| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi Oluja 95 u Politika forumu; Citat: Pravi autor: klokanica Oluja je najCastnije vrime Hrvatske Povjesti sto se razvila izprijed svijeta kako svijetske sile mogu odluciti ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,567
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oluja 95 Citat:
Hrvatski narod definitivno ne misli da je Hrvatska agresor - kako možeš bit agresor u vlastitoj zemlji? To je sve srpska propaganda, jer hoće opravdat svoje svinjarije. Ali da imamo smeća za počistit u svom dvorištu - bogami imamo! | |
| | |
| | #33 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oluja 95 Doktore, ajde nemoj brijati o dvostrukoj liniji zapovijedanja u HV-u, toga je bilo u BiH, ali u HV-u nije... Mislim, sad će ispasti iz tvog posta da je Zagorac nekome zapovijedao, i sl. Iz tvog bi se posta dalo isčitati da je bilo tzv. 'zločinačkog pothvata'. Silence, i novopečene heroje (i bojnike k tome) DR, koji su deset godina poslije početka rata došli na vlast i sami sebi dijelili odličja, a opet, kao slučajno, zaboravili one koji su se borili...
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #34 (permalink) | |
| Banned | Re: Oluja 95 Citat:
i zato bilo ko, uopće nije bitna stranka ili političko oprjedeljenje, ko iskorištava sustav da dođe do nezaslužeih povlastica, je po meni zadnje govno koje treba za jaja objesit da oni koji su se stvarno borili imaju kaj vidit i čemu se smijat (ako niš drugo) ... tek tolko .... | |
| | |
| | #36 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: druga generacija Hrvata u Australiji
Poruka: 107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oluja 95 hvala dragi , a vidi to je Moja Cast za oni koji su se izborili da ja danas imam priliku se zvati 'Hrvatica' i da to je konacno znano gdje smo i da smo narod sa svojom zemlji Citat:
gdje Hrvatske jedinice su dozivili iznenadni napad i bila je prica od izdaje od nasih.. stvarno je grozno bilo, u blizini sela gdje sam bila kod bake i ambulante su zvizdile cili dan :-( ja isto mislim da mozda smo imali smeca od stare ideologije sigurno sa nama i se slazem da metla je zasluzna konacno ali to bih trebalo biti unutarnji posao, tako dase ne prikaze krivo ispred javnosti.. sto se mene tice "Nema Hrvatski zlocina, pa ubime.... ![]() Jako, Jako mije drago cuti da u Vecini Hrvati ne dozive sebe krivi za rat jel to je nesto sto poslje nece se moc isbrisati, ali psihicki ce biti nabacen dijeci sljedece generacije konstantno i bezmisleno ! Zadnji Uredio klokanica : 23-05-07 u 06:51. | |
| | |
| | #37 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Oluja 95 Već sam pisao ovdje negdje, odgovarajući na nečiji post (mislim Lulu Bg), o tome kako treba znati istinu o događanjima u Domovinskom ratu, o tome tko je i zašto bio agresor, kako su se odvijali neki događaji ... No, klokanice moramo priznati da su pojedinci i s Hrvatske strane počinili zločin, pojedinci bili ratni profiteri - samim tim za mene i zločinci. I te ljude treba procesuirati baš zato da bi Domovinski rat ostao čist, kakav je u suštini i bio. Napisao sam već da je dvojbeno iz sadašnje demokratske perspektive suditi o nekim postupanjima u onom vremenu kad nije bilo demokracije, kad nam je svakodnevno život visio o koncu, kad smo bili puni negativne energije zbog stvari koje nam se događaju, kad su nam žene i djeca bili rasuti po cijelom svijetu, kad nas taj isti svijet nije razumio ... Tu postoji velika opasnost IZJEDNAČAVANJA KRIVNJE, po sistemu bilo je zločina i s jedne i s druge strane. Treba uvijek naglašavati, učiti djecu, tko je agresor i koliki je omjer počinjenih nedjela, u kojim okolnostima se što događalo, tj. naglašavati uzročno-posljedičnu vezu. Prije sam bio puno osjetljiviji na razne "teze i istine" o Domovinskom ratu, no sad kad ne postoji realna opasnost da se ugroze najvažnija postignuća iz ovog razdoblja lakše prelazim preko nekih stvari. Treba živjeti dalje, živjeti normalno, ali učiti mlade istini i biti oprezan. Tako bih sada podnio i Čačića za premijera (bez obzira na Pusićku). Silence, svaka ti čast za ovakav stav vezan za povlastice. I meni negdje u ladici stoji Kosoricino pismo s nekom iskaznicom i nekakvim bodovima (ni pročitao ga nisam jer me to apsolutno ne zanima). Nisam u ratu sudjelovao zbog bilo kakvih povlastica. Hrvatsku nam, bar za sada, nitko ne može oduzeti, niti itko može vama vani zabraniti da s ponosom ističete da ste Hrvati. Kakva će ona biti odlučujemo mi sami!
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #38 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,567
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oluja 95 Citat:
Moramo mi počistit smeće iz našeg dvorišta ako se ne želimo cijeli život okretat i gledat u prošlost umjesto u budućnost. Zadnji Uredio Dr Jekyll : 23-05-07 u 09:48. | |
| | |
| | #39 (permalink) |
| Banned | Re: Oluja 95 nije bilo dvostruke linije ko u BIH, ali je bilo dovoljno sranja od strane HDZ provokatora u početku ... recimo kad su Šušak, Glavaš i ne znam ko je još išli pucat po Borovu Selu iz Armbursta ... također je točno da je prva runda naoružavanja išla po partijskoj liniji ... to znam, jer sam bio u HDZu tada (učlanio sam se prije prvih izbora), samo kaj sam im vratio knjižicu u jesen '91 kad sam vidio koja su to govna i lopovi ... sjećam se da je kod mene prvo držanje straže u mjesnoj bilo na početku '91, ono kad je Tuđman letio u Beograd ... i to je bilo strogo po partijskoj liniji, također je i jedinica Narodne Zaštite u početku formirana od HDZa, tek je kasnije došlo par ljudi koji nisu iz HDZa bili ... no kako se rat nastavljao, tako se radilo i na ustroju HVa, pa se prestalo s time ... na kraju rata sigurno nije bilo više takvih srnja ... barem ne javno ili kak je bilo u BIH |
| | |
| | #40 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 718
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oluja 95 Cili domovinski rat po meni je častan, ne triba razdvajat ni Oluju niti bilo što drugo, samo politika i oni koji su provodili politiku koja je vođena u to vrijeme su bili nečasni Hrvati koji su ponavljam iskorisili naše najintimnije osječaje i sa njima se poigrali. U ratu ima svega, onaj tko je bio zna vrlo dobro što se sve događalo. Svi imamo primjere i svi o tome možemo govoriti, a ja ču stalno ponavljat da smo dobili rat i pobjedili neprijatelja, a da su Hrvati opljačkali Hrvate, jer da nas nisu naši opljačkali mislim da bi ovo bila zemlja blagostanja za što su ljudi uzeli pušku u ruke. |
| | |
![]() |
| Tagovi: oluja, oslobodilacka akcija |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:10.

Svi smo mi MASS SARR
, a vidi to je Moja Cast za oni koji su se izborili da ja danas imam priliku se zvati 'Hrvatica' i da to je konacno znano gdje smo i da smo narod sa svojom zemlji