Stranica 88 od 95 PrvoPrvo ... 38788384858687888990919293 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 871 do 880 od 945
Like Tree2Likes

Tito

Raspravljate o temi Tito u Crni Politički forum forumu, dio Politika foruma; Pravi autor: branko0403 Aha, dakle, TI I JA. JA I TI. JA sam glup/neinformiran i čitam krive stvari, TI si ...

Regularni forumas Avatar od korisnika Hvidrant
    Datum registracije
    17-06-09
    Poruka
    319
    Liked
    1 times

Re: Tito

Citat Pravi autor: branko0403 Pogledaj Poruke
    Aha, dakle, TI I JA. JA I TI.
    JA sam glup/neinformiran i čitam krive stvari, TI si pametan, pa ćeš me naučit. I obrnuto. Bitno je da si međusobno spuštamo, da se međusobno dokazujemo pred samima sobom jer ionako nećemo prihvatit tuđe stajalište jer su naši intelekti i iskustvo, superiorni. dok konkretna tema i argumenti vezani uz nju, bivaju sporedna stvar.

Evo, iskreno. Ja sam iz makarske, ne iz beograda. Nisam titoljubac ni jugo-nostalgičar. Imam 23 godine. Bilo kakav teret prošlosti, predstavlja mi gubljenje vremena. ALI, ISKUSTVENO, I JA SAM BIO U JUGI. Ali to nije mjerodavno iskustvo. A i da je, nebitno je. Povijest je jasna, barem u nekim elementarnim stvarima, kao što su primjerice, međunarodni aspekt povijesti, statistika, činjenica da ljudi nisu kopali po smeću ni u približnoj mjeri u kojoj to rade danas, kao što je jasno da je socijalna sigurnost u SOCIJALIZMU bila daleko snažnija nego danas.

S druge strane, osobne slobode, nacionalno izražavanje i otpor hegemoniji su bili subverzivne kategorije. To je ono loše.

Moj "problem" je što ne vidim prevagu ni dobrog ni lošeg jer to onda postaje subjektivna stvar. Na osobnu razinu neću ulazit jer tvoj život ne znam da bi mogao govoriti što čitaš, u što vjeruješ....

To ne opravdava činjenicu da je dugoročno vođena loša gospodarska politika. Dakle, stvari treba gledati odvojeno.
    Uostalom, kad počneš generirat dug bez smislenih rješenja za njegovu otplatu, onda ga samo prebijaš. Dižeš novi da vratiš stari. Ulaziš u dužničko ropstvo iz kojeg nećeš nikad izać. Pojednostavljeno, to je otprilike tako.

I da, zločini nam cure po cesti, ali barem ljude ne možeš odvesti u deklarirani, namijenjeni zatvor po službenoj liniji, ni mučit zbog izražavanja ili nacionalnih osjećaja. Postoje atentati i selektivan odabir vijesti, koji ulaze u taj rang, ali oni nisu pravilo sustava, već intervencije koje nisu uključene u narav vlasti, već su anomalije koje se događaju zbog isprepletenosti sa krim-miljeem.
    Koih nacionalnih osjećaja-ovih kad se hrvatska domovina poklanja talijanima-kuius regio ilijus religio-ovde ni vjere ni religije a ni za regiju niko ni okom nije trepno-pa to su samo ulični provokatori koi su i vladu gotovca -hrvatsku ikonu dali pretući-i to dokazuje da je tito imao pravo da su to ljudi koi hrvatsku žele samo opljačkati i rascjepkati-a dadaković koi je hrvatsku branijo u vukovaru prošo je gore nego što je goli otok -ma boli me ku.ac
    PUCA PUŠKA A TOP RIČE, BARUT MIRIŠE

Datum registracije
    17-06-09
    Poruka
    319
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: branko0403 Pogledaj Poruke
    Aha, dakle, TI I JA. JA I TI.
    JA sam glup/neinformiran i čitam krive stvari, TI si pametan, pa ćeš me naučit. I obrnuto. Bitno je da si međusobno spuštamo, da se međusobno dokazujemo pred samima sobom jer ionako nećemo prihvatit tuđe stajalište jer su naši intelekti i iskustvo, superiorni. dok konkretna tema i argumenti vezani uz nju, bivaju sporedna stvar.

Evo, iskreno. Ja sam iz makarske, ne iz beograda. Nisam titoljubac ni jugo-nostalgičar. Imam 23 godine. Bilo kakav teret prošlosti, predstavlja mi gubljenje vremena. ALI, ISKUSTVENO, I JA SAM BIO U JUGI. Ali to nije mjerodavno iskustvo. A i da je, nebitno je. Povijest je jasna, barem u nekim elementarnim stvarima, kao što su primjerice, međunarodni aspekt povijesti, statistika, činjenica da ljudi nisu kopali po smeću ni u približnoj mjeri u kojoj to rade danas, kao što je jasno da je socijalna sigurnost u SOCIJALIZMU bila daleko snažnija nego danas.

S druge strane, osobne slobode, nacionalno izražavanje i otpor hegemoniji su bili subverzivne kategorije. To je ono loše.

Moj "problem" je što ne vidim prevagu ni dobrog ni lošeg jer to onda postaje subjektivna stvar. Na osobnu razinu neću ulazit jer tvoj život ne znam da bi mogao govoriti što čitaš, u što vjeruješ....

To ne opravdava činjenicu da je dugoročno vođena loša gospodarska politika. Dakle, stvari treba gledati odvojeno.
    Uostalom, kad počneš generirat dug bez smislenih rješenja za njegovu otplatu, onda ga samo prebijaš. Dižeš novi da vratiš stari. Ulaziš u dužničko ropstvo iz kojeg nećeš nikad izać. Pojednostavljeno, to je otprilike tako.

I da, zločini nam cure po cesti, ali barem ljude ne možeš odvesti u deklarirani, namijenjeni zatvor po službenoj liniji, ni mučit zbog izražavanja ili nacionalnih osjećaja. Postoje atentati i selektivan odabir vijesti, koji ulaze u taj rang, ali oni nisu pravilo sustava, već intervencije koje nisu uključene u narav vlasti, već su anomalije koje se događaju zbog isprepletenosti sa krim-miljeem.
    TU LEŽI NAJVEĆA TRAGEDIJA-ako jedan političar kaže da hdz graniči sa fašizmom i bilo šta drugo on ne odgovara pred zakonom,ako on mazne milijarde i pokrade narod i državu isto neide u zatvor a politička linija određuje koga će i kada kazniti-ispoljavanje nacionalnih osjećaja je provokacija jer danas ih više niko neispoljava-niko više nepjeva ustani bane ili evo zore evo dana i za naciju niko nebrine nego tu naciju podkradaju da samo politički tajkuni plivaju u crnoj kronici-Dakle ako su oni politički dušebrižnici , proljećari ili koi već,željeli ovakvu državu nevidim da su se udružili u nezadovoljstvu ovakvog stanja,nestabilnosti,bjede, i političke izoliranosti od evrope,onda bit će da su ovi zatvarali prave krivce i da su oni i lažni domoljubi i lažni nacionalisti,već su bili obični mladi nadobudni ulični provokatori puni andrenalina koi su danas pokazali svoje pravo lice

Datum registracije
    17-06-09
    Poruka
    319
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: dark_zg Pogledaj Poruke
    Ja sam kondradiktoran?? U čemu???

Hajde ne prduckaj i ne iznosi laži i o mojim postovima (što je u stvarnosti nebitno) kao i o životu u Jugi!!!

Dobro je moglo biti (što se svakodnevnog života tiče) samo i isključivo ljudima koji su bili podobni po svim mogućim linijama!!

Ako si želio biti uspiješan morao si biti član Partije, i time si omogučiti napredovanje!!

Hoćemo li možda malo o svakodnevnim potrebama, o čekanju u kolonama ispred trgovina za kilu jebenog praška, ili deset dkg kave???

jebem ti lusuz, zamisli, ljudi se ne ustručavaju stati u red i čekati par sati za smrdljivih deset dkg kave!!

Hoćemo malo o parnim i neparnim tablicama na vozilima i tome kako si se morao voziti po tome kakve su tablice!!

Hoćemo o redukcijama struje, kad su cijeli kvartovi bili isključavani zbog toga?? (dobro, tada sam barem lakše zbario kojeg komada, mrak je ipak mrak!!

Hoćeš možda o tome kako se iz Hrvatske ulagao ogroman novac preko saveznog buđeta u "nerazvijene" krajeve Juge (Srbija i Kosovo), a istodobno u blizini Zagreba, konkretno okolica Čazme, nisu imali niti asfalta, niti telefona, niti plina!! (čudno, imali su struje)!

Misliš li ti da bi danas bilo recimo auto puta između Zagreba i Splita da je ostala Juga???

Ma uostalom trkeljaj šta hoćeš!!

Valjda su ovi mladi danas toliko pametni da će ipak potražiti i neka druga mišljenja, a ne vjerovati jednom zadrtom jugonostalgičaru!!

Uživaj u sjećanju na "bajnu" Jugu!!
    ako nisi znao i u titovoj jugi kad je nastala,narod je išao na referendum i odlučio kakvo će društveno uređenje izabrati-demokraciju,socijalizam ili shs.odabrali su da partija bude na vlasti i svakom je jasno da na najvišim položaima nemožeš biti ako nisi član te partije-ja nemogu da uđem u klub hvidre iako sam rvi domovinskog rata ako se nisam učlanio i platio članarinu-dakle nešto ti treba biti jasno.nemože ševko omerbašić držati misu u katedrali-nadalje-u tom socijalizmu su po smeću kopali samo cigani i psihički bolesne osobe a danas više neznamo ko je cigan-kad su kontejneri u pitanju- a psihički bolesnici postaje sirotinja jer nema za kruh.xxxa kad su partijaši otkrili da neko krade previše , nije mogao izbjeći goli otok a pravih političara intelektulaca u hrvatskoj je bilo svega 18 i nijedan od njih nikad nije zauzeo visoku funkciju u hrvatskoj vlasti - zašto ako su bili pravedni jesu ?? zato što su oni lažni zauzeli tron a ove su nekoliko puta i premlatili ali javnost šutixxxxdugovi jugoslavije su iznosili 25 milijardi dolara-država je u stranim bankama imala milijarde kao i neke građevinske firme-kad bi to podjelili-hrvatska je bila dužna 6 milijardi dolara a sada je dužna 40 milijardi eura i to bez kamata i pustite priču drš te lopova-lopovi su tu i zato negaim nikakve osjećaje prema bilo koim političkim stradalnicima već prema djeci koi su položili život za ovaj kriminal i prema svoim suborcima
    Zadnji Uredio Hvidrant : 12-03-10 u 15:55

Datum registracije
    17-06-09
    Poruka
    319
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
    Ja vidim da se povijest ponavlja.
    Prije su dobro živjeli članovi partije, slično kao sada članovi HDZ-a.
    Na čeka se u redu za 10 dkg kave ili detergenta,
    ali se čeka satima na potvrdu o oslobađanju od plaćanja participacije.
    Penzioneri dižu kredite da bi kupili lijekove.
    Roditelji dižu kredite da bi kupili knjige za školu.
    Baš nam je stvarno u ovoj državi sve bajno.

Znate li zašto su Adam i Eva Hrvati?
    Goli su i bosi, a misle da žive u raju.
    ma kakav red za kavu-išli po kavu u austriju i italiju,po levisice itd,a danas nemogu počastiti dva prijatelja u birtiji pa neidem nikam a sada imamo željeznu zavjesu da bi otišli u evropu da zaradimo za kruh a onaj sistem su nazivala banda da smo iza željezne zavjese a svi se raspršili diljem svjeta i stvorili visoki standad i ulagali u svoju zemlju-iza koje smo zavjese sad-evo kako mi danas po stare dane rješimo problem---kartica mi je blokirana-trbam sutra kupiti kruh-idem kod svoih poznanika narko dilera i lopova da senešto zaradi-neki reket ili preprodati neki gram-kakva politika,nacija i domoljublje,trebam kruh da djete i sebe nahranim,jebeš moju borbu i ranavanje-niko mi nije kriv što sam papak pa kad me sestra zvala da idem vani da živim ko čovjek-to sam i zaslužio

Datum registracije
    17-06-09
    Poruka
    319
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
    Ja vidim da se povijest ponavlja.
    Prije su dobro živjeli članovi partije, slično kao sada članovi HDZ-a.
    Na čeka se u redu za 10 dkg kave ili detergenta,
    ali se čeka satima na potvrdu o oslobađanju od plaćanja participacije.
    Penzioneri dižu kredite da bi kupili lijekove.
    Roditelji dižu kredite da bi kupili knjige za školu.
    Baš nam je stvarno u ovoj državi sve bajno.

Znate li zašto su Adam i Eva Hrvati?
    Goli su i bosi, a misle da žive u raju.

Uvaženi forumas Avatar od korisnika automaton
    Datum registracije
    15-12-06
    Poruka
    961
    Liked
    1 times

Na Titov pogreb je došlo cca 120 državnika samo zato da se uvjere da će biti dobro zakopan i da neće moći pobjeći.

Datum registracije
    17-06-09
    Poruka
    319
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
    Na Titov pogreb je došlo cca 120 državnika samo zato da se uvjere da će biti dobro zakopan i da neće moći pobjeći.
    Ma ne samo zato-Nego da dogovore planove kako jugu rasturiti,pokrasti hrvate srbe i muslimane i to su dobro odradili i još malo imaju da pokradu pa će postati vlasnici prirodnih dobara na našim prostorima jer nećemo imati od kud vraćati lovu. Zato vrjeme mi se mrzimo između sebe,podjeljeni u četri bloka:kapitalisti (lopovi) demokrati (komunisti staljinisti inforbirovci) socijalisti (titoisti i radićevci ) zatim ustaše (centralisti i nacionalisti ) i domobrani ( domoljubi politički neutralni ) i nikad neće disati kao jedan-mržnja nam je suđena. No slična je priča na cjelom glupom balknu u kojem smo mi sve dublje u praksi a u teoriji smo već u raju. Onako iskreno -boli me ona stvar za patnike prošlosti a i sadašnjosti-Meni nije valjao ni onaj sistem ni ovaj i jednako plivam u oba jezera

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Citat Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
    A na Tuđmanov sprovod je dođlo cca 12 državnika zato šta su svi ostali znali da je Tuđman toliko nespsooban da neće znat pobjeć čak i ako ga ne zakopaju.

Dočim na Pavelićev sprovod nije došao nitko. Jer je to đubre skončalo onako kako je i živjelo - kao najveći šupak, anonimno i beznačajno.

Datum registracije
    17-06-09
    Poruka
    319
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
    A na Tuđmanov sprovod je dođlo cca 12 državnika zato šta su svi ostali znali da je Tuđman toliko nespsooban da neće znat pobjeć čak i ako ga ne zakopaju.

Dočim na Pavelićev sprovod nije došao nitko. Jer je to đubre skončalo onako kako je i živjelo - kao najveći šupak, anonimno i beznačajno.
    mOLIM BEZ VRJEĐANJA
    Šupak je narod koi je krenuo u rat i onaj ko je prvi počeo ubijati svoje sunarodnjake. Šupak je i ovaj narod koi šuti i eventualno propagira mržnju kao i ti. Nezanima me pavelić ni tito ni tuđman već ja sam bitan,moja djeca i susjedi a od svih njih možemo samo naučiti nešto. U svima ima pozitivnog i negativnog ,u nekim više u nekim manje a ako ništa drugo,možemo naučiti gdje su pogrješili ali mislim da nismo ništa naučili. to dokazuje i ovaj rat i ovaj "mir" a i ti.Niko nama nije kriv nego cjeli balkanski narod - slaveni kreteni u koima su i nacisti i rasisti i osvajači sami sebe,nemareći ni za vjeru ni naciju pa ni vlastitu-Za ideale rođene budale

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

A koga sam ja to vrijeđao?

Eventualno bi se uvrijeđen mogao naći forumaš "šupak" i to zato šta sam ga usporedio sa Antom Pavelićem.

Lajkaj nas na Facebooku