| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Crni Politički forum Raspravljate o temi Vukovar - Poslednji rez u Politika forumu; Dokumentarac sam pogledao, čak ga ako nećete nemorate ni skidati, imate ga na youtubu (možda stavim i klipove), uglavnom, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| banned | Vukovar - Poslednji rez Dokumentarac sam pogledao, čak ga ako nećete nemorate ni skidati, imate ga na youtubu (možda stavim i klipove), uglavnom, dosta kritično za pojam Srba kako sami sebe kritiziraju, ako ste gledali - komentar ovog dokumentarnog filma, ali ono što je možda najbitnije što hoću iskomentirati, skinio sam film sa torrenata, i unutra je bio tekst ovog sadržaja (Odnosi se na Dragu Hedla koji je koautor spomenutog dokumentarca) To je podmukli trik novinarskog veleizdajnika i krivokletnika Drage Hedla koji ovim filmom u sprezi s okrojelim udbašima i srpskim krvoločnim zvijerima pokušava zavarati javnost da je objektivan i da štuje hrvatske žrtve, a sve kako bi nastavio raditi protiv hrvatske samostalnosti i svetosti naših generala koje proganja sa demonskim užitkom! Ali evo, prozren je ovdje na forumu jer pravi domoljubi lako prepoznaju lažni pijetet stranih plaćenika i agresorskih apologeta koji ne mogu prežaliti što nema više njihove Srboslavije!! Odvratno je kako filmom o hrvatskom Staljingradu ova gnjida pokušava pridobiti povjerenje javnosti kako bi legitimirao daljnje plasiranje svojih podlih laži!! Drago Hedl - Feral Janko Baljak - B92 Jasna Janković - B92 Klara Kranjc - B92 Marija Molnar - dopisnica B92 eh sad što mi nije jasno, bez obzira na moje mišljenje o Dragi Hedlu, on je je stao svojim imenom i prezimenom iza svog mišljenja u tom dokumentarnom filmu, a recimo, ovaj "lik" koji je napisao svoje mišljenje nije se potpisao imenom i prezimenom, nije javna ličnost, pa može pljuvati po kom hoće, mislite li da je to problem kod nas, da nitko ne stoji svojim imanom i prezimenom iza onog što misli i kaže???? 1 2 3 4 5 6 7 8 9
__________________ Darth Damfisk creed "Always look on the Dark Side of life, tu ru, tu ru tu ru tu ru" |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 661
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vukovar - Poslednji rez Citat:
Naša san ih skoro sve na Youtube kad san upisa Vukovar, svejedno meni nikako ne otvara uvik se javlja ona poruka. Hvala Interesantni su komentari ispod tih videa na YouTube.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Vukovar - Poslednji rez Ne otvara ti ako klikneš na Play (to bi trebalo ići odavde s foruma) ali ako klikneš bilo gdje na prozor videa - na sliku otvara ti tu stranicu na YOUTUBE u novom tabu.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Vukovar - Poslednji rez Sinoć sam ponovo u miru pregledao film. Gledao sam ga prije dosta vremena pa sam htio osvježiti dojmove. O autoru (Hedlu) neću puno pisati. Po mom poimanju, on je uvijek imao nekakvu "zadršku" kad je bila u pitanju neovisnost Hrvatske, vjerojatno za to ima neke svoje razloge i neka mu ih - ima na njih pravo. Tijekom i nakon Domovinskog rata većinu svojih aktivnosti je usmjerio na traženje negativnosti s hrvatske strane u ratu i poraću pa je samim tim stekao puno protivnika, pa i neprijatelja. Negativnih pojava je bilo i treba ukazati na njih, počinitelje kazniti ali isto tako treba imati u vidu vrijeme i okolnosti koje su do njih dovele kako bismo bili objektivni. S druge strane doživio je zbog svojih stavova i sam dosta neugodnosti još u trenucima nastajanja ove države i tjekom njenih prvih godina (od protjerivanja s posla preko raznoraznih prijetnji do fizičkih nasrtaja). Iz tih krugova dolazi i ovaj komentar koji ide uz film. Komentar je naravno pretjeran i neosnovan, no neprijatelji uvijek moraju postojati kako bi postojala opravdanost borbe protiv njih. Nakon premijernih projekcija u Zagrebu i Beogradu reakcije publike na film su bile identične - MUK, TIŠINA. Kako su i mnogi drugi ocjenili film i ja ga ocjenjujem najpoštenijim prikazom događanja u i oko Vukovara. Jasno mi je da se mogu staviti mnoge zamjerke na izostavljanje pojedinih događanja, no isto tako mi je jasno da ne može sve stati u 100 minuta. Koliko god film bio realističan i objektivan ni približno ne može prikazati stvarne strahote koje su ti ljudi proživjeli u ratu i poslije njega. Ne može film prikazati svu strahotu granatiranja jednog grada, ne može dočarati ljudske osjećaje u trenutku kad čuješ zvižduk granate koja će pasti tu negdje, ne može dočarati osjećaje koji te preplave u trenutku udara te iste iste granate, ne može dočarati neizvjesnost u isčekivanju posljedica udara te iste granate, trenutke dok čekaš da se slegne sva ta prašina i dim, ne može dočarati neizvjesnost u isčekivanju iduće granate, ne može dočarati poglede ljudi koji taže nadu i spas, ne može opisati osjećaje koji te obuzmu kada te dijete pita:"Zašto tata?" .... Ne volim se previše vraćati u ta vremena (ionako mi ponekad prigovore da sam opterećen prošlošću), ne volim opterećivati mlade ružnim stvarima - volim samo da se istina zna. Preporučit ću i mladima da pogledaju film, mogu iz njega naučiti puno. Treba znati što i kako je bilo i izvući pouke iz toga, no isto tako preporučujem mladima da puno više razmišljaju o svojoj budućnosti, o budućnosti svojih potomaka, ali i o sisama i guzicama jer bez toga nema budućnosti.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 661
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vukovar - Poslednji rez Kad gledam sve ovo i sjetim se Vukovara i tih dana u Hrvatskoj, stalno mi se vrti u glavi i ponavlja misao pa zašto, ''mi'' smo svi bili spremni ići u Vukovar (išlo se u Dubrovnik), zašto se nije išlo u Vukovar, ljudi su čekali, tko je spriječavao. Već tad se znalo što je obranjeno i kako braniti koja područja. Za mene će to pitanje uvik visiti i ostati bez odgovora. Zašto je Vukovar pao, a borio se herojski, izdržao a pomoći ni od kud. I nije to opterećivanje prošlošću, anthlon, već ono što tišti i što se mora saznati. Zašto je pao Vukovar?
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! Zadnji Uredio tonini : 27-04-08 u 06:06. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Vukovar - Poslednji rez Dobar dio odgovora na to pitanje je u ovom filmiću. Bilo je dobrovoljaca u Vukovaru, no to su bili ljudi koji su došli samoinicijativno, a Vlada (tada je bila tzv. Vlada nacionalnog jedinstva) nije organizirano slala pomoć ni u ljudstvu ni u materijalu, bar ne u razumnoj mjeri. Mnoge teze idu u smjeru žrtvovanja Vukovara za hrvatsku neovisnost. Tražim sad prijepis posljednjeg Glavaševićevog faxa poslanog u Zagreb pa ne mogu naći, a imam ga negdje na hardu.
| | |
![]() |
| Tagovi: posljednji, rez, vukovar |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:27.