Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi Oluja 95 u Politika forumu; Kratko jezgrovito i točno. Svaka čast! Tonini imaš rep+...

Odgovor

Opcije Teme
Star 31-05-07, 14:37   #41 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,628
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima
Re: Oluja 95

Kratko jezgrovito i točno. Svaka čast! Tonini imaš rep+
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 15:11   #42 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

"Oluja" je bila dogovorena akcija. Franji i Slobi je ta akcija itekako bila u interesu. Slobo je namjeravao s protjeranim Srbima popraviti etničku sliku Kosova i tako ga spasiti da ostane u Srbiji, a ako to ne upali još uvijek je imao rezervnu opciju - optužiti Hrvate za genocid i prijetiti da će te Srbe vratiti nazad u Hrvatsku što bi bio dodatni teret na uništeno gospodarstvo Hrvatske i povećavanje broja neuposlenih koji su uvijek latentna socijalna bomba. Slobo je to lijepo složio i unaprijed smislio dobre opcije za svoju politiku.

Franjo je htio trijumfirati sjajnom (= dogovorenom ) akcijom u kojoj je do punog izražaja došao njegov generalski genije. Mislio je da će etničkim čišćenjem hrvatskog prostora jednom za uvijek riješiti hrvatsko-srpski problem, ali to se izjalovilo. Srbija danas može mahati kako je Hrvatska izvršila genocid i izgon Srba iz Hrvatske i tražiti da se Srbi vrate nazad.

Što mislite, što bi se dogodilo da nam vrate 200 000 Srba u Hrvatsku? Koliko bi to povećalo nezaposlenost i opterećenje državnog proračuna? Ionako im moramo izgraditi onih 27 000 spaljenih kuća što sve mi plaćamo.
automaton je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 15:20   #43 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,561
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

A nemoj ti sad govorit da je Oluja samo dogovor Franje i Slobe i ništa drugo! Malo popričaj sa dečkima koji su bili u Oluji pa ćeš vidjet da su Srbi imali poprilično oružja i ljudi za obranu, ali jednostavno nisu mogli ništa drugo osim u "bežaniju"! Pa mi smo krenuli na njih sa modernom vojskom, uvježbanom i opremljenom, a na drugoj strani su bili pijani četnici sakriveni iza kazana rakije! Mogže reći ko šta hoće, ali Oluja je tako dobro isplanirana i izvedena da ju i dan danas proučavaju na West pointu! Puno ozbiljnije i uvježbanije vojske bi popustile pod takvom akcijom, a gdje neće hrpa narakijanih četnika!
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 15:24   #44 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,175
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

interesantno kako sve, ali baš sve strane u ovim post-jugoslavenskim sukobima tvrde kako se baš njihove akcije proučavaju na West Pointu.

Pitam se uči li se na tom West Pointu išta drugo osim sukoba na prostoru bivše Jugoslavije...

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 15:31   #45 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

A čuj, Damfisk, barem nismo izmišljali bitke i dijelili ordenje za izmišljene bitke kao kanadski unproforci... Ili još gore dijelili odličja za nizozemske junake Srebrenice, koji su ulčinili sve što se moglo...

Potpuno se slažem sa Jekyllovim zadnjim postom, a kao malo pojašnjenje mog prethodnog posta o junacima koji su se 2001. okitili činovima i najvišim odličjima (i još se sa tim besramno hvale) tu sam ciljao na premijerskog kandidata HNS-a.
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 15:37   #46 (permalink)
Akademik Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
interesantno kako sve, ali baš sve strane u ovim post-jugoslavenskim sukobima tvrde kako se baš njihove akcije proučavaju na West Pointu.

Pitam se uči li se na tom West Pointu išta drugo osim sukoba na prostoru bivše Jugoslavije...
Damfisk, to je provjeren i točan podatak! Nekoliko stvari iz Domovinskog rata su u udžbenicima West pointa, a za ove sam siguran:
1) akcije Oluja i Bljesak
2) Dedakovićeva taktika uništavanja tenkova na ulazu u Vukovar (Trpinjska cesta).

Čuo sam za još neke, ali nisam siguran. Ako želiš, neće bit problem saznati!

Ako je itko proučavao taktike JNA, onda su to radili samo zato, jer im nije bilo jasno kako je treća vojska svijeta uspjela izgubit rat od malo bolje organiziranih lovačkih društava i policjaca (što je u počecima rata bila hrvatska vojska).

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 13-06-07 u 15:40.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 15:44   #47 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

JNA treća vojska svijeta?

Svašta...

Otkud ti taj podatak?

P.S. na West Pointu se svašta proučava... to je vojno učilište, pa je nekako logično da će u nekom od njihovih udžbenika postojat crtica, članak, poglavlje... o svakom sukobu (većem ili manjem) od prapovijesti na ovamo...

Po meni, to i nije neko dostignuće. Jebi ga, na West Pointu se spominje i povlačenje srpske vojske prema Solunu i srpska obrana Beograda 1914. Pa šta onda?

Big deal.

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 15:44   #48 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Ispravka, Jekylle, ako se ne ljutiš- mislim da je JNA objektivno bila peta po snazi europska vojska (a to su najčešće HDZ-ovci naglašavali, ali su im politički protivnici da im se 'narugaju' izvrnuli u ovo što si ti rekao). Znam da nije bilo zle namjere i da ti se vjerojatno omaklo (krivo si se odrazio ).

EDIT Damfisk- pogledaj moju ispravku Jekylla, a za ovo drugo ću ti reći da se Oluja na West Pointu analizira i predstavlja kao pozitivan i uspješan primjer uporabe najmodernijih strateških i taktičkih zamisli. Mislim da je taj dio tog udžbenika jednom bio i preveden i objavljen negdje kod nas, ali se nisam spreman zakleti...

Zadnji Uredio Wolf-HR : 13-06-07 u 15:47.
Wolf-HR je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 15:46   #49 (permalink)
women loving misogynist

Peta u Europi, i to samo po brojkama...

Realno, po borbenoj sposobnosti, nije bila ni deseta.

Naravno, to ničim ne umanjuje uspjeh hrvatskih vojnika koji su pobijedili višestruko jačeg i bolje naoružanog protivnika.

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 15:58   #50 (permalink)
Akademik Foruma

Moja ispravka i pojašnjenje: JNA je bila po veličini treća vojska svijeta, ali pod uvjetom da se gleda broj aktivnih vojnika (oko 150 000), regruta (oko 100 000) i rezrvista (oko 1 000 000). Po tome su ispred bili samo SAD i SSSR. Dakle pod tim pojmom veličine, mislim na broj ljudi u JNA i ljudi koji su se u svakom trenutku moglo mobilizirati u slučaju rata! Izvor je Vojna enciklopedija.
Po snazi mislim da nije bila niti peta (osobno mišljenje) i da je to sve bilo prenapuhano zbog straha od SSSR-a.
Eto i damfisk me pretekao, i on slično razmišlja. Ne samo po borbenoj sposobnosti (ako pod time misliš na obuku?), nego i po zaostaloj tehnici i tehnologiji.

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 13-06-07 u 16:02.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: oluja, oslobodilacka akcija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:14.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108