Ovisi na što si ti navikla, ali kolko sam upoznat sa nekim stvarima i običajima, jedna je priča dok se hoda, a druga kad se uplovi u bračne vode, tj brzace. Dosta stvari ovisi jel drže do vjere, itd.
Raspravljate o temi albania & Kosovo u Dijaspora forumu, dio Društvo foruma; željela bih znati o običajima u Albaniji i Kosovu kod vjenčanja. Čula sam da tamo obitelj bira za koga će ...
Zadnji Uredio prospero : 16-12-08 u 11:23
Ovisi na što si ti navikla, ali kolko sam upoznat sa nekim stvarima i običajima, jedna je priča dok se hoda, a druga kad se uplovi u bračne vode, tj brzace. Dosta stvari ovisi jel drže do vjere, itd.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
Pa pitaj si dečka!!Ak smiješ!!![]()
uf uf, evo jedne priče o dečku kojeg poznam osobno i koji trenutno proživljava pakao jer ne želi oženiti koju mora, nego onu koju voli,
prije par godina je trebao ženiti tu djevojku koja mu je bila obećana, ali je imao prometnu nesreću pa je ona udana za njegovog mlađeg brata, ali ubrzo su mu našli zamjenu, isto curu sa kosova kao i ona prva, samo je problem što se on u međuvremenu dok se oporavio od ozlijeda, zaljubio u hrvaticu odavde, za nju njegovi roditelji ne žele ni čut, čak su prijetili i njenim roditeljima i svašta govorili za nju (da je vještica itd..), on to naravno nije znao, konačno je i on dao do znanja da ne želi ženiti onu obećanu, nego ovu curu koju voli, ubrzo nakon oga su mu nepoznati počinitelji polomili nogu i to gadno. s vremenom su mu prijatelji (ujedno i moj prijatelj sa posla) doznali da je premlaćivanje platio njegov otac a ne njena rodbina odozdo, on o nije vjerovao. Kao konačni čin, kada je rekao da mu je cura odavde trudna i da će ju oženit, otac ga je isterao iz kuće.
to nebi bilo tako strašno, dečko je zbilja dobar i vrijedan i vjerovatno bi se snašao, ali mu je otac oduzeo osobnu, radnu knjižicu i zdravstvenu, tako danije mogao ni na preglede za polomljnu nogu, praktički nije mogao ništa.
onako isteran bez ičega, živio je kod tog mog prijatelja skoro 2 mjeseca, nije ni robu dobio.
onda je još krenuo i terorizam njegovih roditelja protiv tog mog prijatelja i njegove žene kod kojih je stanovao, čak su htjeli u crkvi i egzorciste zvat kod njih (katolici sa kosova - strašno) jer su i pričali da je djete od tog mog prijatelja a ne njegovo, i da je od prijatelja žena njega uzela za ljubavnika, ma strašno, prijetnje telefonom, vrijeđanja, čak i mlađa braća su mu okrenula leđa, sve se to primirilo i onda su on i otac odlučili otići dolje da to riješe, nakon šo su otišli prije nekih 20ak dana, prvo su ga tamo psihički maltretirali tjedan dana, a onda je njegov otac pokupio svoje stvari i došao nazad, a njega ostavio na milost i nemilost njenoj rodbini, ima putovnicu i pokušao je prijeći u srbiju na tri različita granična prijelaza ali ga nisu pustili, to je zadnje što znam.
čim budem doznao što novog, javim vam.
----------------
Now playing: Magdalena Kozena - Voi Che Sapete
via FoxyTunes
jbt, strašna priča![]()
Ne mogu vjerovati. Dečko mi se rodio tamo, samo što je u Hrvatskoj odroastao pa ni on nezna sve običaje tamo. Zato pitam.
Već smo dugo zajendno. Upoznala sam svu njegovu rodbinu i svi me vole. Jedino njegov otac ne. Ali njegova je rodbina oženila Hrvatice. Inače su kršćani sa KOsova.
Živimo u Dubrovniku. Otac mu je na početku predbacivao, ali izgleda da je odustao. Sumnjam da bi mi se moglo dogoditi nešto takvo kao što se ovom jadnom dečku dogodilo. Mogu reći da su mi odnosi sa njegovom obitelji i rodbinom jako bliski i dobri. Jedino mu oca nisam upoznala, ali zna za mene.
Pa to je bolesna priča pharaoh
Zadnji Uredio prospero : 16-12-08 u 11:24
nije priča bolesna, nego jedna persona iz iste!!
Pa ja se nadam da ga djevojka dovoljno voli da ga nađe. Sigurno joj je rekao u koji grad ide, tako da ga nije teško naći. A sin ili njegova djevojka mogu prijaviti njegovog oca.
Ja ne razumijem ta dogovorena vjenčanja. Jer kao roditelji te najviše vole i želi ti samo najbolje, a kako te onda mogu ugurati u brak s nekim koga ne voliš i koga možda nikad nećeš voljeti.
Kod ove priče, ako je dečko pametan neće se ženiti. Nitko ga ne može prisiliti.
Dajte ljudi, treba pomoći tom dečku. REci mi ime i prezime pa da objavimo priču u novinama i da mu osramotimo obitelj, i neko će se javiti da ga nađe i da mu pomogne.
u roku od 10 minuta od postavljanja posta imaš opciju![]()
![]()
Zadnji Uredio prospero : 16-12-08 u 11:28