| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi "Od Vardara pa do Triglava" u Politika forumu; Želiš reć da nema razlika?... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #82 (permalink) |
| Starter | Re: "Od Vardara pa do Triglava" evo ako je nisi nikad cuja napisat cu ono cega se sitin iz pisme pa objasnit simboliku: "jasenovas i gradiska stara to je kuca maxovih mesara" - max luburic-osnivac prvih konc logora u ndh, njegovi mesari - ubojice koje su radile u konc logorima. sad razlika izmedu komunista i fasista je sta komunisticke pisme nisu uopce spominjale goli otok il bleiburg recimo. ako se varam ti mi dokazi koje su to pisme i nadi mi tekst i poljubit cu te u usranu guzicu. hehe
__________________ STARO PROROČANSTVO KAŽE: PERUNE BIT ĆEŠ BANOVAN! |
| | |
| | #83 (permalink) |
| glup & gluplji Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,908
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Od Vardara pa do Triglava" Znači, ti o pojedinoj ideologiji sudiš na temelju riječi jedne glupe pjesme? Daj mi reci koliko ti godina imaš?
__________________ Sve žene nisu iste. Neke su još gore. |
| | |
| | #84 (permalink) |
| Starter | Re: "Od Vardara pa do Triglava" njima to nije bila glupa pisma nego vrsta budnice... i recimo jesi ikad cuja pismu "na kordunu grob do groba"? ista je ka "evo zore, evo dana". di je logika? misin partizani mrze ustase a uzmu jednu od najustaskijih pisma.... ![]() i nije glupo sudit o ideologii na temlju pisama zato sta mozes saznat dosta stvari na temelju tih pisama ako imas odredeno znanje povjesti toga doba npr. ratne operacije itd.
__________________ STARO PROROČANSTVO KAŽE: PERUNE BIT ĆEŠ BANOVAN! |
| | |
| | #85 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: "Od Vardara pa do Triglava" Praktične razlike nema, zato šta su se u 2. sv. ratu protiv fašizma i nacizma nisu ni mogli borit nikako drugačije nego da kopiraju metode i fašizma i nacizma. Ista stvar je danas i sa SAD-om u Iraku. Iako Amerikanci donose demokraciju i njene tekovine, protiv terorista se moraju borit prljavo, jer se ne može drugačije. A šta se tiče teoretske razlike, ja mislim da fašizam/nacizam i komunizam imaju više toga zajedničkog nego šta su različiti. Veže ih historicizam (o tome više u knjizi Karla Poppera- Bijeda historicizma), a to je jedna vrsta socijalnog inženjeringa koji ne shvaća pojedinca- u Hitlera je to rasa, a u Marxa je to klasa. Evo, ti mi reci zašto bi odabra Staljinov ili Maov komunizam prije Hitlerova nacizma? |
| | |
| | #86 (permalink) | |||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Od Vardara pa do Triglava" pjesma je pjesma. nema nikakve veze sa ideologijom fašizma, komunizma, ustašluka niti bilo čega četvrtog. Citat:
![]() Citat:
Citat:
Kad uspoređujeđš Hitlera i Staljina, ti kompariraš totalitarne režime, a ne komunizam i fašizam. A ja ne bi odabrao ni Hitlerov ni Staljinov ni Maov totalitarni režim. Ja sam govorio o društveoj teoriji nacizma/fašizma i komunizma.. a ne o totalitarnim režimima koji su ih provodili
__________________ Sve žene nisu iste. Neke su još gore. | |||
| | |
| | #87 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Re: "Od Vardara pa do Triglava" Citat:
Nemoj gledat po netu, nije ovo pitanje za milijun kuna. Citat:
| ||
| | |
| | #88 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Od Vardara pa do Triglava" Nemam pojma. Kad si tako postavio pitanje, pretpostavljam da je autor fašist/nacist ili netko iz slične ekipe... Zar je to bitno?
| | |
| | #89 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: "Od Vardara pa do Triglava" Je, Benito je autor, ali nikad to ne bih pomislija gledajuci na ono šta piše. Postavih zato šta mislim da i u teoriji ima puno toga sličnog. Nebuloza je to da je jedna rasa moćnija od druge, ali nije ni manja neboluza da je proleterijat vrijedniji od ostatka (šta već on bija) |
| | |
| | #90 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Od Vardara pa do Triglava" Da, pretpostavio sam da je fašizam... ALI taj segment o, nazovimo to tako, "socijalnoj pravdi" je dio fašističke teorije koji ne predstavlja temeljni dio, korjen, fašizma. korjen fasšizma je nešto drugo. Također, fašizam (kakav je bio u Italiji i Španjolskoj) je kudikamo prihvatljivija društvena teorija od nacizma i njegovih temeljnih postavki kakve je Hitler zamislio. Također, fašizam ima više dodirnih točaka sa komunizmom nego što nacizam ima. Doduše, nacizam kao takav ima jako malo dodirnih točaka sa zdravim razumom... ![]()
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:46.