Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 15

Mali make up savjeti

Raspravljate o temi Mali make up savjeti u Dekorativna kozmetika forumu, dio Kozmetika foruma; Svaka cura osjeća se lijepo uz barem malo šminke, pogotovo ako je ta šminka nanesena pravilno i u umjerenim količinama.Šminka ...

Regularni forumas
    Datum registracije
    02-05-07
    Poruka
    493
    Liked
    2 times

Thumbs up Mali make up savjeti

Svaka cura osjeća se lijepo uz barem malo šminke, pogotovo ako je ta šminka nanesena pravilno i u umjerenim količinama.Šminka je tu da nam istakne adute, a prekrije nedostatke. Ljeti vrijedi pravilo- Manje je više! Stoga ne pretjerujte s teškim šminkama.
    Za ljeto je idealan puder Maybeline-a (H2O) sa 50 % vode. Njegova lagana struktura idealna je za mladu kožu. Ne može škoditi niti problematičnoj. Ukoliko imate problematičnu, iz vlastitog iskustva, preporučujem da na kožu nanesete laganu kremu kao podlogu, a zatim korektor Rosal (s uljem čajevca, za problematičnu kožu).
    Ukoliko ga nanesete i razmažete po cijelom licu, zamijeniti će puder na način da nitko neće skužiti da zapravo imate samo korektor. Prekriva zaista sve! Crvenilo, ožiljke, prištiće, akne, podočnjake i bilo kakve nedostatke.
    Uostalom, ima i učinkovito djelovanje. Pomaže pri povlačenju crvenila i prištića.
    Čarobno! Što se tiče problematične kože, postoje Manhattanovi puderi koji imaju cink (cink isušuje prištiće).
    Ali oprez! Ukoliko imate suhu kožu, ne preporučujemo ovu liniju pudera!
    Ne zaboravite čistiti četkice, pineliće, kistiće kojima nanosite make up na lice. Redovito pranje spužvica, četkica i sl. umanjuje mogućnost da vam se ten pogorša zbog bakterija na površinama četkica.
    Pokušajte izbjegavati rumenila ukoliko imate loš ten.
    Prava šminkerica u svojoj kozmetičkoj torbici mora imati jednu dobru kremu kao podlogu za make up, dobar puder namijenjen baš njenoj boji i tipu kože, korektor koji odgovara boji kože i koji UVIJEK mora biti svjetliji od pudera (nanosi se SAMO na sredinu nosa jer tako sužava nos i daje nosu lijep izgled), ispod očiju (prekriva podočnjake),
    dobro sjajilo (malo življe boje), možda kakav ruž, labello (nanosi se uvijek prije sjajila ili ruža kako bi sjajilo ili ruž bili dugotrajniji, dobru maskaru koja će lijepo definirati i oblikovati trepavice, kakva sjenila (uvijek je najbolje imati bijelo ili bež jer "otvara" pogled i vaš izgled čini odmornim), olovku za oči (ukoliko netko koristi crnu olovku iznad oka, izbjegavajte crnu olovku unutar oka jer čini oči manjima i umornima, bijela olovka unutar oka "otvara" pogled kao i bež olovka, ostale boje koristite prema boji vaših očiju),
    šljokice (za večernje izlaske, kako bi dala sjaj svojem look-u), eventualno olovka za obrve koja će riješiti sve nepravilno počupane dlačice i nedostatke dlačica na pojedinim mjestima. Puderi u prahu dobri su jer matiraju izgled (dakle, nema znojenja), oni se stavljaju osobama na tv-u (voditelji, glumci, pjevači), kako se ne bi "sjajili".
    Naravno, tu postoji još mnogo dodataka (primjerice umjetne trepavice, nokti..) Ali sve vama na volju!
    Ne zaboravite mijenjati šminke svakih nekoliko mjeseci (ovisno o proizvodu) i izbjegavajte stare šminke!
    Pokušajte barem danju koristiti osnovne šminke, a za izlaske i posebne prilike sve je dozvoljeno.
    I još nešto... Što se tiče pudera, dovoljno je uzeti količinu kao što uzimate kremu, dakle malo na prst, te staviti malo na obraze, čelo, bradu, nos i onda sve razmazati kao kremu. Nakon toga malo korektora i pudera u prahu (ako baš ne možete bez toga).
    Još jedan trik koji vjerujem, svi znate, ako želite da vam trepavice izgledaju guste, velike i crne, iznad njih (dakle uz sam rub oka), povucite tanku crtu crnim tušem ili ako ste početnik, bolja vam je crna olovka.
    Kako se olovka ne bi razmazala, na vatu posipajte baby bijeli puder i nanesite na oko. Lagano prebrišite vatom i nanesite sjenilo. Nema više fleka!
    Ukoliko nosite dekoltiranu majicu i želite da vam grudi izgledaju veće, uzmite veliku četku kojom nanosite rumenilo i brončano rumenilo i povlačite četkom od dolje prema gore u smjeru grudi. Ili stavite push up pa pratite "crte" i onda ih sjenčajte". Tako vam vizualno grudi izgledajte veće. Nadam se da je nešto pomoglo...

Banned
    Datum registracije
    08-09-07
    Poruka
    2,517
    Liked
    1 times

Re: Mali make up savjeti

ovo zvuči kao reklama..
    A svi ti proizvodi su niža klasa, nekvalitetno i jeftino, što ne bi stavila na lice nikada

Regularni forumas
    Datum registracije
    02-05-07
    Poruka
    493
    Liked
    2 times

Ah, tvoja stvar... Tko voli, nek izvoli...
    Ja znam po sebi

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Sve je to naravno individualno, ne treba generalizirati i govoriti da svi ovi jeftinij proizvodi ne valjaju kad se da i tu naći dobrih stvari, a i jedan proizvod ne paše isto na baš svakoj koži.

Moj savjet što se šminke tiče - manje je više.

Uvaženi forumas Avatar od korisnika olja
    Datum registracije
    16-03-08
    Starost
    26
    Poruka
    826
    Liked
    1 times

ladychocolate, ljepo si se potrudila : )
    i ja isto stavljam crni tus, da bi trepavice zgledale gusce. da, fora je to : )
    Nietzsche:God is dead.God:Nietzshe is dead.

Akademik Foruma Avatar od korisnika vibica
    Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

Puder u prahu je zakon za ove ljetne dane..
    I was a child and she was a child,
    In this kingdom by the sea:
    But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..

Banned
    Datum registracije
    08-09-07
    Poruka
    2,517
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
    Sve je to naravno individualno, ne treba generalizirati i govoriti da svi ovi jeftinij proizvodi ne valjaju kad se da i tu naći dobrih stvari, a i jedan proizvod ne paše isto na baš svakoj koži.

Moj savjet što se šminke tiče - manje je više.
    Onaj tko ima bezprijekoran ten i ono najjeftinije će mu biti super..Samo usporedi osobe koje koriste vrhunsku preparativnu i dekorativnu kozmetiku od onih s tom jeftinom, koja je razlika kasnije..Tko ima više bora

Citat Pravi autor: vibica Pogledaj Poruke
    Puder u prahu je zakon za ove ljetne dane..
    zar to nije malo preteško i ne zatvara pore, osobito po vrućini

Akademik Foruma Avatar od korisnika vibica
    Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

Osobno mi nije tesko, stavim samo na ona "sjajna" podrucja, no i ne stavljam ga cesto, koji put tek toliko da razbijem rutinu ne-sminkanja, ovako za bas svaki dan ga ne koristim.. Mozda mi zato nit nije tezak, ne znam.. Bilo kako bilo, nemam problematicnu kozu, tako da za mat izgled je meni savrsen..
    I was a child and she was a child,
    In this kingdom by the sea:
    But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..

Regularni forumas
    Datum registracije
    02-05-07
    Poruka
    493
    Liked
    2 times

Cure, sve ste u pravu!

Uvaženi forumas Avatar od korisnika olja
    Datum registracije
    16-03-08
    Starost
    26
    Poruka
    826
    Liked
    1 times

savjet koji sam nedavno dobila, mozda ga vec znate, za masnu kosu, koristiti bebi puder, samo ga treba malo posipati po tjemenu i utrljati. navodno on pokupi masnocu s vlasista i ne morate prat kosu svaki dan.
    isprobano ; )
    Nietzsche:God is dead.God:Nietzshe is dead.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku