Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi TITO-najveći hrvatski demokrat u Politika forumu; Citat: Pravi autor: Pravaš Sinek, nije uopće bitno tko je koga onda volio. Promidžba partizanije je ljudima isprala mozak, ...

Zatvorena Tema

Opcije Teme
Star 20-12-07, 15:41   #111 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,762
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: TITO-najveći hrvatski demokrat

Citat:
Pravi autor: Pravaš Pogledaj Poruke
Sinek, nije uopće bitno tko je koga onda volio. Promidžba partizanije je ljudima isprala mozak, a mali broj preostalih intelektualaca i političara suprotnog mišljenja je morao bre da čuti ili bi ih progutala noć.
Nije istina.

Citat:
Bitno je da danas, onaj tko ga glorificira - nije normalan i ima ozbiljnih mentalnih problema.
Slažem se u potpunosti.

Citat:
Taman da prihvatimo i debilane i nebuloze da on nije znao za Bleiburg što graniči s razumom, on je bio vrhovnik NOB - a i kao takav po svim pozitivnopravnim sustavima demokratskih zemalja bio bi osuđen za zločin i genocid nad mnogobrojnim ljudstvom.
Važi li isto i za Pavelića Antu, Fancetića Juru, Ljigavca Krivoustog i slične?

Citat:
Prošle godine je donesena Rezolucija Vijeća Europe o osudi komunističkih zločina koju naravno Hrvatska ne provodi jer je vlast sastavljena od komunističih relikata i starih prdonja.
Misliš Krivousti Ljigavac? Vladimir Šeks? I slični i njihove generacije?
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 20-12-07, 15:42   #112 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 246
Pravaš se izdvaja iz mase

Da, mislim i na Jasenovac gdje su nakon "oslobođenja" partizani počinili zločin. Nije istina - ma bravo poentirao si, što je onda bilo sa Hebrangom koji se usudio oponirati bravaru?

Zadnji Uredio Pravaš : 20-12-07 u 15:49.
Pravaš je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 20-12-07, 15:49   #113 (permalink)
LPK
prof. Foruma

Datum registracije: 23-08-07
Poruka: 1,287
LPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz mase

Citat:
Da, mislim i na Jasenovac gdje su nakon "oslobođenja" partizani počinili zločin.
Vidim i tebi je ispran mozak.
LPK je offline  
Star 20-12-07, 15:55   #114 (permalink)
Regularni forumas

Micek, postoje dokazi kvalificiranih svjedoka, npr. domobrana Eduarda Mikše i drugih o tome o tome. O tome svjedoči i bivši ni više ni manje nego partizan Dragan Ercegović, Dr. Ivo Paspa........
Pravaš je offline  
Star 20-12-07, 15:56   #115 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-06-06
Poruka: 308
rudinho se izdvaja iz mase

Ja samo neznam ko to nije mogao nista reci i da su ga odmah smaknuli??

Pa nisi smijo ni pisnuti protiv Tudmana ili HDZ-a odmah bi isao u zatvor...

A za vrijeme Tita, sam ja uvijek slavio i Bozic i sta sam god htio....i nikada nikome nije nista falilo, a odrasto sam u Novom Zagrebu (kojeg nebi bilo da nije bilo Tite).

A normalno da je ljude koji su srali po njemu i htjeli ga unistit strpao u zatvore, pa kaj im je trebao dati medalje ili sta?

Pa nije bitno misljenja te male manjine, vec velike vecine i naroda, nemres svima udovoljit. A onda je bilo puno vise zadovoljnih ljudi nego danas...
rudinho je offline  
Star 20-12-07, 16:03   #116 (permalink)
Regularni forumas

Reci mi tko je to u vrijeme Tuđmana uhićen vanzakonski? Ime i prezime? Npr. kod mene u gradu su izvjesne osobe pjevale Ustani bane i završile u zatvoru. Stepincu se nepravedno sudilo i otrovalo... Da ne nabrajam.

Zadnji Uredio Pravaš : 20-12-07 u 16:10.
Pravaš je offline  
Star 20-12-07, 16:11   #117 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-10-07
Poruka: 1,246
lamborghini je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Da, isto je. Zločin je zločin.

Osim ako ne želiš ustvrdit da Hitler nije počinio zločin ubijajući Židove iz Poljske, pribaltičkih zemalja, SSSR-a...?

Kad sam to rekao

Citat:
Znači, ako je dotični Ridley autor biografije, automatski tvoj citat nije laž?
samo kažem ko je pisac biografije,uglavnom nije netko tipa Mile Volimtitu ili Stjepan Mrzimtitu, već jedan objektivni pisac bez ikakvih predrasuda koji je na temelju povijesnih činjenica napisao biografijo o jednom od največih zločinaca u povijesti svijeta.

Zadnji Uredio lamborghini : 20-12-07 u 16:13.
lamborghini je offline  
Star 20-12-07, 16:16   #118 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,888
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Reci mi tko je to u vrijeme Tuđmana uhićen vanzakonski? Ime i prezime? Npr. kod mene u gradu su izvjesne osobe pjevale Ustani bane i završile u zatvoru. Stepincu se nepravedno sudilo i otrovalo... Da ne nabrajam.
znači li da su se u vrime jugoslaviji ljudi uhićivali "vanzakonski"?
marinkoM8 je offline  
Star 20-12-07, 16:17   #119 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-10-07
Poruka: 1,246
lamborghini je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: rudinho Pogledaj Poruke
Ja samo neznam ko to nije mogao nista reci i da su ga odmah smaknuli??

Pa nisi smijo ni pisnuti protiv Tudmana ili HDZ-a odmah bi isao u zatvor...

A za vrijeme Tita, sam ja uvijek slavio i Bozic i sta sam god htio....i nikada nikome nije nista falilo, a odrasto sam u Novom Zagrebu (kojeg nebi bilo da nije bilo Tite).

A normalno da je ljude koji su srali po njemu i htjeli ga unistit strpao u zatvore, pa kaj im je trebao dati medalje ili sta?

Pa nije bitno misljenja te male manjine, vec velike vecine i naroda, nemres svima udovoljit. A onda je bilo puno vise zadovoljnih ljudi nego danas...
Tuđman je među prvima u socijalističkoj Hrvatskoj otvorio raspravu o hrvatskim nacionalnim temama, među kojima su prema njemu najvažnije bile nametanje kompleksa krivnje zbog postojanja NDH, centralizacija Jugoslavije koja je marginalizirala i provincijalizirala Hrvatsku, Jasenovački mit kao stožer novovjeke velikosrpske ideologije, te srpski dominantni i hrvatski podređeni položaj u višenacionalnoj zajednici. Tijekom 1971., Tuđman je radikalizirao i još jasnije izrazio svoje stavove, što je uzrokovalo i osudu od strane hrvatskoga komunističkoga vodstva (Miko Tripalo, Savka Dabčević-Kučar). To je 1972. dovelo do njegova zatvaranja i insceniranog sudskog procesa u kojemu je Tuđman trebao poslužiti žrtvenim jarcem kao "tvrdokorni nacionalist" koji održava veze s hrvatskom političkom emigracijom. Zahvaljujući intervenciji Miroslava Krleže kod Josipa Broza Tita izbjegao je višegodišnju robiju i osuđen je na 2 godine zatvora, što je kasnije smanjeno na 9 mjeseci.

Toliko o tome u čije vrijeme se išlu u zatvor i zbog čega
Star 20-12-07, 16:19   #120 (permalink)
Regularni forumas

Ma taman da neki Tita proglase svecem, što me ne bi začudilo s obzirom na to kakve su osobe autokefalne crkve proglašavale svecima, on je za mene zločinac. Ako ga netko hoće štovat sretno mu bilo, pokazuje o kakvoj se moralnoj nakaradi radi.
@Lambor - njima ti nitko nije objektivan, samo ako pisneš protiv Tita odmah si ustaša, klerofašist i ognjištar. Ne sekiraj se.
@marinkec - da bili su vanzakonski hapšeni. Npr. Stepinac, preostali političari koji nisu uspjeli pobjeći su obješeni, političari HSS - a su nastradali...
Pravaš je offline  
Zatvorena Tema
Tagovi: demokrat, hrvatski, titonajveci

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113