Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi Smrt Ante Pavelića u Politika forumu; Citat: TRI DANA nakon Božića, povodom godišnjice smrti nacističkog poglavnika i krvnika Ante Pavelića, u crkvi Svetog Dominika ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-12-07, 23:22   #1 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Smrt Ante Pavelića

Citat:
TRI DANA nakon Božića, povodom godišnjice smrti nacističkog poglavnika i krvnika Ante Pavelića, u crkvi Svetog Dominika u Splitu tradicionalno je za danas najavljena sveta misa.
U Slobodnoj Dalmaciji, kao i svake godine, osvanulo je tužno sjećanje na Poglavnika NDH koji je "na današnji dan prije 48 godina preminuo blago u Gospodinu" i poziv na misu zadušnicu u crkvi Svetog Dominika u Splitu u 17 sati.
Oni su reagirali jer bi Pavelićevim dušobrižnicima, kakvima su ih mediji svojedobno prozvali, svećeniku Luki Prceli u Splitu i Vjekoslavu Lasiću koji je mise održavao u Zagrebu u crkvi na samom Trgu bana Jelačića, znalo, također prema pisanju medija, "izletjeti" da je "NDH sveto ime i njezino vrijeme je sveto razdoblje, a 10. travnja sveti je datum za Hrvate".

Jasno mi je da u Crkvi ne postoji seperacija umrlih i da se za nečije duše ne treba moliti, držati misa, itd, pa bio on i Hitler himself. Stoga je to donekle s te strane objašnjeno. Takav joj je ustroj.

Ali brate mili šta Slobodna Dalmacija izdaje takve smrtovnice i tko to uopće plaća misu i daje u novine "tužno sjećanje na Antu".

Kakav je to trend u Hrvata da uzdižu nacizam i NDH? Ja ću se zrigati. I ako je istina ono što je nekim svećenicima "izletilo" ja bi to malo dublje preispitivala sa strane onih koji su mu nadređeni.
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg pavelicosmrtnicaW.jpg (18.5 KB, 45 pogleda)
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-12-07, 23:25   #2 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 15,975
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza
Re: Smrt Ante Pavelića

Pa i on je imao rodbinu koja možda želi obilježiti sjećanje na njega

A sad druga je stvar koliko je to moralno ili ne budući na povijesne činjenice

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-12-07, 23:28   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 22
Poruka: 1,568
Locrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono nešto

I sama znaš da još uvijek ima svoje istomišljenike........

U čemu je problem?

Demokratsko je pravo njih da to slave i rade mise, Slobodna je naplatila osmrtnicu i objavila............ I?

Mene neće bit na toj misi i boli me neka stvar ko će se moliti i za koga.......

Samo neka me ne diraju i ne guraju mi svoja uvjerenja u život i svakodnevicu............
Odgovori sa citatom
Star 30-12-07, 11:30   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 766
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes

Na pollitika.com je objavljen članak:
Ante Pavelić i nevina dječica

A javni grešnici – poput Hitlera, Mussolinija ili Pavelića – to su oni za koje se ne smije moliti. (fra Marko Oršolić: Zlodusima unatoč)

U 'Slobodnoj Dalmaciji', među osmrtnicama, izašla obavijest o misi zadušnici za Antu Pavelića, održava se u crkvi sv. Dominika, predvodi je pater Luka Prcela. U komentaru zamjenik glavnoga urednika kaže da taj dio novine ne prolazi uredništvo, ali radi se o propustu, uredništvo je trebalo biti kontaktirano o tom oglasu, - danas bi u uredničkom komentaru trebao dati osvrt. Dobro, nije mi glavni naglasak na 'Slobodnoj Dalmaciji'. Kažu da će se oprati sami. Vjerujem, pa idem dalje.

Kadrovi s mise: crkva poprilično popunjena, pater Prcela propovijeda o zaslugama Ante Pavelića ... bez njega ne bi bilo Republike Hrvatske, pljesak dijela nazočne (vremešnije) publike. Misa ili miting?

A sve se to događa na blagdan nevine dječice, kojega Crkva slavi u spomen na nevinu mušku novorođenčad, koju je Herod dao pobiti na vijest o rođenju novoga kralja (Isusa Krista). U televizijskom izvješću nije spomenuto, ali pretpostavljam da pater Prcela nije u svojoj propovijedi previše gubio vrijeme na nevinu dječicu i druge Pavelićeve žrtve koje je njegov režim 'ugradio u temelje' Republike Hrvatske.

Stjecajem srodnih okolnosti (i Dubrovnik ima svoga 'prcelu') - objavljena je knjiga 'Zlodusima unatoč' fra Marka Oršolića, bosanskoga franjevca. Evo nekoliko njegovih citata o odnosu Crkve i fašizma, vjere i nacije:

Citat:
Nismo povukli prave pouke iz Drugog svjetskog rata. Nijemci jesu. Oni imaju fašista, ali ih hapse, premda su veliki demokrati. Naši fašisti hodaju okolo, drugi im se dive i ispričavaju što i oni nisu bili fašisti. U teologiji postoje grijesi protiv Duha Svetoga. Oni su najteži. Vidjeti što je dobro, a ne činiti ga to je ljudska slabost, ali ne vidjeti što je dobro, to je đavolski.
Citat:
A crkveni ljudi bi morali znati i za institut javnoga grešnika. A javni grešnici – poput Hitlera, Mussolinija ili Pavelića – to su oni za koje se ne smije moliti. Ovako jasno ne govore naši crkveni dostojanstvenici, a morali bi, čak i prije 50 godina, nego zaborave, a ne razjasne zašto nešto treba zabraniti.
Citat:
U demokratskim društvima s naglašenim ljudskim pravima demokracija se ne može ostvarivati ako država nije odvojena od crkve, teologija od ideologije, vjera od dnevne politike. Važna mi je demokracija, ali mi je stalo da se vjera pojavi u svom čistom obliku. Ona se danas tako ne pojavljuje, nego je instrumentalizirana. A najnesretniji spoj je onaj između vjere i nacije.
Drugim riječima: ne samo po svjetovnim normama (podsjećam na preambulu Ustava RH!), nego i po crkvenom nauku 'pater' Prcela nije nikakav duhovni pastir. On zloupotrebljava Crkvu i vjeru za promicanje propalih ideologija koje nemaju nikakve šanse u demokratskim društvima.

Ali krug se zatvorio: to što Prcela i njemu slični usput gaze i crkveno učenje, njima nije problem. Ali vjeri i Crkvi to mora biti i jest problem. Jer takvi 'duhovni pastiri' nisu ništa drugo doli bogohulnici. Koliko god službena Crkva šutjela o svojoj 'nevinoj dječici'. Jer ta šutnja nije ništa drugo doli farizejstvo.

Čitam pozorno tekst još jednom a onda i komentare. Prepucavamo se a za argument uzimamo žrtve. Jedne, druge, treće, četvrte. Žrtve. Žrtvama je, bojim se, svejedno.

Obiteljska povijest jednih je ovakva, drugih je onakva. Svi znamo da je malo onih koji su kroz rat (ovaj ili onaj, ili onaj još otprije) prošli "neoštećeni" a pogotovo kroz sve sukobe i državne sustave na ovim područjima kroz proteklih stotinjak godina. Ožiljci su nastali i ostali. I mi smo svi žrtve.

Bojim se samo jednog: borimo se za bolju prošlost. A to nikada nije dalo rezultate. I misa za Pavelića je borba za bolju prošlost, oni koji su je naručili nisu ju očito naručili radi Pavelića, nego radi javnosti i borbe za bolju prošlost.

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-12-07, 14:02   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 25-09-07
Poruka: 1,430
terri se izdvaja iz maseterri se izdvaja iz maseterri se izdvaja iz mase

evo jedna moja slika slikana 29.11 ove god u madridu...
Odgovori sa citatom
Star 31-12-07, 14:45   #6 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,100
damfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavan

Nadam se da si to uslikao neposredno prije uriniranja po istom tom objektu koji je predmet te fotografije.

Naime, to je jedna radnja za koju je predmet te fotografije prikladan.
Odgovori sa citatom
Star 31-12-07, 14:51   #7 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,883
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Naslov teme me podsjetio na epsku narodnu pjesmu (pojma nemam čiju): Smrt Mandušića Vuka

sad bi trebao kao nešto fino poentirati, ali mi se ne da
Odgovori sa citatom
Star 31-12-07, 15:10   #8 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,100
damfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavan

Vratio se Lovel! Živ je!!
Odgovori sa citatom
Star 31-12-07, 15:18   #9 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,883
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Vratio se Lovel! Živ je!!
I ja i moj brat Robert također!!!
Odgovori sa citatom
Star 31-12-07, 15:22   #10 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 29
Poruka: 1,523
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

možda se i varan al zar crkva ne vrši separaciju samoubojica, nevjernika i sl.

ne znan šta ima protiv samoubojica al zar genocid, ratni zločin i rasprodaja domovine nisu veći grijesi od samoubojstva.

a i slobodna će mi dat skužu. pa šta da su platili osmrtnicu, ako ja platin oće objavit da j**** svima sve po spisku. mislin da baš i neće
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:25.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103