Odgovori sa citatom
Star 17-02-08, 16:32   #88 (permalink)
glup & gluplji

Nemam pojma. Kad si tako postavio pitanje, pretpostavljam da je autor fašist/nacist ili netko iz slične ekipe...

Zar je to bitno?
Odgovori sa citatom
Star 17-02-08, 16:42   #89 (permalink)
prof. Foruma

Je, Benito je autor, ali nikad to ne bih pomislija gledajuci na ono šta piše.
Postavih zato šta mislim da i u teoriji ima puno toga sličnog. Nebuloza je to da je jedna rasa moćnija od druge, ali nije ni manja neboluza da je proleterijat vrijedniji od ostatka (šta već on bija)
Odgovori sa citatom
Star 17-02-08, 16:48   #90 (permalink)
glup & gluplji

Da, pretpostavio sam da je fašizam...

ALI

taj segment o, nazovimo to tako, "socijalnoj pravdi" je dio fašističke teorije koji ne predstavlja temeljni dio, korjen, fašizma.

korjen fasšizma je nešto drugo.

Također, fašizam (kakav je bio u Italiji i Španjolskoj) je kudikamo prihvatljivija društvena teorija od nacizma i njegovih temeljnih postavki kakve je Hitler zamislio.

Također, fašizam ima više dodirnih točaka sa komunizmom nego što nacizam ima.

Doduše, nacizam kao takav ima jako malo dodirnih točaka sa zdravim razumom...
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:46.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114