Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Crni Politički forum
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Crni Politički forum Raspravljate o temi Vukovar - Poslednji rez u Politika forumu; Dokumentarac sam pogledao, čak ga ako nećete nemorate ni skidati, imate ga na youtubu (možda stavim i klipove), uglavnom, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-04-08, 23:50   #1 (permalink)
banned

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 4,591
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh
Vukovar - Poslednji rez

Dokumentarac sam pogledao, čak ga ako nećete nemorate ni skidati, imate ga na youtubu (možda stavim i klipove), uglavnom, dosta kritično za pojam Srba kako sami sebe kritiziraju, ako ste gledali - komentar ovog dokumentarnog filma, ali ono što je možda najbitnije što hoću iskomentirati, skinio sam film sa torrenata, i unutra je bio tekst ovog sadržaja (Odnosi se na Dragu Hedla koji je koautor spomenutog dokumentarca)

To je podmukli trik novinarskog veleizdajnika i krivokletnika Drage Hedla koji ovim filmom u sprezi s okrojelim udbašima i srpskim krvoločnim zvijerima pokušava zavarati javnost da je objektivan i da štuje hrvatske žrtve, a sve kako bi nastavio raditi protiv hrvatske samostalnosti i svetosti naših generala koje proganja sa demonskim užitkom! Ali evo, prozren je ovdje na forumu jer pravi domoljubi lako prepoznaju lažni pijetet stranih plaćenika i agresorskih apologeta koji ne mogu prežaliti što nema više njihove Srboslavije!! Odvratno je kako filmom o hrvatskom Staljingradu ova gnjida pokušava pridobiti povjerenje javnosti kako bi legitimirao daljnje plasiranje svojih podlih laži!!
Drago Hedl - Feral
Janko Baljak - B92
Jasna Janković - B92
Klara Kranjc - B92
Marija Molnar - dopisnica B92

eh sad što mi nije jasno, bez obzira na moje mišljenje o Dragi Hedlu, on je je stao svojim imenom i prezimenom iza svog mišljenja u tom dokumentarnom filmu, a recimo, ovaj "lik" koji je napisao svoje mišljenje nije se potpisao imenom i prezimenom, nije javna ličnost, pa može pljuvati po kom hoće, mislite li da je to problem kod nas, da nitko ne stoji svojim imanom i prezimenom iza onog što misli i kaže????

1

2

3

4

5

6

7

8

9

"Always look on the Dark Side of life, tu ru, tu ru tu ru tu ru"
pharaoh je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 07:20   #2 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 56
Poruka: 661
tonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono nešto
Re: Vukovar - Poslednji rez

Pa niti jedan ne radi nije dostupan:

We're sorry, this video is no longer aviable.

To piše, mogu li se otvoriti na YouTube
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 07:24   #3 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 19-06-07
Godina: 21
Poruka: 5,203
gggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku gggiga

Samo klikni u prozor od videa, ali ne na ovaj znak ''Play'', i on ce te prebacit na youtube, pa mozes gledat...

Zadnji Uredio anthlon : 24-04-08 u 10:07.
gggiga je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 07:42   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

tonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: gggiga Pogledaj Poruke
Samo klukni u prozor od videa, ali ne na ovaj znak ''Play'', i on ce te prebacit na youtube, pa mozes gledat...

Naša san ih skoro sve na Youtube kad san upisa Vukovar, svejedno meni nikako ne otvara uvik se javlja ona poruka. Hvala

Interesantni su komentari ispod tih videa na YouTube.
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 10:12   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,376
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Ne otvara ti ako klikneš na Play (to bi trebalo ići odavde s foruma) ali ako klikneš bilo gdje na prozor videa - na sliku otvara ti tu stranicu na YOUTUBE u novom tabu.
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 07:47   #6 (permalink)
Uvaženi forumas

Sad je ok.
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 07:52   #7 (permalink)
irm
Banned

Datum registracije: 16-01-08
Godina: 28
Poruka: 2,584
irm ima spektakularnu auruirm ima spektakularnu auruirm ima spektakularnu auruirm ima spektakularnu auruirm ima spektakularnu auruirm ima spektakularnu auruirm ima spektakularnu auruirm ima spektakularnu auruirm ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku irm Pošalji poruku preko MSN-a korisniku irm

ja sam inače iz vukovara.....
irm je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 08:22   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Sinoć sam ponovo u miru pregledao film. Gledao sam ga prije dosta vremena pa sam htio osvježiti dojmove.

O autoru (Hedlu) neću puno pisati. Po mom poimanju, on je uvijek imao nekakvu "zadršku" kad je bila u pitanju neovisnost Hrvatske, vjerojatno za to ima neke svoje razloge i neka mu ih - ima na njih pravo.

Tijekom i nakon Domovinskog rata većinu svojih aktivnosti je usmjerio na traženje negativnosti s hrvatske strane u ratu i poraću pa je samim tim stekao puno protivnika, pa i neprijatelja.

Negativnih pojava je bilo i treba ukazati na njih, počinitelje kazniti ali isto tako treba imati u vidu vrijeme i okolnosti koje su do njih dovele kako bismo bili objektivni.

S druge strane doživio je zbog svojih stavova i sam dosta neugodnosti još u trenucima nastajanja ove države i tjekom njenih prvih godina (od protjerivanja s posla preko raznoraznih prijetnji do fizičkih nasrtaja).

Iz tih krugova dolazi i ovaj komentar koji ide uz film. Komentar je naravno pretjeran i neosnovan, no neprijatelji uvijek moraju postojati kako bi postojala opravdanost borbe protiv njih.

Nakon premijernih projekcija u Zagrebu i Beogradu reakcije publike na film su bile identične - MUK, TIŠINA.

Kako su i mnogi drugi ocjenili film i ja ga ocjenjujem najpoštenijim prikazom događanja u i oko Vukovara. Jasno mi je da se mogu staviti mnoge zamjerke na izostavljanje pojedinih događanja, no isto tako mi je jasno da ne može sve stati u 100 minuta.

Koliko god film bio realističan i objektivan ni približno ne može prikazati stvarne strahote koje su ti ljudi proživjeli u ratu i poslije njega. Ne može film prikazati svu strahotu granatiranja jednog grada, ne može dočarati ljudske osjećaje u trenutku kad čuješ zvižduk granate koja će pasti tu negdje, ne može dočarati osjećaje koji te preplave u trenutku udara te iste iste granate, ne može dočarati neizvjesnost u isčekivanju posljedica udara te iste granate, trenutke dok čekaš da se slegne sva ta prašina i dim, ne može dočarati neizvjesnost u isčekivanju iduće granate, ne može dočarati poglede ljudi koji taže nadu i spas, ne može opisati osjećaje koji te obuzmu kada te dijete pita:"Zašto tata?" ....
Ne volim se previše vraćati u ta vremena (ionako mi ponekad prigovore da sam opterećen prošlošću), ne volim opterećivati mlade ružnim stvarima - volim samo da se istina zna.

Preporučit ću i mladima da pogledaju film, mogu iz njega naučiti puno. Treba znati što i kako je bilo i izvući pouke iz toga, no isto tako preporučujem mladima da puno više razmišljaju o svojoj budućnosti, o budućnosti svojih potomaka, ali i o sisama i guzicama jer bez toga nema budućnosti.
Odgovori sa citatom
Star 27-04-08, 06:03   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Kad gledam sve ovo i sjetim se Vukovara i tih dana u Hrvatskoj, stalno mi se vrti u glavi i ponavlja misao pa zašto, ''mi'' smo svi bili spremni ići u Vukovar (išlo se u Dubrovnik), zašto se nije išlo u Vukovar, ljudi su čekali, tko je spriječavao. Već tad se znalo što je obranjeno i kako braniti koja područja.
Za mene će to pitanje uvik visiti i ostati bez odgovora. Zašto je Vukovar pao, a borio se herojski, izdržao a pomoći ni od kud. I nije to opterećivanje prošlošću, anthlon, već ono što tišti i što se mora saznati. Zašto je pao Vukovar?

Zadnji Uredio tonini : 27-04-08 u 06:06.
tonini je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-04-08, 06:50   #10 (permalink)
dr.sc. Foruma

Dobar dio odgovora na to pitanje je u ovom filmiću.

Bilo je dobrovoljaca u Vukovaru, no to su bili ljudi koji su došli samoinicijativno, a Vlada (tada je bila tzv. Vlada nacionalnog jedinstva) nije organizirano slala pomoć ni u ljudstvu ni u materijalu, bar ne u razumnoj mjeri.

Mnoge teze idu u smjeru žrtvovanja Vukovara za hrvatsku neovisnost.

Tražim sad prijepis posljednjeg Glavaševićevog faxa poslanog u Zagreb pa ne mogu naći, a imam ga negdje na hardu.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: posljednji, rez, vukovar

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:27.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103